Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP EINDHOVEN AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Eindhoven Airport - onderweg in hartje Nederland

  Eindhoven is één van de oudste steden in Nederland, waarvan de geschiedenis teruggaat totin de 13 eeuw. Tegenwoordig is het een centrum van innovatie en cultuur en een bruisende stad met architectonische hoogstandjes en events die het bezoeken waard zijn. De industriële ontwikkeling is in Eindhoven sinds het einde van de 19e eeuw in sneltreinvaart verder gegaan, waaraan het bedrijf Philips maatgevend heeft bijgedragen vanaf de oprichting in 1891 van het toenmalige eenmansbedrijfje voor lampen.

  In WOII werd de stad zwaar beschadigd waarna ze weer werd opgebouwd en in een modern jasje werd gestoken, in een bouwstijl die Eindhoven de reputatie verleende als zijnde de hoofdtad van industrieel ontwerp. Een bezoekje aan Strijp-S zal dat verduidelijken. Deze wijk ontstond rondom een industrieterrein wat oorspronkelijk in het bezit van Philips was, en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een levendige, bruisende morderne wijk met trendy winkels en hippe ettentjes, kunstgalerieën en het grootste virtual reatlity centrum van Europa.

  In downtown Eindhoven valt er een hoop te zien en doen, meestal het beste te voet of met de fiets. Breng een bezoek aan het Septemberplein, waar u kunt winkelen in een groot overdekt winkelcentrum (de Piazza) en het bekende gebouw de Blob kunt bekijken met een aantal moderne boutiques erin. Onder het plein is een grote bewaakte fietsenstalling, en fietsen kunnen bij het infocentrum voor toeristen worden gehuurd (bij de zogenaamde Eindhoven Brandstore) op het Stationsplein 17, direct voor het Centraal Station.

  Er zijn volop musea in Eindhoven. Mis het grote Philips museum niet, gevestigd op de locatie waar het succesverhaal van de gelijknamige grootindrustrieel begon. Andere interessante musea zijn het DAF museum (waar voertuigen sinds 1928 worden geproduceerd), het Van Abbemuseum (met een interessante collectie van moderne en hedendaagse kunst), en het Eindhoven Museum (een fascinerend openlucht museum met onder meer een reconstructie van een dorpje uit de IJzertijd). Het futuritische Philips Stadion is de thuisbasis van de voetbalclub PSV, één van Europa's grootste clubs, waar u ook een rondleiding kunt maken. Voetbalfans zullen onder de indruk zijn van de gigantische trofeeënkamer, waar de Europa Cup, de UEFA Cup en talrijke andere bekers en bokalen tentoongesteld zijn.

  Wilt u een auto huren op Eindhoven Airport, dan ligt het voor de hand met uw huurauto het omliggende platteland te verkennen als u klaar bent met uw bezoek aan de stad. Geniet van het mooie landschap van de Noord-Brabantse provincie waar u talrijke leuke tochtjes kunt maken. Het wegennet is uitstekend en u bent snel bij de Belgische of Duitse grens, mocht één van onze buurlanden willen bezoeken.

  Wilt u richting het noorden, dan bent u via de A2 in goed anderhalf uur rijden in Amsterdam, een stad die u natuurlijk niet mag missen. Onze culturele bruisende hoofdstad is goed bereikbaar en is een interessante optie voor een dagtocht vanaf Eindhoven. Als u vroeg genoeg op weg gaat heeft u genoeg tijd hoogtepunten zoals het Rijksmuseum (waar .a. de Nachtwacht van Rembrandt te zien is) en het Van Gogh museum (met vele van diens meesterwerken) of het Anne Frank Huis te bezoeken.

  Als sinds 1954 is Auto Europe betrouwbare bemiddelaar van huurauto's. Wij bieden op meer dan 24.000 locaties wereldwijd in meer dan 180 landen onze diensten aan. Boek uw huurauto snel en gemakkelijk online, met behulp van ons zoekformulier hoeft u enkel uw bestemming in te typen en de data wanneer u een huurauto nodig heeft, en binnen enkele seconden verschijnen de zoekresultaten. Vervolgens kunt u in één oogopslag prijzen vergelijken en boeken - makkelijker kan het niet. Vele tevreden klanten gingen u voor, zoals u op onze pagina met beoordelingen van autohuur in Eindhoven kunt nalezen.

  Vanaf Eindhoven bent u snel in andere interssante steden in Nederland of onze buurlanden België of Duitsland. In eigen land kunt u naast Amsterdam ook snel andere besteden bezoeken zoals Maastricht of Rotterdam. Wilt u meer algemene informatie over het rijden in Nederland en zaken waar u eventueel op moet letten (afstanden, tolwegen, leeftijdsbeperkingen, tankstations enzovoorts), lees dan onze gids over het rijden in Nederland.

