Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOVERHUUR DEN HAAG TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Den Haag Treinstation in het hart van Den Haag voor de laagste prijs

  In het zuidwesten van Nederland aan de Noordzee ligt Den Haag. Hoewel Amsterdam de hoofdstad van Nederland is, is Den Haag het politieke centrum en zijn er tal van belangrijke nationale en internationale instanties in de stad gevestigd, zoals de meeste ambassades, het Nederlandse parlement, en het Internationaal Gerechtshof. Den Haag werd gesticht in de middeleeuwen rond de Hofvijver en het Binnenhof, tegenwoordig twee toeristische trekpleisters van de stad. Behalve diverse historische en culturele bezienswaardigheden beschikt de stad ook over twee van de populairste badplaatsen van Nederland, namelijk Kijkduin en Scheveningen, en dit zorgt voor een grote aantrekkingskracht op bezoekers uit binnen- én buitenland. Iedereen op zoek naar een combinatie van cultuur en historie, winkelen, en uitwaaien op het strand is in Den Haag aan het juiste adres.

  Den Haag Centraal is het centrale treinstation van de stad, gelegen in het centrum. Het is samen met het oudste station van Den Haag, Station Den Haag HS (Hollands Spoor), het belangrijkste station dat Den Haag bedient. Het is een zogenoemd kopstation, dat wil zeggen het begin- en eindpunt van alle treinen die het station aandoen, en biedt verbindingen met diverse grote steden elders in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Gouda, en Utrecht. Het werd in 1973 geopend ter vervanging van Station Den Haag Staatsspoor dat tot 1973 in gebruik was. Dankzij de ligging van het station op loopafstand van het voetgangersgebied in het centrum van de stad waar de winkels zijn gevestigd en belangrijke bezienswaardigheden is het de ideale locatie voor het ophalen en/of inleveren van uw huurauto. Kiest u voor een auto huren op Den Haag Treinstation bent u al binnen een paar minuten op weg, of dat nu gaat om een zakenreis, een familiebezoek in het hoge noorden, of een vakantie in eigen land.

  Auto Europe biedt al sinds 1954 voordelige autoverhuur wereldwijd, ook in meerdere steden in Nederland. Profiteer behalve van de laagste prijzen ook van het grote aanbod verhuurders en voertuigen dankzij onze langstaande samenwerkingen met de beste nationale en internationale autoverhuurbedrijven, zoals Avis, Sixt, Hertz, Alamo, en Europcar. Met onze handige zoekmachine vergelijkt u eenvoudig de tarieven van de verschillende verhuurders en boekt u in slechts een paar minuten al uw huurauto. Behalve op Den Haag Centraal kunt u uw huurauto ook elders in de stad ophalen voor meer flexibiliteit. Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij het boeken, kunt u contact opnemen met onze bekroonde klantenservice via +31 85 001 2614 die zeven dagen per week voor u klaarstaat. Boek pas echt met vertrouwen en leest eerst de talrijke autohuur beoordelingen in Den Haag van onze klanten.

  Stationsinformatie

  Den Haag Centraal werd in 1973 gebouwd ter vervanging van het voormalige station Den Haag Staatsspoor. Het ligt in het hart van Den Haag op loopafstand van diverse bezienswaardigheden zoals het Binnenhof (ca tien minuten lopen) en de winkels in de binnenstad. Tevens ligt het op maar tien minuten rijden van de populaire badplaats Scheveningen. Den Haag Centraal is het begin- en eindpunt van treinen van en naar Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Leiden. Het oorspronkelijke stationsgebouw werd gekenmerkt door een groot kantoorgebouw aan de voorzijde en het station was een van de eerste stations van Nederland waar het trein- bus- en tramverkeer samen kwam. In 2010 werd het stationsgebouw verbouwd en gemoderniseerd om aan het groeiende aantal passagiers te kunnen voldoen en kreeg het een vrij modern uiterlijk met veel glas en staal. Ook de directe omgeving van het treinstation wordt constant uitgebreid en verbeterd, onder meer met de komst van een grote fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op Den Haag treinstation

  Dankzij de ligging in het centrum van Den Haag is Den Haag Centraal het ideale vertrekpunt van uw reis. Boek daarom voordelige autoverhuur op Den Haag Treinstation via Auto Europe en haal uw huurauto snel en gemakkelijk op. Op Den Haag Centraal werken we samen met het gerenommeerde autoverhuurbedrijf Sixt waarvan het kantoor zich bevindt in New Babylon op het Anna van Buerenplein dat aan het station grenst. Lees voordat u de huurauto gaat ophalen uw ontvangen voucher goed door zodat u op de hoogte bent van alle documenten die het verhuurbedrijf vereist, waaronder een geldige creditcard en een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs. De creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder die zelf fysiek aanwezig moet zijn en moet voldoende bestedingslimiet hebben voor de borg die het verhuurbedrijf zal blokkeren.

