Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Oktoberfest voor beginners

  Het is weer bijna tijd voor Oktoberfest en dus tijd voor een handige handleiding van Auto Europe! Dit jaar start het wereldberoemde volksfeest op 17 september en eindigt het, twee weken later, op 3 oktober. Traditiegetrouw begint het fest met een optocht van de verschillende brouwerijen waarbij mensen en paarden getooid worden in Beierse klederdracht. Met onze handleiding weet u precies hoe u op de juiste plek komt, wat de openingstijden zijn en natuurlijk een handige woordenlijst. Degenen die al bekend zijn met dit jaarlijks terugkerende Beierse feest kunnen hiermee hun kennis van de Duitse en Beierse taal testen. :-D

  Waar

  Oktoberfest vindt plaats in het hart van München, op de Theresienwiese. Het feest vindt plaats in de openlucht en beslaat bijna 420.000 vierkante meter.

  Hoe kom ik daar?

  Er zijn vier metrostations waarmee u het Oktoberfest bereikt. Halte Theresienwiese: U4 & U5 Halte Schwantalerhöhe: U4 & U5 Halte Goetheplatz: U3 & U6 Halte Poccistraße: U3 & U6 Treinstation Hackerbrücke: S1, S2, S3, S4, S6, S7, S8.

  Openingstijden

  Maandag tot en met vrijdag: 10.00u 's ochtends tot 23.30u 's avonds. Bier wordt geserveerd van 10.00u 's ochtends tot 22.30u 's avonds
  Weekend: 09.00u 's ochtends tot en met 23.30u 's avonds. Bier wordt geserveerd van 09.00u 's ochtends tot en met 22.30u 's avonds
  Deze tijden gelden niet voor Das Weinzelt en Käfers Wiesnschänke (populair bij beroemdheden). Hier wordt drank geserveerd tot 00.30u ‘s ochtends. In Das Weinzelt wordt enkel wijn, champagne en mousserende wijn geschonken. Deze tenten sluiten om 01.00u 's ochtends.

  Nieuwe veiligheidsregels

  Wegens de recente gebeurtenissen in West-Europa heeft de organisatie van het Oktoberfest besloten om striktere regels omtrent de veiligheid te hanteren. Bij alle ingangen zullen tassen worden gecontroleerd. Het is ten strengste verboden om omvangrijke voorwerpen, grote tassen, zware rugtassen of andere tassen met een inhoud van meer dan drie liter het terrein op te nemen. Er zal op de Theresienhöhe een mobiel hekwerk worden geplaatst, zodat bezoekers niet het terrein op kunnen zonder eerst gecheckt te worden.De metro's die rondom het Oktoberfest liggen zullen eveneens tijdelijk aangepast worden om te voorkomen dat drommen mensen tegelijkertijd het terrein op gaan.

  Leer, of oefen, Beiers en Duits!

  A Augustiner Bräu - Dit wordt beschouwd als het beste bier van München
  B Brezn - Brood in de vorm van een knoop
  D Dirndl - Traditioneel Beierse jurk
  G Grüß Gott/Grüß dich - Hallo, dag
  H Hendl - Geroosterde kip
  Halbes Hendl - Halve kip
  Helles - De Beierse versie van blond lagerbier
  I Ist hier noch frei? - Is hier nog plek vrij?
  L Lederhose - Traditionele leren broek
  M Maß - Een liter bier
  Minga - München in het Beiers
  O Oide Wiesn - Een ouder en traditioneel gedeelte op Oktoberfest
  P Prost - Proost
  R Radler - Bier met limonade
  S Servus! - Hoi of dag, afhankelijk van de toon
  T Theresienwiese - De grote open ruimte waar het Oktoberfest plaatsvindt
  Tracht - Traditionele klederdracht
  W Wiesn - Hiermee wordt het Oktoberfest mee aangeduid; wiesn is een afkorting van de Theresienwiese
  Z Zelt - Tent

  Meer handige info

  De grootste en meest bekende brouwerijen van München hebben gigantische tenten op Oktoberfest. De tenten zijn snel vol en voornamelijk 's avonds is het erg lastig om zonder een uitnodiging een tent binnen te komen. Veel tenten hebben ook een 'biergarten'. Als u een plekje kunt bemachtigen kunt u ook hier een maß bestellen voor iets meer dan 10 euro. Dit jaar liggen de prijzen voor een maß tussen de 10,10 en 10,40 euro.

  Blog zoeken


  Categorieën