Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Autoverhuur voor jonge bestuurders

  Het is eindelijk gelukt! Na alle stress van het theorie- en praktijkexamen heeft u nu eindelijk uw rijbewijs gehaald en natuurlijk kunt u niet wachten om met vrienden van dit privilege te genieten. Jonge bestuurders die het rijbewijs minstens een jaar in bezit hebben kunnen een auto huren in Nederland of in het buitenland. Auto Europe biedt jonge bestuurders de mogelijkheid om wereldwijd een auto te huren bij diverse verhuurbedrijven. Beschikbare huurauto's voor jonge bestuurders vindt u veelal in de mini en economy categorie. Het kan voorkomen dat het lokale verhuurbedrijf een upgrade maakt naar de compact categorie. Echter, er zijn bepaalde vereisten voor jonge bestuurders en er zijn enkele zaken die u van tevoren dient te weten.

  Minimum leeftijd

  Lokale verhuurbedrijven beschouwen bestuurders van negentien (soms achttien) tot vijfentwintig of zesentwintig jaar als jonge bestuurders.

  Identiteitsbewijs & rijbewijs

  Bij het ophalen van de huurauto moet u een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien, zoals een paspoort, afhankelijk van het land waar u de auto huurt. In de meeste gevallen dient u het rijbewijs minstens een jaar in bezit te hebben.

  Creditcard

  U kunt de huurauto alleen ophalen als u een geldige creditcard bij u heeft die op naam van de hoofdbestuurder staat. Dit is verplicht vanwege de borg. Ongeacht de manier waarop u de betaling online heeft gedaan dient ten tijde van het ophalen bij de lokale verhuurder een borg voor de huurauto achter te worden gelaten. Dit betekent dat een bedrag (ter hoogte van minimaal het eigen risico, een tank brandstof en de BTW) wordt geblokkeerd op een internationaal geaccepteerde creditcard die op naam van de hoofdbestuurder staat (contant geld, maestro, switch, visa electron, prepaid creditcards en debetkaarten/pinpassen worden niet geaccepteerd). U kunt bij het ophalen van de huurauto dus niet de creditcard van uw ouders gebruiken. Zowel de voor- als achternaam van de hoofdbestuurder moet op de creditcard staan vermeld. Het geblokkeerde bedrag wordt aan het einde van de huurperiode vrijgegeven of terug overgemaakt, indien de huurauto in dezelfde staat wordt teruggebracht zoals deze is gehuurd.In sommige gevallen bieden verhuurders de mogelijkheid een aanvullende verzekering af te sluiten, zodat het bedrag van de borg lager wordt en kan worden belast op een debetkaart. Houd er rekening mee dat dit moet worden gecheckt voordat u de huurauto ophaalt. Bel ons team op het nummer +31 85 001 2614 om de mogelijkheden te bespreken.

  Jonge bestuurderstoeslag

  Alle jonge bestuurders moeten de zogenaamde jonge bestuurderstoeslag betalen; dit bedrag verschilt per verhuurder. In Europa varieert dit bedrag van vijf tot dertig euro per dag.

  Extra bestuurder

  Wanneer een andere bestuurder eveneens in de huurauto wilt kunnen rijden moet een toeslag voor een extra bestuurder worden betaalt. Dit bedrag komt bovenop de jonge bestuurderstoeslag, als de extra bestuurder jonger is dan vijfentwintig jaar.

  Blog zoeken


  Categorieën