Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN HONGARIJE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren Hongarije - Beste tarieven met Auto Europe

  Auto Europe is opgericht in 1954 en al meer dan 60 jaar met toenemend succes actief in de autoverhuur branche. Tegenwoordig bedienen wij reeds meer dan 24.000 ophaallocaties voor huurauto's in 180 landen. Om in de gevarieërde wensen en behoeften van klanten te voorzien werken wij samen met alle marktleidende internationale autoverhuurmaatschappijen alsmede met vele plaatselijke leveranciers. Met Auto Europe een auto huren in Hongarije staat daarom garant voor zowel prijsgunstige autohuur als een perfecte service. Hoe tevreden onze klanten zijn die u voorgingen kunt u nalezen op onze reviewpagina met autohuur beoordelingen in Hongarije. Boek met vertrouwen en plan uw zorgeloze autovakantie vandaag nog!

  Haal meer uit uw huurauto

  Een auto huren in Hongarije biedt u de mogelijkheid de auto op te halen op diverse locaties, zoals bijvoorbeeld in de hoofdstad Boedapest, in Balatonföldvár (gelegen aan het prachtige Balaton) of in Debrecen om maar enkele voorbeelden te noemen. Een auto huren kan op een vliegveld, een treinstation of zelfs een locatie in de stad. Bekijkt u daarom ons huuraanbod in Hongarije en boek nu!

  Verkeersregels en tankstations

  • In Hongarije wordt aan de rechterkant van de weg gereden en links ingehaald.
  • Als er zich vanwege een ongeval of calamiteit een file vormt op de auto(snel)weg, dient u wettelijk gezien de middendoorgang vrij te laten door zoveel mogelijk links of rechts te rijden. Dit zodat er voldoende ruimte is voor hulpverlenende voertuigen, politieauto's en ambulances.
  • Er is een absoluut alcoholverbod voor bestuurders van voertuigen van kracht.
  • Bestuurders van gemotoriseerde voertuigen mogen handvrij telefoneren. Daarentegen is het voor bestuurders van voertuigen verboden om een mobiele telefoon in de hand te houden.
  • Het is niet toegestaan om brandstof in een reservetank in te voeren.

  Tolwegen

  In Hongarije is in 2008 het tolwegsysteem vervangen door een e-vignet systeem. Deze e-vignetten zijn uw bewijs van betaling. Dit betekent dat er geen tolhokjes langs de tolwegen in Hongarije zijn. U moet dus voordat u de snelweg opgaat al betaald hebben. U kunt uw e-vignet van tevoren online bestellen. Dit kan echter ook vrijwel bij alle tankstations, grensovergangen en bij verkoopadressen van de beheerder van de snelwegen. Let u hiervoor op borden waarop e-vignet/matrica staan aangegeven. Controleer op het e-vignet of uw kentekennummer juist vermeld staat. Controle vindt namelijk plaats aan de hand van uw kentekennummer. Bewaar uw e-vignet voor zeker een jaar. Mocht u na uw bezoek aan Hongarije later onterecht een boete krijgen dan is dit namelijk uw enige bewijs van betaling. Het niet betalen van tol kan in Hongarije tot een hoge boete leiden.
  Bij sommige verhuurbedrijven is het e-vignet bij de prijs inbegrepen. Deze informatie vindt u in de Algemene Voorwaarden van de huurauto.

  Leeftijdseisen

  De minimumleeftijd voor autoverhuur in Hongarije verschilt vaak per autoverhuurbedrijf. Bij Auto Europe bedraagt de minimumleeftijd voor het huren van een auto in Hongarije achttien jaar. Bepaalde autoverhuur bedrijven hanteren ook een maximumleeftijd die kan liggen tussen de vijfenzeventig en negenennegentig jaar. Diverse autoverhuurbedrijven hanteren een extra toeslag voor zogenaamde jongere bestuurders, dat wil zeggen bestuurders jonger dan vijfentwintig jaar. Bepaalde autoverhuurbedrijven hanteren ook een extra toeslag voor senior bestuurders, dat wil zeggen bestuurders tussen vijfenzeventig en negenennegentig jaar oud. Meer informatie omtrent het verkeer leest u hier.

  Valuta

  De munteenheid in Hongarije is de forint (Ft, HUF). Uitgaand van de september 2013 valuta koers van de forint ten opzichte van de Euro is honderd forint (Ft 100,00) gelijk aan drieëndertig Euro cent (€ 0,33). Het was aanvankelijk gepland om de Euro in 2010 eveneens in Hongarije als munteenheid in te voeren, maar dit is om diverse redenen niet doorgevoerd. U kunt geld opnemen bij geldautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Het is goedkoper om direct een groter bedrag te pinnen daar er vaak bij elke transactie kosten worden gerekend. Voor creditcards ligt dit bedrag vaak hoger dan bij bankpassen (Electronic Cash, EC pas). Vanwege de vaak hogere valuta koersen in Nederland kunt u het beste geld wisselen aan de Hongaarse grens of in banken, wisselkantoren of hotels in Hongarije zelf. Euro's worden vaak, maar zeker niet altijd, geaccepteerd als betaling. U ontvangt dan de forint als wisselgeld.

  Tijdsverschil

  Hongarije bevindt zich in dezelfde tijdzone als Nederland en er is daarom geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland. In de zomer is dit tijdzone UTC +2, in de winter is dit tijdzone UTC +1. UTC wordt ook wel als "gecoördineerde wereldtijd" in het Nederlands aangeduid en is hiermee een standaardtijd die gebaseerd wordt op een atoomklok en gecoördineerd met de rotatie van de aarde.

  Woordenlijst

  Hongaars is de officiële taal in Hongarije. Deze taal maakt deel uit van de Finoegrische taalfamilie waartoe onder andere ook het Fins behoort. Het Hongaars heeft geen enkele verwantschap met de gesproken met de talen in de buurlanden van Hongarije. Naast Hongaars spreken oudere Hongaren vaak ook nog Duits en jongere Hongarijen vaak ook nog Engels. Hieronder vindt u enkele handige Hongaarse woorden en zinnen:

  Hallo - Helló
  Goedemorgen - Jó reggelt
  Goedemiddag - Jó napot
  Goedenavond - Jó estét
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Hol van a legközelebbi rendorség?
  Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? - Hol van a legközelebbi kórház?
  Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? - Hol van a legközelebbi ATM?
  Waar is [locatie]? - Hol van [locatie]?
  Kan ik met creditcard betalen? - Lehet fizetni a bankkártya?
  Kan ik met mijn bankpas betalen? - Lehet fizetni a bankkártyával?
  Hoeveel kost dit? - Mennyibe kerül ez a költség?
  Dank u wel - Köszönöm
  Houdt het wisselgeld maar - Tartsa a változás

  Elektriciteit

  Het voltage is in Hongarije hetzelfde als in Nederland, namelijk 220 - 230 volt. De stopcontacten hebben twee ronde gaten die geaard of ongeaard zijn. U heeft dus geen wereldstekker nodig.

  Informatie over de visa en ambassade

  Hongarije is in 2004 toegetreden tot de Europese Unie (EU) en behoort derhalve sinds 2007 tot het zogenaamde Schengengebied. Om Hongarije te bezoeken dient u als Nederlands staatsburger in bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs. Dat wil zeggen ofwel een geldig paspoort ofwel een geldige nationale identiteitskaart. Om misverstanden te voorkomen maken wij u erop attent dat een rijbewijs geen identiteitsbewijs is en daarom voor het overschrijden van grenzen binnen de Europese Unie niet als identiteitsbewijs kan worden gebruikt.

  Nederlandse Ambassade in Hongarije
  Füge utca 5-7
  1022 Boedapest
  Hongarije
  E-mail: bdp@minbuza.nl
  Telefoonnummer: +36 1 3366 300
  Fax: +36 1 3265 978

  Handige links

  Toeristische informatie