Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN CATANIA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Catania - Beste tarieven gegarandeerd

  Sicilië heeft in de loop van haar geschiedenis een indrukwekkend aantal heersers, keizers en veroveraars gezien. Zo'n rijk verleden heeft geleid tot een overvloedig cultureel erfgoed, veel daarvan beschermd door de UNESCO. Samen met haar prachtige kust en stranden trekt dit eiland veel toeristen. Behalve autohuur via Auto Europe in Palermo, Trapani, Siracusa en vele andere kleinere steden, kunt u uiteraard ook een auto huren in Catania. Wilt u weten hoe klanten dat hebben ervaren, lees dan de beoordelingen van autohuur in Catania op onze reviewpagina en boek met vertrouwen.

  Catania ligt aan de oostkust van Sicilië en is bekend om de nabijgelegen bergketen Etna. Daarnaast heeft Catania een overvloed aan historische bezienswaardigheden, waaronder een prachtige paleis gebouwd uit vulkanische rots, charmante pleinen in barokstijl en een levendige vismarkt. Het nachtleven is overvloedig dankzij een groot aantal universitaire studenten die in Catania wonen en studeren. Laat u inspireren door onze roadtrip gids Sicilië, nog voor u op vakantie gaat!

  Verkeer

  Het verkeer in Catania verschilt nauwelijks van dat in de andere steden op Sicilië. Wel zijn de bestuurders ter plaatse nogal "assertief", dus zorg er goed voor dat u zich aan de regels houdt en rij voorzichtiger dan op het Italiaanse vasteland.

  Let goed op de eenrichtingswegen, want het zijn er nogal wat. Ook komen straten soms ineens tezamen zonder meldingen op verkeersborden. Laat nooit uw bezittingen in de auto om diefstal te voorkomen. Voor algemene bestuurdersinformatie in Italië klikt u hier.

  Parkeren

  Autoverhuur in Catania is snel en gemakkelijk geregeld, maar uit veiligheidsoverwegingen is het raadzaam uw huurauto alleen op het vliegveld of op bewaakte parkeergelegenheden te parkeren. Probeer het parkeren op straat te vermijden, omdat er helaas nogal wat autodiefstal is in Catania. Als u toch op straat parkeert, weet dat het altijd betaald is en parkeer alleen bij parkeerplek die met een blauwe streep is gemarkeerd. Koop uw parkeerticket van de machine en niet van personen op straat.

  Geografische informatie

  Catania ligt in het oostelijk deel van Sicilië aan de voet van de berg Etna. De nog steeds actieve vulkaan heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Catania. De hoogste vulkaan van Europa had haar laatste eruptie in de 17e eeuw en liet de stad in puin achter. De aardbeving die na de eruptie volgde vernietigde dat wat nog overeind stond. De bewoners van Catania gaven niet op en herbouwden de stad met vulkaanstenen en gaven de stad haar oude glorie terug.

  Dankzij haar ligging aan de oostkust van Sicilië heeft Catania een mediterraan klimaat met milde winters en droge, hete zomers. De stad wordt beschouwd als de warmste plek van Italië. Catania is beroemd om haar citrus plantages en mediterrane kruiden.

  Catania Airport

  Catania Airport - (CTA)
  De luchthaven ligt ongeveer 4 km zuidwest van de stad. Catania Airport bedient verschillende chartervluchten vanuit verschillende Europese steden. Het vliegveld is momenteel de drukste van Sicilië en bedient jaarlijks een groot aantal toeristen.

  Website: www.aeroporto.catania.it
  Telefoon: +39 095 723 9111

  Openbaar vervoer

  Alhoewel er redelijk wat openbaar vervoer voorhanden is, blijft een auto huren in Catania de beste optie om flexibel te zijn en tijd te besparen. Om het centrum met de bus te bereiken vanaf Catania Airport kunt u het beste lijn 457 nemen die elke 20 minuten vertrekt. De bussen vanaf het centrum terug naar het vliegveld vertrekken vanaf het plein bij het hoofdstation.

  Catania beschikt over een metrosysteem, hoewel het maar één metrolijn heeft met 6 stops. De reden voor zo een klein metrosysteem is de geografische ligging op de helling van een berg. Tickets kunt u kopen bij de tabakshops, de zogeheten "tabaccheria". Hetzelfde geldt voor de kaartjes voor de stadsbussen. Het bussysteem is niet duur en u kunt ermee op verschillende plaatsen in de stad komen, evenals in verschillende dorpjes en stadjes in de buurt.

  Handige links

  Toeristische informatie