Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN MADRID

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Madrid met Auto Europe

  Een auto huren via Auto Europe betekent dat u kiest voor voordelige prijzen, goede service en een wereldwijd aanbod. Dankzij onze samenwerkingsverbanden met zowel lokale autoverhuurbedrijven als wereldbekende autoverhuurbedrijven, kunt u bij Auto Europe een huurauto boeken op meer dan 24.000 locaties in 180 landen. Wees flexibel en boek een huurauto in Madrid. Liever eerst de ervaringen lezen van klanten die u voor gingen? Bekijk dan eens onze pagina met alle autohuur beoordelingen in Madrid.

  Verkeer

  Met een huurauto kunt de hele stad te verkennen en uitstapjes maken naar andere steden die net buiten de stad liggen. Er zijn verkeersregels die af kunnen wijken van de verkeersregels in Nederland. U vindt hieronder enkele van deze verkeersregels:

  • Rijdt u op een smalle weg met onoverzichtelijke bochten, dan dient u middels een geluidssignaal uw medeweggebruikers op de hoogte te stellen van uw aanwezigheid.
  • Telefoneren aan de hand van een handsfree systeem is toegestaan: het is echter verboden om een koptelefoon of 'oortjes' te gebruiken.
  • Er zijn enkele kruispunten die voorzien zijn van gele vierkanten. Dit betekent dat u enkel dit kruispunt op mag rijden wanneer u door kunt rijden zonder te stoppen.

  Voor meer informatie omtrent verkeersregelingen verwijzen wij u naar onze pagina bestuurdersinformatie in Spanje.

  Parkeren

  Om beslagen ten ijs te komen hebben wij hier een korte lijst voor u samengesteld met enkele tips omtrent parkeren in Madrid.

  In éénrichtingsstraten kunt u op de even dagen parkeren aan de zijde van de straat met even huisnummers, en op oneven dagen kunt u parkeren aan de zijde van de straat met oneven huisnummers.
  U kunt in de 'blauwe zone' parkeren wanneer u gebruik maakt van een parkeerschijf. U kunt hier maximaal anderhalf uur parkeren tussen 08.00 uur 's ochtends en 21.00 uur 's avonds.
  In Madrid vindt u de 'Zona ORA'. Om in deze zone te parkeren dient u een parkeerkaart te kopen bij een tabaks- en krantenwinkels voor dertig, zestig of negentig minuten.
  Ook vindt u in Madrid de 'Zona SER'. Hier kunt u twee uur lang parkeren, mits u in het bezit bent van een parkeerkaart. Houdt er rekening mee dat de parkeerplaatsen met groene strepen gereserveerd zijn voor de bewoners van die omgeving.
  Er zijn vier verschillende verkeersborden die een parkeerverbod aangeven. U herkent deze borden aan de rode rand met een blauw veld met daaroverheen een diagonale rode balk. Wanneer er een witte Romeinse I in het blauwe veld onder de diagonale rode balk van het verkeersbord staat, dan betekent dit dat er aan die kant van de weg een parkeerverbod is op de oneven dagen van de maand. Staat er een witte Romeinse II op dit verkeersbord, dan houdt dit in dat er een parkeerverbod is op de even dagen van de maand aan die kant van de weg. Als er aan de bovenkant aan de rechterzijde van het blauwe veld in het wit '1-15' vermeld staat, dan betekent dit dat er een parkeerverbod is in de eerste helft van de maand aan die zijde van de weg. Wanneer aan de onderkant aan de linkerzijde in het wit de tekst '16-31' staat, dan houdt dit in dat er een parkeerverbod van kracht is in de tweede helft van de maand aan die kant van de weg.

  Geografische informatie

  Madrid ligt in het midden van Spanje op de Spaanse Hoogvlakte. Madrid is de grootste stad van Spanje en tevens de hoofdstad. De inwoners worden Madrilenen genoemd. Madrid heeft een rijke geschiedenis aan cultuur, kunst en Spaanse delicatessen en is dus de uitgelezen plek om van één van de vele uiteenlopende activiteiten te genieten die de stad te bieden heeft.

  Madrid heeft drie musea die op internationaal niveau toonaangevend zijn en wordt ook wel de "gouden kunstdriehoek" genoemd. De musea die deze driehoek volledig maken zijn het Museo del Prado (met werken van Francisco Goya en Diego Velázquez), het Museo Thyssen-Bornemisza (een privé collectie met een mix van werken) en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (moderne kunstwerken waaronder de 'Guernica' van Pablo Picasso).

