Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN NEDERLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Nederland - Ontdek het prachtige Nederland voor de beste prijs

  Auto huren in Nederland

  Nederland, bij veel buitenlanders ook wel bekend als het land van de tulpen, kaas, molens, en klompen, is een geliefd vakantieland onder zowel buitenlandse toeristen als onder Nederlanders zelf. Het is er heerlijk vertoeven in ons kleine landje boordevol gezellige steden, pittoreske dorpjes, prachtige natuur, kilometerslange kust met brede stranden, en tal van interessante bezienswaardigheden. Niet voor niets vieren jaarlijks honderdduizenden mensen vakantie in eigen land. Maar ook Belgen, Duitsers, en Britten weten ons land goed te vinden.

  Of u nu op vakantie gaat in eigen land, op familiebezoek komt, op zoek bent naar een auto voor een bruiloft, of op zakenreis moet, door te kiezen voor een auto huren in Nederland ligt heel Nederland aan uw voeten. Nederland is natuurlijk niet zo groot - vanuit Groningen in het noorden rijdt u al in een kleine vier uur helemaal naar Maastricht in het zuiden - dus waar u de auto ook ophaalt, zij het in Eindhoven of in Leeuwarden, u bent altijd in mum van tijd op uw eindbestemming.

  En die huurauto boekt u via Auto Europe altijd tegen de laagste prijs. Kies uit tal van ophaallocaties door het hele land zoals de grotere luchthavens of treinstations, of locaties in het centrum van diverse steden zoals Amsterdam, Den Haag, of Rotterdam. Kies de locatie die het beste bij uw plannen past en boek eenvoudig via onze website of vraag een offerte aan bij een van onze reserveringsspecialisten via +31 85 001 2614. Ook bij vragen over verzekeringen of hulp bij het boeken kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan zeven dagen per week voor u klaar.

  Mocht u met de auto op zakenreis of vakantie naar het buitenland gaan, controleer dan of het bij de betreffende verhuurder is toegestaan naar het buitenland te reizen en of er een eventuele toeslag van toepassing is. Deze informatie kunt u terugvinden tijdens het boeken, maar ook onze reserveringsspecialisten zullen u graag adviseren. Wilt u de auto op een andere locatie inleveren dan waar u deze heeft opgehaald? Ook dat is mogelijk en wordt One Way verhuur genoemd. Lees verderop op deze pagina meer over One Way verhuur. Benieuwd hoe onze andere klanten het huren via ons hebben ervaren? Lees hun autohuur beoordelingen in Nederland op onze reviewpagina eens door!

  Wilt u meer weten over autohuur in Nederland, klik dan op één van de onderstaande rubrieken:

  Onze autoverhuurpartners Auto huren FAQs Voertuigopties

  Waar kan ik een auto huren in Nederland

  Huur een auto in Nederland en kies uit tal van locaties verspreid over het hele land voor het ophalen en inleveren van uw huurauto. Kies bijvoorbeeld voor Den Haag, Utrecht, Groningen, of Arnhem. Amsterdam is een van de meest populaire stedentrip bestemminen wereldwijd en daarom bieden wij in deze stad tal van ophaal- en inleverlocaties die ook ideaal zijn voor het bezoeken van de minder populaire gebieden in Nederland, zoals bijvoorbeeld Friesland, Drenthe, en Noord-Holland. Haal bijvoorbeeld uw huurauto op Amsterdam Schiphol Airport of op Amsterdam Centraal op. Amsterdam is bovendien een goed beginpunt voor een reis door de prachtige Bollenstreek van Haarlem naar Leiden op weg naar Den Haag waar de Nederlandse regering is gezeteld. Eindhoven en Maastricht zijn daarentegen ideaal als ophaallocatie voor een vakantie in het zuiden van Nederland. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Maaastricht, een van de oudste en meest interessante steden wat betreft architectuur in Nederland.

  Bent u op zoek naar de allerlaagste prijzen voor uw volgende huurauto, kijk dan niet verder. Auto Europe biedt niet alleen tal van handige ophaal- en inleverlocaties overal ter wereld aan, maar ook de beste prijs garantie voor al uw wereldwijde autohuur. Waar ter wereld u ook een auto wilt huren, bij Auto Europe bent u verzekerd van de beste aanbiedingen en de beste service.

  Vergelijk autohuurtarieven op de meest populaire luchthavens en treinstations van Nederland

  Boek bij de beste autoverhuurbedrijven in Nederland

  Sinds de oprichting van Auto Europe in 1954 zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende leider in de wereldwijde autoverhuurbranche en hebben we sterke samenwerkingen opgebouwd met de beste autoverhuurbedrijven ter wereld. Wij werken samen met gerenommeerde topspelers zoals Avis, Europcar, Hertz, Sixt, Thrifty, en Dollar waardoor wij onze klanten de beste aanbiedingen voor een auto huren in Nederland en elders in de wereld kunnen aanbieden. Bovendien kunt u bij kosteloos wijzigen en annuleren tot 48 uur voor opaaltijd. Let wel: bij wijzigingen zijn de tarieven van de verhuurder op het moment van wijzigen van toepassing.

  Hertz - Auto huren Informatie Avis - Auto huren Informatie Sixt - Auto huren Informatie
  Thrifty - Auto huren Informatie Europcar - Auto huren Informatie Dollar - Auto huren Informatie

  Bent u op zoek naar meer informatie over enkele van de verhuurders waar wij mee samenwerken in Nederland, klik dan op de logo's hierboven Heeft u nog meer vragen, bijvoorbeeld over het boekingsproces, ophaal- en inlevermogelijkheden buiten de openingstijden, of toeslagen voor een kinderzitje of extra bestuurder, neem gerust telefonisch contact op met ons team van gekwalificeerde reserveringsspecialisten.


  Veelgestelde vragen over een auto huren in Nederland

  Neem contact met ons op

  Met meer dan 65 jaar ervaring in de internationale autoverhuurbranche beschikt Auto Europe over voldoende kennis en ervaring om u zo goed mogelijk te helpen bij het boeken van uw autohuur in Nederland. Of u nu van plan bent een rondreis te maken of een stedentrip naar Maaastricht op de planning hebt staan, door de veelgestelde vragen met antwoord hieronder te lezen, gaat u goed voorbereid op reis. Hierin staat veel handige informatie over verzekeringen, extra bestuurders, en informatie over creditcard en borg uitgelegd. Klik op een vraag waar u graag het antwoord op zou willen weten en laat u informeren. Mocht u toch nog vragen hebben na het lezen van deze vragen, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze reserveringsspecialisten. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar en helpen u graag bij al uw vragen omtrent de autohuur.


  Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Nederland?

  Bij het zoeken naar voordelige autoverhuur in Nederland zult u erachter komen dat veel verhuurbedrijven een minimumleeftijd van 21 jaar hanteren. Voor sommige categorieën zoals een luxe voertuig kan deze leeftijd echter nog iets hoger liggen en kunnen er andere beperkingen gelden. Daarbij komt dat bestuurders vaak minimaal een jaar in het bezit moeten zijn van hun rijbewijs. Bent u tussen de 18 en 21 jaar en wilt u graag een auto huren in Nederland, is het bij sommige verhuurders toch mogelijk, maar komt er vrijwel altijd een toeslag bovenop. De hoogte van deze zogenoemde jonge bestuurders toeslag verschilt per autocategorie, locatie, en verhuurder en dient lokaal te worden betaald bij het ophalen van de huurauto. Bent u ouder dan 21 maar jonger dan 26 jaar, wordt u vaak ook nog gezien als een jonge bestuurder en kan deze jonge bestuurders toeslag ook voor u gelden. Het is aan te raden contact op te nemen met Auto Europe indien u jonger bent dan 26 zodat wij de beste verhuurders kunnen aanraden voor uw volgende reis.

  Een vraag die wij vaak horen, is hoe hoog deze jonge bestuurderstoeslag precies is. Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven omdat dit verschilt per locatie, verhuurder, en autocategorie. Om erachter te komen hoe hoog het bedrag is, vult u eerst al uw reisgegevens in onze zoekmachine in waarna er een handig overicht tevoorschijn komt met alle beschikbare verhuurders voor de opogegeven data en tijden. Kies vervolgens een voertuig en verhuurder naar keuze en klik dan op "prijsdetails". Hierin kunt u alle voorwaarden inclusief de hoogte van de jonge bestuurderstoeslag terugvinden. Deze informatie wordt bovendien nogmaals vermeld in de voucher die u ontvangt na het plaatsen van de boeking.

  Selecteer ook meteen de juiste leeftijd in de zoekmachine, want op die manier worden alleen de verhuurders getoond waarbij het is toegestaan op uw leeftijd een auto te huren, al dan niet met een jonge bestuurderstoeslag. Voor meer informatie over de leeftijdsvoorwaarden bij het huren van een auto kunt u terecht op onze website. Lees daarnaast ook eens de interessante blogpost over een auto huren voor de eerste keer voor iedereen die zich afvraagt wat u kunt verwachten bij het huren van een auto.

   

  Kan ik mijn huurauto in Nederland op een andere locatie inleveren dan waar ik deze heb opgehaald?

  Het is zeker mogelijk de huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar u deze heeft opgehaald. Dit wordt ook wel One Way verhuur genoemd. Mocht de door u gekozen verhuurder One Way verhuur toestaan, kan er een One Way toeslag van toepassing zijn. De hoogte hiervan verschilt per bestemming en verhuurder en kan reeds in de huursom inbegrepen zijn of het dient lokaal te worden betaald bij het ophalen van de huurauto. Of het al in de huurprijs is inbegrepen of dat u het lokaal nog extra moet betalen, wordt altijd duidelijk aangegeven tijdens het boekingsproces en onder "Prijsdetails". Let op: Er kunnen restricties gelden afhankelijk van de autocategorie, duur van de huurperiode, en de gekozen locaties.

  Indien u het niet eens bent met de hoogte van de One Way toeslag, kunt u natuurlijk te allen tijde uw boeking tot 48 uur voor ophaaltijd kosteloos annuleren. Houd er ook rekening mee dat sommige verhuurders hun eigen restricties hebben wat betreft One Way verhuur. Zo is het bij sommige verhuurders niet toegestaan om met een luxe auto van Nederland naar buurlanden te reizen en is reizen naar sommige Oost-Europese landen ook niet toegestaan.

  Ook One Way verhuur kunt u eenvoudig zelf via onze website boeken door simpelweg de ophaallocatie te veranderen naar een andere locatie. Alle verhuurders waarbij deze One Way eventueel mogelijk is, worden dan getoond. Dit betekent echter niet dat de One Way toeslag dan ook automatisch in de huurprijs is inbegrepen. Hoe hoog de toeslag is en of deze al dan niet in de prijs is inbegrepen en of er eventuele restricties gelden, kunt u terugvinden onder "Prijsdetails". Ook na het boeken staat deze informatie nogmaals vermeld in uw voucher.

  Goed om te weten is dat het geld van deze toeslag niet voor Auto Europe is, maar direct naar de verhuurder gaat. Bij Auto Europe streven we er naar volledig transparant naar onze klanten te zijn en ze goed te informeren over mogelijke toeslagen en eventuele restricties. Zo boekt u weloverwogen een huurauto voor uw volgende vakantie. Iedere verhuurder bepaalt de hoogte van extra toeslagen individueel waardoor het kan voorkomen dat niet elke One Way hetzelfde kost en waarom sommige verhuurders helemaal geen One Way toeslag hanteren.

  Bent u van plan in Nederland een auto te huren en er naar België of Duitsland mee te reizen, bijvoorbeeld voor een zakenreis, maar deze wel weer in Nederland in te leveren, zullen de meeste verhuurders geen extra kosten in rekening brengen voor het oversteken van de grens. Hoewel reizen naar West-Europese landen door de meeste verhuurders wordt toestaan, gelden voor reizen naar Oost-Europa vaak wel extra beperkingen. Vanwege verzekeringstechnische redenen kunnen er beperkingen gelden voor reizen naar bijvoorbeeld Kroatië, Tsjechië, Estland, Letland, Litouwen, Hongarije, Polen, Slowakije en Slovenië, maar ook voor personen die een luxe auto willen huren (bijvoorbeeld Audi, BMW, Jaguar, Mercedes, Land Rover, Porsche, en zelfs Volkswagen). Om die reden vragen wij onze klanten ruim van tevoren aan te geven naar welke landen u wilt reizen, het liefst al tijdens het plaatsen van de reservering, zodat we op tijd toestemming aan de verhuurder kunnen vragen. Indien het is toegestaan, noteren we de landen op de voucher die u moet meenemen naar het ophalen van de auto. De zogenoemde Cross Border toeslag dient u lokaal bij het ophalen van de auto te betalen en de hoogte hiervan wordt altijd duidelijk vermeld onder "Prijsdetails" tijdens het boekingsprocess en in uw voucher.

   

  Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in Nederland?

