Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Een auto huren in de winter

  Gaat u in sneeuwrijke gebieden rijden? Zorg er dan voor dat uw huurauto goed uitgerust is voor winterse omstandigheden. Dit is wat u moet weten:

  Uw huurauto en de winter

  Als u een auto huurt in gebieden met sneeuw is het belangrijk dat u zich aan de lokale regels houdt betreft de verplichte uitrusting voor auto's. Dit zorgt er niet alleen voor dat u veiliger rijdt, maar ook dat u eventuele (forse) boetes voorkomt omdat u niet de juiste uitrusting heeft. Hieronder hebben we, afhankelijk van waar u naartoe gaat, een korte gids voor u samengesteld die u helpt met informatie over wat u waar nodig heeft. Auto Europe biedt in een aantal landen auto's aan die al winterklaar zijn uitgerust, maar op sommige andere bestemmingen zult u bepaalde uitrustingen moeten aanvragen en hiervoor lokaal betalen. Extra uitrusting is altijd op aanvraag.

  Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

  In de winter zijn winterbanden in Duitsland en Oostenrijk verplicht. In Zwitserland worden winterbanden aangeraden in gebieden die sneeuwval hebben. Bij de meeste verhuurders in deze landen worden de huurauto's standaard met winterbanden uitgerust en is dit inbegrepen in de prijs. Nochtans wordt een en ander soms beschouwd als extra uitrusting en dient u dit lokaal bij te betalen. U kunt deze extra kosten vinden op onze website op het moment dat u een auto boekt en in uw voucher. Kijkt u in de algemene voorwaarden onder het kopje 'Lokale Kosten'. U kunt soms ook sneeuwkettingen lokaal bij de verhuurder huren.

  Frankrijk en Italië

  In Noord-Italië dienen auto's over het algemeen winterbanden te hebben vanaf de maanden oktober tot april. In tegenstelling tot de noordelijke landen worden huurauto's in Italië niet standaard uitgerust met winterbanden en is dit op aanvraag.In de buurt van ski-bestemmingen is het van belang na te gaan of er ook sneeuwkettingen te huren zijn. U kunt ons daarover natuurlijk altijd bellen, zodat wij samen met u kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn bij verschillende autoverhuurders ter plaatse.In Frankrijk zijn winterbanden niet verplicht. Nochtans wilt u uiteraard niet onveilig rijden in bergachtige gebieden en andere plaatsen waar er vaak sneeuwval is.

  Algemene tips

  Behalve als u een 'Inclusief Winterbanden' tarief vindt, raden wij u aan bij ons een aanvraag te doen voor winterbanden wanneer u een boeking doet. De kosten hiervoor vindt u op onze website in de algemene voorwaarden bij de boeking die u aan het maken bent. Zoals gezegd, sneeuwkettingen zijn in de regel altijd op aanvraag en brengen extra lokaal te betalen kosten met zich mee. Als u vragen of twijfels heeft, aarzel dan niet onze reserveringsmedewerkers gratis te bellen op +31 85 001 2614. Als u op ski-vakantie gaat is het wellicht prettig een skidrager bij de huurauto te hebben. U kunt dit aanvragen op het moment dat u de auto boekt. Geef ook aan hoeveel paar ski's u meeneemt. Een skidrager brengt lokaal te betalen kosten met zich mee. De kosten hiervoor vindt u op onze website in de algemene voorwaarden bij de boeking die u aan het maken bent. Wij hopen dat u een fijne en veilige wintervakantie zult hebben. Veel plezier!

  Blog zoeken


  Categorieën