Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP MARSEILLE AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Marseille Airport

  In het zuiden van Frankrjik ligt de fantastische stad Marseille, direct aan de Middellandse Zee. Het is na Parijs de grootste stad in het land. Marseille is een havenstad, waar vissers hun vangst sinds meer dan 2.600 jaar op de kaai verkopen. De haven is groot en u zult er talloze cafés, bars en restaurants vinden. Bezoek het MuCEM, een uniek museum gericht op de geschiedenis van de beschaving van landen rond de Middellandse Zee. Het ligt direct in de Oude Haven (Vieux Port) en is in een prachtig modern gebouwencomplex aan het water gehuisvest met een totale oppervlakte van 40.000 m². Wilt u een auto huren op de luchthaven van Marseille, is nog een suggestie is het natuurreservaat Calanques te bezoeken, een must voor natuurliefhebbers, met zijn spectaculaire klippen uit kalksteen die uit de diepblauwe zee oprijzen. U kunt door het reservaat wandelen of er met een kayak of boot doorheen varen. In en rondom Marseille valt er genoeg te doen!

  Huur een auto via Auto Europe, , al sinds 1954 de aangewezen partner voor autoverhuur. Met meer dan 24.000 ophaallocaties wereldwijd en een grote keuze aan voertuigen zult u beslist de perfecte auto vinden voor uw vakantie in Marseille. Lees ook gerust eens onze pagina met beoordelingen van autohuur in Marseille zodat u een goede indruk krijgt wat u mag verwachten. Met uw huurauto kunt u de stad meteen verkennen en zorgen dat u het meeste uit uw vakantie haalt.

  Informatie luchthaven Marseille

  De luchthaven is internationaal en ligt op slechts ca. 30 km van de stad vandaan. Voor vrachtverkeer ligt Marseille Airport op rang 3, voor passagiers op rang 5 onder de drukste luchthavens in Frankrijk. In 1934 werd ze onder de naam Marseille-Marignane Airport in bedrijf genomen, en in 2006 flink uitgebouwd om goedkope airlines zoals Easyjet en Ryanair te kunnen bedienen. In 2013 werd dit vliegveld nogmaals vergroot. Vanuit Nederland wordt Marseille aangevlogen door Air France, Easy Jet en Ryanair.

  Marseille Provence Airport (MRS)
  Adres: 13727 Marignane, Frankrijk
  Telefoonnummer: 33 820 81 14 14
  Airlines die vanuit Nederland naar Marseille vliegen: EasyJet, Ryanair, Air France.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op de luchthaven van Marseille?

  Autoverhuur op Marseille Airport is eenvoudig. Al onze verhuurpartners hebben een balie in Terminal 1, dus u hoeft alleen maar de juiste balie te bezoeken met uw voucher, creditcard en rijbewijs. De medewerkers van onze partners zullen u dan zo snel mogelijk op weg helpen.

  Europcar autoverhuur op Marseille Airport Europcar op Marseille Airport
  Marignane,
  Marseille, Frankrijk 13727

  +33 977 4032 52
  Openingstijden:
  Ma-Zat 07:00-24:00 uur
  Zon 08:00-24:00 uur
  Hertz autoverhuur op Marseille Airport Hertz op Marseille Airport
  Marignane,
  Marseille, Frankrijk 13727

  +33 825 091 313
  Openingstijden:
  Ma-Vrij 07:00-24:00 uur
  Zat 07:30-24:00 uur
  Zon 08:00-24:00 uur
  Dollar autoverhuur op Marseille Airport Dollar op Marseille Airport
  Marignane,
  Marseille, Frankrijk 13727

  +33 4 42 143466
  Openingstijden:
  Ma-Vrij 07:00-24:00 uur
  Zat 07:30-24:00 uur
  Zon 08:00-24:00 uur
  Thrifty autoverhuur op Marseille Airport Thrifty op Marseille Airport
  Marignane,
  Marseille, Frankrijk 13727

  +33 825 091 313
  Openingstijden:
  Ma-Vrij 07:00-24:00 uur
  Zat 07:30-24:00 uur
  Zon 08:00-24:00 uur

  Terminals

  Er zijn 2 passagiersterminals op de luchthaven van Marseille, met elk een A & B gedeelte. Terminal 1 is opgedeeld in hal A en hal B. Hal A is op de begane grond en is verdeeld in een deel voor aankomst en vertrek. Op de bovenste verdieping is de vertrekhal. In hal B op de begane grond is de aankomsthal. De bovenste verdieping is opgedeeld in hal 3 en hal 4, die beide voor vertrek zijn gereserveerd. Terminal mp2 is de low budget-terminal, die in 2006 werd gebouwd en binnenkort als Terminal 2 bekend zal staan. In beide terminals zijn talrijke faciliteiten te vinden.

  Luchthavenfaciliteiten

  U zult vele cafés, bars en restaurants aantreffen waar u uw wachttijd kunt doorbrengen, waaronder Comptoirs en Cie, Brioche Doree, Burger King, Chefs en Provence, Class’Croute, La Cantine Des Voyageurs, Caffe Ritazza en Starbucks. Verder vindt u er een aantal pinautomaten, een informatiebalie, eerste hulp voorzieningen, VIP louunges, en een groot aantal winkels waaronder Aelia Duty Free, Air De Provence, Casino Shop, Cure Gourmand, Danael, Fnac, Relay, en een Marionnaud Parfumerie.

  Hoe kom ik van en naar de luchthaven van Marseille?

  Een auto huren op Marseille Airport biedt waarschijnlijk de snelste en beste mogelijkheid de omgeving te verkennen. De luchthaven is verbonden met de N113 en met de wegen D-20 en D-9c. Als u niet met uw huurauto vanaf de luchthaven wilt starten maara liever het openbaar vervoer neemt, heeft u verschillende mogelijkheden. Er rjidt een gratis shuttlebus van en naar het treinstation Marseille Saint Charles. De rit naar het station duurt maar 5 tot 10 minuutjes en de bussen rjiden om de 10 minuten. U kunt uw treinkaartje op het station kopen of online.

  Parkeertips

  U zult vrij gemakkelijk een parkeerplaats vinden voor uw autohuur op Marseille Airport, aangezien er meerdere parkeerplaatsen zijn. U kunt kiezen uit de Super Eco parkeerplpaats, Premium P1, P2, P3, Classic P5, P6, P7, P8. De prijzen variëren maar alle parkeergarages zijn 24 uur per dag open. Er is ook een autowasserij, die u voor de P6 kunt vinden en die elke dag behalve op zondag open is. In Marseille zult u aan de kant van de weg kunnen parkeren, maar bijna overal zijn parkeerautomaten neergezet. Let op: Het is alleen toegestaan aan de rechterkant van de weg te parkeren. In straten met éénrichtingsverkeer is het ook toegestaan om aan de linkerkant van de weg te parkeren. Parkeren is echter niet toegestaan op de volgende plekken: Voor ziekenhuizen, politiebureaus, postkantoren of bij rood-witte tegels in de stoeprand. Lees meer op onze algemene informatiepagina over het rijden in Frankrijk.

  Handige links

  Marseille Airport


  Extra informatie over Marseille Airport

  Marseille Provence Airport
  Marseille Airport
  Marseille, Marignane, Frankrijk 13727

  IATA Code: MRS
  ICAO Code: LFML
  Wikipedia Pagina
  Breedtegraad: 43.436667
  Lengtegraad: 5.215

  Algemene informatie: Marseille Provence Airport is een internationale luchthaven vlakbij Marseille en één der grootste luchthavens van Frankrijk.