Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  Voordelige autoverhuur op Pisa Airport

  Autohuur Wereldwijd
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • 7 dagen per week beschikbaar
  • Meer dan 20.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Pisa Airport met Auto Europe

  Een auto huren op Pisa Airport is één van de beste manieren om uw vakantie in Italië te beginnen. Auto Europe werkt namelijk samen met diverse internationale en lokale verhuurbedrijven, en daarom genieten onze klanten de beste service en profiteert u van de meest betaalbare prijzen.

  Vliegveld informatie

  Pisa Airport (PSA)
  Officiële naam: Aeroporto di Pisa Galileo Galilei
  Adres: Piazzale D'ascanio, 1, 56121 Pisa PI, Italië
  Telefoonnummer: +39 050 849111
  Locatie: De luchthaven ligt in de stad Pisa op ongeveer tien minuten rijden van het centrum.
  Luchtvaartmaatschappijen op Pisa Airport: Er zijn zeventien luchtvaartmaatschappijen die op Pisa Airport vliegen, waaronder de populaire lowbudgetmaatschappijen easyJet en Ryanair. Daarnaast vliegen onder andere British Airways, Lufthansa, Air France en Air Italia op deze luchthaven.

  Terminals

  Er is slechts één terminal op Pisa Airport. Houd er rekening mee dat de terminal niet vierentwintig uur per dag geopend is, in tegenstelling tot veel andere Europese luchthavens. De luchthaven opent om 04.00u 's ochtends en sluit nadat de laatste vlucht is gearriveerd of is vertrokken.

  Zowel de aankomsthal als de vertrekhal liggen op de begane grond. Hier kunt u tevens uw bagage ophalen en toeristische informatie opvragen.

  U moet van tevoren nagaan of u moet inchecken bij check-in A of bij check-in B. Deze informatie staat twee uur voor vertrek op de schermen die u overal op de luchthaven vindt. Let erop dat beide check-ins niet in dezelfde ruimte zijn.

  Huurauto ophalen en afleveren

  Voor autoverhuur op Pisa Airport dient u naar de balie van het lokale verhuurbedrijf te gaan. Deze balies bevinden zich niet in de terminal, maar in een aparte ruimte speciaal voor autoverhuurbedrijven. Deze ruimte ligt op vijfhonderd meter afstand van de terminal en kunt u bereiken met de shuttlebus (de halte is buiten de aankomsthal), of u kunt hier naartoe lopen.

  Lees uw voucher voordat u de huurauto ophaalt. Op de eerste pagina staat onder het kopje "Informatie voor het ophalen" de naam van het lokale verhuurbedrijf vermeld. Veel mensen maken de fout direct naar de balie van Auto Europa te gaan, denkend dat zij deel uitmaken van Auto Europe. Dit is echter niet juist. Auto Europe en Auto Europa zijn twee verschillende bedrijven; Auto Europe is een bemiddelaar terwijl Auto Europa een Italiaans autoverhuurbedrijf is.

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Avis 08.00 tot 23.00 uur
  Europcar 08.00 tot 23.59 uur
  Firefly 08:00 tot 23.59 uur

  Luchthaven faciliteiten

  U vindt op de begane grond en op de eerste verdieping in de terminal diverse restaurants, cafés en winkels waar u de tijd kunt doorbrengen totdat u vertrekt. Op de begane grond vindt u eveneens een EHBO post, de luchthavenpolitie en wisselkantoren.

  Op de eerste verdieping is een Devitalia Internet punt en een internet station, en op de begane grond zijn er twee internet stations waar u draadloos internet kunt gebruiken. Er is er één vlakbij de vertrekhal en één bij de aankomsthal.

  Routebeschrijving van en naar de luchthaven

  Om naar de stad Pisa te rijden hoeft u met een auto huren op Pisa Airport slechts de borden "Pisa Centro" te volgen, de autoweg Superstrada Firenze Pisa Livorno te nemen en linksaf te slaan op de Via Ponte Piglieri. Het duurt ongeveer tien minuten om de stad te bereiken. Indien u naar Florence wilt rijden kunt u het beste weer de Superstrada Firenze Pisa Livorno nemen. Deze reis duurt ongeveer vijfenveertig tot zestig minuten, afhankelijk van het verkeer. Klik hier wanneer u meer informatie wilt over het rijden in Italië.

  Als u ervoor heeft gekozen om de huurauto op een stadslocatie op te halen dan kunt u de bus of de trein naar het centrum nemen. De RED LAM of LAM Rossa bus vertrekt vanaf de luchthaven buiten de aankomsthal, en heeft een goede verbinding met het centrum van Pisa. U kunt een ticket kopen bij de informatiebalie in de terminal of bij de kaartautomaat vlakbij de bushalte.

  Voor mensen die liever de trein nemen is er de shuttle die elk half uur rechtstreeks naar het centraal station van Pisa rijdt. Ook rijdt er vijf keer per dag een trein naar Florence. Deze trein stopt ook in Pontedera en Empoli.

  Parkeertips

  Er zijn op Pisa Airport vier parkeergarages: West Car Park, Multi level car park, Short-term car park (kort parkeren) en East Long Stay Car Park (lang parkeren).

  Als u van plan bent om uw auto slechts enkele uren te parkeren, dan kunt u het beste kiezen voor de Short-term Car Park. Deze garage ligt buiten de vertrekhal en is gratis wanneer u korter dan vijftien minuten uw auto parkeert. Wanneer u langer dan vijftien minuten wilt parkeren, dan kunt u kiezen uit twee mogelijkheden. U kunt bij de balie van de parkeergarage betalen, deze is elke dag geopend van 07.30u 's ochtends tot en met middernacht, of u kunt gebruikmaken van de kaartautomaat. De automaat accepteert contant geld en kan groot geld wisselen.

  Indien u heeft gekozen voor een auto huren dan kunt u met uw huurauto van de luchthaven naar de stad rijden, waar u terecht kunt bij de "Park and Rides" parkeervoorziening Parcheggio Via Pietrasantina en Parcheggio del Brennero. Dit zijn de goedkoopste, maar niet de enige, plekken waar u kunt parkeren. Er zijn in de stad een aantal parkeergarages waar u tegen betaling kunt parkeren, zoals de Parcheggio di Piazza dei Miracoli.

  U moet betalen wanneer u op straat parkeert. Naarmate u dichter bij het centrum parkeert zullen de tarieven hoger zijn. Aan de hand van blauwe lijnen wordt aangegeven dat u hier dient te betalen. Witte lijnen betekent dat u hier gratis kunt parkeren. Gele lijnen geven aan dat de parkeerplaats gereserveerd is.

  Handige links

  Pisa Airport Website

  Verbeter uw ervaring

  U gebruikt een browser die wij niet ondersteunen. Upgrade uw browser voor een betere gebruikersbelevenis en veiligheid.

  We raden aan de laatste versie van Chrome of Firefox te gebruiken