Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTO HUREN TOT 21 JAAR – TOESLAGEN EN VOORWAARDEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Kan ik onder 21 jaar een auto huren?

  Bent u tussen de 18 en 21 jaar, dan hoort u tot een groep jonge reizigers die de wereld op eigen houtje kunnen ontdekken. Internationale stage, een job als Au Pair, vrijwilligerswerk of programma's in de landbouw zols via WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms) die jonge mensen meer over de natuur willen leren - de mogelijkheden zijn eindeloos. Dankzij deze programma's is het tevens mogelijk, voor weinig geld te reizen. En hoe kunt u beter uw bestemming ontdekken dan per auto, helemaal vrij en onafhankelijk. Auto Europe is er om ervoor te zorgen dat uw leeftijd geen belemmering zal vormen als u uw huurauto wilt ophalen.

  Een auto huren jonger dan 21 jaar - kosten & voorwaarden

  Over het algemeen zal het niet moeilijik zijn een huurauto onder uw 21e te boeken, hoewel veel autoverhuurbedrijven van mening zijn dat jonge bestuurders een groter risico bergen in een ongeluk verwikkeld te raken omdat ze minder rijervaring hebben. Deze gedachtengang ligt ten grondslag aan leeftijdsbeperkingen die bij autohuur gehanteerd worden. Tot uw 26e jaar zult u als "jonge bestuurder" worden ingeschaald, en zullen bepaalde toeslagen worden verrekend, onafhankelijk van uw bestemmingsland. Deze toeslagen worden meestal per dag berekend en zijn in de meeste gevallen gebonden aan een bepaalde huurperiode.

  Aangezien het beleid verschilt per land en per verhuurbedrijf, raden wij u aan zich van tevoren grondig te informeren over de precieze hoogte die berekend zal worden door het gekozen verhuurbedrijf, zodat u zich van de beste deal kunt verzekeren. Het is dan goed om te weten dat Auto Europe al meer dan 60 jaar bemiddelt als expert op het gebied van autohuur wereldwijd. Wij hebben de belangrijkste informatie voor u verzameld, zo ook informatie over jonge bestuurderstoeslagen die eventueel worden verrekend. Zo kunt u makkelijk aanbiedingen van verschillende verhuurbedrijven vergelijken. Klik tijdens het boekingsproces op "Prijsdetails" en u ziet dan alle relevante informatie over leeftijdsbeperkingen, toeslagen, autocategorieën en andere voorwaarden die voor die specifieke boeking zullen gelden, wanneer u deze voltooit.

  Als u online zoekt in onze zoekmachine zult u zien dat elke verhuurder eigen regels hanteert voor jonge bestuurders. Een verhuurder in, om een voorbeeld te noemen, Rome, zal een leeftijdsgrens van 18 jaar hanteren, met een toeslag van € 19,40 per dag, tot een maximum toeslag van € 390,40 voor de hele huurperiode. Datzelfde verhuurbedrijf zal bijvoorbeeld in Barcelona een leeftijdsbeperking van 21 jaar hanteren en dezelfde toeslag in rekening stellen voor bestuurders tussen 21-24 jaar, maar tot maximaal € 200 voor de hele huurperiode. U ziet dat het per geval kan verschillen, en u het beste online uw bestemming intypt en vergelijkt.

  Toeslag voor extra bestuurders

  Misschien was u al opgevallen tijdens uw boeking dat veel verhuurbedrijven een toeslag verrekenen voor een extra bestuurder. Ook hier geldt dat er grote verschillen zijn per land en verhuurbedrijf, en per ophaallocatie. Denkt u erover na om een extra bestuurder toe te voegen, wat ideaal is als u langere ritten moet maken zodat u stops kunt vermijden, dan is het raadzaam zich goed te informeren over eventuele toeslagen. Zo is de goedkoopste optie misschien bij nader inzien toch niet de voordeligste, als u de toeslag voor een extra bestuurder erbij optelt.

  Leeftijdsbeperkingen & beschikbaarheid van voertuigen

  Als u nog niet weet welke auto u het beste kunt huren, kan Auto Europe u informeren over het wagenpark in het land van bestemming, en u dan een passend voertuig aanbevelen. De juiste keuze maken zal niet eenvoudig zijn als u bijvoorbeeld het liefst een cabrio in Londen zou willen huren. Als jonge bestuurder zult u door vele autoverhuurbedrijven in uw keuze beperkt worden. Een auto huren jonger dan 21 is waarschijnlijk bijzonder lastig als u een auto uit een hogere autocategorie wilt boeken, zoals de Luxe categorie of de Sportautocategorie. Als u dat echter graag wilt, vragen wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Wij zullen ons best doen, uw wens te realiseren.

  Extra verzekering voor diegenen die jonger dan 21 jaar een auto huren

  Over het algemeen zijn de eisen die aan verzekeringen gesteld worden dezelfde voor alle leeftijden. Sommige verhuurbedrijven verplichten echter klanten die jonger dan 21 zijn, een extra verzekering af te sluiten. Dit is bijvoorbeeld in Duitsland vaker het geval. Anderzijds accepteren sommige verhuurbedrijven ook verzekeringen die bij bepaalde creditcards zijn inbegrepen.

  Informeer ons over de juiste leeftijd van de hoofdbestuurder

  Het maakt niet uit of u uw boeking online of telefonisch heeft gemaakt bij ons - het is hoe dan ook belangrijk, ons over de juiste leeftijd van de hoofdbestuurder te informeren. Immers heeft dit invloed op de kosten, en kan dit de eindsom van uw boeking veranderen als blijkt dat een jonge bestuurderstoeslag van toepassing is.

  Wanneer is uw rijbewijs uitgegeven?

  Meestal moet u tenminste één jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs als u een auto wilt huren. Deze regel wordt in verschillende landen anders gehandhaafd. In Ierland is het bijvoorbeeld zo, dat verhuurbedrijven eisen dat de bestuurder zijn/haar rijbewijs tenminste 2 jaar in bezit heeft. Vraag dus a.u.b. na bij onze reserveringsafdeling welke beperkingen m.b.t. het rijbewijs eventueel in een bepaald land gelden.

  Heeft u een internationaal rijbewijs nodig om een auto te huren?

  Een internationaal rijbewijs is een document wat u naast uw nationale rijbewijs kunt voorleggen en geldt als erkende vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Of een dergelijk document verplicht is in het land van bestemming, hangt van het land af waar u een auto wilt huren. Bel ons reververingsteam onder nummer +31 85 001 2614, wij helpen u graag verder.

  Een auto huren onder je 21e bij Auto Europe

  Zoekt u een huurauto, dan is Auto Europe uw aangewezen partner. Wij hebben de beste aanbiedingen wereldwijd en een uitstekende klantenservice. Neem vandaag nog contact met ons op, wij verheugen ons op uw aanvraag!