Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN BARCELONA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Barcelona met Auto Europe

  Veel is veranderd sinds het ontstaan van Auto Europe in 1954, maar het staat vast dat zij nu een belangrijke plaats inneemt in de autohuurbranche. Met een huuraanbod op meer dan 24.000 locaties in 180 landen is Auto Europe zowel een gevestigde naam als een begrip geworden. U kunt bijvoorbeeld een auto huren in Barcelona waar u kunt kiezen uit één van de eenentwintig locaties, variërend van het vliegveld en diverse treinstations, tot verschillende andere locaties in de stad. Nieuwsgierig naar de ervaringen van onze klanten? Lees dan de beoordelingen van autohuur in Barcelona op onze reviewpagina, en boek met vertrouwen!

  Verkeer

  Spaanse bestuurders staan bekend om hun agressieve rijgedrag. In Barcelona is het echter veelal minder erg dan in andere Spaanse steden, zoals bijvoorbeeld Madrid. Toch adviseren we u om defensief te rijden en altijd genoeg ruimte te laten tussen uw auto en de auto voor u. Rijd langzaam, vooral wanneer u niet bekend bent met de omgeving.

  Parkeren

  De Barri Gòtic is het centrum van de oude stad van Barcelona. Het is geen makkelijke plek om met de auto te bereiken vanwege de nauwe straatjes en beperkte parkeerplaatsen. Indien u autoverhuur in Barcelona geboekt heeft bereikt u dit gedeelte van de stad het beste wanneer u buiten dit gebied parkeert en te voet verder gaat. In Barcelona is het veelal betaald parkeren via parkeermeters, waarbij u de parkeerticket goed zichtbaar in uw voorruit dient te plaatsen. Toegestane parkeerplekken zijn doorgaans te herkennen aan de blauwe markering en hebben vaak een maximum parkeertijd van twee uur. Er zijn enkele gratis parkeerplekken in de stad, voornamelijk vlakbij het Vall d'Hebron en Zona Universitaria metrostations. Betaalde parkeergarages worden echter als veiliger beschouwd. De prijzen van de parkeergarages variëren van de duurdere locaties dichter bij het centrum tot aan de goedkopere aan de rand van de stad.

  Geografische informatie

  Barcelona is gelegen in het noord-oostelijke deel van Spanje, in Catalonië. Om meer van dit gebied te zien en te ervaren is een auto huren in Barcelona een uitkomst. De stad ligt aan de Middellandse Zee en wordt omgeven door de bergketen Serra de Collserola, de rivier de Llobregat in het zuiden en de rivier Besòs in het noorden. Het klimaat van Barcelona is mediterraans, wat resulteert in lange zomers die kunnen duren van maart tot en met eind november, er valt weinig regen en de winters zijn zacht met milde temperaturen. Mocht er al regen vallen, dan gebeurt dit in geconcentreerde hoosbuien. De echte zonaanbidders onder ons kunnen zich vooral richten op de zomermaanden juli en augustus. Tijdens deze periode liggen de temperaturen regelmatig hoger dan 30°C en 's nachts zijn deze zelfs minimaal hoger dan 20°C.

  Luchthaven Barcelona

  Luchthaven Barcelona El Prat (BCN)
  Website: www.aena.es/
  Telefoonnummer: +34 902 40 47 04

  Openbaar vervoer

  Bus, metro en fiets
  Mocht u niet kiezen voor een auto huren dan beschikt Barcelona over een groot en efficiënt metronetwerk dat het merendeel van de stad bestrijkt. De metro rijdt van maandag tot donderdag van vijf uur 's ochtends tot middernacht, op vrijdag van vijf uur 's ochtends tot twee uur 's ochtends, de gehele dag en nacht op zaterdag en op zondag van vijf uur 's ochtends tot middernacht. De kaartautomaten bieden meestal tevens informatie in het Engels, de metro meldingen zijn echter alleen in het Catalaans.

  Voor een begeleide tour van de stad neemt u de Barcelona Bus Turistic. U kunt ervoor kiezen deze bustoer volledig van het begin tot aan de eindbestemming te volgen, waarbij u tijdens de rit audio informatie krijgt over alle bekende bezienswaardigheden, of u kunt ervoor kiezen om tussentijds ergens uit de bus te stappen om later alsnog weer op de toerbus te stappen.

  Strekt u liever uw benen, dan kunt u ook per fiets de stad verkennen. Cruising Barcelona biedt een drie uur durende toer met een Nederlandse gids, waarbij ook de minder bekende plekjes aan worden gedaan. Naast de dagelijkse toer in groepen van maximaal achttien personen, bieden ze ook privé toeren aan voor uw eigen reisgezelschap.

  Trein
  Estación de Sants Estación de Sants is het grootste treinstation in Barcelona. Vanaf dit station vertrekken treinen naar vrijwel alle steden in Spanje, de nachttrein naar Parijs en een dagtrein naar Montpellier. Naast de regionale treinen vertrekken vanaf dit station ook de Spaanse hogesnelheidstreinen (AVE). Deze hogesnelheidstrein brengt u van Barcelona naar Madrid in iets meer dan 2,5 uur.

  Passeig de Gràcia Dit station is meer centraal gelegen dan Estación de Sants. Op dit station rijden regionale treinen die u brengen naar Spaanse steden, zoals Reus en Valencia. Ook rijdt hier de Barcelona Metro. Dit station heeft een directe verbinding met de luchthaven Barcelona El Prat.

  Camper in Barcelona

  Wilt u van meer vrijheid en comfort genieten dan u met een huurauto heeft? Dit is mogelijk middels een camper. Auto Europe biedt een grote keuze aan via onze website. U heeft zo uw eigen huis ver weg van huis.

  Handige links

  Toeristische informatie

  Auto huren Barcelona Airport