Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN UTRECHT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Utrecht - Verken het hart van Nederland

  Utrecht is een levendige universiteitsstad met mooie grachten, een historisch centrum en vele gezellige café´s en restaurants. In Utrecht kunt u ook uitgebreid shoppen in de leuke winkels in de binnenstad en in Hoog Catharijne. Er is hier altijd iets te doen, bezoek een evenement of festival in de Jaarbeurs of beklim de Domtoren. Dit is hét herkenningsteken van de stad en tevens de hoogste kerktoren van Nederland.

  Boekt u uw voordelige huurauto in Utrecht, dan bent u in minder dan een uur rijden al in Amsterdam, maar ook in de andere richting van het land wachten mooie steden op u zoals Arnhem of Apeldoorn.

  Auto Europe biedt meerdere handige ophaallocaties in en rondom Utrecht aan, waaronder bij het centrale treinstation. Voor welke locatie u ook kiest, gegarandeerd zult u een auto huren in Utrecht voor het voordeligste tarief reserveren bij Auto Europe. In maar 3 simpele stapjes kunt u met ons handige online reserveringssysteem huurauto's zoeken, tarieven vergelijken en uw boeking plaatsen. En mocht u nog vragen hebben of liever persoonlijk contact hebben, aarzel dan niet contact op te nemen met ons deskundige team van de reserveringsafdeling onder telefoonnummer +31 85 001 2614. Als u nog twijfelt kunt u ook een kijkje nemen op onze pagina met authentieke beoordelingen van autohuur in Utrecht, zodat u een idee krijgt hoe onze klanten hun autohuur in Utrecht hebben ervaren.

  Hoe is het verkeer in Utrecht?

  Over het algemeen is Utrecht goed bereikbaar als u er uit een andere plaats heenrijdt, aangezien deze stad aan 3 kanten door snelwegen (A2, A12 en A27) wordt omsloten. De binnenstad daarentegen is vrij moeilijk te bereiken met de auto. Ten eerste zijn er veel eenrichtingsstraten, en verder vinden er heel vaak wegwerkzaamheden plaats op talrijke locaties waardoor het verkeer wordt omgeleid. Zo wordt er door de gemeente grootschalig gewerkt aan het plaatsen van oplaadpalen voor elektrische auto's, aangezien de binnenstad een mileuzone is waar vele voertuigen niet in mogen rijden. Het gaat daarbij om wagens die op diesel rijden met emissieklasse 3 of lager. De volgende straten omsluiten de milieuzone: Leidseweg, Westplein, Daalsetunnel, Weerdsingel W.Z., Oudenoord, Bemuurde Weerd W.Z., Hooghiemstraplein, Grifthoek, Kleinesingel, Wittevrouwensingel, Nachtegaalstraat, Johan van Oldenbarneveltlaan, Hugo de Grootstraat, Maliesingel, Tolsteegsingel, Abstederdijk (tussen Tolsteegsingel en Venuslaan), Krommerijnbrug, Ledig Erf, Westerkade, Croeselaan, Van Zijstweg, Overste den Oudenlaan, Fentener van Vlissingenkade en Muntkade. Op de website van de stad vindt u een kaart van de stad Utrecht waarop de milieuzone precies is ingetekend. De grenzen van deze milieuzone worden door duidelijke grensborden aangegeven. Hoewel de kans groot is, dat de auto van uw autoverhuur in Utrecht aan de eisen voldoet deze zone in te mogen rijden, raden wij u aan in deze levendige en drukke stad van het openbaar vervoer gebruik te maken of de fiets te nemen, en de auto net buiten de stad te laten staan. Lees ook eens onze uitgebreide infopagina over het rijden in Nederland, zodat u goed voorbereid de weg op zult gaan.

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Utrecht?

  Tijdens uw autohuur in Utrecht kan het vinden van een parkeerplaats in de stad vooral in het weekend lastig zijn. Er zijn meerdere openbare parkeergarages die vrijwel allemaal in de binnenstad liggen. Het uurtarief ligt hier inmiddels bij bijna € 6,-, dus het kan prijzig worden als u de hele dag op pad bent. Veel voordeliger is het dan ook, op een Park & Ride plaats te parkeren en verder te rijden met het openbaar vervoer. Er zijn 4 van dergelijke P + R parkeerplaatsen in de nabije omgeving van Utrecht te beschikbaar: Westraven, Science Park, Berlijnplein en Papendorp. Het parkeertarief is € 6,- voor 24 uur. Vanaf deze parkeerplaatsen zijn er uitstekende verbindingen met de bus of tram richting het stadscentrum. Ook kunt u bij sommige ervan een fiets huren om uw reis voort te zetten. Op de website van de gemeente kunt u een parkeerplattegrond van de stad Utrecht vinden met daarop de parkaargarages, P + R plaatsen, en waar u betaald kunt parkeren aan de kant van de weg.

  Wat te doen in Utrecht

  Wanneer u met uw autohuur in Utrecht onderweg bent, zult u er waarschijnlijk voor kiezen de auto bij een P + R plaats te laten staan en met het openbaar vervoer verder te reizen. De stad is een waar shoppingmekka, en als u van winkelen houdt kunt u als u wilt tenminste een hele dag zoet zijn de winkelgrachten af te struinen en wellicht nog een winkelcentrum als Hoog Catahrijne te bezoeken. Ook cultuurliefhebbers hebben volop keuze uit leuke dingen die er te doen zijn of mooie bezienswaardigheden die bekeken moeten worden. Hieronder vindt u enkele van de highlights die deze heerlijke stad te bieden heeft:

  • De Domtoren: De Domtoren is het symbool bij uitstek van de stad Utrecht, en met een hoogte van 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland. U kunt deze markante toren beklimmen, die in de 14e eeuw gebouwd werd als deel van een kathedraal. Boven aangekomen zult u van een adembenemend uitzicht op de stad genieten. Het bestijgen van de Domtoren is overigens uitsluitend met een gids mogelijk, maar het voordeel is, dat u zo alles over deze fascinerende plek te weten komt, en u de 465 treden niet alleen omhoog moet lopen.

  • Het Spoorwegmuseum: Het Spoorwegmuseum ligt aan de Maliebaan, vlakbij Utrecht Centraal Station, en heeft een grote collectie historische treinen. Het museum werd in 1954 geopend in het voormalige Maliebaanstation, en sindsdien meermaals gerenoveerd en omgebouwd. In 2005 werd het met een nieuwe museumformule gepresenteerd. Bezoekers maken via de verschillende "Werelden" die in het museum zijn ingericht, een reis door de geschiedenis. Elke wereld belicht een eigen thema van het spoor: historisch, maatschappelijk, romantisch of technologisch. Vooral voor kinderen is dit een leuk museum, aangezien er meerdere attracties (Stalen Monsters, de Vuurproef, de Grote Ontdekking) zijn net als in een pretpark.

  • Het Rietveld Schröderhuis: Dit woonhuis is door de beroemde Nederlandse kunstenaar Gerrit Rietveld in 1923/1924 ontworpen, en is te vinden aan de Prins Hendriklaan en is door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Rietveld ontwierp het volgens principes van de kunstbeweging De Stijl, waarin onder meer soberheid, een gevoel van vrijheid, en heldere lijnen centraal staan. Als u in het werk van Rietveld en de Stijl-beweging geïnteresseerd bent, is het maken van een fietstocht (9 km) langs bekende en minder bekende Sijl-locaties ook een leuk idee. De precieze routebeschrijving is te vinden op de officiële website voor toeristen van de stad Utrecht (link onderaan deze pagina).

