Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN PISA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Pisa - Cultuur en ontspannen in Toscane

  Auto huren in Pisa

  Een auto huren in Pisa is een uitstekende keuze voor vakantiegangers die niet alleen het noordwestelijke deel van Italië willen ontdekken, maar ook het mooie Toscane en diens hoofdstad Florence. Begin uw avontuurlijke reis in Italië in Pisa, en Toscane en de prachtige Italiaanse Rivièra liggen om de hoek! De Italiaanse Toscane behoeft nauwelijks een beschrijving en de Italiaanse Rivièra heeft eveneens tal van geweldige plekken die u kunt bezoeken.

  Pisa is het kloppend hart van deze streek in zowel cultureel, intellectueel als economisch opzicht, en jaarlijks trekt deze stad duizenden vakantiegangers aan. Het eerste waar men aan denkt als de naam Pisa valt is natuurlijk de Scheve Toren. Dat deze positie van de Scheve Toren eigenlijk aan een bouwfout te wijden is, stoort geen van de talrijke toeristen die ernaast of er "tegenaan leunend" poseren op hun vakantiefoto's.

  Pisa heeft in elk geval nog veel meer gebouwen en bezienswaardigheden te bieden dan de toren alleen. U vindt er mooie bouwwerken in Renaissance en Gotische stijl. Lees verder, zodat u niet alleen de beste aanbiedingen een auto te huren in Pisa zult vinden, maar ook leuke suggesties waar u met uw huurauto naartoe kunt. Bovendien hebben wij de meestgestelde vragen voor u onder elkaar gezet, zodat u goed geïnformeerd op weg kunt als u via Auto Europe uw huurauto reserveert.

  Auto Europe heeft een sterk samenwerkingsverband met de beste autoverhuurbedrijven ter wereld, waardoor wij onze klanten de beste service kunnen bieden op het gebied van autohuur. Zo kunt u via Auto Europe uw autohuur in Pisa regelen op de luchthaven en op twee stadslocaties. Onze klanten kunnen op deze manier kiezen voor een locatie die bij hun schema past voor de meest voordelige prijs. U kunt uw boeking online plaatsen of telefonisch onder +31 85 001 2614 waar onze reserveringsafdeling 7 dagen per week voor u klaarstaat om de perfecte huurauto voor uw vakantie in en rondom Pisa te vinden. Als u wilt weten hoe dat klanten bevallen is die u voorgingen, kunt u beoordelingen van autohuur in Pisa lezen op onze reviewpagina.

  Voor meer informatie over autoverhuur in Pisa, klik op één van de onderstaande rubrieken:

  Verhuurpartners Auto huren FAQs Reisgids

  Waar kan ik een auto huren in Pisa?

  Uw autohuur in Pisa kunt u supersnel en simpel boeken op de website van Auto Europe. In één oogopslag kunt u de tarieven vergelijken van verschillende aanbieders. Zo kunt u gegarandeerd voor de scherpste prijs uw huurauto in Pisa reserveren, vanaf de luchthaven, of op een handige locatie in de stad, bijvoorbeeld de Lungarno Sonnino, vlakbij het treinstation van Pisa.

  U kunt uw autovakantie nog flexibeler plannen door een zogeheten One-way autohuur te boeken, waarbij u uw huurauto op een andere locatie kunt inleveren dan waar u deze heeft opgehaald. Zo kunt u uw autovakantie bijvoorbeeld in Pisa starten, en uw auto aan het einde van de huurperiode in Livorno, Florence of Rome inleveren. Op deze manier kunt u nog meer van de prachtige provincie Toscane ontdekken.

  Pisa Airport

  De luchthaven van Pisa, Galileo Galilei Airport, is de belangrijkste toegangspoort voor het luchtverkeer in de provincie Toscane. Met ongeveer 5 miljoen passagiers per jaar is het vliegveld niettemin klein en overzichtelijk gebleven, met slechts 1 terminal. Het ligt op maar enkele kilometers van de stad en heeft een aparte sectie voor huurauto's, op maar een halve kilometer van de terminal vandaan. U kunt hier te voet heen, of wachten op de shuttlebus die zeer regelmatig heen en weer rijdt tussen terminal en de autoverhuurbedrijven.

