Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN FRANKRIJK

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter bereikbaar van maandag t/m zaterdag
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Frankrijk met Auto Europe

  Verken het Franse landschap en beperk uw vakantie niet tot enkel één stad of dorp. Via Auto Europe kunt u kiezen uit huurauto's, campers en zelfs luxe autohuur. Zo bent u flexibel om te gaan en te staan waar u wilt en kunt u uw vakantie extra speciaal maken met het voertuig van uw keuze. Dankzij onze samenwerking met diverse autoverhuurbedrijven wereldwijd kunnen wij u deze brede selectie en diensten aanbieden tegen de beste prijs. Kies voor een auto huren in Frankrijk en laat u inspireren voor uw vakantie met onze roadtrips in Frankrijk!

  Hieronder vindt u een aantal onderwerpen met nuttige informatie voor uw verblijf in Frankrijk.

  Verkeersregels en tankstations

  • Het is verboden om zowel in het bezit te zijn van apparaten die de locatie van flitspalen kunnen vaststellen, als hiervan gebruik te maken. Dit betekent dat u bijvoorbeeld geen radar detector bij u mag hebben, maar tevens dat u geen navigatiesysteem mag hebben die u waarschuwt voor de locatie van flitspalen.
  • Wanneer u bij de rotonde een verkeersbord ziet staan met daarop 'Rotonde' of 'Vous n'avez pas la priorité' dan betekent dit dat de bestuurders op de rotonde voorrang hebben. Indien deze verkeersborden ontbreken dan betekent dit dat het naderende verkeer voorrang heeft op het verkeer dat op de rotonde rijdt.
  • In het geval dat u een noodstop moet maken vanwege een ongeval of pech, dan dient de bestuurder een reflecterend vest te dragen alvorens de auto te verlaten. Zorg er dus voor dat u een reflecterend vest binnen handbereik heeft.
  • Het is ten strengste verboden om op of over een doorgetrokken streep te rijden.
  • Bij autoverhuur in Frankrijk moet u erop letten dat de maximumsnelheid op autosnelwegen 130 km/u is. Er zijn bepaalde omstandigheden die erom vragen dat de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 110 km/u; dit is het geval wanneer de bestuurder korter dan twee jaar in het bezit is van een rijbewijs en indien er sprake is van neerslag of matig zicht.
  • Let op: Wanneer u met uw pinpas bij een onbemand pompstation betaalt dan wordt er een bedrag van uw rekening afgeschreven dat ligt tussen de €100,- en de €150,-. Deze bedragen zijn gelijk aan de waarde van een volle tank. Het afgeschreven bedrag wordt later verrekend met het bedrag waarvoor u daarwerkelijk heeft getankt. Het kan echter enkele tijd duren eer dit bedrag verrekend is.

  Tolwegen

  In Frankrijk wordt een tolweg aangegeven met 'Péage'. Er zijn diverse manieren waarop u tol kunt betalen; bij de tolpoorten wordt aan de hand van borden aangegeven welke manieren van betaling mogelijk zijn. Het is bij de meeste tolpoorten mogelijk om met contact geld te betalen. Het is tevens in veel gevallen mogelijk om met een creditcard te betalen, waarbij het niet nodig is om uw pincode in te voeren. Een andere manier om te betalen is middels het Télépéage Liber-T abonnement. Meer informatie daarover leest u hier. Het kan echter voorkomen dat er op een bepaald traject uitsluitend met een creditcard kan worden betaald of met Télépéage. Houdt er rekening mee dat er trajecten kunnen zijn waarbij u niet met contant geld kunt betalen. Deze komen echter niet vaak voor.

  Leeftijdseisen

  De leeftijdsgrens die wordt gesteld aan een auto huren in Frankrijk varieert. Dit is afhankelijk van het lokale autoverhuurbedrijf. De leeftijden lopen uiteen van achttien tot eenentwintig jaar. In de meeste gevallen dient er echter tevens een jonge bestuurderstoeslag te worden betaald door bestuurders die jonger zijn dan vijfentwintig jaar. Meer informatie omtrent het rijden in Frankrijk vindt u hier.

