Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Madrid is dé stad voor een stedentrip

  Madrid is dé stad voor een leuke en ontspannen stedentrip. De hoofdstad van Spanje heeft alles voor een fantastisch weekend: cultuur, winkelen en heerlijk eten. Auto Europe heeft voor u de mooiste bezienswaardigheden en tips voor Madrid op een rij gezet.


  Bezienswaardigheden

  Plaza Mayor is het centrale plein in Madrid. Het levendige plein met vele terrasjes en wordt door woonhuizen ommuurd en is via verschillende toegangspoorten te bereiken (zie afbeelding rechts).

  Puerto del Sol is een ander groot plein in het centrum van Madrid waar ondergronds meerdere metrolijnen elkaar kruisen. Bovengronds vindt u vele winkels en restaurants en op het plein staat het beroemde beeld van een beer met meiboom (Oso y Madroño), een belangrijk trefpunt in Madrid.

  Het Palacio Real is het voormalige koninklijk paleis van Madrid en tegenwoordig een museum. De prachtige pronkzalen en rijk versierde koninklijke vertrekken zijn voor het publiek toegankelijk. In de tuinen rondom het paleis kan men heerlijk wandelen of ontspannen op een bankje in de zon.

  De Plaza de Cibeles is een groot verkeersplein voor het imposante stadhuis van Madrid, het Palacio de Comunicaciones (zie afbeelding links). In het midden van het plein staat een grote fontein met een beeld van de Romeinse godin Cybele staande op een strijdwagen. Wanneer voetbalclub Real Madrid een belangrijke overwinning heeft behaald, wordt dat rondom en op de fontein uitgebreid gevierd.

  Het Museo del Prado is het belangrijkste museum van Madrid en echt een bezoek waard. De enorme collectie herbergt veel schilderijen van Spaanse en internationale kunstenaars en voert u door de verschillende eeuwen heen.

  Vlakbij het Prado is het Museo Thyssen-Bornemisza, waar u een uitgebreide privécollectie met onder andere kunstwerken uit het Impressionisme en Modernisme kunt bewonderen.

  Het Museo Reina Sofia is gewijd aan moderne en hedendaagse kunst. In Reina Sofia wacht u een enorme collectie moderne kunst en wisselende tentoonstellingen en het beroemde meesterwerk 'Guernica' van Pablo Picasso.

  Als u van alle culturele indrukken wilt ontspannen is het Retiropark de juiste plek. Dit grote heuvelige stadspark ligt direct ten oosten van het stadscentrum en de musea. Vele paden slingeren door het park en onderweg komt u ondermeer een glazen tuinhuis, een roeivijver en een rozentuin tegen.

  Culinair genieten

  In Spanje is men dol op lekker eten en de Spanjaarden houden er ook hun eigen etenstijden op na. Uit Nederlands perspectief gezien eet men in Spanje vrij laat. De lunch vindt meestal vanaf 14.00 plaats en het avondeten vanaf 21.00 en later. In Madrid zijn gelukkig veel restaurants te vinden, die vanwege de vele internationale gasten hun maaltijden iets vroeger serveren dan voor de Spanjaarden gebruikelijk is.Ontbijt - Een Spaans ontbijt bestaat uit zoete broodjes en koffie. Een geliefde snack zijn de churros met warme chocolade.

  Churros zijn gefrituurde sticks van deeg die men in een kopje warme chocolade doopt. De Madrilenen eten dit lekkere en machtige tussendoortje bij voorkeur als ontbijt of als snack na een lange uitgaansnacht.Dagmenu - Voor de lunch is een dagmenu (Menú del dia) ideaal en niet zo duur. Een dagmenu kost doorgaans rond de 10 euro en bestaat uit 2 gangen (meestal vlees of vis), een dessert of koffie en drankjes.Tapas

  - Tapas zijn natuurlijk echt een culinaire must in Spanje. De hartige hapjes zijn er in allerlei smaakvarianten en bestaan vaak uit bijzondere combinaties van verschillende ingrediënten.

  Winkelen

  Wilt u naast alle interessante bezienswaardigheden ook lekker winkelen, dan heeft Madrid genoeg te bieden. In de binnenstad en de omliggende wijken vindt u kleine boetiekjes, delicatessenzaken, modewinkels en grote warenhuizen.De omgeving rond Puerto del Sol is een voetgangerszone en winkelgebied. Hippe (mode)winkels vindt u ook in en rondom de straat Calle de Fuencarral. Voor verse levensmiddelen zijn de overdekte markthallen ideaal (o.a. bij het metrostation La Latina). Wanneer u door de straten van Madrid wandelt, komt u genoeg leuke en aparte winkels tegen waar u uw winkelhart kunt ophalen.Fijne reis!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën