Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN BORDEAUX

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Bordeaux voor een voordelige prijs

  Bordeaux is wereldberoemd als wijnbouwgebied. Er wordt hier al sinds de achtste eeuw wijn aangebouwd. Maar er is meer dan dat: deze stad is rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur. Door een auto te huren in Bordeaux kunt u bij de beroemde wijngaarden langsrijden, of een kijkje nemen in de oude historische stadskern die door de UNESCO als wereldcultuurerfgoed is aangewezen. Dankzij de diverse bezienswaardigheden is Bordeaux uitgegroeid tot een populaire bestemming onder toeristen.

  Ook in Bordeaux heeft Auto Europe zich tot doel gesteld kwalitatief hoogwaardige autoverhuur voor de beste prijzen aan te bieden. Dankzij onze jarenlange samenwerking met marktleiders in de autoverhuurbranche zijn we in staat hoge kwaliteit, een grote keuze aan voertuigen, en aantrekkelijke prijzen aan onze klanten te geven. Benieuwd wat andere klanten zeggen over hun autohuurervaring? Lees er meer over op onze pagina met autohuur beoordelingen in Bordeaux.

  Hoe is het verkeer in Bordeaux?

  De hoofdwegen in Frankrijk zijn over het algemeen minder verstopt dan die in Nederland. Als ervaren partner voor autoverhuur in Bordeaux vragen wij toch uw aandacht voor het volgende: een ringweg (de zogenaamde Rocade) ligt om Bordeaux heen. Deze weg is ongeveer 45 km lang en is meestal erg druk, met name tussen 8 - 10 uur ’s ochtends en tussen 16 – 19 uur ‘s avonds. In de zomermaanden juli en augustus komt het vakantieverkeer er nog bij. Als u in deze periode met uw huurauto in Bordeaux onderweg bent moet u rekening houden met drukte op de weg en mogelijke vertragingen. Bordeaux heeft veel straten waar uitsluitend eenrichtingsverkeer is toegestaan, dus plan uw route ruim van tevoren en neem een goede kaart of GPS mee. Bedenk ook dat in het stadscentrum van Bordeaux overdag geen verkeer is toegestaan op de eerste zondag van de maand. In de zomer geldt dit verbod van 10-19 uur, in de winter van 10-18 uur. De snelweg in Frankrijk (autoroute) verbindt Bordeaux met alle grote steden in het land, zoals Parijs (ca. 580 km), Toulouse (ca. 245 km) of Lyon (ca. 530 km). Lees meer over rijden in Frankrijk.

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Bordeaux?

  Parkeerplaatsen in de stad zijn moeilijk te vinden. Het oude stadscentrum is een voetgangerszone. Buiten deze zone kunt u uw huurauto maximaal een uur parkeren op de daarvoor aangewezen plaatsen. In de andere delen van het centrum mag u maximaal 2 uur parkeren. U kunt er ook voor kiezen uw auto te laten staan bij een van de park + ride stations van de tram. De tramlijnen A, B en C vervoegen over zulke parkeerplaatsen. In het Mériadeck winkelcentrum op de 10, Rue Père Dieuzaide kunt u 90 minuten gratis parkeren.

  De luchthaven van Bordeaux

  Bordeaux Airport, officieel Aéroport de Bordeaux Mérignac genoemd, ligt maar een paar km van het centrum van Bordeaux vandaan in het stadje Mérignac. De meeste vluchten zijn binnenlandse vluchten, maar er zijn ook internationale vluchten naar o.a.. Amsterdam.

  Bordeaux-Mérignac Airport (BOD)
  Adres: 33700 Mérignac, Frankrijk
  Website: Bordeaux Airport
  Tel.: +33 55634 5050

  Wat te doen in Bordeaux?

  Er zijn een hoop leuke dingen te doen in en rondom Bordeaux. Graag geven we u een paar suggesties mee op weg:

  • Het oude stadscentrum: Slenter door de prachtige straatjes van het oude stadsdeel, welk door de UNESCO tot wereldcultuurerfgoed is benoemd. De architectuur is een feest voor het oog. Bordeaux heeft na Parijs de meeste historische gebouwen, u zult dus niet snel zijn uitgekeken.

  • Place de la Bourse: De Place de la Bourse wordt ook wel waterspiegel genoemd en is het symbool van Bordeaux. Het is een groot plein middenin de stad met een gigantische fontein waar de architectuur uit de achttiende eeuw goed tot zijn recht komt.

  • CAPC Museum of Modern Art: Dit museum bevindt zich in een voormalig warenhuis uit het begin van de negentiende eeuw. Sinds de opening in 1978 heeft het zich tot noemenswaardig international centrum voor hedendaagse kunst ontwikkeld.

  • Saint-André kathedraal: Deze imposante kerk staat middenin de stad, vlakbij het gemeentehuis, en is een bezoek waard. Delen ervan stammen uit de twaalfde en dertiende eeuw, het grootste deel werd in de veertiende en vijftiende eeuw aangebouwd. Tegenwoordig is deze kathedraal een nationaal monument van Frankrijk.

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Bordeaux?