  • Het Centraal Museum: Dit museum bestaat al sinds 1838 en behoort tot de oudste musea van Nederland. Er is een grote verzameling kunst te vinden, en de variatie getoonde werken is groot: van Rietveld, Moesman tot Viktor & Rolf, voor elk is er wat wils. Een belangrijke plaats wordt ingenomen door het atelier van de bekende kunstenaar Dick Bruna en zijn werken. Dit atelier, waar Bruna onder meer zijn beroemde Nijntje figuren tekende, was oorspronkelijk gevestigd op een zolderkamer in de Utrechtse binnenstad, en is na zijn dood 1:1 naar het museum verplaatst. Het museum beheert een vaste kunstcollectie, en tevens vinden er wisselende tentoonstellingen plaats. Dagelijks geopend van 11:00 - 17:00 uur (onder voorbehoud). Tickets kunt u ter plaatse of online kopen.

  • Wandeling Grachten & Werven: Kiest u voor een auto huren in Utrecht, dan mag u een wandeling langs de Utrechtse grachten met hun werven en werfkelders niet missen. De bekendste gracht is waarschijnlijk de Oudegracht, middenin de stad. De werven en werfkelders aan de grachten zijn in de Middeleeuwen ontstaan om goederen sneller en efficiënter te kunnen transporteren en op te slaan. Er werd hier van alles verhandeld en opgeslagen: van vee, graan en groente, tot wijn, specerijen en stoffen. Hoewel de scheepvaart binnen Utrecht aan het begin van de 20e eeuw flink werd beperkt, worden de restaurants en cafés die aan de Oudegracht liggen nog steeds op de ouderwetse manier via het water beleverd. Er zijn hippe horecatentjes in alle smaakrichtingen gevestigd, dus u zult er gegarandeerd ééntje vinden waar u iets lekkers kunt eten of waar u op een terrasje aan het water iets kunt drinken.

  • Wandeling Utrecht Lumen: Een bijzondere ontdekkingstocht van ongeveer 3 km in de schemering en nachtelijke uren is deze Utrecht Lumen wandeling. Vanaf het centraal gelegen Vredenburg loopt u langs diverse lichtkunstwerken die verspreid door de stad liggen, bijvoorbeeld op het Janskerkhof of 't tunneltje bij de Ganzenmarkt. Deze kunstwerken werpen een bijzonder licht op de geschiedenis, de bewoners, de functie of de symboliek van een gebouw of locatie. De precieze route kunt u terugvinden op de officiële website voor toeristen van de stad Utrecht (link onderaan deze pagina).

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Utrecht?

  Als u besluit een auto te huren in Utrecht kiest u voor de optimale manier deze stad en de omgeving te verkennen. Met uw eigen huurauto bent u flexibel om uw eigen plan te trekken en al het moois in de omgeving in uw eigen tempo te ontdekken. Wij hebben een paar ideetjes voor mooie dagtochten voor u op een rijtje gezet die u kunt maken. In elk geval is dit een goed argument, uw voordelige autoverhuur in Utrecht te regelen.

  De Maarsseveense plassen

  Als u een dag van de zon wilt genieten en een duik wilt nemen, of een rondje wilt joggen of wandelen, is dit recreatiegebied een aanrader. In ongeveer 20 minuten rijden bent u er al. Er is een groot strandbad (open vanaf half mei tot half september) met ruime ligweiden en mooie zandstranden. Maar ook daarbuiten is er volop te doen: u kunt er vissen, skeeleren, joggen, wandelen, fietsen, paardrijden of op survival gaan. En als u uw dag met een pannenkoek wilt afsluiten, is er een gezellig en bekend groot pannenkoekenhuis direct aan het water.

