Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  INFORMATIE BLIJVEND EIGEN RISICO

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover | Geen blijvend eigen risico | Geen blijvend eigen risico met Super Breakdown Cover | Veelgestelde vragen

  Kies bij uw boeking voor een aanvullende dekking via Auto Europe

  U kunt op onze website kiezen uit vier verschillende pakketten waarmee u het eigen risico af kunt kopen: Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover, Geen blijvend eigen risico en Geen blijvend eigen risico met Super Breakdown Cover. Om duidelijk de verschillen weer te geven hebben we een kort overzicht gemaakt van elk van deze pakketten, met tevens een aantal veelgestelde vragen. Lees deze informatie goed door en kies het pakket dat bij u past!

  Let op: het aanbod van deze pakketten verschilt per bestemming, verhuurbedrijf en autocategorie.

  Wat is "eigen risico"?

  Alle huurauto's die u via Auto Europe kunt huren, hebben een basispakket. Dit basispakket zorgt ervoor dat u bij schade niet aansprakelijk bent voor het volledige te noemen bedrag. Dit bedrag noemen we eigen risico. Een voorbeeld: het eigen risico is €300,- en de schade aan de auto is €500,-. De bestuurder moet in dit geval €300,- betalen en het basispakket dekt de resterende €200,-. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het verhuurbedrijf en de autocategorie. Hoe hoog het eigen risico is, kunt u vinden in de Algemene Voorwaarden onder het kopje Lokale toeslagen & Informatie in onze zoekmachine.

  Hieronder vindt u een overzicht van de vier verschillende pakketten.

  Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover

  Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover is een product van Auto Europe. Indien het verhuurbedrijf de klant in geval van schade aan of diefstal van de huurauto het eigen risico aanrekent, dan kan de klant aan het einde van de huurperiode een restitutie bij Auto Europe aanvragen voor het betaalde bedrag. De klant moet dus eerst het eigen risico rechtstreeks aan het lokale verhuurbedrijf betalen, en kan daarna een restitutie voor dit bedrag aanvragen bij Auto Europe. Wat ook is inbegrepen, is een dekking voor banden, glas, dak en de onderzijde van de auto en meer. Deze zaken worden op dezelfde manier gedekt als het eigen risico: u betaalt in eerste instantie het desbetreffende bedrag aan het lokale verhuurbedrijf, en u kunt nadien Auto Europe om restitutie vragen. Alvorens Auto Europe tot restitutie over kan gaan dient de klant enkele documenten te overleggen. Welke dat zijn kunt u vinden in de Algemene Voorwaarden onder het kopje Lokale toeslagen & Informatie in onze zoekmachine.

  In sommige gevallen is Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover bij de prijs inbegrepen.

  Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover

  Geen blijvend eigen risico

  Het product Geen blijvend eigen risico wordt u aangeboden door het lokale verhuurbedrijf, maar kunt u ook boeken via onze website. Dit product elimineert uw eigen risico. Met andere woorden, u heeft geen eigen risico. Indien de schade onder de dekking van het gekozen product valt hoeft u bij schade niets te betalen. Echter, indien de schade niet onder deze dekking valt moet u alsnog betalen. Gewoonlijk worden glas, banden, de onderzijde en het dak niet vergoedt.

  Geen blijvend eigen risico met Super Breakdown Cover

  Indien u voor een boeking heeft gekozen met Geen blijvend eigen risico biedt Auto Europe de mogelijkheid om hier in de USA de Super Breakdown Cover aan toe te voegen. Glas, banden, de onderzijde en het dak vallen niet onder de dekking van Geen blijvend eigen risico, maar wel onder de dekking van de Super Breakdown Cover van Auto Europe. Ook bij Geen blijvend eigen risico met Super Cover dient de klant (net als bij Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover) eerst zelf de schade te betalen aan het lokale verhuurbedrijf, waarna er een verzoek tot restitutie bij Auto Europe kan worden ingediend aan de hand van de benodigde documenten.

  U kunt kiezen voor een boeking inclusief Geen blijvend eigen risico met Super Breakdown Cover.

  Super Breakdown Cover

  Veelgestelde vragen

  Waarom zou ik het eigen risico afkopen bij Auto Europe en niet aan de hand van een aanvullende dekking bij het lokale verhuurbedrijf?

  Er zijn twee redenen. Ten eerste kunt u onze producten op voorhand boeken en betalen, zodat u zich later geen zorgen hoeft te maken of het verhuurbedrijf ter plekke überhaupt een aanvullende dekking aanbiedt en over het betalen hiervan. Ten tweede zijn deze aanvullende producten bij Auto Europe in de meeste gevallen aanzienlijk goedkoper dan bij het lokale verhuurbedrijf.

  Moet ik een borg achterlaten wanneer ik één van de drie producten van Auto Europe bij mijn boeking heb afgesloten?

  Ja. Het product Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover elimineert niet het eigen risico van het lokale verhuurbedrijf, en u moet dus te allen tijde een borg achterlaten. Zoals gewoonlijk wordt de borg geblokkeerd op een internationale creditcard. Het is daarom belangrijk dat de hoofdbestuurder, de bestuurder op wiens naam de boeking staat, een creditcard bij zich heeft die op zijn of haar naam staat, genoeg limiet heeft en dat deze creditcard wordt overlegd bij het ophalen van de auto. De meeste verhuurbedrijven vereisen ook een borg wanneer u het product Geen blijvend eigen risico bij uw boeking heeft afgesloten. U kunt deze informatie van tevoren in de Algemene Voorwaarden in onze zoekmachine lezen.

  De medewerker van het lokale verhuurbedrijf zegt dat ik een aanvullende dekking bij hen af moet sluiten, hoewel ik mijn eigen risico al heb afgekocht bij Auto Europe. Moet ik deze aanvullende dekking nemen?

  Het is belangrijk om te weten dat de medewerkers van het lokale verhuurbedrijf zich tevens bezighouden met de verkoop van hun eigen producten en diensten. De klant kiest zelf of hij of zij een dergelijk product af wilt sluiten, uitzonderingen daargelaten. Wanneer u reeds een product van Auto Europe heeft afgesloten is het wellicht niet nodig om lokaal een aanvullend product te nemen waarmee u het eigen risico afkoopt.

  Het verhuurbedrijf kan ook een aanvullend product aanbieden dat zaken dekt die niet vallen onder de dekking van het basispakket (dit basispakket is standaard voor al onze huurauto's), zoals banden, glas, het dak en de onderzijde van de auto. In dit geval kan de klant er zelf voor kiezen dit product al dan niet aan te schaffen. Denk er echter aan dat deze zaken onder de dekking van de Super Cover vallen. Indien u reeds de Super Cover heeft afgesloten kunt u in geval van schade voor deze zaken bij Auto Europe restitutie aanvragen.

  Hoe vraag ik restitutie van het eigen risico aan bij Auto Europe?

  In het betalingsscherm vindt u onderaan de pagina de Algemene Voorwaarden. Wanneer u hierop klikt vindt u onder het kopke Lokale toeslagen & Informatie een nauwkeurige uitleg van de te volgen procedure. Denk eraan dat het erg belangrijk is om contact met de politie op te nemen en een verslag of proces-verbaal aan te vragen, zelfs als er geen derde partij bij betrokken is.

  Ik wil één van deze producten aan mijn boeking toevoegen, maar ik zie deze mogelijkheid niet op jullie website. Wat moet ik doen?

  De producten zijn niet voor alle auto's of locaties beschikbaar. Wanneer het product beschikbaar is, is het mogelijk om deze aan uw boeking toe te voegen voordat u betaalt.