Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN EINDHOVEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Eindhoven - op pad in Nederland

  Eindhoven is een gezellige, innovatieve stad in het zuiden van het land. Het ligt op een belangrijk kruispunt tussen Duitsland en België op slechts 110 km. afstand van Rotterdam, één der grootste havensteden in Europa. Met een bevolking van ca. 250.000 mensen is het één der grootste steden van Nederland, met een sterke en bloeiende start-up cultuur en een hang naar technologie en toekomstvisioenen. De luchthaven Eindhoven Airport ligt op een steenworp afstand van de stad vandaan, en dankzij een zeer efficiënt netwerk van snelwegen bent u binnen anderhalf uur rijden (bij weinig verkeer) in interessante steden als Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Antwerpen, Brussel en vele andere plaatsjes die een bezoek waard zijn.

  In de afgelopen jaren heeft Eindhoven zich als toeristische bestemming sterk ontwikkeld met een druk programma met meerdere events, en een veelvoud aan bezienswaardigheden. Nog steeds geniet Eindhoven van zijn reputatie als stad die de wereld het licht heeft gebracht dankzij de ondernemer Philips. Deze opende in 1892 zijn gelijknamige fabriek voor gloeilampen en electro-technische apparaten, en groeide uit tot een internationaal bedrijf. Dankzij dit bedrijf kreeg Eindhoven een sterke industriële resp. economische impuls, en de stad wist dit vooruitstrevende klimaat, waar techniek, design, kennis en creativiteit in volle bloei zijn, tot op heden te behouden.

  Wilt u een auto huren in Eindhoven, dan zijn er volop leuke dingen te doen in de buurt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Philips Museum dat in de oude fabriek is gevestigd waar alles begon. Of ga naar het Eindhoven Museum, met een nagebouwd fascinerend dorpje uit de IJzertijd. Eindhoven is één van de groenste steden van Nederland, met vele parken en tuinen, en het nabijgelegen meer van Kerpendonck is een leuke plek om te picknicken in de zomer. Uiteraard mogen voetbalfans een rondgang in het Philips stadion van PSV niet missen.

  De provincie Brabant biedt vele leuke en mooie plekken waar u met uw huurauto naartoe kunt rijden. Het heerlijke landschap rondom de stad Eindhoven nodigt uit lange wandelingen door de bossen en de velden te maken of fiestochten op daartoe aangelegde fietspaden. U kunt uiteraard ook een dagje de grens over en in België gaan shoppen, bijvoorbeeld de beroemde Belgische chocolade! Kunstliefhebbers raden wij een bezoek aan Nuenen aan, een pittoresk dorp op maar een paar km afstand van Eindhoven waar Vincent van Gogh enkele van zijn befaamde meesterwerken tekende en schilderde tussen 1883-1885. Zo schilderde hij hier zijn bekende werk De Aardappeleters. Zijn vader ligt op het plaatselijke kerkhof begraven.

  Al meer dan 65 jaar biedt Auto Europe de beste autohuurdeals en de ruimste keuze aan voertuigen in Eindhoven en de rest van Nederland en de wereld. Op dit moment bieden wij meer dan 24.000 ophaallocaties op meer dan 180 bestemmingen wereldwijd aan. Heeft u hulp nodig, dan staat ons bekroonde team graag voor u klaar om u van dienst te zijn bij uw vakantieplanning en bij al uw vragen inzake autohuur. Lees gerust onze pagina met beoordelingen van autohuur in Eindhoven als u wilt weten wat onze klantenervaringen zijn. Aarzel niet en bel ons onder nummer +31 85 001 2614, of lees eerst onze uitgebreide infopagina over het rijden in Nederland om meer te weten te komen over uw bezoek aan Eindhoven en andere topbestemmingen in Nederland zoals Amsterdam of Den-Haag.

  Hoe is het verkeer in Eindhoven?

  Het centrum van Eindhoven is grotendeels autovrij en in elk geval klein en overzichtelijk genoeg om het te voet te verkennen. Wilt u de buitenwijken of de omliggende dorpen en steden verkennen, dan is uw autohuur in Eindhoven daarvoor ideaal - of anders kunt u ook de bus nemen of een fiets huren. Zoals in bijna alle grote steden in Nederland is het parkeren in Eindhoven ook vrij duur en een parkeerplaats in het centrum aan de straatkant is niet altijd makkelijk te vinden. Met name tijdens de spitsuren zijn de wegen vol, hoewel het verkeer dankzij de Randweg (tussen Ekkersweijer en Leenderheide) goed doorstroomt. Deze randweg bezit meerdere verkeersbanen, waarvan de 2 binnenste tot de snelweg A2 behoren en uitsluitend voor het doorgaande verkeer zijn bestemd die aan Eindhoven voorbij willen zonder af te slaan. De buitenste 2 banen hebben het wegnummer N2 en zijn bedoeld voor weggebruikers die tussen Eindhoven en de omliggende steden en dorpen willen verkeren.

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Eindhoven?

  In de buitenwijken alsmede in de stad zelf zijn er meerdere parkeergarages en parkeerterreinen. In de stad geldt betaald parkeren vanaf 09:00-20:00 uur op elke dag, feestdagen inbegrepen. Diegenen die een auto huren in Eindhoven kunnen de Neerhoven P+R (Park & Ride) parkeerplaats gebruiken om van daaruit met het openbaar vervoer naar het centrum door te rijden. Zodra u Eindhoven binnenrijdt zult u "Centrum" borden zien, en als u deze volgt komt u langs meerdere centraal gelegen parkeergarages met elk rond 600-700 parkeerplaatsen. Hieronder vallen Parking Fellenoord (Pastoor Petersstraat 170), ParkingYou (Kanaalstraat 4), ParkingYou Philips (PSV-laan 85) en P1 Parking Kennedylaan (Kennedyplein 80).

  De luchthaven van Eindhoven

  Eindhoven Airport is de op twee na grootste luchthaven van Nederland, met direkte vluchten naar meer dan 75 verschillende bestemmingen wereldijd. De verbinding naar de stad met het openbaar vervooer is uitstekend. De bushalte is naast het terminalgebouw, en de bus brengt u direct naar de stad resp. Eindhoven Centraal Station in ongeveer een dik kwartier (buiten het spitsuur). In 1932 werd de luchthaven gebouwd onder de naam Vliegveld Welschap (Welschap Airfield) en bestond uit niet meer dan een start-/landingsbaan. Zeven jaar later werd het door de koninklijke luchtmacht opgekocht, aan het begin van WOII. In de oorlogsjaren kwam het al snel onder Duitse bezetting te staan en werd in die tijd uitgebreid met 3 banen en meerdere hangars en bijgebouwen. Uiteindeljik werd het vliegveld door de Amerikaanse strijdmacht veroverd en in 1952 aan de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht teruggegeven. Heden is het een kleine maar moderne luchthaven met talrijke voorzieningen. Reizigers kunnen profiteren van een ruim aanbod aan cafeetjes en shops. In de restaurants zijn plaatselijke gerechten favoriet, alsmede het lekkere en inmiddels befaamde ontbijtbuffet van het populaire Tulip Inn. Er is een kiosk met een ruime keuze aan kranten en tijdschriften en reisaccessoires. Bovendien kunt u een bloemetje meenemen voor uw dierbaren uit de Aviflora winkel. Er is tevens een grenswisselkantoor (GWK Travelex Shop) waar u eventueel geld kunt wisselen. Meerdere autoverhuurbedrijven (Avis, Enterprise, Europcar, Hertz en Sixt) hebben direct in de aankomsthal een balie. Er is een speciaal parkeerterrein aangewezen voor huurvoertuigen. Andere faciliteiten zijn een plaats waar u uw baby kunt verschonen, een Kiddyland speeltuin voor de kleintjes, een meditatiecentrum, een arts en gratis WiFi overal op het vliegveld.