  Ja, over het algemeen heeft u altijd een creditcard nodig om de huurauto te kunnen boeken en op te kunnen halen. Verhuurders reserveren namelijk meestal een borg op de creditcard ter hoogte van het eigen risico als een soort garantie dat ze over het geld beschikken mocht u schade rijden of de auto wordt gestolen. Levert u de auto weer schadevrij in, zal deze reservering meteen worden opgeheven. Houd er rekening mee dat sommige type creditcards niet worden geaccepteerd door de verhuurder bij het ophalen van de auto. Ook prepaid creditcards en debitcards worden over het algemeen niet geaccepteerd. Neem dus altijd een echte creditcard mee met voldoende limiet voor de reservering van de borg en andere uitgaven die u zult maken tijdens de vakantie. Indien u een premium of luxe auto huurt, kan het zijn dat de verhuurder om twee creditcards op naam van de hoofdbestuurder vraagt.

  Wilt u weten welke creditcards lokaal worden geaccepteerd, bekijk dan de informatie over het betalingsbeleid van de verhuurder onder "Prijsdetails" na het selecteren van een huurauto op onze website. Dezelfde informatie wordt ook nog eens vermeld in de voucher die u ontvangt na het plaatsen van een reservering. Meer informatie over creditcards en de borg voor de autoverhuur in Nederland en elders ter wereld kunt u vinden in onze handige blogpost.

   

  Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in Nederland?

  Woont u in het buitenland en gaat u een auto huren in Nederland voor een zakenreis of familiebezoek, kan het handig zijn ons overzicht over autorijden in Nederland met onder andere de verkeersregels en handige tips en informatie eens door te lezen. Een veiligheidsgordel is altijd verplicht voor alle inzittenden en kinderen kleiner dan 1,50 meter moeten een speciale kindergordel dragen. De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/h, buiten de bebouwde kom 80 km/h, terwijl de maximumsnelheid op de snelweg sinds 2020 terug is gegaan naar 100 km/h. Dit geldt alleen van 06:00 tot 19:00 uur, uitzonderingen daargelaten. Buiten deze tijden is 120 km/h of 130 km/h toegestaan. Indien de spitsstrook geopend is, geldt de maximumsnelheid van 100 km/h (of 80 km/h).

  Het toegestane alcohollimiet in Nederland behoort tot een van de laagsten in heel Europa. Het is voor ervaren bestuurders namelijk verboden auto te rijden met meer dan 0,5 promille in het bloed. Voor beginnende bestuurders - bestuurders die minder dan vijf jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs - geldt zelfs een toegestane alcohollimiet van slechts 0,2 promille. Regelmatig wordt er gecontroleerd door de politie langs de wegen middels een ademtest of blaastest. Het weigeren van medewerking bij deze testen wordt gezien als een misdrijf waarop hoge boetes staan. Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is tot slot ten strengste verboden.

   

  Moet ik tol betalen als ik met mijn huurauto onderweg ben in Nederland?

  Nederland kent geen tolwegen met uitzondering van de Kiltunnel en de Westerscheldetunnel waar u een klein bedrag voor moet betalen om er gebruik van te mogen maken. Deze laatste kan echter worden vermeden door de A58 en de A4 te nemen, hoewel deze omweg veel extra tijd kost en uiteindelijk meer geld kost dan de tolkosten voor de tunnel.

   

  Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Nederland?

  De tarieven die u op onze website ziet, zijn altijd inclusief een Collision Damage Waiver (CDW) en Diefstalverzekering (TP), beiden met een blijvend eigen risico, en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Goed om te weten is dat deze basisverzekering schade aan de banden, het glas, de buitenspiegels, de onderkant, het dak, de motor, en schade aan de sloten of het verlies van de sleutels niet dekt.

  Voor diegenen die meer dekking wensen, biedt Auto Europe het pakket Restitutie van het blijvend eigen risico met Super Cover aan. Hierbij is uw blijvend eigen risico gedekt voor Auto Europe en is schade aan bovengenoemde dingen bovendien wel gedekt. Mocht u dan schade rijden of het voertuig wordt gestolen, betaalt u het schadebedrag tot maximaal uw eigen risico in eerste instantie aan de verhuurder en kunt u het na de huurperiode bij ons declareren. U kunt deze optie voor een klein prijsje op de meeste locaties en bij de meeste autoverhuurders aan uw reservering toevoegen. De prijs is afhankelijk van de verhuurder, de locatie, de duur van de huurperiode, en de autocategorie. De hoogte van het blijvend eigen risico en meer informatie over de verschillende verzekeringen kunt u terugvinden onder "Prijsdetails" na het selecteren van een auto. Dit is de meest uitgebreide verzekering voor uw autohuur in Nederland.

  Bij het ophalen van de huurauto zal de verhuurder vaak extra verzekeringen aanbieden, zoals een Persoonlijke Ongevallen Verzekering (PAI), Persoonlijke Inboedel Verzekering (PEC), Super CDW, Seguro Relax Verzekering, en Hulp voor Onderweg. Deze zijn geheel optioneel en in principe niet nodig indien u heeft gekozen voor het Super Cover pakket. Mocht u lokaal toch een extra verzekering hebben afgekocht, kan Auto Europe het bedrag hiervoor niet vergoeden. Bekijk daarom voor het boeken eerst eens ons handige overzicht met de verschillende dekkingsmogelijkheden waar u uit kunt kiezen zodat u goed op de hoogte bent over wat er wel en niet is inbegegrepen in de huurprijs.

   

  Kan ik aan mijn autohuur in Nederland een extra bestuurder toevoegen?

  Het is altijd mogelijk een extra bestuurder aan uw autohuur in Nederland toe te voegen. Bij sommige verhuurders is de toeslag voor een extra bestuurder al in de huurprijs inbegrepen; bij anderen is deze toeslag niet in de prijs inbegrepen en dient de toeslag lokaal bij het ophalen van de huurauto te worden betaald. De hoogte van deze toeslag wordt bepaald door de verhuurder, niet door Auto Europe, en is afhankelijk van de locatie, autocategorie, en verhuurder. Regelmatig heeft Auto Europe ook speciale autohuur aanbiedingen zoals bijvoorbeeld een gratis extra bestuurder op tal van bestemmingen wereldwijd, dus kijk daar zeker eens tussen voor u een auto gaat huren.

  Zit de toeslag voor een extra bestuurder niet in de prijs inbegrepen, kunt u de hoogte hiervan eenvoudig terugvinden tijdens het boekingsproces. Selecteer hiervoor eerst een auto op onze website en klik vervolgens op "prijsdetails". Na het plaatsen van uw reservering ontvangt u dan van ons een voucher waar het bedrag nogmaals in wordt vermeld.

  Belangrijk om te weten is dat alle extra bestuurders vermeld moeten worden op de huurovereenkomst die u tekent bij het ophalen van de huurauto. Indien iemand de auto bestuurt die niet op de huurovereenkomst is vermeld, bent u niet meer verzekerd. Mocht er dan een ongeluk gebeuren of de auto wordt gestolen, bent u geheel aansprakelijk voor de schade en kosten. Het is dus zeer belangrijk dat u bij het ophalen van de huurauto alle extra bestuurders laat opnemen in de huurovereenkomst.


  Extra voertuighuuropties in Nederland

  Wat voor type voertuig u ook nodig heeft, Bij Auto Europe kunt u kiezen uit een breed scala aan verschillende autocategorieën - van een kleine auto voor een stedentrip tot een grotere auto voor een langere vakantie waarbij u het hele land doorreist - tegen de laagste prijs.

  Met onze handige zoekmachine kunt u eenvoudig alle tarieven van de verschillende verhuurders vergelijken zodat u de goedkoopste deal kunt vinden voor uw reis. Van onze Economy auto's voor een stedentrip in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, of Maastricht tot een ruimere SUV of een luxe auto voor bijvoorbeeld een rondreis, bruiloft, of zakenreis.

  Naast de meest moderne campers kunt u bij ons ook sportwagens huren en minibusjes met genoeg plaats voor het hele gezin. Bekijk het wagenpark aanbod in Nederland voor het overzicht van alle type voertuigen die we aanbieden in Nederland met bijbehorende specificaties.

  Luxe auto huren in Nederland Minibusje huren in Nederland Camper huren in Nederland

  Luxe auto huren in Nederland - Of u nu op zakenreis gaat of simpelweg in stijl uw vakantie wilt ervaren, bij Auto Europe profiteert u van de voordelen van onze luxe autoverhuur. Rijd langs de Noordzee of de tulpenvelden met een luxe BMW of Mercedes en maak uw reis nog specialer.

  Minibus huren in Nederland - Op vakantie met een groot gezin of met een groep vrienden? Ervaar nog meer plezier op reis met een minibusje met plek tot zeven of negen personen én voldoende ruimte voor eventuele bagage. Bespaar uzelf de stress en de kosten die komen kijken bij het huren van meerdere auto's en bekijk eens ons aanbod van minibusjes.

  Camper huren in Nederland - Nederlanders kamperen graag en dit is duidelijk terug te zien in de kwaliteit van de kampeervoorzieningen en campingplaatsen in Nederland. Ervaar de vrijheid van een camper en ontdek een van de mooiste kustlijnen van heel Noord-Europa of bijvoorbeeld de provincie Friesland in een hotelkamer op wielen.


  Handige links

  Inspiratie, advies en informatie voor uw reis naar Nederland