Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  OOST-EUROPA REIZEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Reizen in Oost-Europa

  Hoewel de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers in West-Europa liggen, zoals Spanje, Italë, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland, zijn er talrijke bestemmingen in Oost-Europa die een bezoek waard zijn. Deze kant van Europa is een schatkamer vol historie, culinair genot, prachtige architectuur en steden met elk een unieke sfeer die erop wachten door u ontdekt te worden. En hoe zou u dat beter kunnen doen dan met een voordelige huurauto die u via Auto Europe heeft kunnen organiseren?

  Een voorbeeld: Praag. Een bezoek aan Praag is een absolute aanrader. Deze prachtige oude stad hoort op ieders verlanglijstje, evenals Krakau, waar u stil zult worden als u door de "Straat der Verloren Zielen" loopt. Of wat dacht u van Ljubljana, eveneens een buitengewoon mooie stad en een must-see in Oost-Europa. Uw fotoapparaat resp. de camera van uw mobiele telefoon zal overuren maken bij het plaatjes schieten van alle mooie plekken in dit deel van Europa. Nog een voorbeeld is Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, die als enige stad ter wereld bijna 100 thermale bronnen heeft. Auto Europe heeft al meer dan 65 jaar ervaring als bemiddelaar van huurauto's. Wij zorgen ervoor dat uw vakantie met een huurauto ook in dit deel van Europa vlekkeloos zal verlopen, en u een onvergetelijke tijd kunt beleven zonder verdere kopzorgen of rompslomp.

  Welke landen behoren tot Oost-Europa?

  Hoe het antwoord op deze vraag luidt, hangt veelal af van de persoon aan wie deze vraag gesteld wordt. En zelfs dan is het niet eenduidig. Hoewel het een veelbesproken thema is, zijn de meeste verhuurbedrijven waar wij mee samenwerken het erover eens, dat met Oost-Europa de landen aangeduid worden die vroeger tot het Oostblok hoorden, en Turkije. Toch dient vermeld te worden dat niet alle voorwaarden bij alle verhuurbedrijven voor al deze landen hetzelfde zijn. Sommige partners rekenen Kroatië en Slovenië, en soms ook Hongarije en Slowakije, niet tot Oost-Europa en andere verhuurpartners weer wel. Ook gelden voor Griekenland weliswaar de Oost-Europese beperkingen niet, zodra u met een huurauto naar Griekenland wilt rijden vanuit het Westen zult u met Oost-Europese landen en de regels die hier gelden, te maken krijgen.

  Wilt u reizen in Oost-Europa, bedenk dan dat het niet met alle huurauto's is toegestaan internationale grenzen te passeren. Voor sommige autocategorieën of merken kan dit verboden zijn. Veel verhuurbedrijven hebben dergelijke beperkingen moeten invoeren omdat ze bang zijn voor autodiefstal, jammer genoeg niet geheel onterecht. Natuurlijk willen wij u niet van een vakantie in Oost-Europa afraden. Integendeel, wij willen onze klanten goed informeren zodat ze niet voor verrassingen komen te staan en goed voorbereid op weg kunnen. Hoewel u dus niet met een luxe wagen als een Mercedes naar Oost-Europa kunt rijden, kunt u uiteraard altijd een dergelijk voertuig in het land zelf huren waar u heen wilt.

  Belangrijke informatie: Rijden naar Oost-Europa met uw huurauto

  Laat het ons van tevoren weten - In de meeste gevallen moet het verhuurbedrijf vóór de afgesproken ophaaldatum zijn ingelicht over uw plannen naar Oost-Europa te rijden, zodat u de daarvoor noodzakelijke toestemming kunt krijgen. Afhankelijk van de bestemming en het verhuurbedrijf moet de aanvraag een paar dagen tot twee weken van te voren worden ingediend. Reden hiervoor is dat het verhuurbedrijf de juiste verzekeringen en documenten moet regelen om de grens over te rijden. Vraag het ons, welke regels in uw geval gelden, en wij helpen u graag.

  Extra verzekeringen en bescherming met dekkingsopties van Auto Europe - Soms verlangen verhuurbedrijven dat u ter plaatse extra verzekeringen afsluit als u naar Oost-Europese landen wilt rijden. Dit verschilt per verhuurbedrijf en locatie, en het is daarom niet mogelijk hier algemeen geldige uitspraken te doen over de voorwaarden en/of kosten daarvoor. Raadpleeg de voorwaarden tijdens het boekingsproces of op uw voucher als u al geboekt heeft, en daar zult u kunnen terugvinden of het verhuurbedrijf verlangt dat u ter plaatse nog een verzekering afsluit. Als u heeft gekozen voor een dekkingsoptie van Auto Europe, dan geldt de gekozen dekking ook voor deze Oost-Europese landen, mits u natuurlijk toestemming heeft daar naartoe te rijden. Als u de grens overrijdt naar een ander land zonder toestemming, dan zijn alle verzekeringen en dekkingen ongeldig en zult u bij problemen en/of schade zelf voor de kosten moeten opkomen.

  Grensoverschrijdingstoeslagen - Toeslagen die voor het overschrijden van landsgrenzen worden berekend variëren per verhuurbedrijf en bestemmingsland. Sommige verhuurbedrijven berekenen een toeslag per dag of per huurperiode voor het rijden in een ander land. Als een dergelijke toeslag wordt verlangd, zult u dit meestal in de voorwaarden op de website en op uw boekingsbevestiging terugvinden.

  Met uw huurauto van West-Europa naar Oost-Europa rijden

  Een auto huren en hiermee rondrijden in West-Europa is eenvoudig, maar als u ermee naar Oost-Europa wilt rijden vergt dat zoals vermeld enige planning. Het overschrijden van landsgrenzen wordt door vele verhuurbedrijven niet graag gezien, ook al bent u van plan het voertuig weer op dezelfde locatie in te leveren als daar waar u 'em heeft opgehaald. Ons deskundige en ervaren team van de reserveringsafdeling is u bij uw planning graag behulpzaam. Het kan zijn dat speciale verzoeken zoals deze wel een bepaalde tijd duren eer wij antwoord hebben gekregen van de betreffende verhuurder en toestemming voor uw reisplannen hebben kunnen inwinnen, houd u daar dus alstublieft rekening mee.

  U zult vaststellen dat er verschillende regels in verschillende landen gelden, of zelfs in verschillende steden in hetzelfde land. Zo zult u waarschijnlijk geen verhuurbedrijf in Duitsland vinden dat u toestaat naar Roemenië te rijden met uw huurauto. Echter, naar landen reizen die dichter in de buurt van Duitsland liggen zoals Kroatië of Slovenië zal dat geen probleem zijn. Als u een auto huurt in een buurland van Roemenië zal het meestal ook geen probleem zijn daar naartoe te rijden. Bedenk altijd welke route u wilt resp. moet nemen als u van het westen naar het oosten onderweg bent. Als u bijvoorbeeld vanuit Oostenrijk naar Bosnië en Herzegovina wilt rijden zult u onvermijdelijk door andere landen moeten rijden. Het kan zijn dat het verhuurbedrijf een rit door Slovenië en Kroatië toestaat maar niet door Hongarije. Een ander voorbeeld is, als u naar Kroatië wilt rijden. Het kan zijn dat u geen toestemming zult hebben naar Dubrovnik te rijden, omdat het rijden langs de Neum corridor bij Bosnië niet is toegestaan.

  Hoe kan ik een auto huren in Oost-Europa?

  Als u op vakantie in Oost-Europa wilt gaan, is het een goede optie een auto te huren in een Oost-Europees land. Het boekingsproces is hetzelfde voor autohuur in West-Europa als in Oost-Europa. Tijdens uw boeking moet u de landen aangeven waar u naartoe wilt rijden. Bekijk dan ook de voorwaarden die gelden voor de door u gekozen huurauto. Nadat u de betaling heeft voltooid krijgt u een email met uw voucher. Hierin staat alle informatie die u tijdens het boekingsproces kon inzien nog eens samengevat, zoals de details van uw huurauto, de betalingswijze en de algemene voorwaarden die voor uw specifieke boeking gelden.

  Zodra wij uw boeking binnenkrjgen zullen wij nagaan of het reizen naar de door u aangegeven landen mogelijk is en wat de eventuele kosten daarvoor zullen zijn. Indien dit niet mogelijk blijkt, zullen wij u hierover informeren. Als het wel kan, sturen wij u een boekingsbevestiging met de geldende voorwaarden en specifieke informatie over bijvoorbeeld eventuele extra verzekeringen die u ter plaatse moet afsluiten, of over het meenemen van een internationaal rijbewijs en of u daartoe verplicht wordt.

  Controleer of de gegevens op uw voucher juist zijn. Mocht u nog vragen over uw voucher hebben, dan kunt u ons gerust opbellen, onze reserveringsafdeling helpt u graag onder telefoonnummer +31 85 001 2614. Als alles klopt adviseren wij u, de voucher 2 x uit te printen. Zo heeft u een exemplaar voor het verhuurbedrijf en een exemplaar voor uw eigen administratie. Nog meer reistips en suggesties vindt u op onze reistips-pagina.