Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP GRAN CANARIA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Gran Canaria - Een eiland vol verrassingen

  Auto huren op Gran Canaria

  Gran Canaria is het op twee na dicht bevolktste en het populairste eiland van de Canarische Eilanden in de Spaanse archipel. Het eiland ligt op circa 150 km van Europa vandaan, voor de noordwestkust van Afrika, en heeft het hele jaar door een mild en zonnig klimaat. Ook in de wintermaanden is het er aangenaam. Het is bekend om zijn diversiteit aan microklimaten. Op het eiland zult u een zeer gevarieerd landschapo aantreffen, van lange witte zandstranden en duinen, tot lieflijke dorpjes en weelderig begroeide groene bergkloven. Daarom wordt het ook wel "miniatuurcontinent" genoemd.

  De stad Las Palmas is de grootste stad op het eiland en diens hoofdstad. Het nachtleven is bruisend met een authentieke uitstraling, dankzij het feit dat hier veel plaatselijke bewoners te vinden zijn, in tegenstellling tot enkele bekende andere plaatsen op het eiland waar toeristen de overhand hebben. Las Palmas is tevens de perfecte startbasis om een tour rondom het eiland te maken, als u kiest voor een auto huren op Gran Canaria. De meeste plaatsen op het eiland zijn binnen een uur rijden vanaf Las Palmas te bereiken. Rijd bijvoorbeeld naar de zuideljke stranden, waaronder Maspalomas met zijn gouden duinen, Puerto Rico met zijn grote hotels of het chamrante plaatsje Puerto Mogán met zijn kleurrijke gebouwen en bruggen. Meestal is het weer aan deze kant van het eiland stabieler en zonniger. Maak een heerlijke bergwandeling naar de Roque Nublo of de Pico de las Nieves, en u zult op onbewolkte dagen van fantastische vergezichten kunnen genieten.

  Heeft u daarna de smaak te pakken en wilt u nog meer van de Canarische Eilanden ontdekken, dan is dat eventueel mogelijk, aangezien enkele verhuurbedrijven toestaan andere eilanden zoals Tenerife, Fuerteventura of Lanzarote, met de huurauto per veerboot te bezoeken. Wij wijzen erop dat u voor dergelijke plannen in elk geval schriftelijke toestemming nodig heeft van Auto Europe en het verhuurbedrijf. Waarschijnlijk wordt er hiervoor een toeslag berekend. Meer over dit onderwerp kunt u hieronder lezen in de rubriek veelgestelde vragen.

  Auto Europe is is een toonaangevende autoverhuurbemiddelaar in meer dan 160 landen over de hele wereld. Auto Europe werd opgericht in 1954 en heeft meer dan 60 jaar ervaring in de autoverhuursector. Door onze samenwerking met de beste internationale en lokale verhuurders die Spanje te bieden heeft, zijn wij in staat u een hoge kwaliteit autoverhuur op Gran Canaria te bieden tegen ongelooflijk lage prijzen. Voor uw gemak hebben we locaties op luchthavens en verspreid over Gran Canaria. Nu uw pick-ups en drop-off's eenvoudiger zijn dan ooit tevoren, zal een auto huren op Gran Canaria een prettige ervaring zijn bij Auto Europe. Benieuwd hoe anderen hun autohuur op Gran Canaria hebben ervaren? Bekijk dan eens onze pagina met autohuur beoordelingen op Gran Canaria, of bel ons deskundige team van de reserveringsafdeling onder telefoonnr. +31 85 001 2614 dat u 7 dagen per week graag te woord staat.

  Voor meer informatie over autohuur op Gran Canaria klik op een van de rubrieken hieronder:

