Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN ZWITSERLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Zwitserland

  Algemene informatie
  De wegen in Zwitserland bieden u spectaculaire uitzichten over de Alpen, één van `s werelds mooiste bergketens. De alpiene passen zijn makkelijk te rijden, maar extra voorzichtigheid is geboden op smalle en bochtige wegen. U kunt ook met uw autoverhuur in Zwitserland toeren langs de historische steden en prachtige bloementuinen of één van de vele Zwitserse wijnvelden bezoeken. Houdt er rekening mee dat tijdens het toeristenseizoen in de zomer en de winter het zeer druk kan zijn op de wegen.

  Vereisten
  Om in Zwitserland een auto te kunnen huren moet u minstens 20 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 7 jaar moeten in een kinderzitje zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Zwitserland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Zwitserland rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang. Bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang. Op smalle bergwegen moet die auto voorrang verlenen, die het makkelijkst kan uitwijken. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 08.00 en 22.00 uur. Sommige tankstations met zelfbediening accepteren creditcards en Zwitserse francs.

  Tol
  Alle voertuigen die in Zwitserland gebruik maken van de snelweg moeten een tolvignet hebben. De prijs van het tolvignet is circa 32 euro. Voor de Sint-Bernhardtunnel wordt eveneens tol geheven. Tolvignetten zijn verkrijgbaar bij grenskantoren, postkantoren en bij tankstations aan de grens. De boete voor rijden zonder geldig tolvignet bedraagt circa 80 euro.

  Parkeren
  De meeste steden hebben blauwe zones waar u met een parkeerschijf kunt parkeren. Parkeerschijven kunt u verkrijgen bij tankstations en politiebureaus. Parkeren op het trottoir is niet toegestaan.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614 .

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar en voor sommige routes worden extra toeslagen gerekend. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.