Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  WINTERBANDEN EUROPA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Winterbanden reglementen in Europa

  Winterbanden infographicRijden in het buitenland vereist voorbereiding, vooral bij extreme weersomstandigheden in bijvoorbeeld wintersportgebieden. Weten wat de verkeersregels in het buitenland zijn is belangrijk voor een veilige en behouden reis.

  Het verschilt per land of het gebruik van winterbanden verplicht is, maar het is altijd de verantwoordelijkheid van de bestuurder om ervoor te zorgen dat de auto de juiste uitrusting heeft. Deze Auto Europe infographic laat zien waar het voeren van winterbanden verplicht is, en waar hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht. Bij het gebruik van onze zoekmachine vindt u ook tarieven met "Gratis winterbanden"!

  Wij hebben informatie over winterbanden in de wereld voor u opgezocht, wat u zal helpen bij uw volgende wintervakantie.

  Afkortingen:

  GWT: "Gratis winterbanden" tarief van Auto Europe, tarieven inclusief winterbanden.
  WBV/A: Winterbanden verplicht/aanbevolen.
  GWT n.v.t.: "Gratis winterbanden" tarief niet beschikbaar.

  Duitsland: WBV, GWT

  In Duitsland is het verplicht om met winterbanden te rijden wanneer er sprake is van winterse omstandigheden. Men spreekt van winterse omstandigheden bij ijzel, sneeuwmodder, gladheid door sneeuw en gladheid door ijsvorming. Verhuurbedrijven berekenen ter plekke een winterklare toeslag. Onze tip: Boek "Gratis winterbanden" om extra lokale kosten te vermijden.

  Oostenrijk: WBV, GWT

  Oostenrijk is een enorm populaire bestemming voor wintersport, en vanwege het grote aantal toeristen dat hier elk jaar naartoe reist is het belangrijk om veilig de weg op te gaan. Het voeren van winterbanden is in Oostenrijk van 1 november tot en met 15 april verplicht.

  Zwitserland: WBA, GWT

  In Zwitserland is het gebruik van winterbanden niet verplicht. Let er echter op dat u wel een boete kunt krijgen wanneer u zonder winterbanden in de sneeuw rijdt. Om het zekere voor het onzekere te nemen raden wij aan te kiezen voor een boeking met "Gratis winterbanden"!

  Italië: WBA, GWT n.v.t.

  Het is aan te raden om van 15 oktober tot en met 15 april in het noorden van het land winterbanden te gebruiken. Hoewel het niet mogelijk is om winterbanden te boeken, zijn de meeste auto's wel uitgerust met 4-seizoenenbanden (all seasonbanden). In de populaire skigebieden is het mogelijk om sneeuwkettingen te huren.

  Frankrijk: GWT n.v.t.

  Hoewel winterbanden ook in Frankrijk niet verplicht zijn is het wel verstandig om sneeuwkettingen mee te nemen wanneer u de bergen in gaat. U kunt deze zelf van huis meebrengen, of u kunt ze ter plaatse kopen bij het lokale verhuurbedrijf of bij de supermarkt.

  Finland: WBV, GWT

  Volgens de Finse wet is het verplicht om van 1 december tot en met het einde van februari winterbanden te voeren. Het is toegestaan om van 1 november tot en met de eerste maandag na Pasen sneeuwkettingen te gebruiken.

  Zweden: WBV, GWT

  Het gebruik van winterbanden is verplicht tussen 1 december tot en met 31 maart, tenzij het wegdek droog is en vrij is van sneeuw en ijs. Tevens moet de temperatuur boven de nul graden liggen. Aangezien het weer onvoorspelbaar is raden wij aan tijdens deze periode met winterbanden te rijden.

  Noorwegen: WBA, GWT

  Winterbanden zijn niet verplicht in Noorwegen, maar bij winterse omstandigheden dient men wel winterbanden of sneeuwkettingen te gebruiken. Kies daarom deze winter in Noorwegen voor de boeking "Gratis winterbanden" en check wat de beschikbaarheid is van sneeuwkettingen.

  Winterbanden infographic