Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN PORTO

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Porto - Vind uw perfecte huur

  Bem-vindo ao Porto, welkom in de parel van het noorden in Portugal. De stad Porto, de Cidade Invicta (de onoverwinnelijke stad), is een mix van wereldarchitectuur van toen en nu, een rijke cultuur en gastronomie en natuurlijk overbekend door haar heerlijke Port (Porto) wijn. Porto ligt aan de Douro rivier en staat op de Werelderfgoedlijst.

  Uiteraard kunt u met Auto Europe voordelig, snel en gemakkelijk een auto huren in Porto. U kunt uw huurauto ophalen op de Francisco Sa Carneiro luchthaven of op de verschillende stadslocaties die wij aanbieden. Laat u zich inspireren door de vele beoordelingen van autohuur in Porto die u op onze reviewpagina kunt nalezen. Veel plezier in deze charismatische stad!

  Verkeer en parkeren

  De A20 is de ringweg die rond Porto gaat. Vanaf de ringweg kunt u naar het noorden, zuiden of het oosten reizen. Blijf altijd oplettend rijden in Porto, want het is een stad met veel eenrichtingsverkeer, smalle straatjes, bouwplaatsen en nogal wat drukte.

  Parking
  Parkeren in Porto is een uitdaging. De stad heeft veel nauwe straten, eenrichtingswegen en weinig parkeergelegenheid in het centrum. Wel zijn er voldoende parkeerplekken te vinden rondom het Metro Station Carolina Michaelis of bij de Casa da Musica en ook bij het Estadio de Dragao (FC Porto voetbalstadium). Door uw auto bij een van de genoemde plekken te parkeren heeft u direct toegang tot de metro en verzekert u zich van een stressvrij bezoek aan de binnenstad. Er zijn ook verschillende zogeheten "Park & Ride" parkeergelegenheden te vinden aan de ringweg. Bekijk onze bestuurdersinformatie pagina voor meer info over de verkeersregels in Portugal en een auto huren in Porto.

  Geografische informatie

  Het centrum van Porto staat op de Werelderfgoedlijst. De Se do Porto (Porto kathedraal) is het oudste gebouw samen met enkele stadswallen en wat huizen uit de 15e eeuw. De oude binnenstad werd gebouwd op de heuvels die over de Douro rivier uitkijken. De geschiedenis van Porto gaat terug tot de 4e eeuw na Christus, de periode waarin de Romeinen de stad bezetten. Wandelend door Porto ziet u niet alleen goed de barok stijl terug in de Igrejas (kerken), maar is er ook veel architectuur in de neoklassieke en romantische stijl van de 19e en 20e eeuw. Porto wordt soms ook de Cidade de Pontes genoemd (stad van de bruggen), omdat het inderdaad nogal wat bruggen heeft die de noord- en zuidzijde van de stad met elkaar verbinden.

  Porto kan eigenlijk het gehele jaar door prettig bezocht worden, omdat de winters er zelden heel koud zijn. De zomers zijn er warm en winderig, rond de 25 graden, de winters gemiddeld rond 13 graden met af en toe wat regen. Met name de lente en herfst zijn goede tijden om Porto aan te doen, omdat het er dan noch heet, noch koud is, met een aangename temperatuur op de dag en een niet al te frisse nacht.

  Porto Airport

  Porto Airport is zo een 11 kilometer van het stadscentrum gelegen en de ideale plek voor autoverhuur in Porto. Er zijn 15 vliegtuigmaatschappijen actief en er vertrekken ongeveer 65 vluchten per dag naar tal van wereldwijde bestemmingen. De luchthaven verwelkomt per jaar ongeveer 6 miljoen passagiers.

  Porto Airport (OPO)
  Website: Porto Airport
  Telefoon: +351 229 432 400

  Openbaar vervoer

  Het openbaar vervoer in Porto is handig en goedkoop. U kunt er gebruik maken van een combinatie van metro, bussen, trams en treinen die het u gemakkelijk maken de stad te verkennen.

  Metro
  De metro heeft zes verschillende lijnen die met verschillende kleuren zijn aangegeven en genummerd van A tot en met F. Met de metro kunt u op veel plekken in de stad terecht, maar ook naar de buitenwijken en naar sommige andere stadjes rond Porto. De metro is zonder twijfel de gemakkelijkste manier om de stad te bezichtigen.

  Train
  Er is een treinstation in Porto die vier lijnen bedient naar andere steden in Portugal.

  Bus & Tram
  Het bus- en tramsysteem worden beheerd door de STCP. De tickets voor zowel bus als tram zijn altijd op dezelfde plek te verkrijgen en er zijn kaarten en diensttijden ter informatie bij elke bus- of tramhalte. U dient uw kaartjes vooraf te kopen en de ticketautomaten kunt u overal vinden waar u het STCP vignet ziet afgebeeld.

  Camperverhuur in Porto

  Als u op uw gemak dit prachtige land wilt bezoeken, overweeg dan een camper te huren in Porto voor een heerlijke roadtrip. Auto Europe heeft een grote selectie van campers tegen concurrerende prijzen. Aarzel niet en bel ons vandaag nog op voor meer informatie.

  Handige Links

  Toeristische informatie