Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR OP ZÜRICH LUCHTHAVEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Zürich Airport - Boek en bespaar

  Als u deze schitterende stad op uw gemak wilt ontdekken dat moet u een auto huren op Zürich Airport via Auro Europe. Zürich is het economische centrum van het land, maar heeft zoveel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld naar het centrum van de stad en breng een bezoek aan de verschillende musea, kathedralen en parken. En met een huurauto bent u ook flexibel om bijvoorbeeld Bazel en andere prachtige steden te aan te doen.

  Vliegveld informatie

  Zürich Airport (ZRH)
  Officiële naam: Flughafen Zürich/Aéroport de Zurich. Voorheen heette de luchthaven Zürich-Kloten.
  Adres: 8058 Zürich-Flughafen, Zwitserland
  Telefoonnummer: +41 43 816 22 11
  Locatie: De luchthaven ligt ongeveer twaalf kilometer ten noorden van de stad Zürich.
  Luchtvaartmaatschappijen op Zürich Airport: Zürich Airport is de grootste en drukste internationale luchthaven van Zwitserland, waar jaarlijks tweeëntwintig miljoen passagiers passeren. Swiss International Airlines, Aer Lingus, Air Canada, Emirates, Lufthansa, American Airlines en Air France zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die op deze luchthaven vliegen.

  Terminals

  De luchthaven heeft vier terminals, A, B, D en E, en drie zones waar u kunt inchecken. Terminal A wordt alleen gebruikt voor vluchten binnen Europa, terwijl terminal B wordt gebruikt voor vluchten binnen en buiten Europa. Terminal E wordt gebruikt voor vluchten buiten Europa en kunt u bereiken met de Sky Metro. In de terminals zijn tevens winkels, een treinstation, parkeergarages en een terminal voor de bus en tram.

  Huurauto ophalen en afleveren

  De balies van de lokale verhuurbedrijven waar u een auto huren kunt bevinden zich in het autoverhuurcentrum op level 1 van het Airport Center. Het autoverhuurcentrum is dagelijks geopend van 06.00u 's ochtends tot 23.30u 's avonds. Zorg ervoor dat u weet bij welk lokale verhuurbedrijf u uw huurauto op moet halen.

  Om uw huurauto terug te brengen hoeft u enkel de borden "Rental Car Return, P3" te volgen. Zo eenvoudig is het om autoverhuur op Zürich Airport te boeken.

  Verhuurbedrijf Openingstijden
  Avis 06.30u 's ochtends tot 23.30u 's avonds
  Budget 06.30u 's ochtends tot 23.30u 's avonds
  Dollar 06.30u 's ochtends tot 23.30u 's avonds
  Europcar 06.30u 's ochtends tot 23.30u 's avonds
  Firefly 06.30u 's ochtends tot 22.30u 's avonds
  Hertz 06.30u 's ochtends tot 23.30u 's avonds
  Sixt 06.00u 's ochtends tot 23.30u 's avonds
  Thrifty 06.30u 's ochtends tot 23.30u 's avonds

  Luchthaven faciliteiten

  Winkelen
  Zürich Airport biedt een overvloed aan winkels, welke u een verdieping boven check-in 3 vindt, zoals een supermarkt die geopend is van 06.00u 's ochtends tot 22.00u 's avonds, kiosken, boekwinkels, apotheken, electronicawinkels en natuurlijk kledingwinkels. Ook zijn er een aantal winkels waar u belastingvrij kunt winkelen.

  Eten
  De luchthaven heeft de grootste "food court" (een plein omringd door fastfoodketens) van Zwitserland. U vindt hier dus zeker voor elk wat wils.

  Valuta en banken
  Reizigers kunnen op Zürich Airport bij UBS en Credit Suisse geld wisselen en eveneens gebruikmaken van andere diensten. U vindt op de luchthaven tevens meerdere geldautomaten.

  Ontspanning
  Voor de kleinsten onder ons zijn er speciale ruimtes in vertrekhal A en E. In deze ruimtes zijn speciale medewerkers die verschillende talen spreken, en er is speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Voor reizigers met een baby zijn er faciliteiten waar u de baby kunt verschonen en waar u borstvoeding kunt geven. Deze faciliteiten zijn gratis. Als u wilt sporten tijdens uw tussenlanding dan kunt u een fiets of inlineskates huren en rondom de luchthaven fietsen of skaten.

  Slapen
  Wanneer u even de ogen wilt sluiten dan kan dit bij het eenvoudige hotel naast de gates B/D. Hier zijn verschillende bedden beschikbaar.

  Informatiebalies
  Er zijn meerdere informatiebalies op de luchthaven waar u terecht kunt wanneer u assistentie nodig heeft. Denk dan aan het boeken van een hotel, meer informatie over verschillende services op de luchthaven en de verkoop van de ZürichCARD. Met de ZürichCARD kunt u met korting gebruikmaken van het openbaar vervoer en krijgt u korting op de toegangsprijs van verschillende attracties. De informatiebalies vindt u in aankomsthal 1 en 2, parkeergarage 2, check-in 2 en in het Airside Center.

  Routebeschrijving van en naar de luchthaven

  De luchthaven is bereikbaar via de A51 en een aantal andere hoofdwegen. Deze wegen verbinden tevens de luchthaven met het midden en het oosten van Zwitserland. Meer informatie over het verkeer en het rijden in Zwitserland vindt u hier.

  Indien u niet heeft gekozen voor een auto huren op Zürich Airport maar voor een stadslocatie in Zürich of ergens anders in Zwitserland, dan kunt u het openbaar vervoer nemen. U rijdt met de trein naar bestemmingen zowel binnen als buiten Zürich. U bereikt binnen tien à vijftien minuten bestemmingen in Zürich, en de meeste bestemmingen buiten Zürich bereikt u binnen enkele uren. Het station ligt onder de grootste terminal en per uur vertrekken er tien treinen, zoals de S2 en de S16. Ook rijden er treinen naar Bern, Genève en München.

  U kunt er ook voor kiezen om de bus, sneltram of tram te nemen vanaf Zürich Airport. Er is een halte buiten de terminal waar de regionale bus en de "Stadtbahn Glattal" (een sneltrein shuttle) stopt. De sneltram heeft een verbinding met tram 10 en 12. Tram 10 rijdt naar het hoofdstation in Zürich, terwijl tram 12 via Glattbrugg en Wallisellen naar het station van Stettbach rijdt.

  Parkeertips

  Net zoals in elke andere grote stad is het parkeren in de stad kostbaar en slechts voor een korte periode toegestaan. In het centrum van Zürich zijn de meeste parkeerplaatsen gereserveerd voor bewoners met een parkeervergunning. U kunt dus het beste in een parkeergarage parkeren. Indien u een blauwe, internationale parkeerschijf heeft dan kunt één tot anderhalf uur gratis parkeren in blauwe zones van maandag tot zaterdag tussen 09.00u 's ochtends en 18.00u 's avonds. In de witte zones kunt gratis parkeren zo lang u wilt. Ook kunt u parkeren in één van de Park & Rides nabij verschillende trein- en busstations.

  Handige links

  Zürich Airport Website