Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Winteruitrusting voor de huurauto

  Tijdens winterse omstandigheden is het belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan. Rust uw auto met winterbanden uit, want in meerdere Europese landen zijn winterbanden verplicht. Auto Europe geeft u tips voor een goed uitgeruste en winterklare huurauto.Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, is een goede winteruitrusting van de auto belangrijk. Om zo veilig mogelijk in een huurauto onderweg te zijn, moet u een paar voorbereidingen treffen, zoals het wisselen naar winterbanden en het eventueel paraat hebben van sneeuwkettingen.

  Winterbanden  In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de noordelijke scandinavische landen zijn winterbanden verplicht tijdens winterse omstandigheden. De periode waarin winterbanden verplicht zijn, begint doorgaans in oktober of november en duurt tot eind maart of april. Omdat winterse weersomstandigheden moeilijk te voorspellen zijn, is het aan te raden om in deze landen tijdens de wintermaanden altijd winterbanden onder uw auto te hebben.Bij Auto Europe kunt u eenvoudig een huurauto met winterbanden huren. De meeste autoverhuurders bieden namelijk autoverhuur inclusief winterbanden aan. Deze huurauto´s herkent u in de boekingsmodule aan de verwijzing “Inclusief winterbanden“. Wanneer dat niet het geval is, kunt u onder de link “Product Informatie“ meer informatie over een extra winteruitrusting vinden.

  Sneeuwkettingen

  Wanneer er op uw wintersportbestemming veel sneeuw is gevallen en u toch de weg op moet, dan bieden sneeuwkettingen uitkomst. In wintersportgebieden en plaatsen waar veen dikke laag sneeuw in de winter gebruikelijk is, kunt u bij uw autoverhuurder ter plaatse sneeuwkettingen huren. Sneeuwkettingen zijn echter alleen geschikt voor korte afstanden en een lage rijsnelheid. De maximumsnelheid staat op de verpakking aangegeven.Auto Europe biedt autoverhuur inclusief winterbanden aan. Voor meer informatie over de beschikbaarheid van winterbanden op uw vakantiebestemming, neem contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  Fijne reis in de winter!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën