Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN FRANKRIJK

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Frankrijk - verken la douce Frankrijk in uw eigen tempo

  Auto huren in Frankrijk

  Frankrijk is in meerdere opzichten een rijk land, met meer bezoekers per jaar dan permanente inwoners. Het is het thuisland van talrijke markante bezienswaardigheden (denk hierbij aan de Eiffeltoren) en vele zorgvuldig behoede kunstschatten, waaronder Da Vinci's wereldberoemde Mona Lisa. Veel Nederlandse toeristen gaan op vakantie naar de Franse Rivièra of Côte d'Azur, één van Europa's populairste vakantiebestemmingen. Afgezien van topbestemmingen zoals Nice, Bordeaux en Marseille, zijn er vele andere gebieden die het ontdekken waard zijn. Een auto huren in Frankrijk biedt hiertoe alle mogelijkheden in vrijheid rond te rijden door bijvoorbeeld de Dordogne (met zijn vele prachtige kastelen en wijngoederen), het Loiredal (waar u eveneens charmante châteaux aantreft) en de mooie Luberon streek, een belangrijke regio van het land. Als u hier een roadtrip maakt door zuid-west Frankrijk zult u versteld staan over de adembenemende uitzichten op de bergen terwijl u door slingerwegen over glooiende heuvels van de Rhônevallei rijdt.

  Parijs behoeft geen inleiding - al eeuwenlang lokt deze prachtige wereldstad bezoekers aan. De culturele ervaring hier is veelzijdig dankzij de talloze indrukwekkende monumenten, historische gebouwen, top musea met uitmuntende kunstcollecties, en enkele der fijnste restaurants met Michelin onderscheiding ter wereld. Dankzij Auto Europe kunt u zeer voordelig een huurauto oppikken en op ontdekkingstocht gaan, en de schilderachtige wijken Montmartre, Marais, Bell en Trocadéro en niet te vergeten het Quartier Latin in alle rust bekijken. Frankrijk is het kloppende hart der gastronomie in West-Europa en de goede keuken en tafelcultuur is zowel in landelijke gebieden als in de grote steden als Parijs, waar enkele gevierde meesterkoks aan het werk zijn, alomtegenwoordig. Natuurlijk is het land ook beroemd vanwege zijn wijn, en het is een leuk idee, langs de vele wijngoederen te rijden en er een glaasje te proeven en dan misschien wel te overnachten voor een nachtje of twee. Natuurlijk is een combinatie van stedentrip en wijnreis ook denkbaar, bijvoorbeeld in Lyon (Beaujolais), Reims (Champagne), Dijon (Burgundy), Montpellier (Languedoc) en Bordeaux (Claret), om maar eens een paar plaatsen te noemen.

  Als toonaangevende bemiddelaar van huurauto's heeft Auto Europe de afgelopen decennia solide samenwerkingsverbanden opgebouwd met de meest gerenommeerde autoverhuurbedrijven ter wereld, waaronder Sixt, Hertz, Dollar, Avis, National, Europcar, Budget en Alamo. Onze unieke prijsgarantie zorgt ervoor dat wij u de beste deals en tarieven kunnen bieden die online te vinden zijn, met inbegrip van de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, Brandverzekering, Afkoop eigen risico (CDW) met blijvend eigen risico en Diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico. Bovendien kunt u uw reservering van uw huurauto bij Auto Europe tot 48 uur vóór ophaaldatum kosteloos wijzigen of annuleren. Indien u hulp nodig heeft, aarzel dan niet om ons team van de reserveringsafdeling te bellen onder nummer +31 85 001 2614 die u 7 dagen per week graag te woord staat. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan eens de autohuur beoordelingen in Frankrijk van klanten die u voor gingen. Dan boekt ook u met goed gevoel en vol vertrouwen een huurauto in een van 's werelds populairste vakantielanden.

  Wilt u meer weten over autohuur in Frankrijk, klik dan op één van de onderstaande rubrieken:

  Onze autoverhuurpartners Auto huren FAQs Voertuigopties

  Waar kan ik een auto huren in Frankrijk

  Bij Auto Europe kunt u kiezen uit een groot aantal ophaal- en inleverlocaties in heel Frankrijk. U kunt uw voordelige auto huren in Frankrijk op alle grote luchthavens in het land, maar ook vanaf talrijke treinstations alsmede op vele handige locaties in steden.

