Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN SALZBURG

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Salzburg - Boek en bespaar

  Salzburg is de op 4 na grootste stad van Oostenrijk. Het ligt in de noorderlijke Alpen tegen Zuid-Duitsland aan en wordt omringd door vele bergen. De stad heeft een zeer mooi bewaard oud stadscentrum geheel in Barokstijl. Tevens is het de geboorteplaats van de beroemde componist Mozart. De stad is zeer de moeite waard om te bezoeken. U zult er versteld van staan hoe mooi het is. In de omgeving van Salzburg liggen tevens zeer oude kastelen en andere prachtige oude gebouwen.

  Kies voor Auto Europe als het gaat om een auto huren in Salzburg. Of u nu op reis ben of als toerist of voor zaken en of u nu de voorkeur geeft aan een kleine auto of een busje. Met onze prijsgarantie bent u verzekerd van het beste tarief, kwaliteit en service voor uw autoverhuur in Salzburg. We bieden meer dan 24.000 locaties wereldwijd. Er zijn ophaallocaties in Salzburg op de luchthaven en locaties in de stad zelf. Voor ervaringen van andere klanten kijk op onze pagina met autohuur beoordelingen in Salzburg .

  Verkeer en Parkeren

  Zowel in de zomer als in de winter is Salzburg altijd een levendige en bruisende stad. De wegen en snelwegen zijn in uitstekende staat en worden jaarlijks schoongemaakt. In principe moet u natuurlijk net zo attent op pad gaan met uw huurauto in Salzburg zoals u dat met uw eigen auto in uw woonplaats zou doen. Afhankelijk van de gekozen bestemming, kunt u zich het beste informeren over de toestand van de wegen en de weersomstandigheden. Hieronder vindt u enkele interessante tips en wetenswaardigheden over de verkeersregels in Salzburg:

  • Bij beperkt zicht moet u uw dimlicht inschakelen.
  • Voor het gebruik van snelwegen in Oostenrijk is een vignet vereist. Bevestig deze goed zichtbaar op uw voorruit.
  • Winterbanden zijn verplicht tijdens de wintermaanden. Bij hevige sneeuwval moet je ook sneeuwkettingen gebruiken.
  • Elk voertuig moet worden uitgerust met een reflecterend veiligheidsvest in geval van pech of een ongeval. Controleer voor vertrek of een dergelijk vest in uw huurauto zit.
  • Telefoneren aan het stuur is alleen toegestaan met een geschikte handsfree-set.

  Voor meer informatie over het verkeer in Salzburg kunt u onze bestuurdersinformatie in Oostenrijk doorlezen.

  Parkeren

  Aangezien Salzburg niet alleen een populaire bestemming is voor reizigers van over de hele wereld, maar ook voor de Oostenrijkers zelf, is er altijd levendig verkeer in de stad. Gratis parkeren aan de zijkanten van de straat komt zelden voor en bovendien zijn deze plaatsen vaak bezet. Raadpleeg de instructies op de parkeerkaartautomaten of de geplaatste borden voor prijzen en de maximaal toegestane parkeertijd. Een eenvoudiger en veiliger alternatief zijn de vele openbare parkeerplaatsen en parkeergarages in de stad.

  Geografische informatie

  De geboorteplaats van de wereldberoemde componist Wolfgang Amadeus Mozart biedt vele festivals, evenementen en rondleidingen gewijd aan het werk van Mozart, vaak in gebouwen die bij dit muzikale icoon horen. De oude binnenstad van Salzburg werd door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de uitstekende architectuur uit de barokperiode. Het Mozarteum, een prestigieuze universiteit die gespecialiseerd is in performancekunst, is slechts één van de vele moderne gebouwen die door de jaren heen in het stadscentrum zijn gebouwd. De stad aan de oostgrens van Oostenrijk ligt op ongeveer 300 kilometer van de hoofdstad Wenen, 177 kilometer van Innsbruck en ongeveer 152 kilometer van München.

  Salzburg Airport

  De luchthaven van Salzburg Airport is de op één na grootste internationale luchthaven van Oostenrijk en slechts 1,5 km van het historische centrum van Salzburg. Adembenemende uitzichten vanuit het vliegtuig van zowel de stad als de Oostenrijkse Alpen maken dit vliegveld een unieke en handige ophaallocatie! Nu uw auto huren in Salzburg en profiteren van onze lage prijzen in Oostenrijk. Haal het meeste uit uw reis en creëer uw eigen unieke vakantie met Auto Europe.

  Naam: Salzburg Airport W. A. Mozart (SZG)
  Adres: Innsbrucker Bundesstraße 95, 5020 Salzburg, Oostenrijk
  Website: www.salzburg-airport.com
  Telefoon: +43 662 8580-0

  Openbaar Vervoer

  Met de bussen komt u niet alleen verder in de stad, maar wordt ook het grootstedelijk gebied van Oostenrijk bediend. Sommige lijnen bieden zelfs u, zij het beperkte, internationale bestemmingen.

  Met het treinverkeer komt u op de bestemming van uw keuze. Het spoorwegnet strekt zich niet alleen uit over de stad Salzburg, plaatsen in heel Oostenrijk, zoals Wenen, zijn ook gemakkelijk met de trein te bereiken. Internationale bestemmingen zijn natuurlijk ook mogelijk.

  Taxi's zijn in Salzburg vertegenwoordigd met particuliere en openbare bedrijven en zijn dus dag en nacht beschikbaar.

  Handige links

  Toeristische informatie