Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN ITALIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Italië - kom de dolce vita op het spoor met Auto Europe

  Auto huren in Italië

  Grenzend aan Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en de ministaten San Marino en Vaticaanstad, is Italië een land rijk aan verrassingen die u met een huurauto prima kunt ontdekken. Hier vindt u spectaculaire landschappen, adembenemend mooie kusten, een heerlijke keuken (door sommigen wordt het ook wel het slow-food centrum van de wereld genoemd), en een ongelooflijke culturele erfenis die stoelt op meer dan 2.000 jaar Europese kunst en architectuur.

  Als bemiddelaar inzake autoverhuur met meer dan 65 jaar ervaring biedt Auto Europe honderden verschilllende ophaallocaties aan in dorpen en op alle luchthavens en in grotere steden van Italië, waaronder Pisa, Milaan en Rome. Natuurlijk kunt u via ons ook een huurauto op Elba of Sardinië boeken. Wij werken met de meest toonaagevenede bedrijven in de autoverhuurbranche samen. Met maar een paar muiskliks kunt u een auto huren in Italië en uw reservering plaatsen met behulp van onze handige en snelle online zoekmachine bovenaan deze pagina. Kies daarvoor eenvoudigweg uw bestemming en geef uw data aan, en wij presenteren u dan een uitgebreide keuze aan voertuigen in alle beschikbare autocategorieën. In één oogopslag kunt u de prijzen vergelijken en bovendien veelal profiteren van extra aanbiedingen, zoals een gratis extra bestuurder of een in de huurprijs inbegrepen navigatiesysteem.

  Eens thuisbasis van het machtige Romeinse Rijk, zult u in Italië meer dan waar ook ter wereld een veelvoud aan UNESCO Werelderfgoed plaatsen en bezienswaardigheden aantreffen (meer dan 60 in totaal). Hieronder vallen de magnifieke Duomo kathedraal in Florence (waarvan de bouw meer dan 600 jar in beslag nam!), de scheve toren van Pisa uit de 12e eeuw, of het beroemde Collosseum in Rome uit het jaar 70-80 n.Chr.

  Natuurlijk is Het Laatste Avondmaal van Da Vinci ook een absolute must-see in Milaan evenals Michelangelo's beroemde fresco's in de Vaticaanse Sixtijnse kapel. Bezoek Venetië, een stad die als levend geworden aquarel met glinsterende waterwegen en sprookjesachtige Gotische bouwwerken met geen andere ter wereld te vergelijken is. Of wat dacht u van de geweldige zomerse eilanden waaraan Italië rijk is zoals Sicilië en Sardinië, waarvan de geschiedenis terugrijkt totin de 9e eeuw v.Chr. toen de Feniciërs er zich vestigden.

  Als u nog vragen of hulp nodig heeft, aarzel dan niet en bel onze reserveringsafdeling onder nr. +31 85 001 2614. Wij staan graag voor u klaar met advies en tips zodat u uw reis zo goed en zo voordelig mogelijk kunt plannen.

  Auto Europe biedt u een ruime keuze an voertuigen, variërend van een klein en goedkoop autootje in de Mini categorie tot grotere SUV's en minibusjes for groepen van 5 personen of meer. En ook de droom eens in een luxe wagen rond te cruisen kunt u verwerkelijken, door bijvoorbeeld voordelig een Jaguar, Audi A3 Cabrio of BMW 4 Gran Coupé via Auto Europe te boeken. Italië is tevens een land wat bij uitstek geschikt is met een camper te bereizen. Voor welk voertuig u ook kiest, als u een trip door Toscane, Venetië of Catania op Sicilië maakt, zult u onderweg indrukken en herinneringen opdoen om nooit te vergeten. Liever eerst ervaringen van anderen lezen? Bekijk wat onze andere klanten zeggen op onze pagina met autohuur beoordelingen in Italië.

  Wilt u meer weten over autohuur in Italië, klik dan op één van de onderstaande rubrieken:

  Onze autoverhuurpartners Auto huren FAQs Voertuigopties

  Waar kan ik een auto huren in Italië

  Auto Europe's aanbod aan voordelige autoverhuur in Italië is zo divers als het land zelf. Een auto huren in Italië is een ongelooflijk verrijkende ervaring. Wij bieden een uitgebreide selectie aan ophaallocaties en inleverlocaties op luchthavens, treinstations, in steden aan de kust en in het binnenland van Italië, maar ook op de prachtige Italiaanse eilanden in de Middelandse Zee - en dat altijd tegen de scherpste prijzen.

