Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORWAARDEN EN EISEN LEEFTIJD AUTO HUREN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Wat is de minimum leeftijd voor autohuur?

  Wereldwijd kunt u te maken krijgen met een minimum en maximum leeftijd om een auto te huren, en veelal worden daarvoor toeslagen in rekening gebracht die uw autohuurkosten doen stijgen. Deze informatie is vooral relevant voor bestuurders onder de 26, aangezien verhuurbedrijven een dagelijkse toeslag kunnen verrekenen die bekend staat als "Jonge bestuurderstoeslag" ofwel "Young Driver Fee". De leeftijdsgrenzen en de toeslagen verschillen per land, verhuurbedrijf en ophaallocatie. Lees dus de algemene voorwaarden op uw huurvoucher goed door, zodat u weet welke beperking er aan de leeftijd bij autohuur gesteld is en u goed voorbereid bent op de plaatselijk geldende voorwaarden en toeslagen.

  Wat is de minimum leeftijd een auto te huren?

  In sommige landen kunt u vanaf uw 18e een auto huren. Ook al verhuren vele verhuurbedrijven aan dergelijk jonge bestuurders een auto, toch is de kans daarbij groot dat er een zogenaamde jonge bestuurderstoeslag in rekening gesteld zal worden, en de keuze aan voertuigen beperkt zal zijn. Echter ligt de minimum leeftijd een auto te kunnen huren in de meeste landen hoger. Over het algemeen is het huren van een auto eenvoudiger vanaf 20 jaar en ouder, hoewel bestuurders onder de 26 nog steeds te maken krijgen met de jonge bestuurderstoeslag. Bovendien worden er veelal ook nog eisen gesteld aan het rijbewijs. Meestal mag het geen tijdelijk rijbewijs zijn, en moet de bestuurder het rijbewijs minstens één jaar in zijn/haar bezit hebben. Daarom is de minimum leeftijd bij veel autoverhuurbedrijven veelal 19 jaar. Verder dient u rekening te houden met leeftijdsgrenzen van eventuele verdere bestuurders. Het kan voorkomen dat de leeftijdsgrens voor de tweede bestuurder hoger ligt dan die van de hoofdbestuurder, en dat dezelfde toeslagen en beperkingen voor alle bestuurders gelden. Met meer dan 60 jaar ervaring in de autoverhuurbranche heeft Auto Europe al vele jonge reizigers wereldwijd geholpen hun huurauto te organiseren. Voor meer informatie over bestuurders in specifieke leeftijdsgroepen kunt u meer lezen over:

  Is er een maximum leeftijd voor autohuur?

  Het stellen van een maximale leeftijdsgrens bij autohuur is een relatief recent fenomeen wat door steeds meer autoverhuurbedrijven gehanteerd wordt. Het idee erachter is de risico's van oudere deelnemers in het verkeer te reduceren resp. de kans op verkeersongelukken te vermijden. Welke vereisten aan de leeftijd van klanten die een auto huren gesteld wordt, is verschillend. De meest gehanteerde maximum leeftijd is 75 jaar, maar verhuurbedrijven kunnen hun eigen leeftijdsgrenzen bepalen. Goed nieuws voor senioren: deze beperking geldt niet in de meeste Europese landen. Tegelijkertijd kan het echter zijn dat dezelfde soort toeslagen verrekend worden voor oudere bestuurders als voor jonge. Bovendien verlangen sommige verhuurbedrijven bij oudere bestuurders vanaf een bepaalde leeftijd bepaalde documenten. Bijvoorbeeld een attest van uw huisarts waarin uw rijvaardigheid wordt bevestigd, of een brief van uw verzekeringsmaatschappij met informatie over eventuele recente ongelukken. Ook voor oudere bestuurders geldt dat verhuurbedrijven de keuze aan beschikbare voertuigen en/of autocategorieën kan beperken. Extra bestuurders zijn eveneens aan dezelfde leeftijdsgrenzen gebonden als senior bestuurders.

  Auto huren leeftijdsgrenzen - Belangrijke informatie

  • Leeftijdsgrenzen voor jonge en oude bestuurders worden individueel door autoverhuurbedrijven bepaald.
   Met 18 jaar een auto huren is soms mogelijk, hoewel dat in vele Europese landen te jong is en niet kan. Autoverhuurbedrijven zijn geheel vrij in het bepalen van hun eigen regels en beperkingen omtrent de leeftijd van hun klanten.
  • Leeftijdsbeperkingen bij autohuur zijn onderhevig aan de wettelijke regelingen van het land waarin de auto wordt opgehaald.
   Op uw voucher vindt u in de algemene voorwaarden terug welke regels en beperkingen er gelden voor jonge en oude bestuurders die een auto huren. Daarbij dient u ook rekening te houden met de wettelijke regelingen hierover in het land van bestemming. Wilt u met uw huurauto de grens over, vergeet dan niet Auto Europe hierover te informeren. U dient daarbij te bedenken dat er dan misschien andere wetten en regels gelden.
  • De Jonge bestuurderstoeslag of Senior bestuurderstoeslag wordt, indien van toepassing, door het verhuurbedrijf plaatselijk verrekend bij het ophalen van de auto.
   Indien de genoemde toeslag in rekening gesteld zal worden, zoals in de algemene voorwaarden van uw huurovereenkomst vermeld staat, dan zal deze toeslag niet in de door Auto Europe aangeboden prijs zijn inbegrepen. Deze toeslag zal lokaal door het verhuurbedrijf worden geïncasseerd als u de auto ophaalt.
  • Leeftijdsbeperkingen bij autohuur brengen in sommige gevallen het verplicht lokaal afsluiten van een extra verzekering met zich mee.
   Senioren en jonge bestuurders tot 21 jaar zijn in sommige gevallen tot de aankoop van een extra verzekering verplicht.
  • Leeftijdsbeperkingen brengen soms met zich mee dat u een bepaalde auto of autocategorie niet kunt huren.
   Vele autoverhuurbedrijven leggen beperkingen op aan jonge en oude bestuurders wat betreft het type voertuig dat ze kunnen huren. Over het algemeen wordt de keuze aan luxe of sport wagens beperkt, in tegenstelling tot de keuze aan autos uit de mini, economy of compact categorie.

  Hoe kan ik als jonge of senior bestuurder een auto huren?

  Wanneer u bij Auto Europe een huurauto boekt doet u er goed aan ons ten allen tijde over de juiste leeftijd van de bestuurder te informeren, zodat wij u over eventuele leeftijdsbeperkingen op de hoogte kunnen stellen. Wij kunnen nagaan of het gekozen voertuig door u gereden mag worden op grond van uw leeftijd, en welke toeslagen eventueel van toepassing zijn. Deze informatie vindt u terug op uw boekingsbevestiging. Voor meer informatie over toeslagen en mogelijke beperkingen, raadpleeg a.u.b. de algemene voorwaarden van uw boeking of zoek deze op onze website op. Mocht uw verhuurbedrijf extra documenten of informatie nodig hebben, zullen wij u daarover informeren. Mocht het gekozen voertuig niet zijn toegestaan, dan laten wij u dit persoonlijk weten. Ons gespecialiseerde team van onze reserveringsafdeling zal u graag behulpzaam zijn bij het vinden van de juiste auto voor uw reis, ongeacht uw leeftijd. Graag staan wij 7 dagen per week voor u klaar, telefonisch of per mail. Wij verheugen ons op uw aanvraag!