Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Dekkingen voor uw huurauto

  Een goede dekking is de beste manier om geen zorgen te hebben bij het huren van een auto. Niettemin kan de gebruikte terminologie wel eens verwarrend zijn. We hebben voor u alle noodzakelijke informatie bijeen gebracht, zodat u een beter inzicht heeft in wat er wel en niet gedekt is wanneer u een auto huurt.

  • Aansprakelijkheidsverzekering: Standaard meeverzekerd bij elke auto die u via Auto Europe huurt. Dekt verwondingen en schade aan een andere persoon of object, buiten het voertuig, als gevolg van een ongeluk dat u heeft veroorzaakt.
  • Cascoverzekering: Dit is een schade dekking en limiteert het bedrag waar u verantwoordelijk voor bent. Bijvoorbeeld, stel dat u een auto gehuurd heeft met een Eigen Risico van 600 euro. Dat betekent dat u verantwoordelijk bent voor alle schade onder de 600 euro. Alle kosten hoger dan dit bedrag worden door de verzekering gedekt.
  • Diefstalverzekering: Dekt het verlies als gevolg van diefstal van het voertuig, met een bepaald eigen risico.
  • Brandverzekering: Dit is inclusief in de tarieven van Auto Europe, zonder eigen risico.

  In de meeste landen biedt Auto Europe een aantal dekkingsopties aan die u tijd en geld besparen:

  • Geen Eigen Risico: Deze optie dekt het volledige Eigen Risico in geval van schade of diefstal en ook schade aan bepaalde onderdelen van het voertuig. De meeste autoverhuurbedrijven dekken niet de schade aan glas/voorruit, binnenkant van het voertuig, wielen, banden, de onderkant van het voertuig en het dak. Lees uw contract goed door!
  • Geen Eigen Risico met Extended Cover: Deze Extended Cover optie wordt aangeboden door onze partners, maar het type dekking verschilt. Sommige verhuurders dekken wielen en glas, andere bijvoorbeeld wielen, glas, onderkant en dak. Ook hier: lees het contract zorgvuldig!
  • Restitutie Blijvend Eigen Risico: U krijgt restitutie van het door u betaalde bedrag aan eigen risico bij schade door een ongeval. Om restitutie te ontvangen hebben wij behalve de standaarddocumentatie ook nodig een verhuurdersschaderapport, een politierapport en reparatiefacturen. U kunt een volledige beschrijving van deze service vinden bij elke huurauto die wordt aangeboden met 'Restitutie Blijvend Eigen Risico'. U kunt hierover op onze website meer lezen.
  • Restitutie Blijvend Eigen Risico met Super Cover: Hetzelfde als hierboven aangegeven, maar met extra dekking van glas, wielen, banden, het dak en de onderkant van het voertuig. Bij het ophalen van de auto laat u een borg achter (de borg wordt geblokkeerd op uw creditcard). Mocht er schade zijn dan betaalt u eerst het schade bedrag (maximaal tot het Eigen Risico) en daarna kunt u dit bedrag terugvragen bij Auto Europe.

  Belangrijk: De hoofdbestuurder moet een creditcard in het bezit hebben op eigen naam. De borg voor het voertuig zal bij het ophalen van het voertuig op de creditcard geblokkeerd worden. Alle dekkingsvoorwaarden kunt u inzien tijdens het boeken op onze website, nog voordat u een reservering maakt. Nadat u een reservering heeft gemaakt, krijgt u van ons een voucher toegestuurd met de Algemene Voorwaarden voor uw boeking. We staan voor u klaar om uw vragen telefonisch te beantwoorden via ons telefoonnummer +31 85 001 2614. We wensen u een veilige reis toe!

  Blog zoeken


  Categorieën