Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN DUITSLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter bereikbaar van maandag t/m zaterdag
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Duitsland met Auto Europe

  Auto Europe heeft zich in zestig jaar tijd ontwikkeld tot een marktleider op het gebied van autoverhuur. Wij werken samen met zowel internationale als lokale verhuurbedrijven. Hierdoor kunnen onze klanten voordelig een auto huren op meer dan 24.000 locaties in 150 landen! En omdat Auto Europe altijd op zoek is naar manieren om aan de wensen en behoeften van haar klanten tegemoet te komen, kunt u nu ook kiezen voor luxe autohuur en camperhuur. Een auto huren in Duitsland via Auto Europe is kiezen voor de beste prijs en de beste service! Nieuwsgierig naar de meningen en ervaringen over onze autohuur van anderen? Lees de autohuur beoordelingen in Duitsland van onze andere klanten en boek vol vertrouwen!

  Voordat u de weg opgaat vindt u hieronder handige informatie omtrent het verkeer in Duitsland en meer.

  Verkeersregels en tankstations

  • Over het algemeen zijn er geen snelheidsbeperkingen op de Duitse snelwegen. Wel wordt er aanbevolen dat men maximaal 130 km/u rijdt op de snelweg.
  • De meeste tankstations zullen een betaling per creditcard accepteren. Houdt er echter rekening mee dat dit in kleine steden niet altijd mogelijk is.
  • Duitsland kent in een aantal dorpen en steden zogenaamde "groene zones". Dit betekent dat voertuigen alleen toegang tot dit gebied hebben wanneer zij in het bezit zijn van een groene badge. Wanneer u voor een auto huren in Duitsland kiest dan heeft de huurauto normaliter al een dergelijke badge. Echter, wanneer u de huurauto in een buurland heeft gehuurd moet u zich ervan bewust zijn dat u zonder deze badge niet in een "groene zone" mag rijden.
  • Het maximaal toegestane alcoholpercentage in het bloed is in Duitsland 0,5 promille. Voor bestuurders die jonger zijn dan eenentwintig of korter dan twee jaar het rijbewijs hebben is het verboden om te rijden onder invloed. Auto Europe raadt het sterk af om te rijden onder invloed.

  Tolwegen

  Momenteel wordt er op de wegen in Duitsland geen tol geheven. Er zijn enkele privéwegen in Beieren waar tol wordt geheven.

  Leeftijdseisen

  Afhankelijk van het verhuurbedrijf is de minimum leeftijd voor autoverhuur in Duitsland achttien jaar. Er zijn echter ook verhuurbedrijven die als eis stellen dat de bestuurder minimaal tussen de negentien en vijfentwintig jaar oud is. Indien de bestuurder jonger dan vijfentwintig jaar is kan men belast worden voor een jonge bestuurderstoeslag. Informatie over het verkeer en meer in Duitsland vindt u hier.

  Valuta

  Duitsland maakt deel uit van de eurozone en heeft als betaalmiddel de euro die in 2002 de Duitse mark verving. Er zijn een aantal winkels en restaurants die buitenlandse bankpassen accepteren als vorm van betaling, evenals creditcards, maar dit is niet overal het geval. Houdt hier rekening mee en wees hierop voorbereidt.

  Tijdsverschil

  Er is geen tijdsverschil tussen Duitsland en Nederland, aangezien beide zich in dezelfde tijdzone bevinden (Midden-Europese Tijdzone, oftewel MET).

  Woordenlijst

  De taal die hoofdzakelijk in Duitsland wordt gesproken is het Duits. De belangrijkste dialecten zijn de dialecten die in het noorden en in het zuiden van Duitsland worden gesproken.

  Hallo - Hallo
  Goedendag - Guten Tag
  Goedenavond - Guten Abend
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Wo finde ich die nächste Polizeistation?
  Waar is een pinautomaat? - Wo finde ich einen Geldautomaten?
  Kan ik met creditcard betalen? - Akzeptieren Sie Kreditkarten?
  Kan ik met mijn bankpas betalen? - Kann ich mit EC-Karte bezahlen?
  Hoeveel kost dit? - Wieviel kostet das?
  Dank u wel - Danke Schön
  Rijbewijs - Führerschein
  Snelheidslimiet - Geschwindigkeitslimite/Höchstgeschwindigkeit

  Elektriciteit

  In Duitsland gebruikt men hetzelfde voltage en tevens dezelfde typen stekkers als in Nederland. U hoeft dus geen reisstekker te kopen alvorens gebruik te kunnen maken van uw elektrische apparaten.

  Informatie over de visa en ambassade

  Voordat u naar Duitsland afreist dient u ervoor te zorgen dat u in het bezit bent van uw Nederlandse paspoort of van een geldige identiteitskaart.

  Nederlandse Ambassade in Berlijn
  Klosterstraße 50
  10179 Berlijn
  Duitsland
  E-mail: bln@minbuza.nl
  Telefoonnummer: +49 30 20956-0
  Fax: +49 30 20956-441

  Nederlands consulaat in Hamburg
  Hanseatic Trade Center
  Am Sandtorkai 41
  20457 Hamburg
  Duitsland
  Telefoonnummer: : +49 40 36803200
  Fax: +49 40 3680344200

  Nederlands consulaat in Keulen
  Unter Sachsenhausen 10-26
  50667 Keulen
  Duitsland
  Telefoonnummer: : +49 221 9763701
  Fax: +49 221 9763703

  Camper huren in Duitsland

  Geniet optimaal van uw bezoek aan Duitsland met een camper via Auto Europe! Dankzij het uitgebreide wegennetwerk kunt u gemakkelijk het land doorkruisen; van het eiland Sylt in het noorden tot de majestueuze Alpen in het zuiden. Ophaallocaties zijn beschikbaar in alle grote steden zoals Berlijn, Hamburg, München en Frankfurt.

  Handige links

  Toeristische informatie

  Infographic Luxe autohuur

  Infographic Winterbanden

  Infographic De perfecte campervakantie