Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTO HUREN DEKKING UITGELEGD

  Hoe is uw huurauto gedekt?
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Auto huren dekking – Uw opties bij Auto Europe

  Het rijden op onbekende wegen in een onbekend land is wellicht intimiderend. Misschien vraagt u zich af of er afwijkende verkeersregels gelden in het land van bestemming, of dat er gebieden zijn waar het bijzonder druk is op de weg. In de meeste gevallen hoeft u zich geen zorgen te maken; de meeste landen hanteren dezelfde verkeersregels en verkeersborden als in Nederland. Voor alle andere gevallen geldt, dat Auto Europe prima dekkingsmogelijkheden biedt voor uw huurvoertuig, mocht er onderweg onvoorzien toch iets gebeuren. Voor maar een paar euro extra kunt u kiezen voor extra dekking waardoor u zich in alle rust op uw reisplanning kunt concentreren en zorgeloos op vakantie kunt gaan. Hieronder hebben we een overzichtje samengesteld van de belangrijkste informatie omtrent autohuur dekking en details die belangrijk zijn te bedenken als u een auto huurt.

  Heb ik dekking nodig voor mijn huurauto als ik via Auto Europe huur?

  Wanneer u via Auto Europe een auto huurt, is de voor het land van bestemming noodzakelijke en verplichte dekking inbegrepen. Dit geldt voor alle auto's van al onze verhuurpartners, en dit is ons zogenaamde basispaket wat bij elke boeking automatisch inclusief is.

  Wat is er in het basispaket inbegrepen?

  Afkoop eigen risico (CDW) met blijvend eigen risico, en Diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico. Zo is uw huurauto verzekerd (tot het eigen risico bedrag) mocht u een ongeluk hebben of het voertuig worden gestolen. De kosten voor deze optie worden van tevoren samen met de huursom in rekening gesteld, en zijn ten allen tijde in de basisprijs inbegrepen.

  Verder nog inbegrepen in ons basispaket is een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en een brandverzekering.

  Kan ik nog extra verzekeringen erbij kopen?

  Huurauto dekking bij Auto EuropeAfhankelijk van de verhuurder en de bestemming, is het bijna altijd mogelijk ter plekke extra verzekeringen af te sluiten. De kosten daarvoor zijn meestal extra kosten per dag. Het betreft dan bijvoorbeeld een inzittendenverzekering (Personal Accident Insurance ofwel PAI). Deze optionele verzekering is ervoor bedoeld u te behoeden voor eventuele medische rekeningen die u op grond van een blessure die u in uw huurauto heeft opgelopen, moet betalen. Of het betreft bijvoorbeeld een bagageverzekering (Personal Effects Coverage ofwel PEC).

  Als u van plan bent met uw huurauto de grens over te rijden, is het zeer belangrijk tijdens het boekingsproces de landen aan te geven die u tijdens de huurperiode wilt bereizen. Boekt u online, dan kunt u dit in de laatste stap van het boekingsproces aangeven. Bij sommige verhuurbedrijven kost het niets extra de landsgrens met een huurauto te passeren. Het komt echter ook voor dat er een toeslag voor verlangd wordt, of het verboden is met het voertuig het land te verlaten. Het is in elk geval belangrijk dat u ons en de verhuurder op de hoogte stelt over de landen die u wilt bezoeken. Als u dat niet doet is uw dekking eventueel ongeldig. Kijk altijd wat er in de algemene voorwaarden staat voor verdere informatie.

  Wat wordt bedoeld met "eigen risico"?

  Als u een auto huurt, zult u het begrip "eigen risico" vaak tegenkomen. Eigen risico verwijst naar het bedrag wat u moet betalen als u een schadeclaim indient in geval van schade of diefstal aan uw huurauto, zoals u dat waarschijnlijk ook kent uit de verzekeringspolis van uw eigen auto. Een voorbeeld: u loopt een schade op van € 1.500,-, dan is het eigen risico misschien vastgezet op € 700,-. Dat is het bedrag waar u zelf voor moet opkomen als u een claim indient. Aan elke autoverhuur is een eigen risico bedrag toegekend, wat u tijdens uw boeking in de voorwaarden van de betreffende huurauto resp. verhuurmaatschappij kunt teruglezen.

