Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Kerstmarkten die je niet mag missen

  Sinterklaas is nog niet geweest, maar de kerstmarkten staan al te popelen om de kerstbomen te verlichten, de glühwein op te warmen en de zoete klanken van kerstmuziek door de straten te laten galmen. Auto Europe heeft de beste kerstmarkten in Europa voor u uitgezocht. Ga bijvoorbeeld een lang weekend naar München met een huurauto van Auto Europe, en combineer uw kerstinkopen met een citytrip.

  München, Duitsland ~ Christkindlmarkt (eind november tot en met 24 december)De oudste kerstmarkt van München, en volgens sommigen de orginele kerstmarkt, bestaat al sinds de vijftiende eeuw en vindt sinds 1972 plaats op de Marienplatz. Wilt u echter een kerstmarkt die wat meer alternatief is, dan raden wij het Wintertollwoodfestival aan. Deze vindt u op de Theresienwiese, waar jaarlijks het Oktoberfest wordt gehouden, van 26 november tot en met 31 december.

  Londen, Engeland ~ Southbank Centre kerstmarkt (15 november tot en met 24 december)Stelt u zich eens voor: zeventig houten dorpshuisjes gevuld met glazen ornamenten, handgemaakt kant en keramiek en kaarsen in verschillende soorten en maten die wachten om gekocht te worden, glühwein, harten peperkoek en geroosterde amandelen uitgestald en klaar voor comsumptie en traditionele kerstmuziek op de achtergrond. De Southbank Centre kerstmarkt in Londen heeft het.

  Rome, Italië ~ Piazza Navona (26 november tot en met 6 januari)Zelfs als de sneeuw ontbreekt hoeft dit niet af te doen aan de kerstsfeer. Dit bewijst de grote kerstmarkt op het Piazza Navona in Rome. Naast de prachtige antieke gebouwen die worden omringd door kraampjes met kerstartikelen, snoepgoed, kerstverlichting en souvenirs, vindt hier ook de kinderkermis, La Befana, plaats.

  Neurenberg, Duitsland ~Christkindlesmarkt (29 november tot en met 24 december)Deze kerstmarkt wordt elk jaar door het Christkind, ofwel de Kerstengel, geopend. Deze openingsceremonie vindt plaats op de vrijdag voor het eerste advent in de Onze Lieve Vrouwe kerk. Op de kerstmarkt loopt u zelfs kans om de Kerstengel zelf tegen het lijf te lopen.

  Basel, Zwitserland ~ kerstmarkt Basel (28 november tot en met 23 december)Geniet van de kerstsfeer in het hart van het centrum in Basel op de Barfusserplatz. Ontdek de sprookjesachtige kant van de stad en zie hoe de straten oplichten door het schijnsel van de kerstverlichting, bekijk de glinsterende bruggen over de Rijn en geniet ondertussen van één van de vele Zwitserse lekkernijen.

  Praag, Tsjechië ~ Oudestadsplein en het Wenceslausplein (30 november tot en met 12 januari)Op het Oudestadsplein en het Wenceslausplein vindt u de twee grootste kerstmarkten in Praag. Laat u zich onderdompelen in het kerstgevoel met de prachtig gedecoreerde stalletjes waar ze gebakken kastanjes en knapperige maïskolven verkopen, en Tsjechische ambachtswerken zoals houten speelgoed en handgemaakte sieraden. Een traditioneel kerstgerecht is in Praag karper met aardappelsalade. Rekent u dus op kerstavond niet op een stuk wild op tafel.

  Berlijn, Duitsland ~ Gendarmenmarkt (25 november tot en met 31 december)Eén van de grootste kerstmarkten die u in Berlijn zult vinden is de Gendarmenmarkt. Er wordt een entree van € 1,- gevraagd, maar dat is het meer dan waard. Naast de gebruikelijke marktkraampjes en attracties voor kinderen, biedt deze kerstmarkt ook gevarieërde muzikale optredens.

  Salzburg, Oostenrijk ~ Historische kerstmarkt (21 november tot en met 26 december)De omgeving van de Dom en de Residentie van het oude stadscentrum van Salzburg veranderen in een sprookjesachtig tafereel wanneer het winterse seizoen weer voor de deur staat. In de diverse houten marktkramen bieden niet alleen bakkers en handwerkers hun specialiteiten aan, maar u vindt ook biologische producten op deze kerstmarkt.

  Gotenburg, Zweden ~ kerstmarkt Liseberg (16 november tot en met 23 december)Liseberg is doorgaans een amusementspark in Gotenburg, maar in het winterseizoen transformeert dit park zich tot een geweldig kerstoord. Denk dan aan vijf miljoen lichtjes, een kerstdiashow, de kerstman die verlanglijstjes in ontvangst neemt en de geur van glögg (warme kerstdrank), verse wafels en gebrande amandelen terwijl u over de ouderwetse kerstmarkt slentert.

  Kopenhagen, Denemarken ~ Tivoli (15 november tot en met 30 december)Tivoli, één van de oudste attractieparken ter wereld, wordt in de maanden november en december omgetoverd tot een heus kerstparadijs. U kunt hier heerlijk winkelen voor originele kerstcadeaus of genieten van Deense lekkernijen zoals gløgg en æbleskiver (Deense glühwein en een soort poffertjes). Vanaf 26 tot en met 30 december is er elke avond een vuurwerkshow.

  Brussel, België ~ kerstmarkt Brussel (29 november tot en met 5 januari)Brussel heeft, naast een kerstmarkt met meer dan tweehonderd chalets, verschillende kermisattracties zoals een reuzenrad en draaimolens, een lichtspel die plaatsvindt op de Grote Markt, een ijspiste waar men kan schaatsen, een kerstparade in het centrum en een prachtige kerstboom uit de Waalse bossen. En vergeet naturlijk de Belgische wafels niet.

  Straatsburg, Frankrijk ~ Christkindelsmärik (29 november tot en met 31 december)De oudste kerstmarkt van Frankrijk is de Christkindelsmärik in Straatsburg. Het bestaan van deze kerstmarkt gaat terug tot 1570. Opgezet naast de gotische kathedraal is de kerstmarkt vier eeuwen later een goed bezochte traditie die vier weken lang feestelijke activiteiten aanbiedt met driehonderd chalets, vijfhonderd evenementen en een kerstboom met een hoogte van bijna dertig meter.Heeft u zelf nog tips voor andere kerstmarkten die ontbreken, deel dit dan met ons. Mocht u helemaal geïnspireerd zijn om één of meerdere van deze kerstmarkten te bezoeken, aarzel niet langer, klik hier om uw huurauto te vinden en plan uw reis met Auto Europe!

  Blog zoeken


  Categorieën