Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP MADRID AIRPORT

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Madrid Airport met Auto Europe

  Als u het Iberische schiereiland wilt ontdekken dan kunt u het beste een auto huren op Madrid Airport. Met een huurauto kunt u op uw gemak een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Madrid, Valencia en Reus. U betaalt via Auto Europe de beste prijs voor een huurauto en u profiteert bij ons van de meeste aanbiedingen. Mocht u echter geïnteresseerd zijn in iets bijzonders, dan kunt u nu ook kiezen voor een luxe auto of een sportwagen. Dankzij onze samenwerking met internationale verhuurbedrijven kunnen onze klanten kiezen uit een groot en divers aanbod. Benieuwd hoe onze andere klanten hun autohuur in Madrid hebben ervaren? Breng dan eens een bezoek aan onze pagina met autohuur beoordelingen in Madrid.

  Vliegveld informatie

  Madrid Airport (MAD)
  Officiële naam: Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas
  Adres: Avenida de la Hispanidad, s/n, 28042 Madrid, Spanje
  Telefoonnummer: +34 913 21 10 00
  Locatie: De luchthaven ligt in de stad Madrid op slechts zestien kilometer afstand van het historische centrum van de stad.
  Luchtvaartmaatschappijen op Madrid Airport: Madrid is een belangrijk knooppunt in Zuid-Europa voor vluchten zowel binnen als buiten Spanje. U kunt vanaf de luchthaven kiezen uit één van de negentig luchtvaartmaatschappijen die naar bestemmingen binnen en buiten Europa vliegen.

  Terminals

  Terminals 1, 2 en 3 bevinden zich één gebouw, terwijl terminal 4 en 4S zich in een ander gebouw bevinden. U bereikt beide gebouwen eenvoudig met de gratis shuttle bus. Terminal 1 heeft enkele prachtige muurschilderingen, en wordt voornamelijk gebruikt voor internationale vluchten. Terminal 2 wordt vooral gebruikt voor Europese vluchten terwijl terminal 3 vrijwel alleen wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten. Er zijn recentelijk twee startbanen toegevoegd aan terminal 4. Vanaf deze terminal vertrekken vluchten naar de USA, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

  Alle terminals zijn opgedeeld in 'lower levels' en 'upper levels'. De aankomsthallen en paspoortcontrole vindt u op de lower levels en de vertrekhallen vindt u op de upper levels. U kunt inchecken in terminals 1, 2 en 4 aan de balie of met behulp van een check-in automaat. De luchthaven heeft speciale services voor passagiers die minder valide zijn. Elke terminal heeft speciale services voor passagiers die eerste klas reizen (fast track).

  Huurauto ophalen en afleveren

  Voor een auto huren op Madrid Airport moet u bij de balies van de autoverhuurbedrijven zijn, welke u vindt in terminal 1 en in terminal 4. Deze zijn normaliter geopend van 07.00u 's ochtends tot middernacht. Sommige verhuurbedrijven kunnen langer open blijven, alhoewel zij hiervoor meestal een toeslag in rekening brengen. Zorg ervoor dat u weet in welke terminal u de huurauto op moet halen.

  Terminal 1

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Atesa 07.30 tot 23.59 uur
  Avis 07.30 tot 23.59 uur
  Budget 07.30 tot 23.59 uur
  Enterprice 07.00 tot 23.59 uur
  Europcar 07.00 tot 23.59 uur
  Hertz 07.00 tot 02.30 uur
  Sixt 07.00 tot 01.00 uur

  Terminal 4

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Atesa 07.30 tot 23.59 uur
  Avis 07.30 tot 03.00 uur
  Budget 07.30 tot 03.00 uur
  Enterprice 07.00 tot 23.59 uur
  Europcar 07.00 tot 23.59 uur
  Hertz 07.00 tot 23.59 uur
  Sixt 07.00 tot 01.00 uur

  Luchthaven faciliteiten

  Op Madrid Airport kunt u terecht voor authentieke souvenirs, de meest populaire kledingmerken en ontelbare etablissementen waar u kunt genieten van een kopje koffie of een heerlijke Spaanse maaltijd. Deze vindt u zowel voor als na de veiligheidscontrole. Er zijn diverse premium services waar reizigers gebruik van kunnen maken. Indien u wilt kunt u uitrusten of een douche nemen in een "air room". Ook kunt u relaxen in een VIP lounge, zelfs wanneer u niet eerste klas reist. Er zijn een aantal faciliteiten speciaal voor gezinnen met kinderen, zoals een kinderkamer waar kinderen naar hartelust kunnen spelen.

  Routebeschrijving van en naar de luchthaven

  Vanaf de luchthaven kunt u een auto huren en met de auto of met het openbaar vervoer gemakkelijk naar Madrid gaan. Via de A-2 rijdt u naar het centrum van Madrid; deze snelweg verbindt Madrid met Barcelona. Vanaf terminal 4 kunt u ook direct de M-12 nemen. Op de wegen wordt aan de hand van borden goed aangegeven hoe u het beste naar de stad en de luchthaven kunt rijden. Indien u kiest voor autoverhuur op Madrid Airport duurt het ongeveer een half uur alvorens u het centrum van de stad heeft bereikt.

  Passagiers kunnen de gratis shuttle bus nemen die vierentwintig uur per dag tussen de terminals rijdt. Om in Madrid te komen kunt u ook de metro of taxi nemen. Houd er rekening mee dat taxi's een prijs per kilometer rekenen en dat zij vaak een extra luchthaventoeslag berekenen.

  Parkeertips

  U kunt vanaf de luchthaven een shuttle bus nemen naar de parkeergarage. Hier kunt u voordelig kort parkeren, lang parkeren en er is een VIP parkeergarage en een gratis, maar onbeveiligd, parkeergebied voor motorfietsen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor de 'park-sleep-fly' optie (oftewel parkeer, slaap, vlieg), indien u vreest uw vroege vlucht te missen vanwege files. In Madrid kunt u het beste parkeren in één van de buitenwijken en vandaar het openbaar vervoer naar het centrum nemen. Wanneer u wel in het centrum parkeert dan dient u van maandag tot en met vrijdag hiervoor te betalen. Op zaterdag geldt betaald parkeren tot 15.00u 's middags. Kies voor een parkeergarage indien u lang wilt parkeren. Parkeer niet op plekken waar een bord staat met 'Estacionamiento Prohibido'. Dit betekent namelijk dat het is verboden of beperkt is toegestaan om hier te parkeren. Doet u dit wel dan kunt u een boete krijgen.

  Handige links

  Madrid Airport Website