  Haal het meeste uit uw autohuur in Bordeaux en verken de omgeving en de steden in de buurt. Hier zijn een paar suggesties voor dagtochten die u zou kunnen maken:

  Wijn tocht
  Probeer eens iets nieuws uit en bekijk de wijngaarden van Blaye en Médoc vanaf het water tijdens een boottocht op de rivier de Garonne. Wijn proeven is bij deze dagtrips meestal inclusief. U kunt de wijngaarden natuurlijk ook met uw huurauto bezoeken.

  Bergerac
  Bergerac ligt op anderhalf uur rijden oostelijk van Bordeaux. Het is een lieflijke middeleeuwse stad, omgeven door wijngaarden aan de rivier de Dordogne. Bergerac heeft een rijke handelsgeschiedenis. Lees meer over deze regio in onze Dordogne reisgids om inspiratie op te doen voor uw vakantie met de auto.

  Baai van Arcachon
  De baai van Arcachon is een prachtige baai aan de Atlantische Oceaan, op slechts 40 km. van Bordeaux vandaan. Spring in uw huurauto en rijd naar de kust om hier op het witte zandstrand van de zon te genieten. Beklim de hoogste duinen van Europa, de duinen van Pilat. Er is een parkeerplaats op ca. 400 m afstand.

  Geografische informatie & geschiedenis

  Bordeaux is een havenstad in het zuidwesten van Frankrijk en de hoofdstad van de regio Nouvelle-Aquitaine. De rivier de Garonne stroomt door de stad en deelt hem in twee delen. Bordeaux is populair geworden dankzij zijn wijncultuur, aangename klimaat en fraaie oude stadskern. Het klimaat in Bordeaux is een zeeklimaat, maar vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan is het weer hier vaak warmer dan in andere plaatsen met hetzelfde klimaat. De westelijke winden vanaf de oceaan zorgen voor zachte winters en warme zomers, met gemiddelde temperaturen in de winter van ca. 7 °C, en 21°C in de zomer.

  De eerste optekeningen over Bordeaux dateren uit 300 jaar v.C. toen een Keltische stam, de Bituriges Vivisci, er zich vestigde en de plaats Burdigala noemden. Rond 60 v.C. werd deze nederzetting door de Romeinen veroverd, en groeide uit tot de hoofdstad van het Romeinse Aquitaine. Er volgden voorspoedige jaren, tot Burdigale meermaals door de Visigoten en de Franken werd aangevallen in de vijfde eeuw n.C.. Bordeaux kende zijn bloeiendste tijd tussen 1154-1452, toen de stad door de Engelsen werd geregeerd. De universiteit van Bordeaux werd in 1441 gegrond en is tegenwoordig één van de grootste universiteiten ter wereld. Na de slag bij Castillon in 1453 werd Bordeaux bij Frankrijk ingelijfd. In de 17e en 18e eeuw ontwikkelde Bordeaux zich tot een belangrijke havenstad waar verschillende goederen uit India werden gehandeld. De Franse regering verhuisde meermaals van Parijs naar Bordeaux, tijdens de Frans-Pruisische oorlog, en wederom in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Nu is Bordeaux een moderne wereldstad van betekenis, zowel in cultureel als ook in historisch opzicht. Profiteer van het feit dat u door een auto te huren in Bordeaux helemaal vrij bent in uw eigen tempo te reizen en meer kunt zien en ontdekken.

  Onderweg in en rondom Bordeaux

  Het openbaar vervoer in Bordeaux, hier TBC genoemd, rijdt bijna de hele dag, van 5 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts. Als u de bus neemt kunt u direct bij de buschauffeur een kaartje kopen, maar misschien krijgt u geen wisselgeld retour. Bent u langer in Bordeaux, is het aan te raden een dag- of weekkaartje te kopen omdat dat al gauw voordeliger is. Deze kaartjes kunt u kopen aan de verschillende TBC loketten of aan één van de vele kaartautomaten op de haltes. De automaten accepteren betaling met pinpas, maar wij adviseren u voor de zekerheid ook kleingeld mee te nemen.

  Tram: Er zijn drie moderne tramlijnen A, B en C in Bordeaux met een totale reikwijdte van ca. 44 km.. De stroomverzorging van de tram is ondergronds verlegd, waardoor vrij uitzicht op de omgeving gewaarborgd is.

  Bus: Bordeaux beschikt over een uitgebreid netwerk van busverbindingen met maar liefst 75 routes die deels ook ’s avonds en ’s nachts rijden. De belangrijkste stations zijn Place Gambetta, Quinconces, Place de la Victoire, en Gare Saint-Jean. Er rijden ook regelmatig bussen vanaf en naar het vliegveld.

  Trein: Het centrale station, de Gare de Bordeaux Saint-Jean, ligt op ca. 4 km van het centrum. Auto Europe biedt vanaf dit station ook autoverhuur aan. Er zijn goede verbindingen naar nationale bestemmingen. Zo bent u bijvoorbeeld met de TGV die hier stopt in 3 uur in Parijs. Er rijden ook treinen naar internationale bestemmingen zoals bijv. Amsterdam of Brussel.

  Boot: Wilt u een boottochtje maken, kunt u dat doen door de Le Bus du Fleuve veerpont te nemen, die oost en west Bordeaux met elkaar verbindt. De kosten hiervoor zijn hetzelfde als voor een buskaartje.

  Handige links

  Bordeaux toeristen info

  Terug naar boven