  Wilt u een goedkope auto huren in Italië, dan heeft u volop mogelijkheden uw reis te starten in fascinerende steden als Napels, Rome, Venetië, Verona of elders in het land.

  Om uw reis zo soepel en aangenaam mogelijk te laten verlopen hebben wij alle nodige informatie voor u bijeen gezocht die u voor een rit zonder stress nodig heeft. Dat begint bij onze informatiepagina over ophaalprocedures bij huurauto's en waar u op moet letten, tot en met zaken die belangrijk zijn om te bedenken bij het inleveren van uw auto.

  Vergelijk autohuurtarieven op de meest populaire luchthavens en treinstations van Italië

  Boek bij het beste autoverhuurbedrijf in Italië

  Eén van de redenen waarom het Auto Europe is gelukt zich zo succesvol op de globale autoverhuurmarkt te etableren is zijn nauwe samenwerking met uitstekende autoverhuurbedrijven wereldwijd.

  Gerenommeerde bedrijven in de autoverhuurbranche zoals Hertz, Europcar, Alamo, Budget, Avis, Dollar en National hebben ertoe bijgedragen dat Auto Europe inmiddels een begrip is geworden dat staat voor één van 'swerelds meest betrouwbare bemiddelaars inzake autoverhuur. Verder heeft de samenwerking met sterke lokale partners zoals Sicily by Car, Noleggiare, Maggiore en Locauto onze marktpositie in Italië eveneens versterkt.

  Dankzij Auto Europe zult u gegarandeerd de beste deals voor uw autohuur in Italië vinden, en dat is niet zomaar een spreuk. Wij zijn graag bereid u dezelfde prijs te bieden die u eventueel elders heeft gevonden, mocht deze daar goedkoper zijn.

  Sicily by Car - Auto huren informatie Dollar - Auto huren informatie Europcar - Auto huren informatie
  Hertz - Auto huren informatie Avis - Auto huren informatie Sixt - Auto huren informatie

  Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over een ophaallocatie of verhuurpartner op de webiste van Auto Europe, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons bekroonde team van de reserveringsafdeling staat u graag 7 dagen per week te woord, telefonisch of per mail en geeft u deskundig advies over alles wat uw autovakantie in Italië betreft, zoals de openingstijden van de door u gekozen verhuurpartner, onze actuele aanbiedingen, optionele extra's, dekkingsopties van uw huurauto die u kunt boeken, enzovoorts.


  Veelgestelde vragen over een auto huren in Italië

  Neem contact op Auto Europe heeft het antwoord op alle vragen die u over het huren van een auto heeft op bestemmingen wereldwijd. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt van de meestgestelde vragen die onze klanten stellen die een voordelige auto huren in Italië. Thema's die u terug zult vinden zijn leeftijdsbeperkingen, grens overschrijden met een huurauto, plaatselijke regels over het rijden, tol betalen, verzekeringen en dekkingsopties, en de kosten voor een extra bestuurder. Klik hiervoor op het onderwerp waarvoor u zich interesseert, en klik dan op de link die u verwijst naar de gezochte informatie. Een alternatief is onze medewerkers op te bellen voor een persoonlijk gesprek, zodat u met een goed gevoel uw huurauto kunt boeken.


  Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Italië?

  Om in Italië een auto te kunnen huren moet u tenminste 18 jaar oud zijn en uw rijbewijs minstens 1 jaar in uw bezit hebben. Het is mogelijk dat een jonge bestuurderstoeslag verrekend zal worden voor bestuurders jonger dan 21 jaar, hetgeen eventueel ook van toepassing is op bestuurders onder de 26, afhankelijk van het verhuurbedrijf. Specifieke informatie hierover alsmede de Algemene voorwaarden die voor jonge bestuurders gelden vindt u onder het blauwe icoontje "i" naast het geselecteerde zoekresultaat. Klik om meer te lezen over de voorwaarden en eisen m.b.t. leeftijd die gelden.

   

  Kan ik mijn huurauto op een andere locatie inleveren dan waar ik deze heb opgehaald?

