Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN ROME

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter bereikbaar van maandag t/m zaterdag
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Rome - Vind uw perfecte huur

  Een auto huren in Rome via Auto Europe betekent dat u kiest voor een autoverhuurbemiddelaar die u graag helpt bij het vinden van een huurauto die bij u past. Met een huurauto kunt u de stad en omgeving comfortabel ontdekken. Denk dan aan bijvoorbeeld het historische centrum van Rome, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en Vaticaanstad. Rome is een wonderbaarlijke stad en meer dan de moeite waard om te bezoeken! Deze mening delen wij met vele klanten, zoals u kunt nalezen in de beoordelingen van autohuur in Rome op onze reviewpagina.

  Verkeer

  Als u Rome binnenrijdt ziet u de ringweg die rondom de stad loopt; dit is de A90 ofwel de Grande Raccordo Anulare (GRA). Door deze weg te nemen vermijdt u het drukke stadscentrum en kunt u de afslag nemen waarmee u op uw plaats van bestemming aankomt. Zorg dat u op voorhand weet welke afslag u moet nemen met behulp van een plattegrond of een navigatiesysteem, aangezien het vaak druk is op de ring en het verkeer vlot doorrijdt.

  In het centrum van Rome moet u letten op de "Zona a Traffico Limitato" of ZTL, voornamelijk in het centrum, het oude centrum (Centro Storico) en Trastevere. Dit zijn bepaalde zones waar alleen bewoners met een speciale pas of bestemmingsverkeer toegang hebben. In deze zones worden ter surveillance camera's gebruikt, wat betekent dat auto's die geen toestemming in deze zone te rijden zeer waarschijnlijk een zware boete krijgen. Zorg ervoor dat u op voorhand bekend bent met deze beperkte zones. Wanneer u namelijk toch een dergelijke zone bent binnengereden kan het vanwege het drukke verkeer lastig zijn de zone snel weer te verlaten, wat alsnog kan resulteren in een boete.

  Iedereen kent het gezegde 'alle wegen leiden naar Rome' en er is zeker een uitgebreid netwerk van snelwegen dat de stad met de rest van Italië verbindt. Interessante bestemmingen die niet ver van Rome af liggen zijn onder andere Florence en Napels. Kies voor een auto huren en u bereikt Napels via de A1/E45 en de A1/E35. De reistijd naar Florence is minder dan drie uur en ligt op een afstand van 276 kilometer. Napels ligt wat dichterbij met een afstand van 226 kilometer. Wanneer u de A24/E80 neemt en daarma de A1/E45 volgt bereikt u Napels na ongeveer twee uur en een kwartier rijden. Een leuk idee is om met autoverhuur in Rome een roadtrip door Lazio te beginnen!

  Meer informatie over het rijden en het verkeer in Italië vindt u hier.

  Parkeren

  Parkeerplaatsen zijn schaars in het centrum van Rome. Veelal vindt u parkeerplaatsen met blauwe strepen, wat betekent dat u bij de parkeermeter moet betalen en de bon op uw dashboard moet leggen. Een andere optie is om op voorhand online voor een eigen parkeerplaats te betalen. Zo kunt u gerust een auto huren in Rome en hoeft u zich over het parkeren geen zorgen te maken.

  Geografische informatie

  Rome is de wereldberoemde hoofdstad van Italië en ligt aan de rivier de Tiber in de regio Lazio in het midden van Italië. De stad heeft ontelbare historische schatten en een overvloed aan kunst en architectuur. Rome is eveneens de enige stad in de wereld dat een land binnen haar grenzen heeft: Vaticaanstad.

  Het mediterrane klimaat bestaat uit milde winters en warme zomers. Januari is de maand met het meest koude weer, met overdag temperaturen rond de 12°C. Echter, in de meest warme maanden, juli en augustus, kunnen de temperaturen oplopen tot 30°C.

  Luchthavens Rome

  Er zijn twee luchthavens die het vliegverkeer in Rome regelen. Fiumicino Airport is de belangrijkste luchthaven en ligt ongeveer dertig minuten van de stad af, in het zuidwesten van Rome. Het kleinere en oudere Ciampino Airport ligt in het zuidoosten van de stad. Ciampino Airport ligt dichterbij de stad, maar vanwege het drukke verkeer kan het even lang duren om van Ciampino Airport naar de stad te rijden als vanaf Fiumicino Airport. Er zijn veel budgetluchtvaartmaatschappijen die op Ciampino Airport vliegen, waaronder Ryanair en Easyjet.

  Officiële naam: Aeroporto di Roma Fiumicino
  Website: www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-
  Telefoonnummer: +39 06 65951

  Officiële naam: Aeroporto di Roma Ciampino
  Website: www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-cia-ciampino
  Telefoonnummer: +39 06 65951

  Openbaar vervoer

  Bepaalde gebieden in het centrum van Rome zijn beperkt bereikbaar voor motorvoertuigen. Mocht u naar een dergelijk gebied willen reizen doe dit dan met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer wordt beheerd door ATAC en u moet een kaartje hebben voordat u instapt. Deze worden verkocht bij metrohaltes, de belangrijkste bushaltes, kiosken en automaten. Bij automaten kunt u enkel met gepast geld betalen.

  Metro
  Het metrosysteem van Rome (Metropolitana) is, vergeleken met de omvang van de stad, relatief klein en daarom makkelijk te gebruiken. Er zijn twee lijnen; de oranje, roodkleurige A-lijn en de blauwe B-lijn. De metrolijnen kruizen elkaar op Station Roma Termini en rijden 's nachts niet.

  Tram
  Het tramnetwerk bestaat uit zes verschillende tramlijnen.

  Bus
  Een andere geschikte optie is de bus. Er zijn diverse buslijnen, alhoewel het in de bus druk kan worden. Station Roma Termini en Piazza Venezia zijn de twee belangrijkste busstations. De reguliere bussen rijden 's nachts niet, maar er zijn wel nachtbussen die rijden. Reizigers kunnen kiezen voor de hop on/hop off bus, welke routes rijdt langs de meest belangrijke trekpleisters.

  Trein
  Station Roma Termini heeft dagelijks het hoogste aantal passagiers en is het belangrijkste treinstation in Rome. Vanaf dit station zijn er vele verbindingen naar zowel lokale bestemmingen, als bestemmingen in de rest van Italië. Station Roma Tiburtina is het op één na drukste station van Rome en staat gepland om in de toekomst een aansluitingspunt voor hogesnelheidstreinen te worden.

  Camper huren Rome

  Wilt u een echte roadtrip maken door Italië? U kunt dan het beste een camper huren. U kunt zo in volledige vrijheid kiezen waar u naartoe wilt gaan. In Rome bieden wij een ruime keuze aan campers aan die eenvoudig en goedkoop via onze website geboekt kunnen worden.

  Handige links

  Toeristische informatie