  Sixt autoverhuur op Den Haag treinstation Sixt autoverhuur op Den Haag treinstation
  Anna van Buerenplein 13 (New Babylon),
  2595 AA Den Haag, Nederland

  +31 70 381 7177
  Openingstijden:
  Ma - vrij: 08:00 - 19:00 uur
  Za - zo: 09:00 - 13:00 uur

  Stationsfaciliteiten

  Station Den Haag Centraal is een vrij modern uitziend gebouw dat in 2010 nog is verbouwd. Het heeft vier ingangen, waaronder een op het Anna van Buerenplein waar ook New Babylon aan grenst en waar het kantoor van Sixt zich bevindt. In het stationsgebouw bevinden zich meerdere winkels, waaronder Bloem!, Hema, Sissy-Boy, Bruna, Etos, en AH to GO en restaurants, waaronder Starbucks, La Place Express, Smullers, Burger King, en Julia's. Deze kunt u vinden op de begane grond. Op de begane grond vindt u tevens een geldwisselkantoor (GWK) en geldautomaat, een informatiepunt, toiletten, kluisjes, kaartautomaten voor het kopen van een kaartje en het opladen van de OV-chipkaart. Het station heeft twaalf treinsporen en zeven perrons op de begane grond evenals een taxistandplaats en meerdere tramhaltes buiten het gebouw. Het busstation en tramstation bevinden zich op de eerste verdieping boven de treinsporen, te bereiken met trap en lift, en het metrostation bevindt zich op de tweede verdieping, tevens met lift en roltrap te bereiken.

  Hoe komt u van en naar het station van Den Haag

  Het station ligt in het centrum van Den Haag op loopafstand van diverse bezienswaardigheden en de winkelstraten. Amsterdam ligt op ongeveer 50 minuten rijden van het station via de A4 terwijl Rotterdam op slechts een klein half uur rijden via de A13 ligt. Arnhem in het oosten van Nederland ligt op maar anderhalf uur rijden via de A12, Düsseldorf op een kleine drie uur, en Antwerpen op een kleine twee uur rijden. Wat uw reisplannen ook zijn, een auto huren op Den Haag Treinstation is een efficiënte en comfortabele manier van reizen om uitgerust op uw eindbestemming aan te komen.

  Den Haag Centraal is ook te bereiken met het openbaar vervoer vanuit alle uithoeken van Den Haag en plaatsen elders in Nederland. Zo rijden er Intercity's en sprinters tussen Den Haag en Amsterdam Centraal, Gouda, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, en Utrecht Centraal. Om van Den Haag Centraal naar het centrum van Den Haag te komen, moet u het station verlaten aan de zijde tegenover het Anna van Buerenplein. Aan deze zijde bevinden zich tevens de taxistandplaats en enkele tramhaltes. Voor autoverhuurbedrijf Sixt waar wij op het station mee samenwerken, neemt u de uitgang aan het Anna van Buerenplein. Om bij het strand van Scheveningen te komen, kunt u tram 9 of 5 nemen of bus 22. Vooral tijdens de zomermaanden adviseren we om met het openbaar vervoer naar Scheveningen te reizen, want het is er dan behoorlijk druk en zijn parkeerplekken snel vol.

  Parkeertips

  In de buurt van Den Haag Centraal liggen meerdere parkeergarages waar u uw huurauto tijdens de autohuur op Den Haag Treinstation voordelig kunt parkeren, zoals Parkeergarage Helicon op Zwarteweg 40, Parkeergarage Malieveld op Koningskade 1 bis, Parkeergarage Muzenplein op Fluwelen Burgwal 54, en Parkeergarage Rijnstraat op Rijnstraat 8. Helemaal voordelig parkeren doet u op een van de Park + Ride (P+R) parkeerplaatsen, vaak aan de rand van de stad. Op slechts twee kilometer van het centraal station bevindt zich P+R Laan van Noi, beheerd door Q-Park. Vanaf P+R parkeerterreinen kunt u voordelig met het openbaar vervoer verder reizen naar het stadscentrum.

  Ook elders in Den Haag bevinden zich tal van parkeergarages waar u kunt parkeren. Den Haag kent vier zogenoemde parkeerroutes en langs deze routes vindt u meerdere parkeergarages. Volg hiervoor vanaf de Centrumring een van de volgende vier routes: P-route Centrum-Noord, P-route Centrum-Zuid, P-route Centrum-West, en P-route Centraal Station. Houd er rekening mee dat het centrum van de stad een voetgangersgebied is en niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. De parkeerroutes lopen om dit voetgangersgebied heen en leiden u vanzelf naar de dichtstbijzijnde parkeergarage. Heeft u een vrije plek op straat gevonden, weet dan dat dit meestal altijd betaald is. Parkeren op straat gebeurt op basis van kenteken en u kunt betalen bij de dichtstbijzijnde parkeerautomaat of online met uw mobiele telefoon.

  Handige links

  Toeristische informatie Den Haag


  Extra informatie over Den Haag Treinstation

  Den Haag Treinstation
  Koningin Julianaplein 10
  2595 AA Den Haag, Nederland

  Breedtegraad: 52.081111
  Lengtegraad: 4.323889

  Algemene informatie: Den Haag Centraal is het belangrijkste treinstation van Den Haag, gelegen in het stadscentrum. Het biedt verbindingen met onder meer Amsterdam, Rotterdam, Gouda, en Leiden.