  Galileo Galilei -Pisa International Airport (PSA)
  Adres: Aeroporto Galileo Galilei, 56121 Pisa
  Website: Pisa International Airport
  Telefoonnummer: +39 050 849111


  Boek bij de beste autoverhuurbedrijven in Pisa

  Als internationale bemiddelaar voor hoogwaardige autohuur werkt Auto Europe in Pisa samen met gerenommeerde partners zoals Europcar, Sixt, Avis, Budget en Alamo, en tevens met Italiaanse bedrijven zoals Sicily by Car en Maggiore. Wij kiezen onze partners zorgvuldig uit zodat onze klanten een prettige huurervaring zullen hebben voor de scherpste prijs. Als u meer wilt lezen over 4 van onze partnerbedrijven die autoverhuur in Pisa verzorgen, kunt u op de respectievelijke logo's hieronder klikken.

  Europcar - Autoverhuur Informatie Sixt - Autoverhuur Informatie Budget - Autoverhuur Informatie SicilybyCar - Autoverhuur Informatie

  Heeft u nog vragen of wilt u nog extra's boeken, bijvoorbeeld een kinderzitje of een extra bestuurder, aarzel dan niet met ons contact op te nemen, telefonisch of per e-mail, zodat een zorgeloze autovakantie in Italië niets meer in de weg staat.


  Veelgestelde vragen over een auto huren in Pisa

  Neem contact op

  Om er zeker van te zijn dat u de juiste auto uitkiest die bij uw vakantieplannen in Pisa past, raden wij u aan even de tijd te nemen onze onderstaande vragenkatalogus over een auto huren in Pisa te lezen. Hierbij vindt u informatie over verzekering en dekkingsopties van de huurauto, parkeertips voor Pisa en nog veel meer handige weetjes.


  Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in Pisa?

  Ja, voor autoverhuur in Pisa is een geldige creditcard onontbeerlijk. Waarom dat zo is, is snel uitgelegd: Het verhuurbedrijf heeft deze creditcard nodig om de borgsom te kunnen blokkeren, die in geval van diefstal of schade aan de huurauto de onkosten zal dekken. Wordt de auto ingeleverd in dezelfde staat als waarin deze bij het ophalen was, dan geeft het verhuurbedrijf de borgsom weer vrij. Hoe hoog deze borgsom uitvalt hangt af van de verhuurder, de huurautocategorie en de locatie, maar is in elk geval altijd terug te vinden tijdens de boekingsprocedure onder "(i)" naast de gekozen auto, en op de huurvoucher (die na voltooiing van de reservering per e-mail wordt verstuurd). Het is uitermate belangrijk dat bij het ophalen van uw huurauto in Pisa een creditcard op naam van de hoofdbestuurder kan worden voorgelegd, en dat deze voldoende bestedingsruimte voor de borgsom heeft. Contant geld, een gewone pinpas of een creditcard van een passagier of extra bestuurder worden niet geaccepteerd! Als u geen creditcard meeneemt die aan de hierboven eisen voldoet, zal dat tot gevolg hebben dat u ter plaatse dure extra verzekeringen moet afsluiten, of u de auto zelfs niet meekrijgt en u uw geld voor uw autoreservering kwijt bent, zonder dat Auto Europe u dit bedrag kan terugbetalen. Als u meer over dit thema wilt weten, lees dan onze uitgebreide infopagina over creditcards en de borgsom bij autohuur.

   

  Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Pisa?

  Het is goed om te weten dat al onze standaardtarieven voor autohuur in Pisa inclusief een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, brandverzekering, schadeverzekering (CDW) met blijvend eigen risico en diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico zijn. De genoemde CDW en TP hebben echter een blijvend eigen risico bedrag waarvoor de bestuurder in geval van bepaalde schade of diefstal zelf moet opkomen. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van het bestemmingsland en het verhuurbedrijf, en kan hoog uitvallen.

  Wilt u van dit eigen risico bedrag bevrijd worden, dan kunt u voor een schappelijke prijs kiezen voor onze "Volledige Schadedekking". Daarmee zult u in geval van schade aan bijvoorbeeld het dak, ramen, banden en de onderkant van de auto tegen de onkosten gedekt zijn. Het eigen risico bedrag wat u plaatselijk aan het verhuurbedrijf moet betalen zult u achteraf van Auto Europe weer vergoed krijgen. Het enige wat u daarvoor moet doen is onze klantenservice van de nodige documentatie voorzien.