  Eindhoven Airport (EIN)
  Telefoonnummer: +31 900 9505
  Adres: Luchthavenweg 25, 5657 EA Eindhoven, Nederland
  Website: www.eindhovenairport.nl

  Wat te doen in Eindhoven

  Eindhoven wordt als toeristische bestemming niet zo sterk waargenomen zoals Amsterdam of Den-Haag, hoewel deze stad in het zuidelijke deel van Nederland bruisend is met een veelvoud aan leuke en interessante bezienswaardigheden voor elke doelgroep. Hieronder een kleine greep daaruit:

  • Van Abbemuseum: Een gerenommeerd museum voor moderne en hedendaagse kunst, met werken van Picasso, Chagall, Kandinsky, El Lissitzky, Theo van Doesburg, Mondriaan en Karel Appel. Het Van Abbemuseum ligt heel mooi aan het water en is een topbestemming middeinin de stad, met interessante faciliteiten zoals een auditorium, bibliotheek en kunststudio. Bezoek ook het fraaie bijbehorende café met fresco terras.

  • DAF Museum: DAF voertuigen werden voor het eerst in 1928 geproduceerd en tot op heden is het een bekende fabrikant van mn. trucks. Het museum toont een uitgebreide collectie voertuigen waaronder ook enige modellen te zien zijn die nooit in productie zijn genomen. Het museum is leuk vormgegeven met een typisch oud-Hollands pleintje met oude winkeltjes uit de jaren 30, een pub, een oude werkplaats een een replican van het kantoor van de oprichter Van Doorne.

  • Philips Museum: Een trekpleister voor toeristen is het Philips Museum, waar u wordt teruggeplaatst in de geschiedenis en u de ontwikkeling ziet hoe Philips begon als kleine lampenfabrikant en wist uit te groeien tot een internationaal wereldbedrijf van naam met meerdere dochterfirma's. Er is een ruime collectie producten tentoongesteld, en de bijbehorende fascinerende verhalen daarover geven een interessant beeld van de invloed van Philips sinds 1891 op het leven van alledag.

  • Eindhoven Museum: Een leuk openlucht museum gericht op de regio Noord-Brabant. Het museum ligt vlakbij het Genneper Park en toont opgravingen uit de IJzertijd tot en met de Middeleeuwen. Er zijn talrijke voorwerpen en speciale tentoonstellingen te zien en er is met name voor de kinderen veel te beleven en te doen. Een leuk dagje uit voor het hele gezin.

  • Philips Stadion: Thuisbasis van de bekende voetbalclub PSV, een club die oorspronkelijk uitsluitend leden had onder de medewerkers van Philips. Het stadion is indrukwekkend en zeer modern en multifunctioneel. Het beste kunt u een rondleiding boeken, waarbij een bezoek aan het museum en de trofeeënkamer zijn inbegrepen.

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Eindhoven?

  Eindhoven is een perfecte uitgangsbasis voor iedereen die het Hollandse platteland wil verkennen en wil profiteren van de korte afstanden naar de Belgische en Duitse grens. Andere grote steden zoals Utrecht en Amsterdam zijn eveneens goed en snel met de auto bereikbaar.

  Genneper Park

  Het Genneper park is een idyllsch park in de stad met weelderige struiken en bomen, lange grasvelden en een lieflijk beekje wat dwars door het park stroomt. Het park is bijna 200 hectare groot en is natuurlijk aangelegd met amper veranderingen in het landschap door menselijk toedoen. Het is bijzonder populair en bij mooi weer genieten de bezoekers van het zwembad, de ijsbaan en het bekende restaurant Paviljoen Genneper Parken.

  Amsterdam

  Ongeveer op anderhalf uur rijden vanaf Eindhoven bereikt u Amsterdam. Een prachtige stad boordevol culturele hoogtepunten. Bezoek het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum of het van Gogh Museum. Via de A2 kunt u zonder omwegen uw dagtrip plannen.

