Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN SPANJE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Spanje

  Algemene informatie
  Madrid is het politieke, culturele en geografische centrum van Spanje en ook het middelpunt in het Spaanse wegennet. Spanje heeft bijna 160.000 kilometer aan wegen. Voor de grote supersnelwegen moet u tol betalen en deze wegen zijn doorgaans goed onderhouden. Provinciale wegen verschillen in kwaliteit, maar de doorgaande snelwegen zijn doorgaans van zeer goede kwaliteit.

  Vereisten
  Als u in Spanje een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen voor autohuur in Spanje. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 3 jaar moeten in een kinderzitje zitten. Kinderen tot 12 jaar mogen niet voorin de auto zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Spanje zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Spanje rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang. Bestuurders die van rechts komen hebben voorrang. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  Tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 08.00 en 20.00 uur. In grote steden en langs de snelwegen zijn sommige tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  In Spanje wordt tol geheven op de snelwegen.

  Parkeren
  In de Spaanse steden kunt u in blauwe zones parkeren, waar u maximaal 2 uur kunt parkeren. Parkeerschijven voor deze zones zijn verkrijgbaar bij de meeste hotels.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.