  Het Koninklijk Paleis van Madrid is één van de grootste koninlijke paleizen van Europa. Hoewel dit paleis tegenwoordig enkel wordt gebruikt voor officiële gelegenheden is dit indrukwekkende bouwwerk zeer de moeite waard om te bezoeken. Het stadspark Parque del Buen Retiro (in de volksmond 'El Retiro' genoemd) is een prachtig park waar menig Madrileen geniet van een wandeling, de straatartiesten of van het rustgevende uitzicht op de vijver die in het midden van het park ligt.

  Bezoek het Puerta del Sol en zie zelf waar de Madrilenen oud en nieuw vieren. Volgens de traditie wordt er op Oudejaarsavond met elke klokslag een druif gegeten, twaalf in totaal, dat geluk zou brengen in het nieuwe jaar. Het grote, centraal gelegen plein van Madrid heet Plaza Mayor en ligt op enkele honderden meters afstand van het Puerta del Sol. Op dit plein vinden het hele jaar door verschillende activiteiten plaats. Het plein wordt omringd door diverse traditionele winkels en cafés die zich onder de galerijen bevinden. Ook kunt u heerlijk struinen over de markt El Rastro of slenteren door de wijken van Madrid zoals de hippe wijk Chueca, het bruisende Huertas of de immigrantenwijk Plaza de Lavapiés. Madrid is natuurlijk ook de thuishaven van een aantal bekende Spaanse voetbalclubs. Voetbal liefhebbers kunnnen een bezoekje brengen aan de stadions Estadio Santiago Bernabéu (Real Madrid) en Estadio Vicente Calderón (Atlético Madrid).

  Madrid heeft een mediterraan klimaat, maar wordt beïnvloed door een landklimaat. Hierdoor zijn de zomers in Madrid warm; in de zomer kunnen temperaturen oplopen tot 40°C. Wegens de hoogte van de stad koelt het 's avonds echter af wat prettig is na een warme zomerdag. De winters in Madrid zijn, voor Spaanse begrippen, koud en temperaturen kunnen dalen tot rond het vriespunt. Hoewel het niet vaak of veel regent in Madrid kan er in elk seizoen neerslag vallen.

  Luchthaven Madrid

  De luchthaven ligt op ongeveer vijftien kilometer afstand van de stad Madrid. Deze luchthaven is de grootste internationale luchthaven van Spanje. Er zijn vier terminals op de luchthaven van Madrid. U kunt zowel met de trein, metro of bus vanaf de luchthaven naar Madrid reizen.

  Luchthaven Adolfo Suarez, Madrid-Barajas (MAD)
  Website: www.aena.es
  Telefoonnummer: +34 902404 704, +34 9132110 00

  Openbaar vervoer

  Het vervoer per autobus wordt verzorgd door de Empresa Municipal de Transportes de Madrid (EMT). Het metro netwerk is in handen van Consorcio Regional de Transportes de Madrid (CTM).

  Bus, metro en tram
  Het grootste busstation in Madrid is het Estación Sur de Autobuses (station zuid). Dit busstation bevindt zich in het transfer station Méndez Álvaro; dit is tevens een halte voor de metro en treinen. Er zijn diverse buslijnen die de stad bedienen, alsook een aantal bussen die gedurende de nacht rijden.

  Momenteel bestaat het metro netwerk uit dertien lijnen. Naast dit netwerk, dat grotendeels ondergronds loopt, rijdt er ook een tram (Metro Ligero) dat ook deels ondergronds rijdt.

  Twee andere belangrijke stations zijn het Avenida de América (station noord) en het Estación de Conde de Casal. Op het station Avenida de América zijn de meeste transfers mogelijk per metro. Ook is hier een ondergronds busstation aanwezig.

  Trein
  Een groot aantal van de stations waar de metro rijdt staan in verbinding met het regionale netwerk Cercanías. Deze organisatie zorgt voor het vervoer in de stadsgewesten in de stedelijke agglomeraties van Spanje en kunt u dus gebruiken om naar plaatsen om en nabij Madrid te reizen. Vanuit Madrid kunt u ook diverse hogesnelheidstreinen nemen met het netwerk Alta Velocidad Española (afgekort AVE). Met één van deze hogesnelheidstreinen kunt u gemakkelijk reizen naar bijvoorbeeld Barcelona of Malaga.

  Camper huren in Madrid

  Wilt u nog meer vrijheid en comfort dan u hebt met een auto? Dat kan door via Auto Europe een camper te huren. Wij bieden u een ruime selectie aan zodat u altijd de juiste camper vindt. Uw eigen huis op wielen biedt u de mogelijkheid om in alle rust grote afstanden af te leggen.

  Handige links

  Toeristische informatie

  Auto huren Madrid Airport