  Luchthaveninformatie Eindhoven

  Dankzij een groeiend aantal vluchtverbindingen van en naar circa 80 bestemmingen in en buiten Europa is Eindhoven Airport inmiddels uitgegroeid tot de op 2 na grootste luchthaven in Nederland en behoort tot één der modernste en meest vooruitstrevende vliegvelden in Europa. In 1932 werd het als Welschap Airfield in gebruik genomen, en werd 7 jaar later door de Koninklijke Luchtmacht overgenomen aan het begin van WOII. Prompt werd het door de Duitse troepen in beslag genomen, die het vliegveld vergrootten met 3 start- en landingsbanen en meerdere hangars en bijgebouwen. Tijdens de Operatie Market Garden werd het vliegveld door Amerikaanse troepen bezet en in 1952 werd het aan de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht teruggegeven.

  Eindhoven Airport (EIN)
  Adres: Luchthavenweg 25, 5657 EA Eindhoven, Nederland
  Telefoonnr.: +31 900 9505
  Airlines die vanaf Eindhoven Airport vliegen: Transavia, Lauda Air, Ryanair, TUI en Wizz Air.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op de luchthaven van Eindhoven?

  Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven met een eigen balie in de aankomsthal. Er is een speciaal parkeerterrein voor de huurvoertuigen, en klanten die hun autoverhuur op Eindhoven Airport willen inleveren vinden de weg makkelijk terug door de borden op de luchthaven hiervoor te volgen.

  De openingstijden van de verschillende firma's vindt u in onderstaande tabel (onder voorbehoud):

  Alamo Autoverhuur op Eindhoven Airport Alamo op Eindhoven Airport
  Luchthavenweg 13B,
  Eindhoven, Nederland 5657EA

  +31 40 4100133
  Openingstijden:
  Dagelijks vanaf 08:00 - 23:00 uur
  Avis Autoverhuur op Eindhoven Airport Avis op Eindhoven Airport
  Luchthavenweg 13B
  Eindhoven, Nederland 5657EA

  +31 88 2847640
  Openingstijden:
  Dagelijks vanaf 08:00 - 23:00 uur
  Europcar Autoverhuur op Eindhoven Airport Europcar op Eindhoven Airport
  Luchthavenweg 13B,
  Eindhoven, Nederland 5657EA

  +31 40 2350478
  Openingstijden:
  Dagelijks vanaf 07:00 - 22:45 uur
  Hertz Autoverhuur op Eindhoven Airport Hertz op Eindhoven Airport
  Luchthavenweg 13B,
  Eindhoven, Nederland 5657EA

  +31 40 2521111
  Openingstijden:
  Dagelijks vanaf 08:00 - 23:30 uur

  Terminals

  Eindhoven Airport kent één hoofdgebouw met twee verdiepingen en bedient daarmee een reizigersvolume van ongeveer 5 miljoen passagiers per jaar. De aankomst- en vertrekhallen bevinden zich op de begane grond alsmede een hal van ongeveer 5.000 m² met bagagebanden aan de oostzijde van het gebouw. Hier bevindt zich tevens de SkySpeed VIP lounges voor reizigers die een erste klasse ticket hebben en daardoor een voorkeursbehandeling genieten in de afhandeling van hun bagage en het aan boord gaan. Op de eerste verdieping van het terminalgebouw vindt u een businesscentrum, een sectie voor de douane en politie en de Tulip Inn. De luchthaven van Eindhoven beschikt over 12 gates voor aankomende en vertrekkende passagiers, waarvan nummer 1 t/m 10 op de begane grond zijn en nummer 11 en 12 op de eerste verdieping. Het hotel Tulip Inn is in de luchthaven geïntegreerd en is een drie sterren hotel uit het middenklasse prijssegment met 120 kamers, een fitnesskamer, bar en restaurant.

  Luchthavenfaciliteiten

  Eindhoven Airport is inmiddels een uiterst moderne luchhaven met talrijke faciliteiten waar u een hapje kunt eten of wat kunt drinken, Voor een lekker kop koffie kunt u bij Starbucks terecht, en diegenen die meer tijd hebben en trek in een lekker ontbijt raden wij aan naar het Tulip Inn te gaan waar het befaamde uitgebreide ontbijtbuffet ervoor zorgt dat iedereen op zijn kosten komt. Als u nog een koffer of tas wilt kopen kunt u deze vinden in de aanwezige winkels en de B & S Shop Fly heeft een ruim assortiment aan duty-free artikelen die u voordat u aan boord gaat nog kunt kopen. U kunt zelfs verse bloemen kopen bij Aviflora en deze voor uw dierbaren meenemen. Andere faciliteiten zijn een plek waar u uw baby kunt verschonen, een Kiddyland speeltuin voor de kleintjes, een meditatiecentrum, een reisdokter (voor advies en inentingen e.d.), verschillende pinautomatien en gratis WiFi op het luchthaventerrein.

  Hoe kom ik van en naar de luchthaven van Eindhoven?

  De luchthaven is uitstekend bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Eindhoven Airport ligt op maar een paar km afstand van de stad, dus passagiers die een auto huren op de luchthaven van Eindhoven en in de stad overnachten zijn snel in hun hotel (tijdens het spitsuur kan de rit natuurlijk iets langer duren). De stad Eindhoven streeft ernaar een groener beleid te voeren, hetgeen betekent dat het stadscentrum steeds meer autovrij wordt gemaakt. Toeristen worden ertoe aangespoord de fiets te nemen of te voet de stad te verkennen, zoals in de meeste Nederlandse steden inmiddels gebruikelijk is. De rit van en naar de luchthaven is zoals vermeld kort en snel gemaakt; in ongeveer een kwartiertje rijden bent u er zodra u de A2 heeft verlaten. De ringweg om de stad (de Randweg tussen de Ekkersweijer en Leenderheide) heeft een aantal expressbanen om het verkeer dat Eindhoven wil passeren zonder af te slaan voor een bezoek aan de stad een snelle doorgang te bieden. De 2 banen die hiervoor zijn gereserveerd behoren tot de snelweg A2 en hier geldt de maximale snelheid van 120 km/uur. De buitenste 2 verkeersbanen zijn bedoeld voor verkeer dat tussen Eindhoven en de omliggende wijken pendelt. Deze banen hebben wegnummer N2. Er zijn 3 busverbindingen die hiervan gebruik maken: lijn 400 en 401 brengen passagiers van en naar de stad en Station Eindhoven Centraal en rijden zeer frequent. De bushalte vindt u direct naar het terminalgebouw. De AirExpressBus biedt eveneens een verbinding aan vanaf de luchthaven naar Den-Bosch (ca. een half uur rijden), Utrecht (ca. een uur rijden), en Amsterdam (ca. anderhalf uur rijden). Wij wijzen erop dat er geen treinstation is bij de luchthaven; het dichtsbijzijnde station is het Centraal Station (Eindhoven CS) ongeveer 10 km verderop gelegen.

  Parkeertips

  Een parkeerplaats te vinden voor uw autohuur op Eindhoven Airport is heel makkelijk dankzij de vele parkeerplaatsen die in verschillende categorieën zijn onderverdeeld. U kunt parkeren opde parkeerplaatsen P1 (goud), P3 (zilver) en P4 en P5 (beide brons). De P1 (gouden categorie) bevindt zich gelijk voor het terminalgebouw en vanaf de rotonde te bereikbaar (let op de borden). De zilveren parkeerplaats P3 is iets goedkoper en ligt aan de linkerkant van het terminalgebouw achter de autoverhuurcentrale. Te voet bent u dan in ongeveer 5 minuten bij de terminal. De P4 en P5 uit de bronzen categorie zijn op hun beurt nog iets voordeliger, en hier moet u rekenen met ongeveer 10 minuutjes lopen. In de stad Eindhoven zult u voldoende parkeermogelijkheden vinden voor uw huurauto, reken er wel op dat deze parkeerplaatsen vanaf 09:00-20:00 uur betaald moeten worden, ook op zon- en feestdagen. In het nabijgelegene Neerhoven is er een handige Park & Ride (P&R) parkeerplaats, dus als u op de luchthaven een auto huurt is dat een goede optie om de auto te laten staan en met het openbaar vervoer de stad in te gaan om te shoppen en andere leuke dingen te doen en te zien. Als u toch liever met de auto de stad inrijdt, kunt u de borden richting Centrum volgen en dan ziet u vanzelf in welke parkeergarages er nog plaatsen vrij zijn. U heeft de keuze uit verschillende parkeerterreinen en -garages, waaronder Fellenoord (Pastoor Petersstraat 170), ParkingYou (Kanaalstraat 4), Parking You Philips (PSV-laan 85) en P1 Parking Kennedylaan (Kennedyplein 80) met elk tussen de 600-700 parkeerplaatsen.

  Handige link

  Eindhoven Airport website


  Extra informatie over Eindhoven Airport

  Eindhoven Airport
  Luchthavenweg 25
  Eindhoven, Nederland 5657 EA

  IATA Code: EIN
  ICAO Code: EHEH
  Wikipedia Pagina
  Breedtegraad: 51.45
  Lengtegraad: 5.374444

  Algemene informatie: Op slechts een paar km afstand vanaf het stadscentrum van Eindhoven ligt de luchthaven Eindhoven Airport waar verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen op vliegen, waaronder Transavia, Lauda Air, Pegasus Airlines, Ryannair, TUI en Wizz Air.