  Als u jonger bent dan 26 jaar op het moment van uw autohuur kan het zijn dat verhuurbedrijven een Jonge bestuurderstoeslag in rekening stellen. Ook hier geldt, dat de hoogte van deze toeslag kan verschillen per verhuurbedrijf, locatie en huurautocategorie. U vindt deze informatie terug onder "(i)" onder het kopje "Bestuurdersinformatie". Deze toeslag zal in elk geval ter plaatse betaald moeten worden. Het is belangrijk dat u tijdens de boekingsprocedure de correcte leeftijd van de hoofdbestuurder aangeeft, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u de wagen ophaalt.

   

  Hoe is het verkeer in Pisa?

  Pisa heeft uitstekende verbindingen naar Centraal- en Noord-Italië. Ondanks het feit dat het een uiterst populaire bestemming is, is de stad Pisa relatief klein, dus het is aan te raden de auto ergens te parkeren en te voet de de stad in te gaan.

  In Pisa moet u bijzonder voorzichtig zijn met uw huurauto niet een ZTL zone binnen te rijden. Dit zijn zones met zeer strenge verkeersbeperkingen, en in het oude stadsgedeelte is zo goed als overal een ZTL-zone. Dus als u een voordelige huurauto in Pisa huurt is het oppassen geblazen waar u in de stad rijdt, aangezien de boetes zeer pittig zijn. Meer over ZTL-zones leest u in de extra hieraan gewijde vraag verder onderaan in deze vragenkatalogus.

   

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Pisa?

  In Pisa kan het in de drukste zomermaanden soms lastig zijn een parkeerplaats te vinden, maar in elk geval heeft u goede kansen op de parkeerplaats bij de Via Pietrasantina in de buurt van het stadion, net buiten de stadsmuren. Dit is in de buurt van het centrum en het beroemde plein Piazza dei Miracoli. Deze parkeerplaats is elke dag geopend van 06:30- 23:30 uur. Hier kunt u parkeren zonder dat u zich druk moet maken over een mogelijke ZTL-zone en de gepeperde boetes als u er per ongeluk toch in zou rijden.

  De goedkoopste manier is om de auto bij één van de twee gratis P+R (Park and Ride) plekken te parkeren. U kunt kiezen uit Parcheggio Via Pietrasantina en Parcheggio del Brennero. Bij parkeren aan de kant van de weg moet u in de meeste gevallen op voorhand betalen bij een parkeermeter en het bonnetje op het dashboard achter uw voorruit plaatsen. Een blauwe lijn op de grond betekent betaalt parkeren, een witte lijn betekent gratis parkeren en een gele lijn betekent dat het een gereserveerde parkeerplaats betreft. Hoe dichter u bij een toeristische attractie parkeert, hoe duurder het parkeren is.

   

  Mag ik met mijn huurauto in de ZTL-zone in Pisa rijden?

  Nee! Tenzij u van tevoren een speciale vergunning hiervoor heeft aangevraagd moet u te allen tijde vermijden een ZTL-zone binnen te rijden. Eén van de meest voorkomende manieren waarop toeristen een boete krijgen is wanneer ze een auto huren in Pisa en hiermee per ongeluk een zone met beperkt verkeer in rijden (ZTL), ofwel de "Zona a Traffico Limitato". Dit is een bepaald deel in het stadscentrum dat is gesloten voor doorgaand verkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer als bewoners en openbaar vervoer. Let op de verkeersborden en de markeringen die het begin van een ZTL aangeven. Mocht u de ZTL toch binnenrijden dan wordt u beboet. Het kan zelfs zo zijn dat u een boete krijgt elke keer wanneer u in dit gebied een camera passeert. Wanneer u een overtreding begaat, krijgt u hier thuis bericht van. Verhuurders zullen veelal bij een boete een administratieve toeslag in rekening brengen.


  Pisa Reisgids

  Pisa ligt in het midden van Italië, in de streek Toscane, ligt. De stad is natuurlijk bekend vanwege de Toren van Pisa, maar is eigenlijk praktisch zelf een museum. Dit is grotendeels te danken aan de werken en de architectonische hoogstandjes van de grote meesters uit de Italiaanse Renaissance. Net als in grote delen van het midden en het zuiden van Italië kent Pisa een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. Tijdens de zomer is de temperatuur hier gemiddeld 30°C en in de winter wordt het meestal niet kouder dan 0°C. Tot ver in de 15e eeuw was Pisa een zeemacht en lag direct aan de zee. Pas later werd de stad van de directe zeetoegang afgesneden door de enorme slikvorming van de rivier de Arno. Niettemin bleef het een belangrijk basis voor de zeevaart, en een economisch centrum door de eeuwen heen.