  Toeristen die het Franse landschap willen verkennen kunnen voor hun reis starten in prachtige steden zoals bijvoorbeeld Toulouse, Nantes, Lille, La Rochelle, Avignon of Montpellier. Op het Franse eiland Corsica is Ajaccio een geliefde startplaats voor een ontspannen vakantie met de auto.

  Lees ook eens onze blogbijdrage over ophaalprocedures bij autohuur wanneer u op uw bestemming bent aangekomen. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten, met handige info over benodigde documenten, waar de balies van de verhuurbedrijven zich bevinden, wat u moet doen als u de auto buiten kantoortijden wilt inleveren enzovoorts.

  Vergelijk autohuurtarieven op de meest populaire luchthavens en treinstations van Frankrijk

  Boek bij de beste autoverhuurbedrijven in Frankrijk

  Auto Europe biedt momenteel meer dan 24.000 ophaallocaties op meer dan 180 bestemmingen wereldwijd aan. Natuurlijk behoren alle toplocaties in Frankrijk en op het sprookjesachtige Franse eiland Corsica ook tot de mogelijkheden, uw huurauto op te halen of in te leveren.

  Zoals vermeld werkt Auto Europe al decennia lang samen met de meest gerenommeerde autoverhuurbedrijven in de branche, waardoor wij in staat zijn onze klanten de scherpste prijzen en de beste service aan te bieden voor hun autohuur. U zult geen beter tarief vinden en bovendien kunt u uw boeking heel makkelijk en zonder opgaaf van redenen tot 48 uur vóór het ophaaltijdstip kosteloos annuleren. Alle algemene voorwaarden die gelden voor het door u gekozen huurvoertuig worden helder uitgelegd tijdens het reserveringsproces. En mocht u hulp nodig hebben, staan onze vakkundige medewerkers graag voor u klaar!

  National - Autoverhuur informatie Budget - Autoverhuur informatie Europcar - Autoverhuur informatie
  Hertz - Autoverhuur informatie Avis - Autoverhuur informatie Sixt - Autoverhuur informatie

  Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen onder telefoonnummer +31 85 001 2614 (of schrijf ons een mail aan nlres@autoeurope.de) mocht u hulp nodig hebben of vragen over uw autohuur in Frankrijk, zoals bijvoorbeeld wat de extra kosten zijn voor een extra bestuurder, wat de openingstijden zijn van de balie op de door u gekozen ophaallocatie, waar u de autosleutels eventueel kunt inleveren als het kantoor gesloten is, of er toevallig speciale aanbiedingen zijn, enzovoorts.


  Veelgestelde vragen over een auto huren in Frankrijk

  Neem contact met ons opAls toonaangevende bemiddelaar voor huurauto's is Auto Europe bijzonder ervaren en competent in het beantwoorden van al uw vragen rondom autohuur wereldwijd, waaronder Frankrijk. Onze meestgestelde vragen hebben wij voor het gemak hieronder voor u beantwoord, maar als u een andere vraag heeft of het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, kunt u ons uiteraard opbellen onder + 31 85 001 2614. Onze specialisten van de reserveringsafdeling staan 7 dagen per week voor u klaar en verheugen zich, u verder te mogen helpen zodat een zorgeloze autohuurervaring niets meer in de weg staat.


  Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Frankrijk?

  De minimumleeftijd voor autohuur ligt in Frankrijk meestal bij 18 jaar, echter wijken veel huurbedrijven hiervan af en voeren een eigen beleid voor bestuurders onder 21 jaar en voor bestuurders jonger dan 26 jaar. Wees erop voorbereid dat er veelal een zogenaamde jonge bestuurderstoeslag wordt geïnd voor huurders die in deze categorie vallen. Ook voor senioren wordt eventueel toeslag verlangd, die ter plaatse bovenop de huurprijs betaald moet worden. Of dit het geval is en hoe hoog het bedrag is, is afhankelijk van het beleid van het verhuurbedrijf. In Frankrijk kunnen deze toeslagen, zowel de jonge bestuurderstoeslag als ook de seniorentoeslag, fors uitvallen, dus is het aan te raden, zich goed vooraf te informeren zodat u voorbereid zult zijn op eventueel bijkomende kosten.

  U kunt tijdens het boekingsproces op het blauwe icoontje "i" klikken naast het gekozen voertuig, en in het pop-up venster daarna op "Bestuurdersinformatie" om de betreffende voorwaarden voor dat voertuig te zien. Daarnaast wordt deze informatie ook vermeld in de Algemene voorwaarden die op uw huurvoucher van Auto Europe staan, en die u krijgt toegestuurd als u een reservering heeft geplaatst. Lees gerust ook onze pagina met uitgebreide algemene informatie over eventuele leeftijdsbeperkingen en eisen die er aan autohuur zijn verbonden.

  Als u uw boeking online plaatst met behulp van ons handige en snelle reserveringssysteem, is het belangrijk erop te letten dat u de juiste leeftijd van de hoofdbestuurder invult, en dat u Auto Europe op de hoogte stelt van eventueel andere beperkingen die voor u kunnen gelden of bijzondere plannen die u heeft, bijvoorbeeld om de grens over te rijden tijdens uw huurperiode. Diegenen die nog nooit eerder een auto hebben gehuurd, zullen veel baat hebben bij het lezen van onze blogbijdrage vol waardevolle tips omtrent autohuur en alles wat daarbij komt kijken.

   

  Kan ik mijn huurauto op een andere locatie inleveren dan waar ik deze heb opgehaald?

  Ja, wanneer u in Frankrijk een auto huurt, kunt u uw huurauto elders inleveren dan op de ophaallocatie, wel wordt hiervoor een zogenaamde One-way toeslag verrekend. Deze toeslag dient ofwel ter plaatse aan het verhuurbedrijf te worden voldaan bij het ophalen van de huurauto, of is al bij de huurprijs inbegrepen - afhankelijk van het verhuurbedrijf. Deze toeslag wordt ook verrekend als u uw auto in een ander land wilt inleveren. Informeer ons alstublieft tijdig als u dergelijke reisplannen heeft, zodat wij voor u kunnen nagaan of dat mogelijk is en wat de daaraan verbondene kosten zijn. Ook als u uw boeking online plaatst, noet u alle landen die u wilt bereizen aangeven. In Frankrijk is het namelijk niet voor alle autocategorieën toegestaan, vrij dan wel voor onbeperkte tijd de landsgrens over te rijden. Bijvoorbeeld is het waarschijnlijk niet mogelijk, een luxe auto te huren en hiermee naar een buurland te rijden. Lees meer op onze infopagina over One-way autohuur.

  Als u wilt weten of een One-way toeslag betaald moet worden, kunt u dat in ons reserveringssysteem zien door te klikken op de auto van uw keuze, waar deze informatie bij de prijsdetails wordt vermeld. Als u ontevreden bent over deze toeslag kunt u uw reservering tot 48 uur voor huurbegin kosteloos annuleren. Wij maken u erop attent dat Auto Europe op geen enkele wijze profiteert van deze toeslag, en dit uitsluitend aan het verhuurbedrijf ligt, te bepalen of deze in rekening gesteld wordt en hoe hoog deze toeslag zal zijn. Wij vinden het echter belangrijk deze (geschatte) kosten te laten zien, zodat u uw reis goed kunt plannen en met alle kosten rekening kunt houden die op u toe zullen komen. Aangezien de verschillende huurbedrijven hun eigen beleid kunnen bepalen, kunnen de prijzen variëren en kan het een goed idee zijn, de One-way toeslagen voor dezelfde ophaallocatie bij verschillende verhuurbedrijven onderling te vergelijken.

  Sommige autoverhuurbedrijven in Frankrijk staan hun klanten toe, naar andere landen te reizen zoals Italië, Duitsland en Spanje, zonder enige beperkingen. Reizen in en naar Oost-Europa met uw huurauto zal echter in de meeste gevallen aan beperkingen gebonden zijn, afhankelijk van de verhuurder.

  Zoals vermeld moet u aangeven naar welk land resp. welke landen u wilt rijden, en deze moeten op de voucher worden vermeld. In de meeste gevallen zal het verhuurbedrijf hiervoor uitdrukkelijk toestemming moeten geven, en een grensoverschrijdingstoeslag berekenen. Hoe hoog dit bedrag zal uitvallen zult u terguvinden in de Algemene Voorwaarden van de huurvoucher.

   

  Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in Frankrijk?

  Ja, als u een auto wilt huren in Frankrijk is een creditcard altijd een vereiste. De reden daarvoor is dat onze verhuurpartners (o.a. Avis, Hertz, Sixt, Alamo, Budget, Europcar enz.) een bepaald bedrag op uw creditcard zullen blokkeren, die als borgsom geldt in het geval u de huurauto na afloop van de huurperiode beschadigd inlevert. Indien er geen schade wordt gereden, wordt deze borgsom na afloop van de huurperiode weer vrijgegeven.

  Wij maken u erop attent dat zogenaamde debitcards niet worden geaccepteerd in Frankrijk; wel is het mogelijk deze kaarten te gebruiken als u bij Auto Europe uw reservering plaatst. Wij accepteren voor uw boeking zowel debitcards als creditcards. Indien u een auto huurt uit het luxe segemnt is de kans groot dat u als hoofdbestuurder, in verband met de hoge waarde van deze auto's, twee creditcards op uw naam moet voorleggen wanneer u de auto bij het verhuurbedrijf ophaalt.

  Om te weten te komen welke creditcards er voor uw reservering door onze verhuurpartner geaccepteerd worden, kunt u op de link naar meer informatie klikken naast het gekozen voertuig. U zult dan onder het kopje "informatie betalingsbeleid van de verhuurder" alle informatie vinden. Lees ook eens onze blogbijdrage over creditcards en borgsom waarin de 6 meestgestelde vragen over dit onderwerp uitvoerig worden beantwoord.

   

  Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in Frankrijk?

  Ook in Frankrijk geldt de regel rechts houden, links inhalen. Daarnaast is het goed om te weten wat de maximale snelheid die is toegestaan. Dit is 130 km/uur op snelwegen waarvoor tolplicht bestaat, 110 km/uur op snelwegen zonder tol en tweebaanswegen, 80 km/uur op landwegen, en 50 km/uur in de bebouwde kom. Wij wijzen erop dat deze toegestane maximale snelheden meestal bij sneeuw, mist of sterke regenval worden verlaagd. Bij noodgevallen kunt u volgende noodnummers bellen: 15 (in medische spoedgevallen), 17 (politie), en 18 (brandweer). Het algemene mobiele telefoonnummer voor noodgevallen in Europa is 112.

  Uiteraard is het omdoen van de veiligheidsgordel tijdens het rijden voor de bestuurder en alle passageiers verplicht. Wij maken u erop attent dat het in Frankrijk verboden is, van uw mobiele telefoon gebruik te maken wanneer u achter het stuur zit, ongeacht of u dat met een handsfree kit doet of niet. Kinderen tot 9 jaar moeten achterin zitten in een kinderzitje bij een lichaamsgewicht tussen 9 en 15 kg. Wegen ze meer, moeten ze op een stoelverhoger zitten. Verder is het rijden met licht bij verminderd zicht verplicht, ook overdag, en mag u in de bebouwde kom alleen toeteren bij onmiddelijk gevaar.

  Voordat u de weg op gaat moet u er zeker van zijn dat uw huurauto over de nodige veiligheidsuitrusting waaronder een veiligheidsvest en gevarendriehoek beschikt, mocht u onverhoopt in een ongeval verwikkeld raken of pech onderweg krijgen tijdens uw huurperiode. Wees ook op uw hoede voor snelheidscamera's. In Frankrijk zijn er meer dan 2.000 overal in het land geïnstalleerd, en deze zijn lang niet allemaal als zodanig herkenbaar. Dus wees voorzichtig tijdens uw autoverhuur in Frankrijk!

  Voorts willen wij nog opmerken dat de regels in Frankrijk omtrent rijden onder invloed tot de strengste in Europe behoren, en iedereen die met meer dan 0,05 % alcohol in zijn bloed wordt gesnapt, zal strafrechtelijk worden vervolgd. Het is zelfs zo dat alle autobestuurders wettelijk verplicht zijn een alcoholtest bij zich in de auto te hebben en deze op verzoek van de politie te doen op een daartoe door hen aangewezen moment. Deze plicht geldt ook voor toeristen die een auto hebben gehuurd. Meer uitgebreide informatie met handige tips en weetjes kunt u nalezen op onze pagina over rijden in Frankrijk.

   

  Moet ik tol betalen als ik met mijn huurauto onderweg ben in Frankrijk?

  Ja. De borden autoroute péage duiden erop dat u een tolweg nadert, en een blauw bord met de letter "A" met nummer geven aan op welke snelweg u zich bevindt. Bestuurders worden langs een loket gevoerd waar ze een ticket uit een automaat moeten trekken, en het tolbedrag dat bij verlaten van de péage snelweg wordt afgerekend, baseert op de afgelegde afstand. Een indicatie (onder voorbehoud): Voor het traject Parijs - Bordeaux betaalt u circa 55 tot 60 Euro, waarbij we uitgaan van 1 Euro per 16 km. U kunt voor meer informatie ook een bezoek brengen aan de officiële website van het Franse tolsysteem waar u voor uw geplande traject de exacte kosten kunt calculeren.

  U kunt contant betalen (het is altijd goed, een reservebedrag in cash bij zich te hebben; rijd dan naar de tolloketten die met een groene pijl worden aangeduid). Of u kunt met Mastercard of Visa betalen; bij deze loketten wordt geen contant geld geaccepteerd dus let op, in welke rij u zich invoegt als u op het loket toerijdt.

  Een andere mogelijkheid is, een transponder te gebruiken waarmee u door heel Franrijk kunt rijden. Met dit Télépéage Liber-t systeem worden de door u afgelegde tolwegtrajecten automatisch geregistreerd. Als u een dergelijke transponder in de auto meeneemt, moet u de rijstroken kiezen die met een "T" zijn aangegeven; u hoeft dan niet bij het loket te stoppen. Na afloop van uw reis kunt u afrekenen; vraag gerust om meer informatie bij uw autoverhuurbedrijf.

   

  Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Frankrijk?

  Uw autohuur in Frankrijk kunt u met een gerust hart bij Auto Europe regelen, aangezien de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, brandverzekering, afkoop eigen risico (CDW) met blijvend eigen risico en diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico altijd in onze basishuurtarieven zijn inbegrepen. Wanneer u dat niet voldoende vindt, kunt u kiezen voor uitgebreide dekkengsopties, zodat u geheel onbezorgd in Frankrijk kunt rondrijden.

  Voor een redelijk bedrag kunt u kiezen voor Restitutie van het blijvend eigen risico met Super Cover. Met dit paket dekt u schade aan onder meer de carrosserie, incl. sloten, velgen, dak, onderkant, de ruiten, incl. voorruit, raampjes. Tevens is schade aan wielen en banden gedekt en krijgt u een vergoeding van eventuele administratiekosten. De prijs van dit paket kan variëren afhankelijk van het verhuurbedrijf, de huurperiode en de ophaallocatie.

  U kunt heel makkelijk zien welke dekking er is inbegrepen als u uw boeking maakt. Voer uw reisdata in, en selecteer een auto uit de zoekresultaten. Klik dan op het blauwe icoontje "i" naast het door u gekozen huurvoertuig, en u ziet vervolgens alle details omtrent ons basistarief en ons Super Cover paket in het pop-up venster wat is verschenen. Hier kunt u precies nalezen welke dekkingsvoorwaarden er voor de auto gelden bij de geselecteerde verhuurder. Tevens vindt u hier info over eventuele jonge bestuurderstoeslagen enzovoorts.

  U kunt er ook voor kiezen, ter plaatse extra dekking te kopen bij het verhuurbedrijf. Wij maken u erop attent dat Auto Europe geen verzekeringskosten kan restitueren voor door u plaatselijk afgesloten verzekeringen en/of toeslagen, ook niet als dit overbodig is gebleken. .