  Valuta

  De euro is sinds 2002 de officiële munteenheid in Frankrijk. Hiermee werd de Franse frank vervangen die sinds 1960 in gebruik was.

  Tijdsverschil

  Frankrijk en Nederland liggen beide in dezelfde tijdzone; deze wordt aangeduid als Midden-Europese Tijd. In het Engels wordt deze tijdzone aangeduid als Central European Time (CET). Er is dus geen tijdsverschil tussen Frankrijk en Nederland.

  Woordenlijst

  Het Frans is de nationale taal van Frankrijk. Er zijn tevens een aantal regionale talen en dialecten die door de inwoners gesproken wordt, zoals bijvoorbeeld Bretons in Bretagne, Occitaans in het zuiden en Corsicaans op Corsica. Het gebruik van deze regionale talen en dialecten daalt echter.

  Hieronder vindt u een handige woordenlijst:

  Hallo - Salut
  Goedemorgen - Bonjour
  Goedemiddag - Bon après-midi
  Goedenavond - Bonsoir
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Où se trouve le poste de police le plus proche?
  Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? - Où se trouve l'hôpital le plus proche?
  Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? - Où se trouve le guichet automatique le plus proche?
  Kan ik betalen met mijn creditcard? - Puis-je payer par carte de crédit?
  Kan ik betalen met mijn bankpas? - Puis-je payer par carte de débit immédiat?
  Hoeveel kost dit? - Combien ça coûte?
  Dank u wel - Merci
  Houdt het wisselgeld maar - Gardez la monnaie

  Elektriciteit

  Frankrijk maakt gebruik van het stopcontact type E. Hoewel deze lijkt op het stopcontact type F zoas wij deze in Nederland gebruiken, steekt er echter een pin uit het stopcontact type E. U kunt uw Nederlandse geaarde apparaten gebruiken wanneer deze een 'pingat' hebben of wanneer u gebruik maakt van een een platte eurostekker, oftewel stopcontact type C.

  Informatie over de visa en ambassade

  Hoewel zowel Nederland als Frankrijk onderdeel uitmaakt van het Schengengebied, dient u alsnog in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart wanneer u naar Frankrijk reist.

  Nederlandse Ambassade in Parijs
  7-9, rue Eblé
  75007 Parijs
  Frankrijk
  E-mail: par@minbuza.nl
  Telefoonnummer: +33 1 40 62 33 00
  Fax: +33 1 40 62 34 56

  Nederlands Honorair Consulaat in Marseille
  146 rue Paradis
  13006 Marseille
  Frankrijk
  E-mail: consulat.paysbas.marseille@wanadoo.fr
  Telefoonnummer: +33 4 91 25 66 64
  Fax: +33 4 91 25 66 64

  Nederlands Honorair Consulaat in Lyon
  118 Chemin du Sermoraz
  01700 Beynost
  Frankrijk
  E-mail: consulatpaysbaslyon@wanadoo.fr
  Telefoonnummer: + 33 4 78 37 45 97

  Camper huren in Frankrijk

  U kunt nu naast een auto huren via Auto Europe, ook een camper huren in Frankrijk! Op deze manier heeft u alle vrijheid om Frankrijk te ontdekken van de westkust tot het Loiredal, en van de Alpen tot het Middellandse Zeegebied. Dankzij onze samenwerking met verschillende camperverhuurbedrijven kunt u uw camper ophalen in bijvoorbeeld Parijs, Marseille, Lyon en Ajaccio op Corsica.

  Handige links

  Toeristische informatie

  Infographic Luxe autohuur

  Infographic Winterbanden

  Infographic Auto Europe Statistieken

  Infographic De perfecte campervakantie