Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTO HUREN ONDER 26 JAAR – HANDIGE INFO

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Kan ik onder 26 jaar een auto huren?

  Er zijn wereldwijd talrijke programma's en activiteiten die uitsluitend tot doel hebben, jonge enthousiaste reizigers aan te trekken. Mis deze kans niet om wellicht uw leven te veranderen! Auto Europe heeft meer dan 60 jaar ervaring in de autoverhuurbranche, o.a. met verhuur aan klanten die jonger zijn dan 26 jaar. Wij weten wat u kunt verwachten aan toeslagen, en welke eisen er eventueel aan verzekeringen gesteld worden. Graag geven wij u waardevolle reistips en informatie mee op weg. Hieronder volgt een kleine samenvatting die u, naar wij hopen, behulpzaam zal zijn bij uw volgende autohuur.

  Auto Europe’s ervaren team van de reserveringsafdeling zal u graag informeren omtrent leeftijdsbeperkingen en eventuele jonge bestuurderstoeslagen die verrekend kunnen worden, zodat u van tevoren goed geïnformeerd bent en een weloverwogen keuze kunt maken.

  Wat is een jonge bestuurderstoeslag precies?

  Als u van plan bent een auto te huren als u jonger bent dan 26 jaar, zult u in de meeste gevallen als jonge bestuurder worden ingeschaald en een jonge bestuurderstoeslag moeten betalen. Dit is een toeslag die extra betaald moet worden en zal worden toegevoegd aan de oorspronkelijke prijs die u voor uw huurauto was aangeboden. Uw creditcard zal met dit bedrag worden belast als u de auto ophaalt. De hoogte van het bedrag wordt door het verhuurbedrijf bepaald en zal ter plaatse aan de balie in rekening worden gesteld. Bij vele verhuurbedrijven is hiervoor een maximumbedrag per huurperiode vastgelegd, hetgeen goed is om te weten wanneer u voor een langere periode een auto wilt huren. Als u wilt weten wat het precieze bedrag zal zijn, raadpleeg dan de Algemene voorwaarden zoals op uw voucher vermeld.

  Let op dat zowel de jonge bestuurderstoeslag als ook de toeslag voor een extra bestuurder per persoon berekend worden. Indien u bij het ophalen besluit een extra bestuurder aan uw reservering toe te voegen, en indien deze bestuurder door de verhuurder als jonge bestuurder wordt ingeschaald, dan zult u zowel voor de extra bestuurder als voor de jonge bestuurderstoeslag moeten betalen.

  Wij hebben ook goed nieuws! Er zijn enkele autoverhuurbedrijven die een extra bestuurder zonder toeslag aan de boeking laten toevoegen, hetgeen eraan bijdraagt de kosten voor de autohuur te beperken. Als u getrouwd bent, geldt bovendien in de USA dat partners veelal als extra bestuurder mogen worden toegevoegd zonder hiervoor extra te moeten betalen. Echter, indien een partner als jonge bestuurder wordt ingeschaald, zal een jonge bestuurderstoeslag van toepassing zijn. Als beide bestuurders als jonge bestuurders worden geclassificeerd, dan zult u in sommige gevallen twee maal de jonge bestuurderstoeslag moeten betalen.

  Minimum leeftijd om een auto te huren

  Wat de minimum leeftijd is om een auto te huren hangt af van het land van bestemming. Afgezien daarvan zijn autoverhuurbedrijven vrij hun eigen regels te bepalen en deze naar believen te verhogen. Bijvoorbeeld, in Duitsland is de minimum leeftijd voor autohuur 18 jaar. Niettemin wijken een aantal verhuurpartners hiervan af en hebben 21 jaar als grens vastgelegd.

  Beschikbare autocategorieën afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder

  Autohuur onder 26 jaar brengt veelal beperkingen met zich mee in de keuze aan huurautocategorieën die bij de diverse verhuurbedrijven worden aangeboden. De mogelijkheid een auto uit een hogere categorie te huren, zoals een sportwagen of een luxe categorie, is veelal niet gegeven. Misschien vraagt u zich af: "Maar als ik volledig verzekerd ben, kom ik dan niet toch in aanmerking een dergelijke auto te huren?" Het is in dat geval goed te weten dat autoverhuurbedrijven als eigenaren van de auto's hun eigen regels en voorwaarden m.b.t. leeftijd en toeslagen enz. vastleggen. Als intermediair en makelaar heeft Auto Europe geen medezeggenschap en geen invloed op hun besluitvorming in dezen.

  Een auto huren onder uw 26e – Verzekeringen en voorwaarden

  Wanneer u een boeking plaatst, online of telefonisch met onze ervaren medewerkers van onze reserveringsafdeling, is het uiterst belangrijk dat u de juiste leeftijd van de bestuurder doorgeeft. Op grond hiervan kunnen wij u de juiste informatie geven over eventuele toeslagen, en een auto uitzoeken uit een categorie die voor uw leeftijd is vrijgegeven. Het is bijvoorbeeld voor bestuurders boven de 26 mogelijk een auto te huren met enkel de basisverzekering uit het basispaket en de borg op hun creditcard te laten blokkeren. Daarentegen krijgen bestuurders onder 26 jaar veelal een huurprijs aangeboden waarbij een extra verzekering is inbegrepen, alsmede een jonge bestuurderstoeslag. Lees meer over verzekeringen, toeslagen en leeftijdsbeperkingen in de rubriek reistips van Auto Europe.

  Het belang van de uitgiftedatum van uw rijbewijs

  Het merendeel van onze verhuurpartners verlangt dat de bestuurder minstens één jaar in het bezit is van zijn/haar rijbewijs. Daarnaast zult u op uw Auto Europe voucher in de voorwaarden terugvinden of u daarnaast ook nog een internationaal rijbewijs nodig zult hebben om uw huurauto te kunnen ophalen. Dit rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs en moet parallel overhandigd worden. Doel is de plaatselijke autoriteiten uw rijvaardigheid in een voor hen begrijpelijke taal onder bewijs te stellen. Meestal heeft u dit internationale rijbewijs nodig voor autohuur in landen buiten de EU, en wij adviseren u dit docement in dergelijke landen ten allen tijde mee te nemen.

  Kosten besparen bij autohuur onder uw 26e

  Hoe kunt u kosten besparen? Het eenvoudigste is als u een medereiziger heeft die ouder is dan 26 jaar, en die bereid is als enige bestuurder op te treden tijdens uw reis. De tweede mogelijkheid is, als alle vakantiegangers jonger zijn dan 26, diegene uit de groep aan te wijzen als bestuurder die graag autorijdt. Wanneer er slechts één jonge bestuurder is, moet er uiteraard ook maar één keer jonge bestuurderstoeslag betaald worden.

  Nu u de regels en voorwaarden heeft gelezen voor autoverhuur onder 26 jaar, kunt u de passende huurauto vinden en boeken met behulp van ons online boekingssysteem. Mocht u nog vragen hebben, bel ons dan op, wij verheugen ons op uw aanvraag!