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Pisa?

  Dankzij de handige geografische ligging van Pisa kunt u met uw goedkope huurauto in Pisa een heerlijke roadtrip door het heuvelachtige Toscane maken, maar net zo goed kunt u naar Rome rijden, of naar de Apennijnen, of het ministaatje San Marino. Hier zijn een paar ideetjes:

  Siena

  De stad Siena ligt in het hartje van Toscane en kent een lange traditie en een prachtig cultureel erfgoed. Breng de dag door in Siena en bekijk de beroemde bezienswaardigheden tussen de Piazza Campo en de Duomo kathedraal. Sportievelingen kunnen de 400 treden beklimmen van de Torre del Mangia toren. U kunt dit goed combineren met een bezoek aan het Museo Civico die Siena, waarvoor u in dat geval het beste een combiticket kunt kopen en zo kunt besparen. In het museum zult u fantastische fresco's kunnen bewonderen. Bij het plein Piazza del Duomo zijn meerdere mooie dingen te zien, en als u weinig tijd heeft raden wij u aan in elk geval de kathedraal te bezoeken en de Piccolomini bibliotheek, die een prachtig plafond heeft. U kunt uw dagje Sienna prima afronden met een bezoek aan een van de vele traditionele restaurants in het stadscentrum.

  Toscane - Wijn en geschiedenis

  Deze dagtocht voert u direct naar het hart van Toscane. Temidden van de heuvels ligt Volterra, een oude ommuurde Etruskische stad, met een mooie kathedraal en heerlijke pallazo's. Deze stad bestaat meer dan 2.000 jaar, en was van het begin af aan een centrum voor handwerkskunst en albasterindustrie. Er zijn nog ruïnes uit de Romeinse tijd waardoor u terug kunt stappen in de tijd. Bezoek daarna het volgende juweeltje in Toscane, een kleine stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat: San Gimignano. Deze schilderachtige stad ligt bovenop een heuvel. U kunt hier een wijnmakerij bezoeken en alles te weten komen over hoe wijn hier wordt geproduceerd. Natuurlijk kunt u deze wijn ook proeven, en te weten komen welke wijn het beste bij de plaatselijke gerechten past. Het is dan wel verstandig deze excursie op tijd te boeken, aangezien de plaatsen beperkt zijn.

  Cinque Terre

  In elke reisgids over de Liguriaanse Rivièra staat Cinque Terre beschreven, een verzameling van 5 kleurrijke vissersdorpjes die aan de rand van de zee tegen de klippen aan zijn gebouwd. Door een heerlijke wandelweg met mooie panorama's over de zee worden deze dorpjes met elkaar verbonden. De dorpjes zijn op de Werelderfgoedlijst opgenomen en sindsdien populairder dan ooit. De geschiedenis reikt ongeveer 1.000 jaar terug, en het landschap van kronkelige paadjes, steile klippen en schattige bontgekleurde huisjes die fel afsteken tegen de diepblauwe zee zijn gegarandeerde basis voor vele mooie fotomotieven. U kunt hier heerlijke wandelingen maken en van de zeelucht en het milde klimaat genieten.

  Genua

  De hoofdstad van Ligurië, Genua, is in minder dan 2 uur rijden vanaf Pisa bereikbaar. Als u van geschiedenis houdt, en zin heeft een stad te bezoeken waarvan de geschiedenis bijna tastbaar is op elke straathoek, is Genua de juiste bestemming daarvoor. Hier kunt u de hele dag talloze charmante oude straatjes en steegjes, in Genua als "caruggi" bekend, doorslenteren en de ene mooie foto na de andere maken. In de Middeleeuwen was de stad een belangrijk zeemacht aan de Middelandse Zee, hetgeen nog duidelijk te zien is in het hedendaagse straatbeeld. Wanneer u de Via Garibaldi afloopt zult u enkele 16e eeuwse herenhuizen kunnen bewonderen, evenals de viool van Paganini in het stadhuis en enkele brieven van de hand van Columbus.

  Apennijnse Nationaal Park Tosco-Emiliano

  Dit nationaal park in de buurt van Parma, Lucca en reggio Emilia omvat meer dan 26.000 hectare land. U vindt hier enkele der hoogste toppen van de noordelijke Apennijnen. De flora en fauna in dit park zijn zeer divers en dat maakt het een interessante plek om te bezoeken voor jong en oud. U kunt zich hier niet alleen te goed doen aan de prachtige natuur, maar ook mooie kastelen, kerken en musea in de omliggende dorpjes bezoeken.

  Wat te doen in Pisa

  Hoewel Pisa niet vergeleken kan worden met Florence wat betreft het culturele en historische aanbod, heeft deze stad niettemin meerdere mooie monumenten en gebouwen die u kunt bezoeken. Natuurlijk is de Scheve Toren hier ééntje van. Hieronder kunt u onze top 5 vinden van plaatsen in Pisa die u gezien moet hebben:

  • Scheve Toren van Pisa: Campo dei Miracoli ofwel het Veld der Wonderen is een wereldberoemd gebouwencomplex in Pisa, met één opvallende klokketoren. Toen deze toren met 8 verdiepingen in de Middeleeuwen uit marmer werd gebouwd, werd het als meesterwerk aangeprezen, en is tot op heden tot ver over de landsgrenzen bekend. De toren is prachitg, met een dubbele spiraaltrap en zijn glanzende witte marmeren verschijning. De zachte ondergrond veroorzaakte de scheve positie van de toren al ten tijde van de bouw. Toen de derde verdieping klaar was merkte men dit probleem. In een poging het hoogteverschil aan de ene kant van te toren te compenseren door meer bouwmassa aan de andere kant toe te voegen, werd het probleem alleen nog maar erger. De toren zakte zo nog dieper en schever in de grond. Omdat de bouw meermaals werd gestopt werd de scheve positie van het gebouw min of meer automatisch gestabiliseerd. Inmiddels heeft een team van ingenieurs ervoor gezorgd dat het voor bezoekers veilig is, het gebouw te bekijken.

  • Santa Maria della Spina: Pisa’s kathedraal is in de 13e eeuw gebouwd en de voorgevel in een voor Pisa typische stijl is in de jaren 1930 volledig gerestaureerd. Het barokke interieur is een triomfantelijke combinatie van fresco's, beelden en relikwieën. Eigenlijk werkt het kleine stille kerkje aan de oever van de rivier de Arno enigszins verloren en misplaatst. U zult echter zien dat de gotische bouwstijl, de mooie roosvensters en het gedetailleerde houtsnijwerk de moeite van een bezoek waard zijn.

  • Palazzo Blu: In het hartje van het oude stadscentrum van Pisa zult u een opvallend blauw gebouw tegenkomen. Tijdens restauratiewerkzaamheden werd deze kleur ontdekt, en men gelooft dat het door de eigenaars van het gebouw in de 18e eeuw is aangebracht. Inmiddels het deze Palazzo Blu een basis voor tentoonstellingen, creatieve workshops en seminars.

  • Orto Botanico di Pisa: Deze botanische tuin, de “Orto Botanico di Pisa”, maakt deel uit van de nalatenschap van de familie Medici en is oorspronkelijk aangelegd voor wetenschappelijke studies. De aanleg van deze tuin is in de 16e eeuw door Cosimo I de' Medici voor Luca Ghini van Imola in opdracht gegeven, één van de grootste botanische experts uit die tijd. Er is een uitzonderlijke collectie waterplanten te zien, en planten waarvan het zaadgoed uit oude Egytische graven stamt. Ook zijn er hier enkele exemparen van oude Gingko Biloba bomen te vinden. Geniet van een ontspannen middag in deze weelderige groene omgeving na een bezoek aan de Toren, die op 1,5 km afstand staat.

  • Museum der Menselijke Anatomie: Dit museum is bijzonder fascinerend, blijft echter vaak onder vakantiegangers onopgemerkt. Dat is echt jammer, want het museum is deel van de universiteit van Pisa. Deze universiteit werd opgericht in de 14e eeuw en heeft als één der oudste universiteiten wereldwijd een trotse traditie en reputatie op wetenschappelijk gebied opgebouwd, hetgeen in verschillende collecties en tentoonstellingen tot uiting komt. Het Museum voor Menselijke Anatomie is daar 1 van. Een collectie van ongeveer 1.600 menselijke schedels, botten, foetussen op sterk water, mummies uit Egypte en Colombia is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in het menselijk lichaam en geen al te lichtgevoelige maag heeft. Toegang is gratis.

  Handige link

  Infopagina voor toeristen van de stad Pisa (engelstalig)