  Met name voor onervaren autohuurders kan het thema verzekering en dekking ingewikkeld zijn. Wij raden aan, onze uitgebreide blogbijdrage te lezen over dekkingen voor uw huurauto, alsmede onze uitgebreide gids over verzekering en dekking als onderdeel van onze reistips.

   

  Kan ik aan mijn autohuur in Frankrijk een extra bestuurder toevoegen?

  Ja, dat kan. Het is heel eenvoudig, een bestuurder aan uw boeking toe te voegen wat een enorm voordeel zijn kan als u met meerdere personen op vakantie gaat en een lange reis voor de boeg heeft. Bij sommige verhuurbedrijven is een extra bestuurder al bij de prijs inbegrepen, bij anderen wordt hiervoor ter plaatse een toeslag berekend. Hoe hoog dit bedrag uitvalt hangt van het verhuurbedrijf af. In elk geval is het belangrijk dat deze extra bestuurder tijdens het boekingsproces geregistreerd wordt, en dat deze persoon dezelfde noodzakelijke documenten kan voorleggen als de hoofdbestuurder als het voertuig wordt opgehaald, te weten rijbewijs, paspoort, en eventueel internationaal rijbewijs.

  U zult duidelijk op de website van Auto Europe zien of er een toeslag zal worden berekend, door op het blauwe icoontje "i" naast de geselecteerde huurauto te klikken. Onder het kopje "Bestuurdersinformatie" zult u precies na kunnen lezen of er een toeslag voor een extra bestuurder wordt verekend en hoe hoog deze zal zijn. Dezelfde informatie zult u vervolgens op uw huurvoucher terugvinden wanneer u uw reservering bij Auto Europe heeft gemaakt.

  Auto Europe heeft aanbiedingen voor een gratis extra bestuurder die op onze website regelmatig worden geactualiseerd. Dus het loont zich, een kijkje te nemen op onze pagina met aanbiedingen voor een extra bestuurder, want één bestuurder is soms niet genoeg voor een comfortabele vakantie. Dankzij onze speciale aanbiedingen hoeft u zich over extra kosten voor een extra bestuurder geen zorgen te maken, en hoeft u geen lootje te trekken om te bepalen wie er moet rijden!

  Het is belangrijk om te weten dat de verzekeringsdekking voor niet in het huurcontract geregistreerde bestuurders automatisch vervalt. Dus als een gezinslid of vriend of vriendin tijdens de reis spontaan besluit, het stuur over te nemen, is deze zelf voor eventuele schade of diefstal aansprakelijk. Daarom is het essentieel dat alle bestuurders geregistreerd zijn en u het terrein van het verhuurbedrijf niet verlaat eer dat correct is vastgelegd.

   

  Heb ik een milieusticker nodig wanneer ik een auto wil huren in Frankrijk?

  Het hangt van uw bestemming af. Op 29 juni 2016 werd in sommige steden met zones met beperkte verkeerstoegankelijkheid een certificaat ter verbetering van de luchtkwaliteit ingevoerd onder de naam Crit’Air. Dit geldt onder meer voor Grenoble, Lille, Lyon, Marseille, Rennes, Straatsburg, Parijs en Toulouse. Alle voertuigen (huurvoertuigen incluis) die in deze zones met beperkte verkeerstoegankelijkheid rijden en/of parkeren moeten een milieusticker duidelijk zichtbaar op de voorruit hebben geplakt, om aan te geven dat de uitlaatgassen van het voertuig binnen de wettelijk toegelaten norm valt. Het ontbreken van deze sticker kan leiden tot een plaatselijke boete van meer dan honderd euro. Let erop dat er twee soorten zones met beperkte verkeerstoegankelijkheid zijn, een permanente zone voor lage uitstoot (ZCR – Zone à Circulation Restreinte) en een tijdelijke (ZPA – Zone de la Protection de l’Air).

