Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN OOSTENRIJK

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Oostenrijk met Auto Europe

  Als u waarde hecht aan voordelige tarieven, de beste service en keuze uit autohuur op meer dan 24.000 locaties in 180 landen, boek dan uw huurauto via Auto Europe. Onze samenwerking met vertrouwde lokale en internationale autoverhuurpartners maken het ons mogelijk om autohuur aan te bieden op verschillende locaties, zoals luchthavens, treinstations en stadslocaties. En als u wilt kunt u nog een stapje verder gaan en kiezen voor een luxe huurauto. Hoe dan ook, kies voor een auto huren in Oostenrijk via Auto Europe! Lees voordat u boekt de ervaringen van reizigers die u voor gingen op onze pagina met alle autohuur beoordelingen in oostenrijk. Boek met een goed gevoel!

  Haal meer uit uw autoverhuur in Oostenrijk

  Wenen is één van de meest romantische steden ter wereld en is dus de perfecte stad om met de huurauto te ontdekken. De stad zelf heeft meer dan genoeg bezienswaardigheden, maar het loont ook om naar Salzburg te rijden en de geboorteplaats van Mozart te verkennen. Om uw verblijf en uw autoverhuur in Oostenrijk zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen hebben we wat handige informatie voor u op een rijtje gezet.

  Verkeersregels en tankstations

  • Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht voor alle inzittenden van de auto.
  • Informeer bij het ophalen van de huurauto of er een reflecterend veiligheidsvest in de auto ligt. Indien de inzittenden in het geval van pech of een ongeval de auto moeten verlaten, zijn zowel de bestuurder als de passagiers verplicht om een reflecterend veiligheidsvest te dragen.
  • Het is verboden binnen vijftien meter van een tram- of bushalte te stoppen. Het is tevens verboden te stoppen daar waar er een gele doorgetrokken streep aan de kant van de weg is.
  • In Oostenrijk zijn tankstations over het algemeen geopend van 08.00u 's ochtends tot 20.00u 's avonds. In en rondom de grote steden zijn tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tolwegen

  Bestuurders die in Oostenrijk met een voertuig op de snelweg rijden moeten een tolvignet hebben; dit geldt tevens voor mensen die een auto huren. Dit vignet dient op de voorruit bevestigd te worden. Het vignet is verkrijgbaar bij tankstations en postkantoren in de buurt van de Oostenrijkse grens, of aan de Oostenrijkse grens. U kunt er tevens voor kiezen om dit vignet aan te schaffen in Nederland, of in Duitsland bij de ADAC (Duitse ANWB). Nog meer informatie omtrent het rijden in Oostenrijk vindt u hier.

  Leeftijdseisen

  Om in aanmerking te komen voor een auto huren in Oostenrijk moet u minstens achttien jaar oud zijn. Dit kan echter verschillen per autoverhuurbedrijf. Bij sommige verhuurbedrijven dient u ten minste negentien jaar oud te zijn. Bestuurders die jonger zijn dan vijfentwintig jaar kunnen tevens belast worden met een jonge bestuurderstoeslag.

  Valuta

  De euro heeft in 2002 de Oostenrijkse schilling vervangen. Banken zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met woensdag en op vrijdag van 08.00u 's ochtends tot 12.30u 's middags en van 13.30u tot 15.00u 's middags. Op donderdag zijn de banken over het algemeen open van 08.00u 's ochtends tot 12.30u 's middags en van 13.30u tot 17.30u 's middags. U kunt bij "Bankomats" geld pinnen met uw bankpas en creditcard. U kunt tevens aankopen doen met uw creditcard, alhoewel dit minder gebruikelijk is in de kleinere winkels en horeca gelegenheden.

  Tijdsverschil

  Oostenrijk en Nederland bevinden zich in dezelfde tijdzone en schakelen op dezelfde dag over naar zowel de winter- als de zomertijd. Er is dus geen tijdsverschil.

  Woordenlijst

  Het Duits is de officiële taal van Oostenrijk. Daarnaast wordt er door inwoners eveneens Turks, Servisch en Kroatisch gesproken. In de deelstaten Burgenland en Karinthië zijn, naast het Duits, tevens het Kroatisch en Hongaars officiële talen. Ook het Sloveens is in Karinthië een officiële taal.

  Hier vindt u enkele handige woorden en zinnen in het Duits:

  Hallo - Hallo
  Goedendag - Guten Tag
  Goedenavond - Guten Abend
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Wo finde ich die nächste Polizeistation?
  Waar is een pinautomaat? - Wo finde ich einen Geldautomaten?
  Kan ik met creditcard betalen? - Akzeptieren Sie Kreditkarten?
  Kan ik met mijn bankpas betalen? - Kann ich mit EC-Karte bezahlen?
  Hoeveel kost dit? - Wieviel kostet das?
  Dank u wel - Danke Schön
  Rijbewijs - Führerschein
  Snelheidslimiet - Tempolimit

  Elektriciteit

  U hoeft geen verloopstekker mee te nemen wanneer u naar Oostenrijk reist. U kunt daar gebruik maken van uw elektrische apparaten, mits deze het stekker type F of stekker type C (Europlug) zijn. Het voltage is 230 volt, wat gelijk staat aan het voltage in Nederland.

  Informatie over de visa en ambassade

  Hoewel Oostenrijk deel uitmaakt van de Europese Unie dient u wel een geldig identiteitsbewijs te kunnen overleggen. Zorg er dus voor dat u een geldige identiteitskaart of een Nederlands paspoort bij u hebt.

  Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Oostenrijk
  Opernring 5 (7e verdieping)
  1010 Wenen
  Oostenrijk
  E-mail: wen-ca@minbuza.nl
  Telefoonnummer: +43 1 589 39 - 0, +43 664 203 82 59 in noodgevallen buiten kantooruren
  Fax: +43 1 589 39 – 265

  Nederlands consulaat in Salzburg
  SFA Sprachreisen GmbH
  Nussdorfer Strasse 4
  5020 Salzburg
  Oostenrijk
  E-mail: nlkonsulat@sfa-sprachreisen.at
  Telefoonnummer: : +43 (0)662 828 970 - 26
  Fax: +43 (0)662 828 970 – 16

  >Nederlands consulaat in Tirol
  Salurnerstrasse 1
  A-6020 Innsbruck
  Oostenrijk
  E-mail: konsulat@telering.at
  Telefoonnummer: : +43 (0)512 58 74 92
  Fax: +43 (0)512 58 74 92

  Handige links

  Toeristische informatie

  Infographic Luxe autohuur

  Infographic Winterbanden