Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  BOEK EEN KINDERZITJE BIJ AUTO EUROPE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Gids kinderzitjes - wat te doen als ik voor mijn huurauto een baby- of kinderzitje nodig heb?

  Wannneer u met het hele gezin op vakantie wilt gaan en daarvoor een auto wilt huren, heeft u daarvoor eventueel een passend kinderzitje nodig, in overeenstemming met de daar geldende wettelijke voorschriften. Kinderstoeltjes worden vaak als extra item geboekt, en zijn natuurlijk belangrijk voor een veilige reis met kinderen. Verhuurbedrijven rekenen hiervoor meestal een extra toeslag, zoals u zult zien wanneer u online bij Auto Europe reserveert en u dit aan uw boeking toevoegt.

  Wanneer u uw vakantie plant moet u met dergelijke extra kosten in uw vakantiebudget rekening houden. Neem contact op met ons bekroonde team van autohuurspecialisten onder telefoonnummer +31 85 001 2614, en onze deskundige medewerkers beantwoorden graag al uw vragen over kinderzitjes en extra kosten, of mogelijke andere vragen die u over uw huurauto heeft. In elk geval is het belangrijk een dergelijk item als een kinderstoeltje bijtijds te boeken, aangezien de beschikbaarheid eventueel beperkt is, vooral in het hoofdseizoen. Het gekozen verhuurbedrijf moet de beschikbaarheid van een dergelijk extra item op voorhand bevestigen. Zo voorkomt u teleurstelling.

  Veelgestelde vragen over de huur van een kinderzitje


  Kan ik een kinderzitje huren wanneer ik via Auto Europe een auto huur?

  Ja, natuurlijk! Het is heel eenvoudig om een babyzitje of kinderzitje aan uw boeking toe te voegen wanneer u op onze website een huurauto reserveert. Wij maken u erop attent dat de tarieven voor dergelijke optionele extra's zoals een babyzitje of een kinderzitje ter plaatse betaald moeten worden aan het verhuurbedrijf op het moment dat u de auto op de door u gekozen bestemming ophaalt. Wij wijzen er tevens op deze items in principe op aanvraag beschikbaar zijn, en verhuurbedrijven de beschikbaarheid van tevoren moeten bevestigen. Zo voorkomt u problemen bij het ophalen van de huurauto.

   

  Hoe kan ik een kinderzitje aan mijn autohuur toevoegen?

  Het is supereenvoudig een kinderzitje aan uw autohuurreservering bij Auto Europe toe te voegen. Het eerste wat u moet doen, is uw bestemming kiezen en uw huurdata in te vullen. Vul deze in de zoekvelden van onze handige zoekmachine in, en na een paar seconden zult u al zien uit welke verhuurbedrijven en welke huurautocategorieën u kunt kiezen. Heeft u een keuze gemaakt, klik dan op de blauwe link "+Prijsdetails" naast de gekozen auto. In het pop-up venster kunt u onder het kopje "Informatie over optionele uitrusting" precies nalezen wat de kosten voor een kinderzitje zullen zijn.

  Hoe kan ik een kinderzitje aan autohuur reservering bij Auto Europe toevoegenVervolgens kunt u op de gele knop "Boek nu" klikken. In de volgende stap verschijnt dan een lijst met optionele uitrusting, en hier kunt u het precieze aantal baby- en/of kinderzitjes invullen die u voor uw reis nodig zult hebben.Ook hier vindt u alle details over de klassificering van de kinderzitjes naar zowel leeftijd als gewicht, en de precieze kosten ervan.

  Nogmaals, het is erg belangrijk dat kinderzitjes uitsluitend op aanvraag beschikbaar zijn. De beschikbaarheid is niet gegarandeerd, maar moet eerst door het verhuurbedrijf worden bevestigd. Zo voorkomt u teleurstellingen en problemen. De extra toeslag hiervoor dient ter plaatse aan het verhuurbedrijf te worden betaald, op het moment dat u de auto ophaalt. Hoe hoog deze toeslag uitvalt wordt door de verhuurder bepaald.

