Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTOVERHUUR MADRID CHAMARTIN TREINSTATION

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Madrid Chamartin treinstation - Ontdek de Spaanse hoofdstad

  Madrid Chamartin treinstation (plaatselijk bekend als Estación de Madrid-Chamartín Clara Campoamor) is een belangrijk knooppunt voor de spoorwegen iets ten noorden van de binnenstad. Het station werd in 1967 in bedrijf genomen, en in de jaren 1980 werd het in het kader van de voetbal World Cup van 1982 gerenoveerd en uitgebreid. Inmiddels is het een belangrijk station geworden in Spanje, met treinverbindingen naar alle delen van het land en daarbuiten, zoals bijvoorbeeld naar Parijs met haltes onderweg in Bordeaux en Burgos.

  Het station Madrid Chamartin wordt beheerd door het staatsbedrijf Renfe Operadora, en wordt jaarlijks door circa 33 miljoen treinreizigers gebruikt. Er rijden regelmatig regionale, internationale en hogesnelheidstreinen het station binnen. Het stationsgebouw ligt in een gebied dat door de stad grootschalig gemoderniseerd zal worden. Er zijn plannen om dit stadsdeel tot een groot commerciëel centrum te maken, met station Madrid Chamartin als onderdeel daarvan.

  Het station is te vinden aan de Calle Agustín de Foxá in het hartje van de trendy wijk Chamartin van Madrid. Het ligt vlakbij enkele bekende gebouwen, waaronder de Cuatro Torres, het Sorolla Museum en het wereldberoemde Santiago Bernabéu voetbalstadion, thuisbasis van Real Madrid. Het centrum van de stad is eveneens vlakbij, waar u de meeste bezienswaardigheden van Madrid kunt aantreffen.

  Een auto huren op Madrid Chamartin treinstation geeft u de kans in uw eigen tempo de mooiste plekken van Madrid en de omgeving op te zoeken, zoals het El Escorial klooster en paleis ten noordwesten van de stad, of het koninklijk paleis van Aranjuez iets zuidelijk gelegen. Andere suggesties die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn wanneer u ervoor kiest een auto te huren op Madrid Chamartin treinstation zijn de steden Toledo en Sigüenza.

  Sinds het jaar 1954 is Auto Europe marktleider op het gebied van autohuur wereldwijd. Ons doel is, uw autovakantie naar Madrid zo voordelig mogelijk te maken. U kunt uw autohuur op Madrid Chamartin treinstation online reserveren met behulp van bovenstaand formulier, of u kunt ons bekroonde team van de reserveringsafdeling opbellen onder telefoonnummer +31 85 001 2614. Wij vinden beslist de voor u passende deal. Lees gerust eens onze pagina met autohuur beoordelingen in Madrid zodat u weet wat u mag verwachten als u via ons boekt. En als u nog meer wilt lezen, is onze handige infopagina over rijden in Spanje een verdere goede bron om zich op uw reis voor te bereiden.

  Stationsinformatie

  Met meer dan 20 perrons is treinstation Madrid Chamartin een groot en druk knooppunt in het openbaar vervoersnetwerk van Spanje. Naast regionale Alvia treinen uit A Coruña, Ferrol, Bilbao, Gijón/Oviedo, Vigo/Pontevedra en Santander en intercity treinen naar bijvoorbeeld Alicante en Murcia, rijden er ook forenzentreinen. Tevens heeft het station toegang tot de metro via roltrappen en een lift. Als u uw autoverhuur vanaf station Madrid Chamartin heeft geregeld, kunt u ook van internationale treinverbindingen profiteren die aangeboden worden, naar bijvoorbeeld Lissabon. Alle perrons liggen op de begane grond, en het is daarmee een zeer toegankelijk en gebruikersvriendelijk station.

  Waar kan ik mijn huuauto ophalen op treinstation Madrid Chamartin

  Zoekt u naar autoverhuur op Madrid Chamartin treinstation, dan heeft u volop keuze. De balies van de verhuurbedrijven zijn op het station te vinden, en de huurauto's zijn in de buurt geparkeerd. Als u ervoor zorgt dat u de nodige documenten bij de hand heeft (Auto Europe voucher, paspoort, rijbewijs en creditcard op naam van de hoofdbestuurder) zult u de auto snel kunnen ophalen.

