Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN DUITSLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Duitsland - Avontuur en diversiteit in ons buurland

  Auto huren in Duitsland

  Ons buurland is een buitengewoon interessante toeristische bestemming met zeer diverse landschappen en een rijkdom aan bezienswaardigheden die door het hele land verspreid liggen. De hoofdstad Berlijn is een heerlijke, bruisende stad die zeer kontrastrijk is, met een fascinerende geschiedenis die geen andere Europese stad in die vorm kan evenaren. De meeste toeristen zullen de verleiding niet kunnen weerstaan bij Checkpoint Charlie een selfie te maken alvorens onder het imposante monument van eenwording en vooruitgang door te lopen - de wereldberoemde Brandenburger Tor. Vanaf München kunt u na een museumbezoek of een dagje winkelen naar de prachtige Alpen rijden of de beeldschone barokke paleizen in Beieren bezoeken. Dankzij een uitstekend wegennetwerk van de goed onderhouden Autobahnen (snelwegen) kunt u een heerlijke en comfortabele vakantie met familie of vrienden plannen in één van de vele mooie regio's die Duitsland te bieden heeft.

  Niet iedereen weet dat Duitsland een bestemming is met vele oeroude kastelen, wilde bergtoppen, een echt cultuurbastion is en tevens thuisbasis is van landerijen met uitgestrekte wijngaarden waarvan enkele dateren uit de Romeinse tijd. Het toerisme is echter in opkomst, te meer daar dit land ernaar streeft zijn rijke erfgoed te beschermen en onder een groot publiek bekend te maken. Maak een mooie rit door het noorden van Duitsland, waar u uw reis kunt starten in Hamburg en onderweg richting Stade van het het groene landschap kunt genieten. Of begin in Düsseldorf en rijd naar kuuroorden van weleer zoals Wiesbaden, Aken (waar de achthoekige kapel staat van koning Karel uit de 8e eeuw) en Baden-Baden. Of denk eens aan de vele traditionele kerstmarkten die op de oude pleinen van meerdere steden worden gehouden en waar u onder het genot van een lekkere beker kruidige warme wijn de heerlijkste lokale lekkernijen kunt proeven.

  Al sinds het jaar 1954 is Auto Europe toonaangevende bemiddelaar inzake autohuur, met honderden mogelijke ophaal- en inleverlocaties over heel Duitsland verspreid, waaronder bijvoorbeeld ook München, Stuttgart, Frankfurt, Hamburg en Berlijn. Met slechts een paar kliks van uw muis kunt u uw huurauto boeken dankzij het handige en veilige online reserveringssysteem. Vul hiervoor uw data in en de gewenste locaties, en na een paar seconden kunt u kiezen uit de beste aanbiedingen die er online te vinden zijn - gegarandeerd! U kunt zelfs nog meer besparen door te letten op onze speciale aanbiedingen zoals die met een gratis upgrade, GPS inbegrepen, winterbanden inbegrepen, enzovoorts.

  Wilt u een auto huren in Duitsland, dan staan wij u graag te woord en helpen u graag uw vakantie te plannen en alle vragen die u over uw huurauto heeft te beantwoorden. Dus aarzel niet ons team van de reserveringsafdeling te bellen onder nummer +31 85 001 2614. Wilt u weten hoe het onze klanten vergaan is, lees dan gerust ook eens onze pagina met beoordelingen van autohuur in Duitsland zodat u weet wat u kunt verwachten, en u met een goed gevoel uw reservering zult plaatsen.

  Wilt u meer weten over autohuur in Duitsland, klik dan op één van de onderstaande rubrieken:

  Onze autoverhuurpartners Auto huren FAQs Voertuigopties

  Waar kan ik een auto huren in Duitsland

  Als u een voordelige auto wilt huren in Duitsland heeft u volop keuze uit tientallen ophaal- en inleverlocaties die in het hele land worden aangeboden, waaronder Weeze, Neurenberg en Hamburg.

  Voor een bezoek aan Beieren en de rest van het zuiden van Duitsland kunt u uit talrijke uitstekende bestemmingen kiezen om uw huurauto op te halen. Uiteraard ligt de keuze voor München hier voor de hand, waar u zowel op de luchthaven als op grote treinstations en meerdere locaties in de stad terecht kunt om uw autovakantie te starten. Berlijn is net zo toegankelijk voor reizigers die een autovakantie in Duitsland plannen, met ophaallocaties op het nieuwe Brandenburg Airport vliegveld, alsmede op het grootste treinstation in de stad, Berlijn Hauptbahnhof centraal station.

  Boekt u via Auto Europe, dan heeft u de keuze uit meer dan 24.000 locaties op meer dan 180 bestemmingen wereldwijd. Ook in Duitsland is ons aanbod bijzonder uitgebreid, met mogelijkheden uw auto op te halen op alle grote luchthavens en treinstations van het land, alsmede in talrijke grotere steden op handige down-town locaties.

  Wanneer u een autovakantie in een zo groot en veelzijdig land als Duitsland plant, is een goede voorbereiding belangrijk, vooral als u deze bestemming nog niet zo goed kent. Of u uw autovakantie nu in Stuttgart, Berlijn of München wilt beginnen - wij helpen u graag op weg! Mocht u de informatie die u zoekt niet meteen kunnen vinden, neem dan gerust contact op met ons bekroonde team van de reserveringsafdeling die u 7 dagen per week graag te woord staat. Liever eerst nog lezen? Dan raden wij u aan onze handige blogbijdrage te lezen boordevol tips en informatie met alles wat u moet weten over autohuur, zodat u goed voorbereid en in alle rust uw voertuig zult kunnen ophalen.

  Vergelijk autohuurtarieven op de meest populaire luchthavens en treinstations van Duitsland

  Boek bij het beste autoverhuurbedrijf in Duitsland

  Als toonaangevend bedrijf in de autoverhuurbranche kunt u vertrouwen op onze jarenlange samenwerkingsverbanden die Auto Europe sinds 1954 onderhoudt met de meest gerenommeerde verhuurbedrijven, waaronder Thrifty, Budget, Avis, Europcar en Hertz, alsmede met gerespecteerde lokale verhuurbedrijven zoals Buchbinder.

  Auto Europe’s garantie u de beste prijs te bieden is geen loze kreet maar een echte belofte dat u in het internet geen betere prijs voor uw huurauto zult vinden. Bovendien kunt u bij ons tot 48 uur vóór het ophaaltijdstip kosteloos en zonder opgaaf van redenen annuleren, mochten uw reisplannen wijzigen.

  Naast het feit dat wij de scherpste prijzen en de beste service bieden aan iedereen die naar een goedkope autohuur in Duitsland op zoek is, zijn wij er trots op dat onze verhuurpartners zeer uitgebreide en moderne auto's in hun wagenpark hebben opgenomen, waardoor het mogelijk is voor elk doel en elk budget de passende auto te vinden.

  Buchbinder - Auto huren Informatie Dollar - Auto huren Informatie Thrifty - Auto huren Informatie
  Hertz - Auto huren Informatie Avis - Auto huren Informatie Sixt - Auto huren Informatie

  Bij het uitzoeken van onze partners hechten wij er sinds jaar en dag grote waarde aan dat deze bedrijven dezelfde hoge kwaliteitscriteria hanteren als wij dat zelf doen. Daarom hebben onze klanten een aangename en soepel verlopende ervaring tijdens hun autoverhuur in Duitsland, en is het zo vertrouwd alsof ze thuis met hun eigen auto onderweg zijn.


  Veelgestelde vragen over een auto huren in Duitsland

  Neem contact met ons opDeze rubriek laat u de meestgestelde vragen zien die op kunnen komen als u een auto wilt huren in Duitsland. Onder de betreffende vragen zult u uitgebreide informatie vinden over een veelvoud aan onderwerpen, van leeftijdsbeperkingen, grensoverschrijdende autohuur, plaatselijke verkeersregels, het kiezen van de juiste dekking, het toevoegen van een extra bestuurder enzovoorts. Klik op de links of bel ons op, onze deskundige medewerkers helpen u graag alle vragen die u heeft te beantwoorden zodat u met een goed gevoel uw reservering kunt plaatsen.


  Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Duitsland?

