Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN AMSTERDAM

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Amsterdam met Auto Europe

  Auto Europe verzorgt al meer dan zestig jaar diensten op het gebied van autoverhuur tegen concurrerende prijzen. Wereldwijd kunnen klanten kiezen uit meer dan twintigduizend locaties en een breed aanbod. Kies voor een auto huren in Amsterdam via Auto Europe en haal de huurauto op Schiphol op of bij één van de stadslocaties. Onze hoofstad heeft een geheel eigen gezicht zodat het door de Nederlanders zelf meer als toeristische bestemming wordt gezien dan als de eigen leefomgeving. Het grootste verschil met de rest van Nederland zijn de vele grachten en prachtige oude panden. Naast deze grachten en panden heeft Amsterdam ook veel andere bezienswaardigheden en activiteiten die zeker de moeite waard zijn. U kunt er bijvoorbeeld uitgebreid winkelen, musea bezoeken, uitgaan, lekker eten etc. Verder op deze pagina vindt u een aantal zaken die u in Amsterdam moet zien of gedaan moet hebben. Zeker als u Amsterdam nog nooit heeft bezocht dan raden wij u aan dat zeker een keer te doen. Laat u verrassen door alles wat onze prachtige hoofdstad te bieden heeft. Het is veel meer dan u denkt. Bezoek voor meer informatie onze handige veelgestelde vragen waar u meer uitgebreide informatie vindt over de diensten die Auto Europe aanbiedt. Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van onze klanten die een auto in Amstrerdam hebben gehuurd? Lees dan meer op onze pagina met ervaringsberichten over autohuur in Amsterdam.

  Verkeer

  Rijksweg A10, ofwel de ring rond Amsterdam, biedt toegang tot een aantal knooppunten die in verbinding staan met wegen die naar de stad leiden. De ring heeft een lengte van ongeveer 32 kilometer en zoals de naam al doet vermoeden loopt deze geheel om de hoofdstad heen. Op deze ring sluiten 5 andere snelwegen aan en bij spits zijn deze knooppunten de plekken waar snel files ontstaan. Het is dus verstandig deze tijdens de spits te vermijden. In het centrum van Amsterdam dient u alert te zijn op het grote aantal eenrichtingsstraten en houd er rekening mee dat rijden in het centrum wordt afgeraden. Om opstopping van het verkeer in de stad tegen te gaan wordt aangeraden het openbaar vervoer naar het centrum te nemen. In de veel rustigere voorsteden kunt u met een gerust hart een auto gebruiken.

  Parkeren

  In het centrum parkeren kan erg duur zijn vanwege de tarieven die worden vastgesteld door de gemeenteraad, die dit doen om mensen aan te moedigen liever een milieuvriendelijke keuze te maken zoals het openbaar vervoer of de fiets. Indien u hier toch voor kiest, bijvoorbeeld met een autoverhuur in Amsterdam, is het goed te weten dat de betaling alleen kan met een pinpas, creditcard of met uw mobiele telefoon. In plaats van dat u de parkeerkaart achter uw voorruit plaatst, dient u nu uw kenteken in de parkeermeter in te voeren. Wanneer u van plan bent de hele nacht te parkeren moet u hiervoor een aparte parkeerkaart kopen. Er zijn in Amsterdam eveneens parkeergarages waar de tarieven verschillen. Ook zijn er P+R (Park & Ride) parkeerplaatsen aan de rand van de stad. De kosten van het parkeren variëren van 1,30 tot 5 euro per uur voor op straat parkeren tot wel 7 euro per uur in een parkeergarage. In de regel geldt hoe dichter bij het centrum des te duurder. Er geldt voor een aantal gebieden een maximale parkeerduur van 3 uur. Let hier goed op om een dure bekeuring te voorkomen. Meer informatie over parkeren en andere verkeersregels vindt u in de bestuurdersinformatie

  Luchthaven Schiphol

  Luchthaven Schiphol ligt ongeveer 13 kilometer van het centrum van Amsterdam. Het staat op de 4e plaats op de ranglijst van luchthavens met betrekking tot het passagiersvervoer in Europa. In 2016 heeft Schiphol een recordaantal van maar liefst 63,6 miljoen passagiers vervoerd. Het beschikt over 93 officiële gates en heeft inmiddels 323 rechtreekse verbindingen. Schiphol heeft een één terminal concept waarbij alles onder één dak wordt geplaatst. Het is verdeeld in 3 secties namelijk vertrekhal 1, 2 en 3. Aan deze vertrekhallen zijn alle pieren verbonden waar de gates te vinden zijn.

  Officiële Naam: Koninklijke Luchthaven Schiphol (AMS)
  Adres: Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Nederland
  Website: www.schiphol.nl
  Telefoon:+31 20 794 0800
  Klantenservice:0900-0141

  Must Do

  • Rijksmuseum: In het rijksmuseum vindt u meer dan 8000 topstukken die de geschiedenis vertellen van rond de 800 jaar geschiedenis en kunst. Iedereen kent natuurlijk de nachtwacht van Rembrandt die hier te vinden is maar u vindt er ook recentere stukken zoals bijvoorbeeld van Mondriaan. Loopt u door de eregalerij, waar veel topstukken van 17e eeuwse meesters te bewonderen zijn, langzaam de richting uit van de nachtwacht galerij. Dit is natuurlijk het pronkstuk van het museum. Wilt u meer zien en te weten komen van de grootmeesters die Nederland heeft gehad dan mag u het Rijksmuseum natuurlijk niet overslaan.

  • Nationaal Monument: Op de dam in het centrum van Amsterdam vind je het Nationaal Monument. Deze 22 meter hoge zuil is gemaakt ter herrinering aan de slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei tijdens de Nationale Dodenherdenking leggen de Koning en Koningin hier een krans in naam van het volk welke worden gevolgd worden door leden van de regering, het parlement en de krijgsmacht. Het is in 1956 onthult door de toenmalige koningin Juliana. Dit stuk historie is dan ook een must see.

  • Vondelpark: Gelegen nabij het centrum is dit het grootste en meest bekende park in Amsterdam. Het trekt jaarlijks ongeveer 10 miljoen bezoekers en dat niet voor niets natuurlijk. Het park bestaat reeds sinds 1865 en beslaat inmiddels 47 hectare land. Het is vormgegeven in de Engelse landschapsstijl en veel inwoners van Amsterdam zoeken hier hun rust en ontspanning. Het park heeft inmiddels de status van beschermd rijksmonument gekregen en is iets wat u niet gemist mag hebben.

  • Anne Frank Huis: Gelegen nabij het centrum is dit het grootste en meest bekende park in Amsterdam. Het trekt jaarlijks ongeveer 10 miljoen bezoekers en dat niet voor niets natuurlijk. Het park bestaat reeds sinds 1865 en beslaat inmiddels 47 hectare land. Het is vormgegeven in de Engelse landschapsstijl en veel inwoners van Amsterdam zoeken hier hun rust en ontspanning. Het park heeft inmiddels de status van beschermd rijksmonument gekregen en is iets wat u niet gemist mag hebben.

  • Rembrandthuis: Dit museum is de woning waar nederlands meest bekende schilder daadwerkelijk heeft geleefd van 1639 tot 1658. Het pand is aan de hand van oude documenten heringericht met meubels en spullen uit die tijd. U kunt er zijn atelier en woonkamer bezoeken en u waant zich in langst vervlogen tijden. Het museum vertelt het complete verhaal van Rembrandt zijn leven en beschikt over een vrijwel volledige collectie van zijn etsen welke u hier alle kunt bewonderen. Er worden tevens kunstwerken van hedendaagse kunstenaars getoond die zich door Rembrandt hebben laten inspireren.

  Dagtochten

  Winkelen

  Amsterdam is bekend om zijn trendy winkels van de meest uiteenlopende merken, labels en ontwerpers. Van kleine boetiekjes tot grotere warenhuizen u kunt het hier allemaal vinden. Naast winkels zijn er ook veel markten te vinden waaronder de bekende Albert Cuypmarkt. Deze markt heeft circa 260 kraampjes is is 6 dagen per week geopend. De grootste en meest bekende winkelstraten zijn de Kalverstraat, Leidsestraat en de P.C. Hooftstraat. Er zijn naast deze 3 bekende straten natuurlijk vele andere winkelgelegenheden te vinden.

  Rondvaart grachten

  Amsterdam beschikt over 165 verschillende grachten die vroeger voor handel en transport werden gebruikt. Tegenwoordig wordt het hoofdzakelijk gebruikt om rondvaarten voor toeristen te verzorgen. Op een rondvaartboot ziet u Amsterdam op een geheel andere manier aan u voorbij trekken dan vanaf de wal. U kunt veel verschillende bedrijven vinden die boottochten over de grachten aanbieden en u heeft dus een ruime keuze. Tochten waarbij u regelmatig de boot kunt verlaten om bezienswaardigheden op de kant te bekijken zijn ook mogelijk.

