Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP PISA AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Pisa Airport – toegangspoort naar Italië

  Een auto huren op Pisa Airport is één van de beste manieren om uw vakantie in Italië te beginnen. Auto Europe werkt namelijk samen met diverse uitstekende internationale en lokale verhuurbedrijven, en daarom genieten onze klanten de beste service en profiteert u van de meest betaalbare prijzen. Dat geldt op 24.000 locaties wereldwijd, en Pisa Airport is daar ééntje van. Als u wilt weten hoe onze klanten hun autohuur via ons hebben ervaren, lees dan onze beoordelingen van autohuur in Pisa op onze reviewpagina.

  Luchthaven informatie

  Pisa Airport is de belangrijkste luchthaven in Toscane. Met een reizigersvolume van circa 5,5 miljoen passagiers per jaar is het de op 10 na drukste luchthaven in Italië. Eigenlijk was het een militair vliegveld in de jaren 1930, maar het werd in de loop der tijd aan gewoon passagiersverkeer aangepast. De luchthaven is verbonden met de stad Pisa door een frequente treinverbinding. Er zijn zeventien luchtvaartmaatschappijen die op Pisa Airport vliegen, waaronder de populaire lowbudgetmaatschappijen easyJet en Ryanair. Daarnaast vliegen onder andere British Airways, Lufthansa, Air France en Air Italia op deze luchthaven.

  Pisa International Airport (PSA)
  Adres: Piazzale D'Ascanio, 1, 56121 Pisa, Italië.
  Telephone: +39 050 849 300
  Luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland naar Pisa Airport vliegen: Transavia en Ryanair.

  Waar kan ik mijn huurauto ophalen op de luchthaven van Pisa

  Voor autoverhuur op Pisa Airport dient u naar de balie van het lokale verhuurbedrijf te gaan. Op ongeveer 500 meter van de terminal vandaan is een apart kantoor voor de autoverhuurbedrijven. U vindt hier bekende namen zoals Firefly, Avis en Europcar. U kunt te voet naar dit gebouwtje lopen, of een shuttlebus nemen. Deze stopt direct aan de uitgang bij de aankomsthal. Check uw voucher zodat u weet bij welk verhuurbedrijf u zich moet melden. Deze info staat op de eerste bladzijde van uw huurvoucher, onder "Informatie voor het ophalen".

  Let er alstublieft op dat u alle benodigde documenten paraat heeft voor uw autohuur vanaf de luchthaven van Pisa. Daaronder vallen in elk geval uw huurvoucher van Auto Europe, een geldig rijbewijs, paspoort en creditcard op naam van de hoofdbestuurder, waarop genoeg bestedingsruimte vrij is om de borgsom te kunnen afdekken. De borgsom zal weer worden vrijgegeven als u de huurauto heeft ingeleverd in dezelfde staat als bij het ophalen. Check ook of er eventuele schade aan de auto is voor u het parkeerterrein verlaat. Zo kunt u mogelijke misverstanden vermijden.

  Openingstijden autoverhuurbedrijven (onder voorbehoud)

  Avis Autoverhuur op Pisa Airport Avis op Pisa Airport
  Aeroporto Pisa Galileo Galilei,,
  Pisa, Italië 56121 PI

  +39 050 42028
  Openingstijden:
  Maandag t/m Zondag 08:00 - 23:00 uur
  Europcar Autoverhuur op Pisa Airport Europcar op Pisa Airport
  Piazzale Mario Cobianchi, Snc,,
  Pisa, Italië 56121 PI

  +39 050 41081
  Openingstijden:
  Maandag t/m Zondag 08:00 - 23:00 uur
  Firefly Autoverhuur op Pisa Airport Firefly op Pisa Airport
  Via dell'Aeroporto,
  Pisa, Italië 56121 PI

  +39 345 025 0114
  Openingstijden:
  Maandag t/m Zondag 08:00 - 24:00 uur
  InterRent Autoverhuur op Pisa Airport InterRent op Pisa Airport
  Via della Ferrovia, Snc,
  Pisa, Italië 56121 PI

  +39 06 4522 9545
  Openingstijden:
  Maandag t/m Zondag 8.00 - 22:00 uur

  Terminal

  Er is slechts één terminal op Pisa Airport. Houd er rekening mee dat de terminal niet vierentwintig uur per dag geopend is, in tegenstelling tot veel andere Europese luchthavens. De luchthaven opent om 04.00u 's ochtends en sluit nadat de laatste vlucht is gearriveerd of is vertrokken.

  Zowel de aankomsthal als de vertrekhal liggen op de begane grond. Hier kunt u tevens uw bagage ophalen en toeristische informatie opvragen.