  Aquabest

  Vooral bij kinderen een geliefde bestemming. Het Aquabest Strandpark is open vanaf mei t/m september en men kan er waterskien, wakeboarden, en vele andere leuke dingen in en op het water doen. Er is een Dippidoe pretpark waar meer dan 20 indoor als outdoor attracties te vinden zijn, onder andere een achtbaan voor waaghalzen die met name bij avontuurlijke jongere bezoekers bovenaan de lijst staat.

  Efteling

  Het misschien wel mooiste sprookjespark ter wereld ligt op ca. 50 km afstand van Eindhoven vandaan. Sinds de opening in 1952 is het park uitgegroeid van een eenvoudig park met een speeltuin en een theehuis tot een gigantisch pretpark met fantastische bezienswaardigheden, zoals het unieke sprookjespark met wassenbeelden figuren, meerdere achtbanen waaronder de bekende "Piranja", Kinderspoor treintjes en nog veel meer. Wij bevelen u aan voor dit park tenminste een hele dag uit te trekken. Plezier voor jong en oud is hier gegarandeerd!

  Onderweg in en rondom Eindhoven

  Zoals in vele Nederlandse steden zult u tijdens uw autoverhuur in Eindhoven merken dat de toegankelijkheid van het stadscentrum met de auto langzaam moet wijken voor meer ecologische transportmiddelen zoals electrische bussen en -hoe kan het anders- fietsen! Dus, mocht u uw huurauto willen laten staan om de stad in te gaan, dan kan dat heel gemakkelijk met de bus of op de fiets.

  Bus

  Wilt u de stad in, dan is de bus nemen een prima optie. Het vervoersnetwerk van de stad omvat meer dan 20 buslijnen die de stad en de omliggende wijken verbinden. Zo zijn er goede verbindingen naar Geldrop, Veldhoven en Nuenen, waar Vincent van Gogh in de 19e eeuw woonde en werkte. Sommige buslijnen rijden met bijzonder moderne electrische bussen. De busroutes HOV1 & HOV2 worden gebruikt door de buslijnen 401 en 406, wwaarvan eerstgenoemde naar de luchthaven van Eindhoven op en neer rijdt. In de ochtend- en avondspits rijden er meer bussen, en over het algemeen worden ook busverbindingen naar verder gelegen bestemmingen in de regio frequent aangeboden.

  Trein

  Eindhoven is een belangrijk knooppunt voor nationaal en internationaal treinverkeer. Vanaf het centrale station van Eindhoven rijden er treinen naar Tilburg, Rotterdam, Delft, Den-Haag, Utrecht, Amsterdam en Maastricht. Er rijden zowel stoptreinen als intercity treinen. Bij het kleinere Strijp-S station stoppen uitsluitend stoptreinen. Reizigers naar Amsterdam en Utrecht kunnen gebruik maken van zeer frequente treinen in die richtingen, die 7 dagen per week circa elke 10 minuten rijden.

  Taxi

  Taxistandplaatsen zijn zowel aan de noordkant als de zuidkant van Eindhoven Centraal te vinden. Taxiritten in Nederland zijn vrij prijzig dus houd daar rekening mee als u uw reis plant. De grootste taxistandplaats op de luchthaven vindt u op ca. 50 meter loopafstand van de hoofduitgang van het terminalgebouw.

  Fiets

  Doe lekker Nederlands en pak de fiets als u Eindhoven wilt verkennen! U kunt een fiets huren bij de het infocentrum voor toeristen direct naast het station. U kunt het beste uw (gehuurde) fiets in één van de bewaakte fietsenstallingen aan het Septemberpleinlaten staan, omdat diefstal van fietsen helaas steeds vaker voorkomt. Een andere veilige plaats voor uw fiets is de fietsenkelder van de Heuvelgalerie, of de bewaakte fietsenstalling van het centraal station. Tegen een kleine vergoeding is uw fiets veilig geparkeerd en kunt u zorgeloos de stad in slenteren.

  Handige link

  Eindhoven Info voor toeristen