  Omgeving Amsterdam

  Niet ver van Amsterdam vandaan vindt u Bloemendaal aan Zee en Zandvoort aan Zee. Hier kunt u genieten van de zee, het strand en de duinen. Ten noordwesten en zuidoosten van Amsterdam kunt u vele grote landhuizen, prachtige kastelen en weelderige tuinen bewonderen. Deze liggen aan de oevers van de Amstel en de Vecht. In de Oud-hollandse dorpjes zoals Volendam, Marken en Edam lijkt het alsof u bent terugreisd in de tijd. Talrijke windmolens, kerken en houten vissershuisjes sieren hier het landschap. Naast de rustieke plaatsen ligt in de buurt van Amserdam ook de Flevopolder. Vroeger was dit nog het Ijsselmeer maar na de drooglegging onstonden hier de nieuwe steden Almere en Lelystad. Naast moderne architectuur zijn er veel grote natuurgebieden te vinden.

  Geografische Informatie en Geschiedenis

  De kanalen van Amsterdam zijn een belangrijk en bekend kenmerk van de stad en is veel uitgebreider dan de kanalen in Venetië. U kunt een auto huren op Schiphol of in een voorstad en onderweg naar het centrum van de hoofdstad zult u drie kanalen passeren: de Prinsengracht, de Keizersgracht en de Herengracht. De lengte van het totaal aantal kanalen in Amsterdam komt neer op ongeveer honderd kilometer. Populaire bezienswaardigheden zijn onder meer musea als het Van Gogh en de Hermitage Amsterdam en de reeds bovengenoemde locaties. Er zijn talloze stijlen architectuur in de stad te vinden als barok, gotiek en art deco die worden gecombineerd met hedendaagse gebouwen. Ook zijn er verschillende parken, bijvoorbeeld het Vondelpark, en pleinen, zoals het Rembrandtplein, in de stad waar vrijwel altijd wel iets te doen, zien of beleven is.

  Amsterdam komt voor het eerst in de geschiedenis voor in 1275. De bewoners van een dam aan de Amstel werden toen door graaf Floris V vrije vaart door de hollandse wateren verleend. In 1300 of 1306 kreeg Amsterdam stadsrechten. Het exacte jaar valt niet meer vast te stellen. Door economische groei via handel groeide Amsterdam uit tot de hoofdstad van Holland. Rond 1580 leefde er al rond 30.000 mensen. In de 17e eeuw onstond de VOC. De handel die hier door onstond bracht zo veel geld binnen dat de stad floreerde. Amsterdam was toendertijd één van de grootste handelsteden ter wereld. Het werd dan ook de gouden eeuw genoemd. In het begin van het Koninkrijk Holland in 1806 was Den Haag de hoofdstad. In 1810 werd door de toenmalige koning Napoleon een paleis in Amsterdam gebouwd en werd Amsterdam uitgeroepen tot hoofdstad en dat is tot op heden zo gebleven.

  Openbaar Vervoer

  De stad Amsterdam is zich erg bewust van haar ecologische voetafdruk en geeft meerdere opties naast een auto huren in Amsterdam. Neem bijvoorbeeld de trein als u vanuit Utrecht of Den Haag komt. Zodra u in de stad bent kunt u kiezen voor vervoer per bus of tram. Een alternatief is vervoer over het water met bijvoorbeeld een watertaxi, veerboot of waterbus. Natuurlijk kunt u ook de fiets nemen. Deze zijn op verschillende punten in de stad te huur.

  Bus, Tram -en Metrolijnen

  Er zijn 41 buslijnen, 15 tramlijnen en 4 Metrolijnen in Amsterdam. Deze brengen je door de gehele stad van 7:00 uur tot 0:30 uur. `s Nachts tussen 0:30 uur en 7:00 zijn er ook nog nachtbussen beschikbaar. In het openbaar vervoer reis je met de OV-chipkaart. Er bestaan hiervan verschillende varianten. Via een kaartlezer in de bus of tram dient u in te checken en weer uit te checken bij het verlaten van het voertuig ook bij overstappen. Bij de Metro moet u door een poortje in het metrostation. Het opent zich als u de chipkaart voor de lezer houd. Hetzelfde doet u als u het metrostation verlaat.

  Trein

  Vanuit het Centraal Station in Amsterdam kunt u met de trein gemakkelijk alle andere grote steden bereiken zoals Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De meeste bus-, tram- en metrolijnen hebben een halte op het Centraal Station waardoor u een goede aansluiting hebt met de trein. Er zijn in totaal 15 sporen waarvan 11 sporen voor reizigers worden gebruikt. Voor de trein wordt de OV-chipkaart gebruikt net als bij de bus, tram en metro. In het station staan net als bij de metro poortjes waar u doorheen moet bij aankomst en vertrek. Het station is tussen 1:00 uur en 7:00 uur gesloten.

  Handige links

  Amsterdam Toeristische Informatie

  Terug naar boven