  Verhuurpartners Auto huren FAQs Reisgids

  Waar kan ik een auto huren op Gran Canaria

  Voor autohuur op Gran Canaria is het het makkelijkste, de wagen op het vliegveld op te halen. Alle verhuurbedrijven waar wij mee samenwerken hebben hier een balie ingericht. Dankzij ons uitgebreide netwerk van uitstekende verhuurbedrijven die wij in de loop er jaren hebben opgebouwd, kunnen wij echter ook andere handige ophaal- en inleverlocaties op het eiland aanbieden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Maspalomas of Meloneras, of downtown Las Palmas. Of u kunt kiezen voor een One-way, waarbij u de auto ophaalt op een andere locatie dan waar u deze weer inlevert (bijvooreeld in de stad ophalen - op de luchthaven inleveren). Alles wat u moet doen is boven de zoekresultaten klikken op de button "Doorzoek op locatie van auto". Er verschijnt dan een landkaartje van Gran Canaria, zodat u meteen een geografisch overzicht heeft van alle vestigingen die auto's aanbieden voor de door u aangegeven huurperiode. Zorg ervoor dat u uw voucher, paspoort of identiteitskaart, en creditcard praat heeft, dan staat een soepele overname van de huurauto niets in de weg.

  De luchthaven van Gran Canaria

  Gran Canaria Airport is de enige commerciële luchthaven op het eiland. De luchthaven ligt in het oostelijke deel van Gran Canaria, 19 km ten zuiden van het centrum van Las Palmas de Gran Canaria. Het is een van de drukste luchthavens van heel Spanje. Soms wordt het aangeduid als Las Palmas Airport en het was voorheen bekend als Gando Airport. De luchthaven heeft slechts één terminal en is verdeeld over drie zones. Zone A is bestemd voor vluchten van de Europese Unie, zone B is voor internationale vluchten buiten de Europese Unie en zone C is voor vluchten naar de andere Canarische eilanden, zoals bijvoorbeeld Lanzarote.

  Wanneer uw voordelige autohuur op Gran Canaria op de luchthaven begint, hoeft u als u geland bent enkel naar de begane grond te gaan naar het tussenstuk dat de internationale en EU vluchten met elkaar verbindt. Hier zijn de balies van de verhuurbedrijven te vinden.

  Officiële naam: Gran Canaria Airport (LPA)
  Website: www.aena-aeropuertos.es
  Adres: Carretera General del Sur, s/n, 35230 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Spanje
  Telefoonnr.:: +34 928 579130


  Boek bij de beste autoverhuurbedrijven op Gran Canaria

  Op de handige website van Auto Europe kunt u tarieven in één oogopslag vergelijken, en zult u de beste aanbiedingen een auto te huren op Gran Canaria vinden. Wij hebben een ruime keuze aan huurauto's en verhuurbedrijven, waaronder gerenommeerde firma's als SIXT, Avis, Europcar, maar ook verhuurders uit een lager prijssegment zoals Keddy en Interrent, alsmede een lokale verhuurder Orlando rent a car. Zo bent u verzekerd van de scherpste prijs en de beste service wanneer u via ons reserveert. Bovendien kunt u bij ons nog meer besparen, dankzij onze steeds wisselende aanbiedingen waarbij een extra bestuurder is inbegrepen, en ook kunt u bij ons voordelig extra's aan uw reservering toevoegen zoals een navigatiesysteem of een kinderzitje.

  Sixt - Autoverhuur Informatie Avis - Autoverhuur Informatie Europcar - Autoverhuur Informatie Keddy - Autoverhuur Informatie

  Door op bovenstaande logo's te klikken zult u meer kunnen lezen over het respectievelijke verhuurbedrijf. Heeft u daarna nog vragen die onbeantwoord zijn, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag op weg.


  Veelgestelde vragen over een auto huren op Gran Canaria

  Neem contact op

  Wanneer u op Gran Canaria een auto wilt huren, wilt u dat natuurlijk voor de scherpste prijs regelen. Daarnaast wilt u erop kunnen vertrouwen dat u een auto huurt die bij uw plannen past, en dat de dekking van de auto aan uw behoeftes voldoet. Om u een goede indruk te geven wat u mag verwachten wanneer u een auto huurt op dit eiland, hebben wij een rubriek met de meestgestelde vragen over autohuur op Gran Canaria voor u samengesteld. Thema's die voorkomen zijn creditcards en de borgom, verzekering en dekkingsopties van uw huurauto, verkeersinfo en nog veel meer.


  Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren op Gran Canaria?

