Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN ZWITSERLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren Zwitserland met Auto Europe

  Belangrijk bij het boeken van een huurauto zijn de service en de prijs. Auto Europe biedt voordelige tarieven, de beste service en autohuur op meer dan 24.000 locaties in 150 landen! U kunt een huurauto boeken die u kunt ophalen van het vliegveld, treinstation of bij een locatie in de stad van uw keuze. Maar Auto Europe biedt ook services die verder gaan dan alleen autohuur. Denk dan aan camper verhuur of het huren van een luxe wagen. Al met al, een auto huren in Zwitserland doet u via Auto Europe! Bekijk wat andere klanten zeggen over onze autoverhuur in Zwitserland op onze pagina met autohuur beoordelingen in Zwitserland zodat ook u met een goed gevoel een auto huurt in dit prachtige land.

  Haal meer uit uw autoverhuur in Zwitserland

  Informatie omtrent het rijden in Zwitserland en meer vindt u hier.

  Verkeersregels en tankstations

  • Wanneer u binnen de bebouwde kom rijdt is de maximum snelheid 50 km/u. Buiten de bebouwde kom is dit 80 km/u. Op autowegen is de maximum snelheid 100 km/u. Op de autosnelweg is dit 120 km/u. De minimum snelheid op de autosnelweg is 60 km/u.
  • Indien u in de winter met een huurauto in Zwitserland rijdt dan dient u zich vooraf te laten informeren over de regelgeving omtrent het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen.
  • U bent verplicht om in tunnels dimlicht te voeren.
  • Tankstations in Zwitserland zijn over het algemeen geopend van 8u 's ochtends tot 22u 's avonds. Bij self service stations kunt u vaak betalen met creditcards en Zwitserse franken.

  Tolwegen

  Wanneer u op de autosnelweg rijdt dan moet u in het bezit te zijn van een tolvignet; dit geldt ook voor autoverhuur in Zwitserland. Indien u kiest voor een auto huren dan is dit vignet reeds aan de voorruit van uw huurauto bevestigd. Huurt u echter een auto in een ander land, zoals Frankrijk, en u wilt in Zwitserland rijden, dan dient u dit tolvignet zelf aan te schaffen. U kunt dit doen aan de Zwitserse grens of bij postkantoren en tankstations in Zwitserland, of in Nederland voordat u vertrekt. Er wordt tevens tol geheven in de Grote-Sint-Bernardtunnel.

  Leeftijdseisen

  Voor een auto huren in Zwitserland moet de bestuurder ten minste negentien jaar oud te zijn, alhoewel autoverhuurbedrijven ook kunnen eisen dat de bestuurder ten minste eenentwintig jaar oud is. Het kan tevens voorkomen dat bij bestuurders jonger dan vijfentwintig jaar een jonge bestuurderstoeslag in rekening wordt gebracht. Informatie omtrent het verkeer en verkeersregels in Zwitserland vindt u hier.

  Valuta

  Zwitserland is geen lid van de Europese Unie, maar in sommige winkels is het wel mogelijk om met de euro te betalen. Dit is echter niet overal het geval en winkeliers zijn niet verplicht om euro's te accepteren. De munteenheid van Zwitserland is de Zwitserse frank. Met de meeste creditcards en bankpassen kunt u bij geldautomaten pinnen. Hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht. Het is ook mogelijk om euro's te wisselen bij banken of wisselkantoren.

  Tijdsverschil

  Nederland en Zwitserland bevinden zich in dezelfde tijdzone (Midden Europese Tijd). Beide landen schakelen op dezelfde dag over naar de zomertijd.

  Woordenlijst

  Zwitserland kent vier officiële talen: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. Zowel het Duits als het Frans dat door de Zwitsers wordt gesproken wijkt af van het officiële Duits en Frans.

  Hallo - Duits (Zwitsers): Grüezi, Frans: Salut
  Goedemorgen - Duits: Guten Morgen, Frans: Bonjour
  Goedendag - Auf Wiedersehen / Tschüss, Frans: Au revoir
  Dank u wel - Duits: Danke, Frans: Merci
  Eénrichtingsstraat - Duits: Einbahnstrasse, Frans: Rue à sens unique
  Verboden te parkeren - Duits: Parkverbot, Frans: Stationnement interdit
  Tankstation - Duits: Tankstelle, Frans: Station-service
  Autosnelweg - Duits: Autobahn, Frans: Autoroute
  Rijbewijs - Duits: Führerschein, Frans: Permis de conduire
  Wegwerkzaamheden - Duits: Baustellen, Frans: Travaux
  Afrit - Duits: Ausfahrt, Frans: Sortie

  Elektriciteit

  De netspanning in Zwitserland is 230 volt, net als in Nederland. Men gebruikt echter het stopcontact type J. U kunt dit stopcontact gebruiken met een eurostekker type C. Indien u elektrische apparaten heeft met het stekker type F dan dient u gebruik te maken van een verloopstekker.

  Informatie over de visa en ambassade

  Zwitserland maakt onderdeel uit van de Schengenzone. Er is dus een een vrij verkeer van personen; er is echter geen vrij verkeer van goederen. Uw eigendommen kunnen dus aan de douane gecontroleerd worden. Om naar Zwitserland te kunnen reizen moet u in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart.

  Nederlandse Ambassade in Bern
  Seftigenstrasse 7
  3007 Bern
  Zwitserland
  E-mail: ben@minbuza.nl
  Telefoonnummer: +41 31-350 87 00, +41-79-651 14 50 buiten kantooruren in ernstige noodgevallen
  Fax: +41 31-350 87 10

  Consulaat-Generaal Genève
  Rue de la Scie 4
  1207 Genève
  Zwitserland
  E-mail: nlconsulaatge@bluewin.ch
  Telefoonnummer: : +41 (0)79 927 66 00
  Fax: +41 (0)22 700 03 40

  Consulaat- Generaal Zürich
  Binzstrasse 18
  8045 Zürich
  Zwitserland
  E-mail: : zijderveldt@bluewin.ch
  Telefoonnummer: +41 (0)44 455 60 02

  Camper huren in Zwitserland

  De meest bijzondere landschappen in Zwitserland vindt u buiten de stad, op het platteland. Kies voor een camper in Zwitserland zodat u zelf het natuurschoon kunt zien en ervaren. Dankzij de vele campings is het eenvoudig om van de prachtige Alpen te genieten, te wandelen op gletsjers en te zwemmen in ongerepte bergmeren.

  Handige links

  Infographic - Winterbanden Europa

  Infographic De perfecte campervakantie