  Over het algemeen is autohuur vanaf 18 jaar in Duitsland mogelijk. Sommige verhuurbedrijven hebben de leeftijdsgrens hoger gezet en verhuren niet aan bestuurders jonger dan 21 jaar. Heeft u nog niet vaak een auto gehuurd, lees dan onze blogbijdrage boordevol handige tips en weetjes omtrent autohuur, in Duitsland of elder ter wereld. Met name voor bestuurders die nog niet zo ervaren zijn zullen daar veel baat bij hebben om goed voorbereid de weg op te gaan. Lees hier uitgebreide algemene informatie over eventuele leeftijdsbeperkingen en eisen die er aan autohuur zijn verbonden en waaraan zowel jonge als senior bestuurders eventueel moeten voldoen.

  Voor bestuurders onder de 26 is het goed te weten dat er eventueel een jonge bestuurders toeslag wordt berekend. Dit bedrag wordt ter plaatse door het verhuurbedrijf geïnd, en kan fors uitvallen. U kunt zien hoe hoog het bedrag uitvalt door op de link "+Prijsdetails" te klikken naast het voertuig van uw keuze, en dan te kiezen voor het kopje "Bestuurdersinformatie". Uiteraard wordt deze informatie eveneens vermeld in de Algemene Voorwaarden die op uw huurvoucher staan die u van Auto Europe per e-mail krijgt toegestuurd zodra u uw boeking heeft voltooid. Let er daarom alstublieft op dat de leeftijd van de hoofdbestuurder correct wordt ingevuld wanneer u online via Auto Europe boekt. Alleen zo zijn wij in staat u de juiste informatie te geven over eventuele beperkingen die er voor uw reservering gelden.

   

  Kan ik mijn huurauto op een andere locatie inleveren dan waar ik deze heb opgehaald?

  Ja, zoals op de meeste populaire bestemmingen is het ook in Duitsland mogelijk uw auto op een andere locatie in te leveren dan daar waar u 'em heeft opgehaald, zelfs als dit in een buurland is. Een voorbeeld: U wilt uw huurauto in Frankfurt ophalen, en deze weer inleveren in Amsterdam? In principe is dat mogelijk. Lees onze blogbijdrage met uitgebreide informatie over One-way autohuur waarin u alles te weten komt over de zogenaamde One-way toeslag die verhuurbedrijven hiervoor in rekening stellen en die plaatselijk betaald moeten worden. Wij wijzen erop dat er eventueel beperkingen gelden voor bepaalde huurautocategorieën, steden en landen, en er tevens een minimale huurperiode kan gelden voor dit type autohuur.

  U kunt met de meeste voertuigen die u bij Auto Europe kunt huren zonder beperkingen door West-Europa toeren, met inbegrip van buurlanden als Oostenrijk, Zwitserland en ons eigen land Nederland. Niettemin kan het voorkomen dat er vanwege de verzekering beperkingen worden opgelegd aan de huur van bepaalde autocategorieën zoals de luxe categorie, waarmee het veelal niet is toegestaan naar andere landen te reizen om de genoemde reden. Daarom is het van het grootste belang dat bestuurders hun intentie naar andere landen te rijden kenbaar maken ten tijde van de reservering, en elk land apart op de voucher wordt vermeld. Met andere woorden is het van cruciaal belang dergelijke vakantieplannen aan Auto Europe bekend te maken, zodat wij hiervoor respectievelijk toestemming kunnen verkrijgen en dit als zodanig schriftelijk aan u kunnen bevestigen. Zo worden mogelijke dekkingsproblemen vermeden en kunt u met vertrouwen boeken.

  Wilt u met uw huurauto naar landen in Oost-Europa reizen, dan is de kans groot dat daaraan beperkingen zijn verbonden. Wij maken erop attent dat deze regels door de verhuurbedrijven worden vastgelegd en niet door Auto Europe. Uiteraard vragen wij graag voor u na, welke regels in uw geval gelden, mocht u reisplannen in deze richting hebben.

  Alle One-way toeslagen kunt u in de zoekresultaten van ons handige online reserveringssysteem terugvinden. Zodra de boeking is bevestigd wordt dit bedrag nogmaals bevestigd op de huurvoucher. Niet Auto Europe maar het verhuurbedrijf van uw keuze ontvangt deze toeslag, die plaatselijk wordt afgerekend bij het ophalen van de auto. Hoewel Auto Europe hieraan niet verdient vinden wij het belangrijk onze klanten te informeren over alle toeslagen die zij moeten betalen wanneer ze een auto huren in Duitsland, zodat het kostenplaatje volledig is en een gefundeerde keuze gemaakt kan worden. Aangezien elk verhuurbedrijf zijn eigen beleid kan bepalen over de hoogte van dergelijke toeslagen kan het bedrag per verhuurder aanzienlijk variëren, en in sommige gevallen zelfs niet mogelijk zijn een One-way te boeken. Ons boekingssysteem is derhalve des te handiger, omdat u de verschillende verhuurbedrijven onder elkaar gerangschikt ziet en in één oogopslag kunt vergelijken en nagaan hoe het zit met de betreffende toeslagen.

   

  Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in Duitsland?

  Ja. Ook in Duitsland is het een standaard vereiste, in het bezit te zijn van een geldige creditcard om de huurauto te kunnen ophalen. Verhuurbedrijven hebben deze creditcard nodig om de borgsom te kunnen blokkeren. Wordt de huurauto schadevrij ingeleverd, dan wordt dit bedrag in de regel na korte tijd weer vrijgegeven. In geval van schade of diefstal is dat niet het geval, maar mocht u tijdens uw boeking kiezen voor een dekkingspakket zoals onze Volledige Schadedekking waarbij de restitutie van het blijvende eigen risico bedrag is gedekt, dan krijgt u eventuele schadekosten van ons vergoed.

  Mensen die een goedkope auto huren in Duitsland zijn vaak verrast wanneer ze merken dat een debitcard niet wordt geaccepteerd, dus let er alstublieft op dat u een geldige creditcard heeft op uw naam (Visa, Mastercard, Diners of American Express), met voldoende bestedingsruimte voor de borg. Diegenen die een auto uit de luxe categorie willen boeken moeten er rekening mee houden dat 2 creditcards vereist zijn die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Welke creditcards geaccpeteerd worden vindt u terug in de informatie onder de link "+Prijsdetails" naast het gekozen voertuig. In het pop-up venster wat dan verschijnt vindt u een kopje "Informatie betalingsbeleid van de verhuurder" waar u dit kunt zien. Wilt u nog meer weten in het algemeen over de borgsom en creditcards en de 6 meestgestelde vragen over dit thema , lees dan onze uitgebreide blogbijdrage hierover.

   

  Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in Duitsland?

  Voor een prettige en probleemloze huurervaring is het goed te weten wat de belangrijkste verkeersregels in Duitsland zijn. Dus lees verder en voorkom boetes vanwege te snel rijden, mobiel telefoneren, rijden zonder veiligheidsgordel enzovoorts.

  De maximale snelheid in Duitsland is 50 km/u in de bebouwde kom en 100 km/u op landwegen. Op snelwegen ofwel de beroemde autobahns (met een totale lengte van ongeveer 13.000 km) zijn er twee soorten snelheidslimieten: de aanbevolen en de verplichte. De aanbevolen maximale snelheid wordt aangegeven op vierkante blauwe borden, hetgeen betekent dat er op die delen van de snelweg automobilisten kunnen zijn die het gaspedaal maximaal indrukken en u misschien beter rechts houdt. De verplichte maximale snelheid staat op ronde borden met een rode cirkel aangegeven. Bij pech onderweg of noodgevallen kunt u het gratis telefoonnummer 112 dag en nacht opbellen voor assistentie van brandweer, politie of ambulance.

  Net als in Nederland geldt de regel rechts rijden, links inhalen, en het zal u niet verbazen dat het dragen van veiligheidsgordels voor alle passagiers tijdens het rijden verplicht is. Automobilisten dienen natuurlijk ook ten allen tijde een geldig rijbewijs bij zich te hebben alsmede geldige auto- resp. verzekeringspapieren. Rijden er kinderen mee, dan is het verplicht, deze tot 12 jaar achterin te vervoeren, en afhankelijk van het gewicht en de lengte van het kind is een kinderzitje verplicht. Informeer ons bijtijds zodat wij eventueel tijdig een kinderzitje voor u kunnen bijboeken en reserveren. Het gebruik van mobiele telefoons (uitgezonderd handsfree) is streng verboden. Brandstof tanken in Duitsland is geen probleem, er zijn benzinestations in overvloed die meestal geopend zijn van 08:00 - 20:00 uur, in grote steden en aan de snelwegen zijn deze meestal 24/7 geopend.

  Duitsland is een land waarin de verkeersregels streng gehandhaafd worden en overtredingen hoog beboet worden. Zo kunt u onder andere een bekeuring verwachten wanneer u aan de straatkant in de verkeerde richting parkeert, en als u door rood rijdt kan de boete zelfs oplopen tot maar liefst € 400,-! Mocht u toch een verkeersovertreding begaan, neem dan contact op met het verhuurbedrijf om hiervan melding te maken. Zo voorkomt u correspondentie en eventuele verhoging van het boetegeld die door deze vertraging wordt veroorzaakt. De verhuurder zal in de meeste gevallen het boetegeld van uw borgsom betalen en meestal ook een klein bedrag voor administratiekosten berekenen.

   

  Moet ik tol betalen als ik met mijn huurauto onderweg ben in Duitsland?

  Nee. Tijdens uw autohuur in Duitsland zult u geen tol hoeven te betalen. Daardoor is het land een bijzonder goedkope vakantiebestemming voor langere roadtrips. Let erop dat in buurlanden zoals Oostenrijk er wèl tol betaald moet worden voor de snelwegen. Dit wordt met de aankoop van een vignette geregeld, die u bij het verhuurbedrijf of bij tankstations kunt kopen en vervolgens achter uw voorruit moet plakken. En ook voor het rijden naar Zwitserland is een tolvignette verplicht als u over de snelweg wilt rijden; zonder deze riskeert u een forse boete.

   

  Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Duitsland?

  Bij de basistarieven die u in ons handige online reserveringssysteem zult vinden zijn de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, brandverzekering, afkoop eigen risico (CDW) met blijvend eigen risico en diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico altijd al bij een voordelige autohuur in Duitsland inbegrepen. Niettemin wijzen wij erop dat bij de genoemde CDW (afkoop eigen risico met blijvend eigen risico) schade aan banden, raampjes, buitenspiegels, onderzijde en interieur van de auto, dak, motor, schade aan de sloten en verlies van de autosluetels nooit is inbegrepen.

  Voor een zeer redelijk bedrag kunt u bij Auto Europe daarom een dekkingspaket kopen waarmee u volledig beschermd op weg gaat. Deze "Volledige Schadedekking" kunt u met één muisklik aan uw boeking toevoegen. Daarmee zult u in geval van schade aan het dak, de raampjes, banden, onderkant van de auto, verlies van autosleutels en nog meer, voor de onkosten gedekt zijn. De precieze kosten voor dit paket hangen af van het gekozen verhuurbedrijf, de autocategorie, de huurperiode en de ophaallocatie.

  Alle informatie omtrent dekkingsopties voor uw autohuur vindt u terug door op de link "+Prijsdetails" te klikken naast het door u gekozen voertuig. In het pop-up venster ziet u dan de precieze details. Bovendien staat alles ook nogmaals beschreven in de Algemene Voorwaarden die op uw Auto Europe huurvoucher staan welke u na de plaatsing van uw boeking van ons krijgt toegestuurd.

  Het komt voor dat verhuurbedrijven klanten ter plaatse een soortgelijk dekkingspaket aanbieden wanneer ze aan de balie hun auto ophalen. Wij wijzen erop dat alle extra afgesloten verzekeringen die u bovenop onze Volledige Schadedekking afsluit bij het verhuurbedrijf volledig optioneel zijn. Auto Europe kan niet aansprakelijk gesteld worden voor extra verzekeringskosten die u ter plaatse maakt, ook indien achteraf, bij het inleveren van de auto, deze extra plaatselijke verzekeringen overbodig zijn gebleken.

   

  Kan ik aan mijn autohuur in Duitsland een extra bestuurder toevoegen?

  Jazeker! Het is super eenvoudig een extra bestuurder aan uw boeking toe te voegen wanneer u een voordelige auto wilt huren in Duitsland via Auto Europe. Sommige verhuurbedrijven bieden tarieven aan waarbij een extra bestuurder al is inbegrepen, anderen berekenen hiervoor een toeslag per dag die bij het ophalen van de huurauto ter plaatse moet worden voldaan. De hoogte van deze toeslag wordt bepaald door de verhuurder en kan per verhuurbedrijf verschillen.

  In elk geval dient deze extra bestuurder vooraf te worden opgenomen in het huurcontract, en nadat de boeking is bevestigd moet de extra bestuurder dezelfde documenten kunnen voorleggen als de hoofdbestuurder bij het ophalen van het voertuig, te weten een geldig rijbewijs, paspoort of identiteitskaart, en in sommige landen ook een internationaal rijbewijs.

  Wij maken u erop attent dat de verzekeringsdekking voor een extra bestuurder wegvalt en nietig wordt verklaard, indien deze persoon niet als zodanig bij het verhuurbedrijf aangemeld is en is opgenomen in het contract. Bij schade of diefstal betekent dit dat het verhuurbedrijf alle ontstane kosten persoonlijk zal verhalen op de niet-geregistreerde bestuurder. Om dit te vermijden is het dus essentieel dat alle mogelijke bestuurders geregistreerd zijn alvorens de ophaallocatie te verlaten.

  De kosten voor een extra bestuurder kunt u ten allen tijde opzoeken door op de link "+Prijsdetails" te klikken naast het voertuig van uw keuze. Onder het kopje Bestuurdersinformatie staat deze informatie precies vermeld, evenals op de huurvoucher die u van Auto Europe per e-mail krijgt toegestuurd nadat u het boekingsproces heeft voltooid.

  Wij wijzen er graag op dat u bij Auto Europe regelmatig aanbiedingen waarbij een extra bestuurder in de huurprijs is inbegrepen zult vinden, zowel in Duitsland als in vele andere landen over de hele wereld. Dus als u online via ons handige en veilige reserveringssysteem een boeking plaatst, vergeet dan niet daar een kijkje te nemen waardoor u bij geselecteerde verhuurpartners nog meer kunt besparen.

   

  Heb ik een milieusticker nodig wanneer ik een auto wil huren in Duitsland?

  Ja, uw huurauto heeft in vele gevallen een mileusticker nodig, die door het verhuurbedrijf wordt meegeleverd. Deze sticker, in het Duits Umweltplakette genoemd, is wettelijk verplicht in grote steden zoals Berlijn, München, Franfurt, Bonn, Stuttgart, Keulen en Hannover. Met een toenemed milieubewustzijn is het te verwachten dat dergelijke milieuzones sterk uitgebreid zullen worden, niet alleen in Duitsland maar ook in andere Europese landen. De bedoeling van de Duitse regering is de luchtkwaliteit te verbeteren in bepaalde zones van de stad waar de belasting door uitlaatgassen zeer hoog is. Met behulp van een kleurenkaart worden de auto's in categorieën onderverdeeld die aangeven hoe schadelijk ze volgens een hiervoor vastgelegde tabel zijn. Elke stad voert een eigen beleid aangaande de criteria hiervoor, dus als u een stad niet kent doet u er goed aan na te gaan welke milieuzone u wilt inrijden om een eventuele boete te voorkomen, die kan oplopen tot maar liefst 2.000 Euro!

   

  Heb ik in de winter een bijzondere uitrusting nodig voor mijn huurauto in Duitsland?

  Ja, dat is het geval. Het is goed mogelijk dat de auto met winterbanden moet zijn uitgerust, vooral als u in de bergen onderweg bent. Dit type banden is gemaakt uit een speciale rubbersoort die niet hard wordt als het koud is buiten. Hierdoor hebben deze banden een betere grip op de weg wat de veiligheid voor bestuurder en passagiers natuurlijk ten goede komt. De auto is immers beter te besturen als het ijzig is op de weg, de remwegen zijn korter en in bochten heeft u meer controle enzovoorts.

  Het ligt voor de hand dat het ontbreken van winterbanden in de hiervoor door de wetgever als verplicht aangewezen maanden van het jaar bij verkeerscontroles kan resulteren in fikse boetes. Erger nog, als u in een ongeluk verwikkeld bent en u geen winterbanden heeft terwijl u die had moeten hebben, kan de verzekeringsdekking tot 30% worden gereduceerd, en het boetegeld worden verhoogd. Let er ook op dat u sneeuwkettingen meekrijgt aangezien dit voor met name bergachtige gebieden verplicht is als de wegen met sneeuw en ijs zijn bedekt. Het aanleggen van deze winterkettingen kan soms lastig zijn dus is het goed hiervoor uitleg te vragen aan het verhuurbedrijf, en desnoods een keertje te oefenen op het terrein alvorens de ophaallocatie te verlaten.

  Populaire wintersportgebieden in het zuiden van Duitsland richting Oostenrijk zijn tijdens het skiseizoen druk bezoecht, waardoor sneeuwkettingen en andere winteruitrusting voor uw huurauto eventueel niet meer op voorraad is. Daarom raden wij aan, de nodige winteruitrusting tijdig te reserveren. Zo voorkomt u een teleurstelling bij het ophalen, te meer daar sommige voertuigen niet automatisch met winterbanden en/of sneeuwkettingen zijn uitgerust.

  Wanneer u in de wintermaanden naar autoverhuur in Duitsland op zoek bent, neem dan vooral eerst een kijkje op onze pagina met speciale aanbiedingen waarbij winterbanden zijn inbegrepen. Zo kunt u nog meer besparen en heeft u meer geld over om tijdens uw wintersportvakantie leuke dingen te doen.


  Extra voertuighuuropties in Duitsland

  U zult de beste autohuurdeals in Duitsland op de website van Auto Europe vinden. Selecteer simpelweg uw bestemming en typ uw reisdata in, en onze supersnelle zoekmachine doet de rest. Binnen enkele seconden kunt u kiezen uit een veelvoud aan voertuigen, of klein of groot, of glamoureus of eerder robuust - u zult vinden wat u zoekt. Onze Mini en Economy categorieën zijn ideaaal voor diegenen die een beperkter budget hebben, en/of een stedentrip willen maken waar deze voertuigen handiger zijn om te parkeren. Uiteraard hebben wij ook auto' s in de Gezinsauto categorie en SUV categorie huurauto voor diegenen die een langere roadtrip plannen en een beetje meer comfort en bagageruimte nodig hebben.Wilt u een auto met meer PK onder de motorkap, kies dan voor een Minibusje of een Midsize categorie auto waarmee vrienden en familie allemaal plaats hebben voor een fijne autovakantie!

  Om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw volgende vakantie raden wij u aan onze handige leidraad over het wagenpark in Duitsland te lezen. Zo weet u wat u kunt verwachten bij het huren van de respectievelijke categorieën.

  Luxe auto huren Duitsland Huur een minibusje in Duitsland Camper huren in Duitsland

  Luxe auto huren Duitsland - Auto Europe biedt een uitstekende keuze aan auto's uit het luxe segment, en de Duitse Autobahnen zijn misschien wel beste plaats, van deze auto's te genieten vanwege het ontbreken van snelheidslimieten op bepaalde stukken. Heeft u er al eens van gedroomd het Beierse landschap in een flashy Merceds, Audi of BMW te doorkruisen, dan is dit uw kans!

  Minibus huren in Duitsland - Er gaat niets boven een gezellige roadtrip met familie of vrienden. Dankzij Auto Europe kunt u een moderne en comfortabel busje kiezen en samen ontspannen genieten van regio's zoals het Zwarte Woud of de Rijnvallei.

  Camper huren in Duitsland - Duitsland is bij uitstek geschikt om per moderne camper te verkennen. De meeste steden zijn erop ingesteld, vele kampeerders te begroeten. Met zijn romantische kastelen en uitgestrekte wijngaarden biedt de Moezelvallei een paar van Europa's mooiste kampeermogelijkheden.


  Handige links

  Inspiratie, advies en informatie voor uw reis naar Duitsland

  Infographic - Luxueus de weg op met Auto Europe