  Dit Crit’Air stickersysteem is door de Franse regering ingevoerd om schadelijke uitlaatgassen in te dammen in gebieden met een slechte luchtkwaliteit, vooral in grotere steden. De Crit'Air stickers worden in 6 verschillende kleuren uitgegeven - groen, paars, geel, oranje, wijnrood en donkergrijs - die corresponderen met een type voertuig, leeftijd van het voertuig, soort motor enz.. Op grond van deze kleuronderscheiding kan op bepaalde tijden van de dag, of dan wanneer de luchtvervuiling zeer hoog is, aan bepaalde voertuigen de toegang tot bepaalde stadsdelen worden geweigerd, afhankeljk van welke Crit’Air sticker op de voorruit is geplakt.

  De sticker kost tussen de 3 en 4 Euro en kan online worden gekocht op de website www.certificat-air.gouv.fr. Voor huurauto's worden deze stickers door het verhuurbedrijf gekocht, dus wilt u een goedkope auto huren in Frankrijk, hoeft u zich daarover geen zorgen te maken, en wordt dit voor u geregeld. Vraag uw verhuurder als u uw huurauto ophaalt, als u nog vragen heeft of meer informatie wilt.

   

  Kan ik met mijn huurauto de veerboot nemen in Frankrijk?

  Wanneer u in Frankrijk een auto huurt, is het niet toegestaan zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van Auto Europe de veerboot te nemen naar een nabij gelegen eiland. Reizigers die van plan zijn naar Corsica of Sardinië te reizen moeten hun huurauto op het vasteland van Frankrijk laten staan en apart nog een huurauto boeken om het gekozen eiland te verkennen.


  Extra voertuighuuropties in Frankrijk

  Wanneer u een voordelige huurauto zoekt voor uw vakantie in Frankrijk, bent u op de website van Auto Europe precies aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan huurautocategorieën aan met voor elk budget en voor elk doel de perfecte huurauto. Of het nu een Mini of Economy auto is, of toch liever een ruimer voertuig uit de categorie Midsize of Genzinsauto, dankzij ons handige zoek- en boeksysteem heeft u uw boeking snel en veilig geregeld. Onze tip: Cruise langs de Franse Rivièra in een cabriolet en gun uzelf deze speciale luxueuze ervaring.

  Met een groep vrienden of familie op weg? Ook dat is geen probleem. Auto Europe heeft minibusjes te huur met 7 tot maar liefst 12 zitplaatsen. Een andere mogelijkheid is, bij ons een camper te huren. Uw ontspannen vakantie in Frankrijk begint bij ons!.

  Raadpleeg onze gids over het wagenpark in Frankrijk met details over alle huurautocategorieën zodat u de juiste keus zult maken. En als u nog vragen heeft, neem dan alstublieft contact met ons op. Ons deskundige team van de reserveringsafdeling verheugt zich op uw aanvraag en helpt u graag, uw droomvakantie in Frankrijk te plannen.

  Luxe autoverhuur in Frankrijk Huur een minibus in Frankrijk Camper huren in Frankrijk

  Luxe auto huren in Frankrijk - Auto Europe is er trots op, u een uitstekende keuze te bieden aan huurauto's uit het luxe segment. In Frankrijk heeft u de keuze uit o.a. een BMW X5, Mercedes AMG GT, Porsche 718 Spyder, Maserati Ghibli, Lamborghini Huracan of een Audi TT Roadster die op enkele bestemmingen beschikbaar is.

  Minibus huren in Frankrijk - Frankrijk is een fantastisch veelzijdige vakantiebestemming, en met een groep vrienden of familie een ideale bestemming. Als u een auto huurt uit deze categorie heeft u meer vrijheid en comfort voor tot 12 personen, inclusief bagage.

  Camper huren in Frankrijk - Met een camper kunt u het meeste halen uit uw vakantie in Frankrijk, en in volledige vrijheid bijvoorbeeld van Parijs naar de Pyreneeën rijden, of vanaf Lyon naar de heerlijke Franse Rivièra. Auto Europe heeft volop keuze uit moderne campers en woonmobielen op talrijke ophaallocaties in het hele land.


  Handige links

  Inspiratie, advies en informatie voor uw reis naar Frankrijk

  Infographic - Luxueus de weg op met Auto Europe