  U moet van tevoren nagaan of u moet inchecken bij check-in A of bij check-in B. Deze informatie staat twee uur voor vertrek op de schermen die u overal op de luchthaven vindt. Let erop dat beide check-ins niet in dezelfde ruimte zijn.

  Luchthavenfaciliteiten

  U vindt op de begane grond en op de eerste verdieping in de terminal diverse restaurants, cafés en winkels waar u de tijd kunt doorbrengen totdat u vertrekt. Op de begane grond vindt u eveneens een EHBO post, de luchthavenpolitie en wisselkantoren.

  Op de eerste verdieping is een Devitalia Internet punt en een internet station, en op de begane grond zijn er twee internet stations waar u draadloos internet kunt gebruiken. Er is er één vlakbij de vertrekhal en één bij de aankomsthal.

  Hoe kom ik van en naar de luchthaven van Pisa

  Heeft u ervoor gekozen een auto te huren op Pisa Airport, dan hoeft u slechts de borden "Pisa Centro" te volgen , de autoweg Superstrada Firenze Pisa Livorno te nemen en linksaf te slaan op de Via Ponte Piglieri. Het duurt ongeveer tien minuten om de het centrum van de stad Pisa te bereiken. Indien u naar Florence wilt rijden kunt u het beste weer de Superstrada Firenze Pisa Livorno nemen. Deze reis duurt ongeveer vijfenveertig tot zestig minuten, afhankelijk van het verkeer. Klik hier wanneer u meer informatie wilt over het rijden in Italië.

  Als u ervoor heeft gekozen om de huurauto op een stadslocatie op te halen dan kunt u de bus of de trein naar het centrum nemen. De RED LAM of LAM Rossa bus vertrekt vanaf de luchthaven buiten de aankomsthal, en heeft een goede verbinding met het centrum van Pisa. U kunt een ticket kopen bij de informatiebalie in de terminal of bij de kaartautomaat vlakbij de bushalte.

  Voor mensen die liever de trein nemen is er de shuttle die elk half uur rechtstreeks naar het centraal station van Pisa rijdt. Ook rijdt er vijf keer per dag een trein naar Florence. Deze trein stopt ook in Pontedera en Empoli.

  Parkeertips

  Er zijn op Pisa Airport vier parkeergarages: West Car Park, Multi level car park, Short-term car park (kort parkeren) en East Long Stay Car Park (lang parkeren).

  Als u van plan bent om uw auto slechts enkele uren te parkeren, dan kunt u het beste kiezen voor de Short-term Car Park. Deze garage ligt buiten de vertrekhal en is gratis wanneer u korter dan vijftien minuten uw auto parkeert. Wanneer u langer dan vijftien minuten wilt parkeren, dan kunt u kiezen uit twee mogelijkheden. U kunt bij de balie van de parkeergarage betalen, deze is elke dag geopend van 07.30u 's ochtends tot en met middernacht, of u kunt gebruikmaken van de kaartautomaat. De automaat accepteert contant geld en kan groot geld wisselen.

  Indien u heeft gekozen voor een huurauto op Pisa Airport, dan kunt u met uw huurauto van de luchthaven naar de stad rijden, waar u terecht kunt bij de "Park and Rides" parkeervoorziening Parcheggio Via Pietrasantina en Parcheggio del Brennero. Dit zijn de goedkoopste, maar niet de enige plekken waar u kunt parkeren. Er zijn in de stad een aantal parkeergarages waar u tegen betaling kunt parkeren, zoals de Parcheggio di Piazza dei Miracoli.

  U moet betalen wanneer u aan de straatkant parkeert. Naarmate u dichter bij het centrum parkeert zullen de tarieven hoger zijn. Aan de hand van blauwe lijnen wordt aangegeven dat u hier dient te betalen. Witte lijnen betekent dat u hier gratis kunt parkeren. Gele lijnen geven aan dat de parkeerplaats gereserveerd is.

  Handige link

  Infopagina voor toeristen van de stad Pisa (Engelstalig)


  Extra informatie over Pisa Airport

  Pisa International Airport
  Piazzale D'ascanio 1,
  Pisa, Italië 56151 PI

  IATA Code: PSA
  IACO Code: LIRP
  Wikipedia Pagina (Engelstalig)
  Breedtegraad: 43.683889
  Lengtegraad: 10.3925

  Algemene informatie: Pisa International Airport ligt op ongeveer 6.8 km van het stadscentrum van Pisa vandaan. Het is de belangrijkste luchthaven in Toscane en de op 10 na drukste in Italië .