Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  Voordelige autoverhuur in Genève

  Autohuur Wereldwijd
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuuraanbieder
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • 7 dagen per week beschikbaar
  • Meer dan 20,000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Genève - Beste tarieven gegarandeerd

  Al meer dan 50 jaar werkt Auto Europe samen met de grootste internationale verhuurbedrijven om u de beste huurauto's te bieden op meer dan 20.000 stations wereldwijd. Uw auto huren in Genève kan direct op de luchthaven of bij verschillende verhuurstations in de stad. Zo begint uw vakantie op een comfortabele en ongecompliceerde manier!

  Verkeer en Parkeren

  In Zwitserland gelden streng gereguleerde snelheidslimieten waaraan u zich dient te houden. Binnen steden en dorpen is een maximumsnelheid van 50 km per uur toegestaan, buiten de bebouwde kom is er een limiet van 80 km per uur en op de snelwegen zijn maximaal 120 km per uur toegestaan. Om op de snelwegen te rijden, hebt u eerst een vignet nodig, dat op een duidelijk zichtbare plaats op de voorruit moet worden bevestigd. U kunt deze eenvoudig bij alle benzinestations of postkantoren kopen. Aangezien de geldigheidsduur één jaar is, zijn de meeste huurvoertuigen al uitgerust met een vignet. Voor meer informatie kunt u het beste onze bestuurdersinformatiegids lezen voor rijden in Zwitserland.

  Parkeren

  In het centrum is het betaald parkeren van 05:00 uur tot 02:00 uur. Er zijn drie verschillende zones voor het parkeren in Genève waar u op dient te letten: Parkeren in de witte zone is betaald. Betaal via de parkeermeter of haal een kaartje uit een automaat. In de blauwe zone kunt u gratis parkeren op weekdagen tussen 08:00 en 11:30 uur en tussen 13:30 en 19:00 uur gedurende maximaal een uur. Plaats hiervoor uw parkeerschijf met de juiste aankomsttijd achter de voorruit. Parkeren is in de gele zone is verboden. Er zijn ook tal van parkeergarages waar u uw auto veilig kunt parkeren.

  Geografische informatie

  De schilderachtige achtergrond van Genève fascineert bezoekers van over de hele wereld. Gelegen aan de oevers van het meer van Genève en omringd door de Alpen en het Juragebergte, biedt de stad de moderne reiziger een adembenemende sfeer. Genève is de op één na grootste stad van Zwitserland en herbergt vele internationale instellingen zoals de Verenigde Naties, de Wereldhandelsorganisatie en de Wereldgezondheidsorganisatie. Het is geen toeval dat Genève ook wordt beschouwd als het centrum van internationale diplomatie en internationale financiën. De stad Genève bevindt zich in het Franstalige deel van Zwitserland genaamd Romandie. Een auto huren in Genève geeft u niet alleen de mogelijkheid om de stad zelf te ontdekken maar ook de omgeving van het meer van Genève of het aangrenzende Frankrijk. Vanwege het gematigde zeeklimaat zijn de zomerdagen aangenaam warm en is zwemmen in het meer van Genève een waar genoegen. In de wintermaanden moet u echter sneeuwval en lichte vorst verwachten. Tijdens deze periode dient u natuurlijk extra voorzichtig te rijden met uw autoverhuur in Genève.

  Genève Airport

  Naam: Geneva International Airport/Genève Aéroport (GVA)
  Website: https://www.gva.ch
  Telefoon: +41 22 717 71 11
  Routebeschrijving en info: Genève Airport is de op één na grootste luchthaven in Zwitserland (na Zürich) en ligt op ongeveer vijf kilometer van de stad. Door een goede toegang tot verschillende snelwegen en het openbaar vervoer, kunt u eenvoudig de luchthaven bereiken vanuit het stadscentrum.

  Openbaar Vervoer

  In Genève biedt Transports Publics Genevois (TPG) u bussen, trams en trolleybussen voor transport. Kleine tip: als u in een hotel, jeugdherberg of op een camping verblijft, krijgt u vaak een gratis "Geneva Transport Card". Met zo'n kaart kun je gratis met het openbaar vervoer naar het stadscentrum komen. De kaart is zelfs geldig voor de gele taxiboten!

  Bij aankomst op de luchthaven kunt u een kaartje kopen dat 80 minuten geldig is aan de kaartautomaten bij de bagageband. Gebruik dit ticket bijvoorbeeld om naar uw hotel te gaan. De Genève-Cornavin fungeert als het hoofdstation van Genève. Vanaf hier kunt u het vliegveld in slechts zes minuten bereiken. Overweeg een bezoek aan Frankrijk, hier kunt u één van de rechtstreekse treinen naar Parijs, Lyon, Nice of Montpellier nemen. Natuurlijk zijn hier ook verbindingen met andere Zwitserse steden beschikbaar.

  Handige links

  Toeristische informatie

  Verbeter uw ervaring

  U gebruikt een browser die wij niet ondersteunen. Upgrade uw browser voor een betere gebruikersbelevenis en veiligheid.

  We raden aan de laatste versie van Chrome of Firefox te gebruiken