   

  Babyzitje, kinderzitje of zitverhoging - wat is het verschil?

  Babyzitje: voor kinderen van 0-12 maanden (0-13 kg)

  Een babzitje (Maxicosi) is geschikt voor kinderen tot ongeveer 13 kg. Dat geldt meestal voor baby's tot een jaar oud. Deze speciale stoeltjes moeten in tegenoverstelde richting als de rijrichting worden geplaatst. Babyzitjes kunen zowel voorin als achterin op de achterbank van de auto worden geplaatst. Plaatst u het babyzitje voorin op de passagierstoel naast de bestuurder, dan moet de airbag daar in verband met veiligheidsredenenen volledig zijn uitgeschakeld. Babyzitjes zijn ergonomisch gevormd zodat ook de kleintjes veilig en comfortabel mee op reis kunnen.

  Kinderzitje: voor kinderen van 1-3 jaar (9-18 kg)

  Kinderzitjes zijn geschikt voor kinderen tussen 9 maanden en ongeveer 4 jaar oud, met een gewicht tussen de 9 en 18 kg. Ook deze stoeltjes zijn ergonomisch gevormd, met extra steun en bescherming voor het hoofd en de romp van het kind. Meestal worden deze stoeltjes in de rijrichting gemonteerd, soms ook in tegenovergestelde richting. Deze stoeltjes zijn vaak uitgerust met een eigen gordelsysteem. In sommige modellen kan het kind rechtop zitten, of kunt u het stoeltje in slaapstand stellen. Daarbij leunt het stoeltje enigszins naar achteren, en kan het kind zo prettiger in slaap vallen tijdens een langere rit.

  Zitverhoging: voor kinderen vanaf 4-7 jaar (15-30 kg)

  Zitverhogers zijn over het algemeen ontworpen voor kinderen vanaf 4 tot en met 7 jaar (15-30 kg). Deze mogen op elke vrije passagiersstoel worden geplaatst in de rijrichting. Zitverhogers worden meestal met een rugleuning aangeboden, die goede zijdelingse bescherming biedt aan het hoofd en de romp. Deze modellen hebben een gordelgeleider, waardoor de autogordel goed in positie gebracht kan worden, en het kind in het stoeltje veilig vastgezet wordt. Daarbij kan de gordel comfortabel over de schouder en heupen van het kind worden aangetrokken.

   

  Hoeveel kost het huren van een kinderzitje bij autohuur?

  Prijzen variëren per verhuurbedrijf, maar meestal wordt een bedrag per dag berekend (bijvoorbeeld € 10,- per dag, incl. BTW). Dit bedrag moet ter plaatse betaald worden. Soms is er een maximaal tarief vastgelegd, bijvoorbeeld als u de auto voor een volle week huurt, en de huur van een kinderzitje dan bijvoorbeeld € 50,- kost.

   

  Welke huurauto is het meest geschikt?

  Wanneer u uw huurauto bij Auto Europe reserveert, is het goed te bedenken hoeveel plek u nodig denkt te hebben, zowel voor het kinderzitje als de baggage die u tijdens uw vakantie meeneemt. Het is waarschijnlijk beter te kiezen voor een iets groter model met 4-5 deuren en niet voor een kleiner model met maar 2 deuren. Bekijk onze pagina met informatie over alle huurautocategorieën zodat u een weloverwogen keuze zult maken.

   

  Wat te doen wanneer u uw huurauto ophaalt?

  Check om te beginnen of het model kinderzitje overeenkomt met het model wat u besteld had (babyzitje, kinderzitje of zitverhoging). Verder raden wij u aan te kijken of het daadwerkelijk past bij de lengte en het gewicht van het kind, en of het in goede staat is, en alles naar behoren werkt (is de gordel verstelbaar, enzovoorts). Installeer het stoeltje in uw huurauto en check nogmaals of alles goed is gemonteerd. Wanneer u niet weet hoe u het zitje vastmaakt, kunt u de medewerkers van het verhuurbedrijf om hulp vragen. Zij zullen u graag tips geven hoe u het zitje moet plaatsen, zodat u en uw kinderen veilig de weg op kunnen.