  Ja, dit is het geval. Onze verhuurpartners op Gran Canaria zullen u altijd vragen naar een creditcard waarmee ze de borgsom kunnen blokkeren. Let er alstublieft op dat de creditcard die u voorlegt op naam staat van de hoofdbestuurder, èn dat de bestedingsruimte voldoende is om deze borgsom af te dekken, anders zult u de auto waarschijnlijk niet mee krijgen! De hoogte van de borgsom verschilt per verhuurbedrijf en huurautocategorie, en is te vinden onder het blauwe info-icoontje "i" onder het gekozen voertuig. In het pop-up venster kunt u onder het kopje "Informatie betalingsbeleid van de verhuurder" de relevante details lezen. Deze informatie staat eveneens op uw huurvoucher die u van ons krijgt toegestuurd per e-mail nadat u uw boeking heeft voltooid. Na het inleveren van de huurauto in dezelfde staat als bij het ophalen, wordt de borg weer vrijgegeven.Voor meer informatie over creditcards en de borgsom bij autohuur kunt u onze uitgebreide blogbijdrage lezen.

   

  Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto op Gran Canaria?

  In de standaardtarieven van Auto Europe zijn de minimale wettelijk verplichte dekking voor huurauto's zoals door de Spaanse wet wordt voorgeschreven, inbegrepen. Dit houdt in dat een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, brandverzekering, schadeverzekering (CDW) met blijvend eigen risico en diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico in het standaardpakket inbegrepen zijn. Bij de genoemde CDW zijn schade aan onder andere de banden, ramen, onderzijde en dak van de auto niet inbegrepen.

  Daarom bevelen wij onze klanten van harte aan, voor een klein extra bedrag Auto Europe's "Volledige Schadedekking" aan hun reservering toe te voegen. Zo bent u tegen onkosten gedekt die in het standaardpakket niet zijn inbegrepen, zoals bijvoorbeeld ook afsleepkosten. Hoe hoog de toeslag voor de Volledige Schadedekking uitvalt hangt af van de huurautocategorie, de ophaallocatie en de duur van de huurperiode.

  Wij maken er ook op attent dat bestuurders die jonger zijn dan 26 jaar veelal ter plaatse een jonge bestuurderstoeslag voor hun autohuur moeten betalen. Dit bedrag wordt ter plaatse door het verhuurbedrijf geïnd, en kan fors uitvallen. U kunt zien hoe hoog het bedrag uitvalt door op het blauwe icoontje "i" te klikken onder het voertuig van uw keuze, en dan te kiezen voor het kopje "Bestuurdersinformatie". Uiteraard wordt deze informatie eveneens vermeld in de Algemene Voorwaarden die op uw huurvoucher staan. Let er daarom alstublieft op dat de leeftijd van de hoofdbestuurder correct wordt ingevuld wanneer u online via Auto Europe boekt. Alleen zo zijn wij in staat u de juiste informatie te geven over eventuele beperkingen die er voor uw reservering gelden. In elk geval dient de hoofdbestuurder zijn/haar rijbewijs tenminste één jaar op zak te hebben.

   

  Hoe is het verkeer op Gran Canaria?

  Het eiland Gran Canaria is niet bijzonder groot. Met maar 50 km doorsnee is het een ideaal eiland om per huurauto te verkennen. De wegen in Gran Canaria zijn goed onderhouden, maar bestuurders moeten zich ervan bewust zijn dat de wegen vaak erg bochtig en smal zijn, dus er moet extra voorzichtig worden gereden. Eén der belangrijkste verkeersaders is de Autovia GC-1, een snelweg die vanaf de oostkust van Las Palmas via de luchthaven naar de toeristische regio van Maspalomas voert. De wegen die naar het binnenland voeren daarentegen zijn vaak kronkelig en smal, en achter de vangrails gaat het meestal direct de diepte in. De plaatselijke bevoling rijdt vaak vrij sportief. Het is daarom raadzaam, defensief en voorzichtig te rijden, en er altijd op te letten dat u genoeg benzine in de tank heeft, vooral als u van plan bent de bergen in te rijden.

  Uiteraard zijn er vele onverharde wegen op het eiland. In de meeste gevallen is het niet toegestaan met uw huurauto van deze wegen gebruik te maken, en wordt de verzekering van de auto nietig verklaard als u dit toch doet. Daarom is het belangrijk, uw route van tevoren goed uit te stippelen en op de hoogte te zijn wat voor wegen het zijn, waar u over wilt rijden wanneer u besluit een auto te huren op Gran Canaria. Lees meer tips op onze algemene infopagina over rijden in Spanje, zodat u goed geïnformeerd op vakantie zult gaan.

   

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren op Gran Canaria?

  Parkeren kan soms moeilijk zijn. Wees voorzichtig als u een gratis parkeerplaats zoekt, als de stoeprand namelijk geel geverfd is, mag u daar niet parkeren. Gran Canaria heeft een mooi parkeersysteem opgezet dat gemakkelijk te volgen is: witte lijnen geven aan dat parkeren gratis is, terwijl blauwe lijnen aangeven dat u een parkeertarief moet betalen. Tickets kunnen worden gekocht bij een nabijgelegen kaartautomaat. Ook zijn er in Las Palmas diverse parkeergarages. De parkeertarieven zijn redelijk, en meestal staat de auto hier veilig.

   

  Kan ik mijn huurauto ophalen op Gran Canaria en er naar andere eilanden mee reizen?

  In principe is dit mogelijk, maar het hangt af van het beleid van de gekozen verhuurder en het gekozen voertuig. Meestal zal hiervoor een toeslag in rekening worden gesteld. Bijvoorbeeeld is Interrent een bedrijf waarbij dit tegen bijbetaling mogelijk is. Avis staat het reizen naar Lanzarote en Fuerteventura toe, evenals Keddy, die ook reizen naar Tenerife toestaat. Huurt u bij het lokale verhuurbedrijf Orlando Rent a Car, dan mag u tegen bijbetaling naar alle andere Canarische Eilanden reizen met de veerboot, met uitzondering van El Hierro en La Gomera.

  Bovenstaand is onder voorbehoud, en u dient hoe dan ook altijd schriftelijk toestemming te hebben voor dergelijke reisplannen. Doet u dit niet, dan wordt dat als contractbreuk van uw huurovereenkomst beschouwd, en daarmee valt de verzekeringsdekking weg, en zult u persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle gevallen van schade aan of diefstal van de huurauto op de veerboot of op een ander eiland.


  Gran Canaria Reisgids

  Gran Canaria heeft zo veel meer te bieden dan alleen maar mooie stranden en prachtig weer met gemiddeld 300 dagen zonneschijn: bijvoorbeeld een vulkanisch droomachtig berglandschap, met rustieke bergdorpjes, schattige plaatsjes met typische Canarische flair, verschillende klimatologische zones met fascinerende flora en fauna, een boeiend verleden, interessante cultuur, heerlijk eten en volop outdoor activiteiten. Dankzij uw huurauto op Gran Canaria kunt u dit eiland helemaal in uw eigen tempo verkennen.

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto op Gran Canaria?

  Tijdens uw autoverhuur op Gran Canaria kunt u het eiland snel en ongecompliceerd ontdekken. De wegen zijn meestal goed onderhouden, tenzij u het binnenland inrijdt, of in het noordwestelijke deel de kust wilt blijven volgen. Hier zijn de wegen smal, stijl en zeer bochtig. Als u deze wegen voorzichtig heeft afgereden en de afgelegen vissersdorpjes heeft bereikt aan de kust, zal uw inspanning worden beloond met lekkere verse vis die in één van de knusse restaurantjes is toebereid. Hieronder hebben wij een paar suggesties voor leuke dagtochtjes die u op Gran Canaria kunt maken:

  De vulkanen van Bandama

  Wilt u een auto huren in Gran Canaria, dan is dit een dagtocht die u niet mag missen. U zult het eiland van het noorden naar het zuiden doorkruisen, een gedoofde vulkaan bezoeken en schattige dorpjes tegenkomen. U zult de kans hebben, het eiland vanaf het hoogste punt te bekijken, en een duik te nemen bij de zandduinen van Maspalomas.

  De eerste stop is de Bandama vulkaan, met de grootste krater van een inactieve vulkaan die op het eiland te vinden is. Geniet van het panorama van de oostkust, de bergen en Las Palmas. Daarna rijdt u verder naar Santa Brigida, waar u prima een pauze kunt inlassen terwijl u van dit historische dorp geniet, en een lekker traditioneel kopje koffie drinkt. De reis gaat verder richting Pico de las Nieves, waar u vanaf het hoogste punt van het eiland een geweldig uitzicht heeft op het nabijgelegene eiland Tenerife. De laatste bestemming van deze trip is Fataga, waar u de dag ontspannen kunt beëindigen op het strand bij de duinen van Maspalomas.

  Het Guayadeque ravijn

  Door deze tocht zult u het natuurreservaat van Maspalomas leren kennen, en grotwoningen uit lavasteen bekijken waar de oerinwoners van het eiland ongeveer 600 jaar geleden in leefden. Wanneer u naar het dorp Agüimes gaat zult u de fantastische kloof van Guayadeque zien. Deze kloof ligt in een vallei die ongeveer 15 km lang is, en druk bezocht wordt door toeristen die het mooie landschap en de unieke plantenwereld willen bewonderen. Deze spectaculaire vallei ligt op maar 15 minuten rijden vanaf Maspalomas. Gaat u verder omhoog, dan zult u nog een bergkapel tegenkomen en een restaurant dat in een grot vol nissen is gebouwd.

  De vallei van Agaete

  Ervaar Gran Canaria's vergezichten, geuren en smaken tijdens een dagtocht langs de noordkust van het eiland. Begin in Las Palmas, en als u de kust in noordelijke richting afrijdt komt u door de prachtige vallei van Agaete. Deze is bekend om de heerlijke wijn die hier wordt gemaakt, de mooie bloemenpracht en de enige koffieplantage die Europa rijk is. Neem uw kans waar hier een kop koffie te drinken, of fruit te proeven van de plaatselijke sinaasappel-, mango- of papayabomen. Daarna rijdt u door naar het traditionele vissersdorpje Puerto de las Nieves. Neem de tijd hier de bezienswaardigheden te bekijken zoals het klooster van Valerón, een indrukwekkende archeologische plaats met verschillende grotten en overblijfselen uit de Oudheid.

  Wat te doen op Gran Canaria

  Er is genoeg te beleven op dit eiland. Of u een strandvakantie wilt, of liever actief op weg wilt, u heeft het hier voor het kiezen. Wanneer u met uw huurauto op Gran Canaria iets leuks wilt doen, kunt u deze suggesties volgen:

  • Las Canteras strand: Een plaats van natuurlijke schoonheid, en één der populairste stranden in Europa. Het hele jaar is het hier mooi weer, dus een bezoek aan dit strand mag u niet missen. Langs het circa 2 km lange goudgele zandstrand vindt u een leuke strandpromenade. Hier kunt uitgebreid winkelen en iets lekkers eten en drinken in één der vele restaurants.

  • Palmitos Park: Dit park ligt in het zuiden van Gran Canaria. Er is een botanische tuin, een dierentuin, een dolfinarium, en een groot aquarium. Tevens zijn er verschillende reptielen. Er zijn verschillende tentoonstellingen waar u veel te weten kunt komen over de planten- en dierenwereld hier op het eiland.

  • Casa de Colon: Een elegant oud herenhuis in Las Palmas, waar Columbus ooit te gast was. Het is nu een museum over zijn reizen en het leven op zee, een bibliotheek en een studiecentrum tegelijk. Het is één der meest karakteristieke gebouwen op Gran Canaria. Er zijn 5 afdelingen in het museum, over Columbus, de Canarische Eilanden, Amerika, en schilderijen van de 16e tot en met de 20e eeuw.

  • De vuurtoren van Maspalomas: Deze vuurtoren uit de 19e eeuw is nog steeds in gebruik. Een uniek herkenningspunt an het einde van het strand van Maspalomas. U zult hier diverse gezellige restaurants aantreffen waar u heerlijk kunt eten.

  • Elder Museum van wetenschap en technologie: Een hip museum in Las Palmas dat ooit als opslagplaats vor bananen diende. Op vier verdiepingen komen thema's uit technologie, natuurkunde, wiskunde, geologie, biologie, geneeskunde en astronomie aan de orde. Er is een digitaal planetarium en een op schaal nagebouwd model van een zonnetelescoop, waarvan de bouw op La Palma gepland is. Niets aanraken in dit museum is verboden, zo valt overal op bordjes te lezen die overal in het museum zijn geplaatst.

  Handige link

  Officiële website van Gran Canaria met toeristische informatie