  Avis Autoverhuur op treinstation Madrid Chamartin Avis op treinstation Madrid Chamartin
  Calle Agustin De Foxa S/N
  Madrid, Spanje 28036

  +34 902090343
  Openingstijden:
  Maandag t/m Vrijdag 08:30 - 19:00 uur
  Zaterdag & Zondag 09:00 - 13:00 uur
  Europcar Autoverhuur op treinstation Madrid Chamartin Europcar op treinstation Madrid Chamartin
  Calle Agustin De Foxa S/N
  Madrid, Spanje 28036

  +34 911505000
  Openingstijden:
  Maandag t/m Vrijdag 07:30 - 20:00 uur
  Zaterdag 08:00 - 14:00 uur
  Zondag 08:00 - 20:00 uur
  Sixt Autoverhuur op treinstation Madrid Chamartin Sixt op treinstation Madrid Chamartin
  Calle Agustin De Foxa S/N
  Madrid, Spanje 28036

  +34 871180192
  Openingstijden:
  Maandag t/m Vrijdag 07:00 - 21:00 uur
  Zaterdag 08:00 - 15:00 uur
  Zondag 08:00 - 21:00 uur

  Stationsfaciliteiten

  Het treinstation Madrid Chamartin is praktisch en modern ontworpen, met talrijke faciliteiten voor iedereen die op doorreis is. In het middengedeelte van het hoofdgebouw vindt u bars en restaurants en een paar winkels waar onder meer kleding wordt verkocht. Als u iets wilt lezen kunt u in meerdere goed gesorteerde boekenwinkels terecht. Voor nog meer vermaak is gezorgd in de aangelegen bowlingbaan (de grootste in Madrid), en bovenin het stationsgebouw is een modern hotel gevestigd met 400 kamers. Als u wilt winkelen, kunt u uw hart ophalen in het nabijgelegen winkelcentrum Plaza de Castilla. En als u voordelig een huurauto op station Madrid Chamartin heeft geboekt, dan kunt u na een dagje shopping nog een mooie rit maken naar de buitenwijken van Madrid.

  Hoe komt u van en naar het station Madrid Chamartin

  Een auto huren op Madrid Chamartin Train Station is handig voor iedereen die Madrid en de nabije omgeving wil verkennen. Het station ligt op maar 2 km afstand van het Puerta De Sol plein, iets noordelijk vanaf het stadtscentrum van Madrid. Het is een bekend knooppunt voor het openbaar vervoer, ofwel een intercambiador de transporte. Naast treinen, bussen, en metro's vindt u hier uiteraard ook taxi's. De taxistandplaats bevindt zich direct voor het hoofdgebouw. Ook naar Madrid Airport zijn er uitstekende verbindingen dankzij de Cercanías forenzentreinen die zeer regelmatig heen en weer rijden.

  Parkeertips

  Aangezien er meerdere parkeergarages en parkeerterreinen in de stad te vinden zijn, zal het vrij eenvoudig zijn tijdens uw autohuur op Madrid Chamartin Train Station een parkeerplaats te vinden. Daarnaast zijn er parkeerplaatsen aan de kant van de weg, waarbij u goed op de kleurzone moet letten. In de blauwe zone mag u parkeren van 09:00 - 20:00 uur doordeweeks, en van 09:00 - 15:00 op zaterdagen, met een meximale duur van 4 uur. In de groene zones hebben omwonenden die hun jaarlijkse parkeerbijdrage hebben betaald voorrang, en mogen zij zonder tijdsbeperking blijven staan. Bezoekers daarentegen mogen hier maar maximaal 2 uur blijven staan. De beste opties zijn, de parkeergarage Centro Norte op de Calle Agustín de Foxá 27 (op ca. 200 m van het station vandaan), de parkeerplaats Intercambiador Plaza de Castilla op San Aquilino 2 (ca. 300 m verwijder), of de parkeerplaats EMT Nuestra Señora del Recuerdo op Hiedra 26 (ca. 700 m afstand).

  Handige link

  Madrid Infopagina voor toeristen (Engelstalig)


  Extra informatie over Madrid Chamartin Treinstation

  Madrid Chamartin treinstation
  Calle Agustín de Foxa, s/n
  Madrid, Spanje 28036

  Telefoonnr: +34 912 432 343
  Breedtegraad: 40.472101
  Lengtegraad: -3.682686

  Algemene informatie: Het treinstation Madrid Chamartin is een belangrijk verkeersknooppunt met vele treinverbindingen naar alle grote steden in Spanje, evenals naar de buurlanden Frankrijk en Portugal.