Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP GRAN CANARIA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Gran Canaria met Auto Europe

  Auto Europe is een toonaangevende autoverhuurbemiddelaar in meer dan 160 landen over de hele wereld. Auto Europe werd opgericht in 1954 en heeft meer dan 60 jaar ervaring in de autoverhuursector. Door onze samenwerking met de beste internationale en lokale verhuurders die Spanje te bieden heeft, zijn wij in staat u een hoge kwaliteit autoverhuur op Gran Canaria te bieden tegen ongelooflijk lage prijzen. Voor uw gemak hebben we locaties op luchthavens en verspreid over Gran Canaria. Nu uw pick-ups en drop-off's eenvoudiger zijn dan ooit tevoren, zal een auto huren op Gran Canaria een prettige ervaring zijn bij Auto Europe

  Gran Canaria is het op één na populairste eiland om te bezoeken op de Canarische Eilanden. Het is een geweldige bestemming om te bezoeken als u op zoek bent naar een zonvakantie, want het heeft vele beroemde stranden die meer dan de helft van het eiland bedekken. Het heeft niet alleen adembenemende stranden, maar Gran Canaria heeft ook veel historische gebouwen zoals de kathedraal van Las Palmas. Dus waarom zou u niet eens naar onze aanbiedingen kijken en gaan genieten van een geweldige zonnige vakantie in Las Palmas en andere bruisende steden. Benieuwd hoe anderen hun autohuur op Gran Canaria hebben ervaren? Bekijk dan eens onze pagina met autohuur beoordelingen op Gran Canaria.

  Verkeer en Parkeren

  Hieronder hebben we een tweetal tips die erg handig zijn om te weten over het verkeer in Gran Canaria:

  • U zult merken dat bij het invoegen met aankomend verkeer andere weggebruikers u misschien niet laten invoegen. In plaats daarvan moet u stoppen en wachten tot het aankomende verkeer is verdwenen voordat u kunt invoegen. Sommigen beschouwen dit als onbeschoft, maar het is gewoon de manier om hier te rijden.
  • Voetgangers hebben voorrang op Gran Canaria. Als u een zebrapad nadert, moet u langzamer gaan rijden en uw linkerindicator inschakelen, wat aangeeft dat u van plan bent om te stoppen voor de voetganger en voor de auto's achter u.

  Voor meer informatie over het verkeer in Gran Canaria kunt u onze bestuurdersinformatie in Spanje doorlezen.

  Parkeren

  Parkeren kan soms moeilijk zijn. Wees voorzichtig als u een gratis parkeerplaats zoekt, als de stoeprand namelijk geel geverfd is, mag u daar niet parkeren. Gran Canaria heeft een mooi parkeersysteem opgezet dat gemakkelijk te volgen is: witte lijnen geven aan dat parkeren gratis is, terwijl blauwe lijnen aangeven dat u een parkeertarief moet betalen. Tickets kunnen worden gekocht bij een nabijgelegen kaartautomaat.

  Geografische informatie

  Gran Canaria is het op één na dichtst bevolkte eiland van de Canarische Eilanden in de Spaanse archipel. De hoofdstad, Las Palmas, is ook de grootste stad van de eilanden. De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, aan de noordwestkust van Afrika en ongeveer 150 kilometer van Europa. Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife. De wegen in Gran Canaria zijn goed onderhouden, maar bestuurders moeten zich ervan bewust zijn dat de wegen vaak erg bochtig en smal zijn, dus er moet extra voorzichtig worden gereden.

  Gran Canaria Airport

  Gran Canaria Airport is de enige commerciële luchthaven op het eiland. De luchthaven ligt in het oostelijke deel van Gran Canaria, 19 km ten zuiden van het centrum van Las Palmas de Gran Canaria. Het is een van de drukste luchthavens van heel Spanje. Soms wordt het aangeduid als Las Palmas Airport en het was voorheen bekend als Gando Airport. De luchthaven heeft slechts één terminal en is verdeeld over drie zones. Zone A is bestemd voor vluchten van de Europese Unie, zone B is voor internationale vluchten buiten de Europese Unie en zone C is voor vluchten naar de andere Canarische eilanden, zoals bijvoorbeeld Lanzarote.

  Naam: Gran Canaria Airport (LPA)
  Adres: Carretera General del Sur, s/n, 35230 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Spanje
  Website: www.aena.es
  Telefoon: +34 928 579130

  Openbaar Vervoer

  Er zijn geen stations in Gran Canaria, maar er zijn drie vormen van vervoer om zich over het eiland te verplaatsen. Er is een openbaar busbedrijf genaamd Global dat verbindingen biedt over het hele eiland. Naast het bedrijf Global zijn er ook nog lokale bussen. Een auto huren op Gran Canaria kan een handige en betaalbare oplossing zijn. Er zijn ook overal taxidiensten op het eiland. Alle officiële taxi's op het eiland hebben een taximeter. Deze kosten zijn goedgekeurd door de regering van de Canarische Eilanden.

  Handige links

  Toeristische informatie