  Ja, dat kan. One-way autohuur betekent dat u uw huurauto op een andere locatie in Italië ophaalt dan u deze inlevert, eventueel ook in een ander land. De toeslagen die hiervoor berekend worden verschillen per autoverhuurbedrijf. Auto Europe biedt voordelige One-way autohuur aan binnen de landsgrenzen, maar ook internationaal - in beiden gevallen is een toeslag van toepassing.

  Het is heel eenvoudig een One-way te boeken; vink hiervoor op de optie "Huurauto op een andere locatie inleveren?" aan op het zoekformulier van ons online boekingssysteem, en selecteer de gewenste ophaal- en inleverlocaties. Bij de zoekresultaten zult u de geschatte kosten voor de One-way toeslag zien. Zo simpel is het.

  Wij maken u erop attent dat Auto Europe de details over de toeslag op de voucher zal vermelden die u als boekingsbevestiging ontvangt. De getoonde prijzen zijn de prijzen inclusief de ons bekende inleverkosten (incl. BTW). In de meeste gevallen moeten dergelijke kosten ter plaatse worden voldaan en zult u de tariefdetails zien zodra u een voertuig heeft uitgekozen.

  Hoe dan ook is het van groot belang ons te wijzen op uw reisplannen, met name als u de grens over wilt rijden met uw huurauto tijdens de huurperiode. Als u Italië wilt verlaten, ook al is dat bijvoorbeeld maar voor een dag, dan zult u hiervoor onze toestemming nodig hebben alvorens uw boeking te voltooien.

  De regels hiervoor worden immers door onze verhuurpartners ter plaatse bepaald, en de hoogte van de toeslag hangt ook af van de gekozen autocategorie, de huurperiode en de gekozen bestemming. Het rijden naar andere landen zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje etc. wordt meestal geaccepteerd. Daarentegen kan het lastiger zijn toestemming te krijgen vanuit Italië naar landen in Oost-Europa te rijden. Wij vragen graag voor u na, wat de mogelijkheden zijn.

   

  Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in Italië?

  Voor uw reservering in Italië worden de meeste gangbare creditcards door het boekingssysteem op onze website geaccepteerd. In elk geval dient de hoofdbestuurder over een geldige creditcard op zijn/haar naam te beschikken om de auto te kunnen ophalen. Dit is nodig omdat het plaatselijke verhuurbedrijf een borgsom zal bevriezen voor de duur van de huurperiode, die weer zal worden vrijgegegeven als de auto in dezelfde staat als bij het ophalen is ingeleverd.

  Let op: Bij de huur van luxe wagens worden veelal 2 creditcards op naam van de hoofdbestuurder verlangd, in verband met de hoge waarde van het voertuig.

   

  Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in Italië?

  In Italië rijdt men net zoals in Nederland volgens de regel rechts houden en links inhalen. Let op dat ook op de achterbank het dragen van autogordels verplicht is en dat u nooit met alcohol op achter het stuur plaatsneemt, noch een mobiele telefoon in de hand neemt onder het rijden. Let tevens op de in Italië geldende snelheidsbeperkingen, te weten 130 km/u op de autosnelwegen, 110 km/u op hoofdwegen (90 km/u op landwegen) en 50 km/u in en rondom steden en dorpen.

  Voor autoverhuur in Italië gelden er nog meer regels die u moet weten om zeker te zijn van een prettige, veilige en aangename road-trip in Italië voor u en uw medereizigers. Zo moet u tenminste 18 jaar oud zijn, hoewel enkele verhuurbedrijven alleen aan oudere bestuurders verhuren. Wij bevelen u aan, dit te checken alvorens u een huurauto in Italië boekt, aangezien er plaatselijk een extra toeslag verlangd zal worden bij het ophalen van de huurauto.

  Let er ook op dat u met gedimde koplampen op tweerichtingswegen rijdt en dat trams in Italiaanse steden voorrang hebben. In noodgevallen dient u de plaatselijke telefoonnummers 113 (politie), 115 (brandweer) en 118 (ambulance) te bellen. Tevens is het dragen van een veiligheidsvest plicht bij pech onderweg of als u in een ongeval verwikkeld raakt. Er zijn overal in Italië volop benzinestations, aan snelwegen zijn deze 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Wilt u nog meer weten lees dan ook onze infopagina over het rijden in Italië.

   

  Moet ik tol betalen als ik met mijn huurauto onderweg ben in Italië?

