Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken

  Tolwegen: Portugal en Spanje

  Als Nederlanders zijn wij niet gewend om in eigen land tol te moeten betalen, maar als reislustig volk komt het maar al te vaak voor dat we ons in een land bevinden waar wel degelijk betaald moet worden om van een bepaald traject gebruik te maken. Om het u een beetje gemakkelijker te maken hebben we informatie verzameld omtrent het betalen van tol in een aantal populaire vakantielanden.

  Portugal

  In Portugal zijn er snelwegen waarbij u met contant geld of bankpas kunt betalen. Er zijn echter steeds meer snelwegen waarbij de tol uitsluitend elektronisch wordt geheven.

  Easytoll – Deze betalingsmethode is in 2012 speciaal voor buitenlandse toeristen geïntroduceerd. Aan de grens dient u zich aan te melden voor een account. Uw kenteken wordt gekoppeld aan uw creditcard (Mastercard of Visa). Dit is kosteloos. Als bewijs van registratie ontvangt u een ticket dat dertig dagen geldig is. Rijdt u op een snelweg waar de tol elektronisch wordt geheven dan herkent het systeem aan de hand van uw kenteken welke creditcard hieraan verbonden is en worden de kosten van deze creditcard afgeschreven. Controleert u dus op het bewijs van registratie of het kenteken dat daarop vermeld staat juist is.

  Toll Card – Een andere manier om tol te betalen op snelwegen waar deze elektronisch wordt geheven is middels de Toll Card. Deze kaart wordt geactiveerd wanneer u een sms verstuurt met een bepaalde code en uw kenteken. Meer informatie vindt u in de handleiding van de Toll Card. U kunt deze kaarten kopen ter waarde van vijf, tien, twintig of veertig euro bij verkooppunten van Easy Toll, online, bij postkantoren en diverse servicestations, bij toeristenbureaus en in sommige hotels. Wanneer het saldo opraakt ontvangt u per sms een waarschuwing. Deze kaarten zijn één jaar geldig of totdat het saldo op is.

  Toll Service – Het is voor buitenlandse bezoekers die korter dan vijf dagen in Portugal blijven mogelijk om een ticket te kopen dat drie of vijf dagen geldig is. Ook deze tickets kunnen enkel gebruikt worden op snelwegen met elektronische tolheffing. Het ticket dat drie dagen geldig is heeft een vaste prijs van twintig euro. Het ticket dat vijf dagen geldig is voor onder andere personenauto’s dient met minimaal tien euro opgeladen te worden. U kunt deze tickets kopen en opladen op de verkooppunten van Easy Toll bij de grenskantoren en op diverse vliegvelden, servicestations langs de snelwegen, online en bij postkantoren. Per kenteken kunt u maximaal zes tickets per jaar kopen.

  Via Verde Visitors – Bent u van plan om langer in Portugal te blijven dan kunt u ervoor kiezen om dit elektronische kastje te huren. Dit apparaat registreert zowel het gebruik van de elektronische tolwegen, als die van de traditionele tolwegen. Wanneer u zich registreert dient u een creditcard op te geven waar de tol automatisch van wordt afgeschreven. Het huurcontract is negentig dagen geldig, maar kan eventueel verlengd worden. Bij het ophalen van het kastje dient u een borg achter te laten die u terugkrijgt wanneer u het kastje in goede staat terugbrengt. Deze kastjes kunt u huren bij Via Verde-vestigingen, bij servicestations langs de snelwegen en bij postkantoren.

  Spanje

  Spanje maakt gebruik van twee soorten systemen om de tol te heffen, namelijk een gesloten systeem en een open systeem. Het gesloten systeem houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van tickets; het open systeem houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van tolstations. Tol kan in Spanje zowel met contant geld betaald worden, als met een bankpas en creditcard. Wanneer u met een Nederlandse bankpas wilt betalen, let dan op de borden met het Maestro-logo.Bestuurders die regelmatig de tolwegen gebruiken kunnen tevens gebruik maken van het elektronische betaalsysteem, genaamd On Board Unit (OBU). In Spanje wordt dit Via-T genoemd. U kunt de Via-T verkrijgen bij diverse banken. Meer informatie omtrent de automatische tolheffing vindt u hier.In het volgende deel zullen we meer informatie geven over de tolwegen in Frankrijk, Italië en de USA. Wilt u meer informatie over tolwegen in een ander land of heeft u vragen aan ons? Laat dan onderaan deze pagina een bericht achter. Auto Europe wenst u een fijne reis toe!

  Blog zoeken


  Categorieën

  Verbeter uw ervaring

  U gebruikt een browser die wij niet ondersteunen. Upgrade uw browser voor een betere gebruikersbelevenis en veiligheid.

  We raden aan de laatste versie van Chrome of Firefox te gebruiken