Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN NEDERLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Nederland - Vind uw perfecte huur

  Voor een laag tarief een auto huren in Nederland kan bij Auto Europe. U vindt bij ons niet alleen kwalitatieve huurauto's tegen lage prijzen in Nederland, op meer dan 24.000 locaties in meer dan 180 landen vindt u waar ook ter wereld de huurauto die bij u past voor de juiste prijs. Aan de hand van de zoekmachine aan de linkerzijde van het scherm kunt u uw zoektocht beginnen. Bent op zoek naar net dat ene beetje extra? Kies dan voor een luxe huurauto. Benieuwd wat andere klanten te zeggen hebben over hun autohuur in Nederland? Lees hun autohuur beoordelingen in Nederland op onze reviewpagina rustig door en weet wat u kunt verwachten.

  Haal meer uit uw autoverhuur

  Lees hier meer uitgebreide informatie omtrent uw autohuur in Nederland. Mocht u meer informatie over de verkeersregels lees dan onze bestuurdersinformatie door.

  Valuta

  Sinds 2002 wordt er in Nederland betaald met de euro. Zo nodig kunt u bij verschillende wisselkantoren uw valuta omwisselen. Deze vindt u doorgaans op het vliegveld en op centrale stations. Op de meeste plaatsen kunt u betalen met uw creditcard. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden.

  Tijdsverschil

  Nederland ligt in de tijdzone die wordt aangeduid met Midden-Europese Tijd, oftewel MET. In het Engels spreekt men van Central European Time, oftewel CET. Deze tijdzone loopt een uur voor op UTC, waardoor de wintertijd in Nederland wordt aangegeven met UTC+1 (de klok wordt een uur teruggezet) en de zomertijd met UTC+2 (de klok wordt een uur vooruit gezet). UTC wordt ook wel gecoördineerde wereldtijd genoemd en is een standaardtijd. Deze standaardtijd is gebaseerd op een atoomklok en wordt gecoördineerd met de rotatie van de aarde.

  Electriciteit

  Het voltage in Nederland is 220 - 230 volt. De stopcontacten zijn voorzien van twee ronde gaten die geaard of ongeaard zijn. De meest voorkomende geaarde stekker in Nederland is type F. Gebruik bij buitenlandse apparaten een wereldstekker, maar wees er altijd zeker van dat deze geschikt is voor alle voltages.

  Leeftijdseisen

  Men moet minstens achttien jaar oud zijn om in Nederland een auto te besturen. De minimale leeftijd voor autoverhuur in Nederland, alsook de duur dat een bestuurder in het bezit moet zijn van een rijbewijs, verschilt echter. Factoren die hierin meespelen zijn het verhuurbedrijf, de auto categorie, etcetera. In sommige gevallen is er een jonge bestuurders toeslag van kracht. Soms is er ook sprake van een maximum leeftijd voor het huren van een auto. Deze informatie vindt u in de zoekresultaten onder "Product Informatie" en tevens op uw voucher.

  Tolwegen

  Nederland kent geen tolwegen; er zijn slechts een klein aantal toltunnels en een tolbrug waar men voor dient te betalen. De Westerscheldetunnel vindt u in de provincie Zeeland aan de N62, de Kiltunnel ligt vlakbij Dordrecht aan de N217 en de tolbrug vindt u in Nieuwerbrug in de provincie Zuid-Holland.

  Woordenlijst - Autoverhuur in Nederland

  Hoewel een auto huren in Nederland eenvoudig is, kunt u soms tegen bepaalde termen aanlopen die vragen oproepen. Hieronder leggen we enkele van deze termen uit.

  Autoverhuur bemiddelaar
  Auto Europe is een bemiddelaar. Dit betekent dat wij zelf geen wagenpark hebben. We maken gebruik van de wagenparken van onze partners, oftewel de verhuurbedrijven. Door deze manier van samenwerken zijn wij in staat om autoverhuur tegen competitieve prijzen aan te bieden waar ook ter wereld.

  Voucher
  De voucher is het document dat de klant ontvangt wanneer de boeking is afgerond en bevestigd. In dit document vindt u alle belangrijke informatie met betrekking tot de boeking, zoals bij welk verhuurbedrijf u de auto heeft geboekt, de verhuurperiode en de tijd en locatie van ophalen en terugbrengen. Bovendien leest u in de voucher wat er wel en niet bij uw boeking is inbegrepen, evenals de details van de Algemene Voorwaarden.

  Auto Europe raadt haar klanten ten zeerste aan om de informatie op de voucher goed door te lezen.

  Vol naar vol - Dit brandstofbeleid houdt in dat u de huurauto met een volle tank benzine ontvangt, waarvoor u bij het ophalen van de huurauto NIET wordt belast. Aan het einde van de verhuurperiode dient u de auto met dezelfde hoeveelheid benzine te retourneren. Doet u dit niet, dan wordt u belast voor de brandstof en eventuele andere bijkomende kosten.

  Vol naar leeg - Bij dit brandstofbeleid wordt u WEL belast voor de volle tank benzine bij het ophalen van de huurauto. U dient de auto met een lege tank te retourneren, daar u GEEN geld terug zult ontvangen voor de ongebruikte brandstof. Voor meer informatie omtrent het brandstofbeleid klikt u hier.

  Eigen risico - Alle huurauto's die wij aanbieden hebben een verplichte basisverzekering, maar deze verzekering heeft een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag waar de bestuurder verantwoordelijk voor is in het geval van door de bestuurder veroorzaakte schade aan het gehuurde voertuig. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het verhuurbedrijf en de auto categorie. U vindt deze informatie in de zoekresultaten onder "Product Informatie", alsook in de "Algemene Voorwaarden". Normaliter wordt de borg als volgt berekend: Eigen risico + BTW (VAT) + benzine.

  Restitutie met blijvend eigen risico - Dit is een service van Auto Europe. Hiermee kunt u, in geval van schade, het reeds betaalde bedrag aan het verhuurbedrijf op ons verhalen. In sommige gevallen is deze service inbegrepen in de prijs. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u dit tegen een extra bedrag toevoegen aan uw boeking.

  Geen blijvend eigen risico - Dit product wordt aangeboden door het desbetreffende verhuurbedrijf en reduceert het eigen risico tot nul. In enkele gevallen is dit product bij de prijs inbegrepen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat u alsnog een borg achter dient te laten, zelfs wanneer u voor dit product kiest. Voor meer informatie omtrent Geen blijvend eigen risico en Restitutie met blijvend eigen risico klikt u hier.

  Extra informatie - Auto huren in Nederland

  • Bij het ophalen van de huurauto dient de hoofdbestuurder een creditcard bij zich te hebben op zijn of haar naam. Indien dit niet het geval is kan het verhuurbedrijf weigeren om de huurauto mee te geven.
  • Verhuurbedrijven bieden ter plaatse aanvullende verzekeringen en diensten aan. Deze producten zijn, uitzonderingen daargelaten, niet verplicht. Neemt u bij twijfel contact met ons op alvorens u het verhuurcontract ondertekent.

  Camper huren in Nederland

  Kies voor een vakantie in eigen land en huur een camper! Zo kunt u verschillende steden bezoeken, genieten van het strand en dat voor een voordelige prijs. Deze kunt u eenvoudig ophalen in Amsterdam.

  Handige links

  Toeristische Informatie