  Ja, de meeste autosnelwegen (bekend als autostrade en aangegeven door groene borden) zijn tolwegen, en de hoogte van het tolbedrag hang af van de lengte van het traject dat u heeft afgelegd. U kunt de tolheffing betalen met contant geld, en de meeste tolstations accepteren betaling met creditcard. Het is sterk aan te raden ook voldoende contant geld mee te nemen, mocht uw creditcard om wat voor reden dan ook geweigerd worden. Soms kunt u ook met een Nederlandse pinpasbetalen. Let dan op de borden die het Maestro-logo aangeven. Het verschilt echter zeer per tolmaatschappij of het mogelijk is om op deze wijze te betalen.

  Een handige tip is zich voor een tolservice zoals Telepass in te schrijven, die een transponder systeem aanbiedt en met eigen tolloketten werkt waarmee de tol snel en automatisch wordt afgerekend. Andere populaire mogelijkheden zijn Carte (eveneens met eigen tolloketten) en het pre-paid VIA-kaart systeem. Lees hier meer over tolwegen en tolheffing in Italië.

   

  Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Italië?

  Wanneer u via Auto Europe boekt, is het goed om te weten dat de volgende verzekeringen standaard zijn inbegrepen in al onze tarieven: wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, brandverzekering, schadeverzekering met blijvend eigen risico (CDW) en diefstalverzekering met blijvend eigen risico.

  Wij wijzen u erop dat bij de genoemde CDW eventuele schade aan onder andere de banden, het glas, de onderzijde en het dak van het gehuurde voertuig niet zijn inbegrepen. De CDW dekt veel zaken af in geval van schade of diefstal van de huurauto, maar niet alles.

  Dankzij de CDW verzekering hoeft u een aanzienlijk verminderd bedrag van het totale eigen risico bedrag te betalen, en daarbij heeft u de mogelijkheid om extra dekking te kopen door tijdens het boekingsproces te kiezen voor onze "Volledige Schadedekking". Een andere mogelijkheid is om ter plaatse bij het autoverhuurbedrijf nog extra verzekeringen af te sluiten voor bijvoorbeeld de carrosserie, banden enzovoorts. Onthoud in elk geval dat u hiertoe niet verplicht bent, maar vrij bent om te kiezen of u dit wenst of niet.

  Het is makkelijk te zien welke verzekeringen en dekkingsopties er voor uw reservering gelden. Klik hiervoor eenvoudigweg op het blauwe icoontje "i" direct naast de geselecteerde auto. Er verschijnt dan een pop-up venster met verdere informatie over de verzekering en de verdere dekkingsopties die voor dat voertuig mogelijk zijn. De tarieven zijn afhankelijk van de ophaallocatie, duur van de huurperiode, autocategorie en het autoverhuurbedrijf.

  Let op, het is mogelijk dat het verhuurbedrijf de hoogte van het eigen risico bedrag bij diefstal verhoogt voor de regio's Campania, Catania en Puglia.

   

  Kan ik aan mijn autohuur in Italië een extra bestuurder toevoegen?

  Ja, aan uw autohuur in Italië kunt u een extra bestuurder toevoegen, waarvoor in de meeste gevallen een toeslag wordt berekend. Het is goed om te weten dat er regelmatig aanbiedingen zijn waarbij een extra bestuurder is inbegrepen. Bekijk hiervoor onze aanbiedingen waarbij een extra bestuurder in de huurprijs is inbegrepen Dankzij deze aanbiedingen die voortdurend worden geactualiseerd, kunt u flink besparen en wordt uw huurauto nog goedkoper.

  Wanneer u een roadtrip plant is het fijn samen met iemand anders te rijden, vooral in een land als Italië waar het ene uitzicht nog mooier is dan het andere. Let wel: Als uw vriend, vriendin of gezinslid niet officieel als extra bestuurder is aangemeld, zal het verhuurbedrijf in geval van schade of diefstal de verzekeringsdekking nietig verklaren en hem of haar aansprakelijk stellen voor het volledige schadebedrag. Daarom is het erg belangrijk dat alle bestuurders bij het verhuurbedrijf zijn aangemeld vóór u de weg op gaat.

   

  Kan ik met mijn huurauto in Italië in ZTL-zones rijden?

  Veel Italiaanse steden, met name de grotere, hebben 1 of meerdere zogeheten ZTLs (Zona a Traffico Limitato, hetgeen letterlijk Zone met verkeersbeperking betekent). Deze zones liggen veelal in historische wijken en zijn o.a. te vinden in steden als Bologna, Pisa, Milaan, Rome waar er vaak veel verkeer op de weg is.

