Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Auto huren in Genève - Frankrijk of Zwitserland?

  Genève ligt precies op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Wilt u een auto huren in Genève, let dan goed op in welk land u de huurauto wilt ophalen.

  Auto Europe biedt autohuur op Genève Airport in zowel Frankrijk als Zwitserland aan. Het vliegveld van Genève heeft een uitgang aan de Franse en de Zwitserse kant. Er bestaan prijsverschillen tussen autohuur in Frankrijk en Zwitserland, waarbij een lage prijs vaak dé reden is om de huurauto te boeken. Afhankelijk van uw vakantieplannen, kan het raadzaam zijn om bij autoverhuur in Genève niet alleen op de prijs van de huurauto te letten.

  Autobahnvignet en alcoholtest

  Als u van de snelwegen in Zwitserland gebruik wilt maken, heeft u een Autobahnvignet nodig. De meeste autoverhuurders in Zwitserland hebben hun wagenpark met een Autobahnvignet uitgerust. In Frankrijk daarentegen zijn huurauto’s doorgaans niet met een vignet voor de Zwitserse snelwegen uitgerust, dat moet u dan nog zelf regelen. Als u vanuit Genève naar Frankrijk wilt rijden, zorg dan dat u een alcoholtest in uw auto heeft liggen. Sinds 1 juli 2012 zijn alle automobilisten in Frankrijk verplicht een alcoholtest bij zich in de auto te hebben. Franse huurauto’s zijn met een alcoholtest uitgerust, Zwitserse huurauto’s niet.Mocht u de huurauto aan de Franse kant van Genève Airport ophalen en wilt u niet gebruik maken van de Zwitserse snelwegen, dan moet u dwars door Genève rijden. In dat geval is een navigatiesysteem aan te raden.

  Winterbanden - in Zwitserland gebruikelijk, in Frankrijk niet

  Wanneer u tijdens de winter met een huurauto onderweg bent, zijn winterbanden aan te bevelen. Alle autoverhuurders in Zwitserland hebben hun voertuigen tijdens de wintermaanden met winterbanden uitgerust. Normaal gesproken zijn winterbanden inclusief in de huurprijs, maar het kan voorkomen, dat de verhuurder daarvoor een extra toeslag verlangd. In de Product Informatie in de boekingsmodule op onze website leest u bij iedere huurauto aanbieding of deze inclusief winterbanden is of niet.Als u in de wintermaanden een huurauto aan de Franse kant van Genève boekt, heeft deze waarschijnlijk geen winterbanden omdat huurauto’s in Frankrijk doorgaans met all-year-banden zijn uitgerust. Ter plaatse kunt u wel sneeuwkettingen huren. (Tip: soms is het goedkoper om lokaal sneeuwkettingen te kopen in plaats van te huren.)Of u de huurauto nu in Frankrijk of Zwitserland ophaalt: breng hem weer in hetzelfde land terug! Anders wordt de voordelige autohuur toch nog duurder door de extra kosten voor one way autohuur.Goede reis!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën