Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN OOSTENRIJK

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Oostenrijk

  Algemene informatie
  Adembenemende uitzichten zijn heel gebruikelijk als u over de snelwegen van Oostenrijk rijdt. U kunt met autoverhuur in Oostenrijk in de Alpen rijden of langs de Donau en historische kastelen in dit centraal gelegen land bezoeken.

  Vereisten
  Om in Oostenrijk een auto te kunnen huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Oostenrijk zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In Oostenrijk rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang. Op smalle bergwegen moet die auto voorrang verlenen, die het makkelijkst kan uitwijken. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  Tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 08.00 en 20.00 uur. In grote steden zijn sommige tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Alle voertuigen die in Oostenrijk gebruik maken van de snelweg (Autobahn) moeten een tolvignet hebben. Autoverhuurbedrijven rekenen circa 0,50 euro per dag voor een tolvignet. Tolvignetten zijn verkrijgbaar aan de grens en bij tankstations aan de grens.

  Parkeren
  “Blaue-Zone“ parkeerplaatsen zijn met blauwe lijnen op de weg aangegeven. In de “Blaue-Zone“ kunt u met een parkeerschijf maximaal 3 uur parkeren. Parkeerschijven kunt u verkrijgen in banken, nabijgelegen winkels of bij parkeerschijfautomaten op de betreffende parkeerplaats.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.