  ZTLs zijn herkenbaar aan een groot verkeersbord met een grote rode cirkel erop en de tijd waarvoor de beperking geldt. Het binnenrijden van een ZTL zal resulteren in een boete die het verhuurbedrijf aan u zal doorberekenen op de creditcard die u heeft aangegeven voor de borgsom.

  Als uw hotel of accommodatie in een ZTL ligt, kunt u aan het personeel vragen uw auto resp. uw kenteken voor de tijd van uw verblijf bij de plaatselijke politie te registreren. U betaalt daarvoor een bijdrage en kunt dan zorgeloos deze ZTL-zone in- en uitrijden.

  Hoewel het personeel van autoverhuurbedrijven u in de meeste gevallen op ZTLs attent zal maken wanneer u uw huurauto ophaalt, bent u volgens de Italiaanse wet zelf verantwoordelijk voor het op de hoogte zijn van de wettelijke verkeersregels en -bepalingen die in Italië gelden. Daarom is het verstandig altijd uit te kijken naar verkeersborden die op een ZTL wijzen zodra u een stad of dorp inrijdt.

  Lees onze informatieve blogbijdrage over het rijden met een huurauto in een Italiaanse ZTL (ZTL) om meer te weten te komen waarom deze ZTLs eigenlijk bestaan en hoe u boetes kunt vermijden.


  Extra voertuighuuropties in Italië

  Bent u op zoek naar de beste huurautodeals in Italië, dan is daarvoor geen betere plek te vinden in het internet dan de website van Auto Europe. Van het noorden in Turijn tot het zuiden in Palermo, maar ook op een populaire eiland als Sardinië waar vele klanten vanaf Olbia een auto willen huren - wij hebben het juiste voertuig voor uw budget en behoeftes. Zoekt u een veelzijdige auto uit de Mini categorie of de Economy categorie, dan zult u een ruim aanbod aan voertuigen vinden waarmee u door het land kunt reizen. Maar ook voor grotere voertuigen zoals bijvoorbeeld die uit de gezinsauto categorie of die uit onze SUV categorie huurauto's kunt u bij Auto Europe terecht. Voor korte trips of lange reizen met het hele gezin - boek uw perfecte voertuig bij Auto Europe voor de beste prijs en geniet van uw vakantie.

  Afgezien van de nieuwste en modernste auto's die er op de markt te vinden zijn, kunt u bij ons ook hoogwaardige minibusjes huren met 7 - 12 zitplaatsen. De beste keuze voor vrienden en familie, samen te reizen. Wij maken u ook graag attent op de mogelijkheid via Auto Europe een comfortabele camper te huren in Italië voor nog meer vrijheid tijdens uw roadtrip.

  Om u te helpen het juiste voertuig voor uw reis te vinden, kunt u op onze pagina over het wagenpark in Italië uitgebreide informatie vinden over de kenmerken en voordelen van de respectievelijke autohuurcategorieën die in Italië door onze partners worden aangeboden.

  Luxe autohuur Italië Minibus huren in Italië Camperverhuur in Italië

  Luxe auto huren in Italië - Auto Europe biedt een ruime keus aan geweldige, sportieve auto's met indrukwekkende rijprestaties. Droomt u ervan in een luxe auto zoals bijvoorbeeld een Jaguar door de Italiaanse heuvels te cruisen? Lees dan meer op onze infopagina over luxe autovheruur in Italië, plan uw reis en boek meteen.

  Minibus huren in Italië - Een gezellige reis met familie op vrienden is nog leuker als u samen kunt rijden. Daarom is Auto Europe blij, een ruime keuze aan hoogwaardige en moderne minibusjes te kunnen bieden met plek voor tot 12 personen inclusief bagage.

  Camper huren in Italië - Italië is een fantastisch land om met een camper te ontdekken, met een schat aan culturele highlights en een grote variatie aan natuurlijke landschappen. Rijd van het Gardameer naar Toscane, Rome en nog verder naar Sicilië, om een suggestie te doen. Auto Europe biedt een ruime keuze aan campers en ophaallocaties, zoals Rome, Milaan, Pisa of Palermo. Vraag ons gerust, wij helpen u graag uw kampeervakantie te plannen.


  Handige links

  Inspiratie, advies en informatie voor uw reis naar Italië

  Infographic - welke regels bestaan er over Winterbanden