  Kastelen in de regio

  Er zijn meerdere prachtig kastelen in de regio Utrecht te vinden. Er zijn in totaal meer dan 670 kastelen en buitenplaatsen in Utrecht geregistreerd. In enkele daarvan kunt u zelfs vorstelijk overnachten. Kasteel de Haar, winnaar van het Leukste Uitje Nederland 2022 provincie Utrecht, ligt bij de kruising van de Rijndijk en de Bochtdijk. Vanaf het centrum van Utrecht rijdt u hier in ongeveer een half uurtje via de Waterlinieweg naartoe, wat op zichzelf al een mooie weg is om af te leggen. Het is het grootste kasteel van Nederland, en heeft van zijn oorspronkelijke pracht en praal niets verloren. De zaalgidsen zullen u graag alles vertellen over de boeiende geschiedenis van dit imposante slot, waar de nazaten van de bezitters nog steeds jaarlijks verblijven. Andere kastelen die u kunt bezoeken zijn Kasteel Sterkenburg (Driebergen-Rijsenburg), Kasteel Groeneveld (bij Baarn), en Slot Zuylen (Oud Zuilen).

  Amersfoort

  Iedereen die een voordelige huurauto in Utrecht heeft geboekt en tijd heeft, raden wij een bezoek aan het naburige Amersfoort aan (ca. 23 km rijden). De binnenstad heeft een sprookjesachtig middeleeuws karakter dankzij de oude grachten en stadsmuren die er te zien zijn, zoals de bekende Koppelpoort die 's avonds prachtig verlicht wordt. Blikvanger is de Onze Lieve Vrouwentoren, die bij een kerk hoorde die in 1787 door een explosie werd verwoest. De toren bleef, en gold lange tijd als het exacte middelpunt van Nederland. In het midden van de torenvloer is nog steeds een markering te zien die dit nulpunt aangeeft. Er zijn meerdere kerken en musea die u kunt bezoeken, zoals de Sint-Joriskerk, de Elleboogkerk, het Mondriaanhuis en het Armando Museum.

  Kaasmarkt Woerden en Molen de Windhond

  In de regio Utrecht zijn er meerdere ambachten die nog op traditionele wijze worden uitgevoerd. Kaasmaken is hier één van. In Woerden in het Kaaspakhuis aan de Emmakade kunt u alles over kaas te weten komen. Er wordt regelmatig kaas gemaakt, en u kunt het proces live bijwonen. En als u toch in Woerden bent, bezoek dan gelijk ook de Molen de Windhond. Deze molen werd in 1755 gebouwd en is in 1984 uitvoerig gerestaureerd. Ze doet nog steeds dienst als korenmolen, en u kunt in het winkeltje beneden in de molen allerlei soorten meel kopen die er hier zijn geproduceerd.

  Onderweg in en rondom Utrecht

  Utrecht's efficiënte openbaar vervoer biedt treinen, bussen en trams. Als u korte afstanden moet afleggen op warmere dagen, is het een goed idee te voet te gaan, of een fiets te huren. Er zijn diverse fietstochten die u langs de mooiste plekjes in en om de stad voeren. Suggesties hiervoor vindt u op de website van Utrecht voor toeristen (onderaan deze pagina).

  Trein

  De gemeente Utrecht kent 9 treinstations, waarvan het Centraal Station Utrecht het grootste station is. Dit station is het belangrijkste spoorwegknooppunt in Nederland, met spoorlijnen in 5 verschillende richtingen. Dagelijks vertrekken er meer dan 900 treinen in alle richtingen, en ook worden er treinverbindingen naar internationale bestemmingen verzorgd, bijvoorbeeld naar Duitsland.

  Trams en bussen

  U-oV is de naam voor het tram- en busnetwerk. Het lijnennet is zeer uitgebreid, en hiermee kunt u de buitenwijken van Utrecht verkennen als u uw huurwagen in Utrecht eens wilt laten staan. Een andere prima manier door de stad te reizen is met de tram die zeer regelmatig vanaf het Centraal Station naar Nieuwegein/IJsselstein rijdt. Over het algemeen rijden er zowel bussen als trams tot middernacht. U kunt losse kaartjes kopen, of van de OV Chipkaart gebruik maken. Meer informatie vindt u op de stations.

  Handige link

  Officiële website van Utrecht voor toeristen