  Indien u dit eigen risico bedrag niet wenst te betalen in geval van schade of diefstal, bieden wij optioneel "Geen blijvend eigen risico" als extra dekkingsmogelijkheid aan op geselecteerde bestemmingen bij geselecteerde verhuurpartners. Deze optie verschijnt als keuzemogelijkheid tijdens het boekingsproces, en hiermee elimineert u eenvoudigweg het eigen risico bedrag.

  Naast deze genoemde mogelijkheid, biedt Auto Europe tijdens het boekingsproces nog een product aan genaamd "Restitutie van het blijvend eigen risico met Super Cover". Als u deze autohuur dekking boekt, kunt u een volledige restitutie aanvragen als het verhuurbedrijf u kosten in rekening stelt in geval van schade of diefstal. Deze optie dekt ook zaken die niet in de afkoop van het eigen risico (CDW, de Collision Damage Waiver) van het basispaket zijn inbegrepen. Hieronder vallen de carrosserie, sloten, dak, voorruit, wielen, banden enzovoorts. Bovendien dekt het eventuele administratiekosten en kosten die ontstaan bij sleutelverlies.

  Lijst van dekkingsmogelijkheden die u kunt boeken

  Samengevat zijn dit de beschikbare dekkingsopties die u kunt kiezen als u een huurauto boekt. Let op: voor alle aangegeven mogelijkheden geldt, dat een borgsom noodzakelijk is die op de creditcard van de hoofdbestuurder zal worden geblokkeerd. Deze borgsom zal weer worden vrijgegeven nadat de auto in dezelfde staat is ingeleverd als bij het ophalen. Hoe hoog de borgsom is varieert per verhuurbedrijf, raadpleeg daarom de voorwaarden voor verdere informatie.

  1. U maakt een boeking met enkel het basispaket
  2. U maakt een boeking met restitutie van het blijvend eigen risico met Super Cover
  3. U maakt een boeking waarbij geen blijvend eigen risico is inbegrepen
  4. U boekt een huurauto met het basispaket en kiest ervoor, ter plaatse bij de verhuurder extra dekking te kopen. Wees u zich ervan bewust dat dit bijna altijd duurder is dan het van tevoren kopen van extra dekking tijdens het boekingsproces.

  Wat moet ik doen als ik een ongeluk heb gehad?

  In het onfortuinlijke geval dat u een in een verkeersongeluk verwikkeld bent geraakt, of dat uw huurauto is gestolen, moet u ten allen tijde een politiebericht kunnen voorleggen. Raadpleeg de algemene voorwaarden van de gekozen verzekering en dekkingsopties om te weten te komen of, en zoja voor welke schade, u aansprakelijk gesteld zult worden. Hiervoor dient u de volgende stappen in acht te nemen:

  1. Neem contact op met de politie en zorg dat u een politiebericht meekrijgt.
  2. Neem contact op met het verhuurbedrijf (binnen 24 uur na de gebeurtenis)
  3. Maak voor de bewijsvoering foto's en/of video opnames, indien mogelijk.
  4. Vul een bericht voor ongelukken in (een Accident Report) bij de verhuurder als u het voertuig inlevert.
  5. Als u bij de boeking had gekozen voor de optie "restitutie van het blijvend eigen risico met Super Cover", vul dan het betreffende formulier in, en stuur het naar Auto Europe op met de relevante documenten. Een overzicht vindt u op deze pagina.

  Heeft u nog verdere vragen of heeft u hulp nodig? Aarzel dan niet en bel onze reserveringsafdeling onder telefoonnummer +31 85 001 2614 - wij zetten ons er graag voor in, uw huurervaring zo plezierig mogelijk te maken.