Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN BOEDAPEST

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Boedapest - Beste tarieven gegarandeerd

  De verdeling van de stadsdelen Buda en Pest door de Donau geeft de stad een uniek panorama. Als u met het vliegtuig op de luchthaven aankomt, kunt u direct een auto huren in Boedapest. U heeft zo alle bewegingsvrijheid om de stad in uw eigen tempo te verkennen. Rijd bijvoorbeeld aan de Pest-zijde over de kleine ring en steek dan de Donau over op de Liberty Bridge. U zult zeker van dit prachtige uitzicht genieten.

  Met een huurauto van Auto Europe kunt u ook de grote markthal bezoeken, waar doordeweeks veel bedrijf is. Of u maakt een uitstapje naar de dierentuin, welke vooral wordt bezocht wordt door gezinnen met kinderen. Elke zomer vindt het Sziget-festival plaats op één van de Donau-eilanden in Boedapest. Beleef een week lang feest met veel bandjes, maar ook met mogelijkheden zelf creatief te zijn. Goed eten en aardige mensen maken de ervaring compleet. Kortom Boedapest heeft genoeg te bieden, zoals u ook zult kunnen teruglezen als u onze pagina met beoordelingen van autohuur in Boedapest bekijkt.

  Verkeer en Parkeren

  Boedapest heeft een goed ontwikkeld wegennet. De oude stad is omgeven door ring- en snelwegen. In het centrum zijn de straten vrij smal en zijn er veel éénrichtingsstraten. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid naar de ringweg M-0. Het verbindt de M-1 van Wenen en de M-7 richting Balaton met de zuidelijke M-5.

  Voor meer informatie over het verkeer in Boedapest kunt u onze bestuurdersinformatie in Hongarije doorlezen.

  Parkeren

  Boedapest heeft weinig parkeergarages en parkeerplaatsen. Er zijn slechts enkele parkeermogelijkheden voor uw autoverhuur in Boedapest langs de weg. Door de weeks van 08:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 08:00 tot 12:00 uur worden er kosten in rekening gebracht. De maximale parkeertijd is twee of drie uur. Daarom wordt u geadviseerd om uw huurauto te laten staan op een P + R plaats of in het hotel in het geval van excursies naar het stadscentrum.

  Geografische informatie

  Ongeveer 1,7 miljoen mensen wonen in de grootste stad van het land liggend aan de Donau. Boedapest is de enige stad ter wereld met bijna 100 thermale bronnen. Er zijn twaalf spa's, waar dagelijks ongeveer 19 miljoen liter thermisch water uit de diepten stroomt. Eerst een auto huren in Boedapest en bezoek dan één van de vele spa's of geniet het uitzicht over de Donau. De hoofdstad van Hongarije is een prachtige stad met oude architectuur. De Donau verdeelt de stad in twee delen, Buda en Pest en de twee districten zijn verbonden door acht bruggen. Klassiek Hongaars eten en drinken zijn het geld zeker waard en er zijn ook veel kraampjes met allerlei delicatessen in de stad. Interessante bestemmingen buiten Boedapest zijn Szentendre (22 kilometer), het nationale park Bükk (173 kilometer) en het koninklijke kasteel in Gödöllö (30 kilometer).

  Budapest Airport

  Het vliegveld van Boedapest biedt hoofdzakelijk internationale verbindingen binnen Europa, maar ook naar Afrika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en het Verre Oosten. In 2017 verwerkte de luchthaven 13,1 miljoen passagiers. De luchthaven dient als een hub voor Wizz Air en als basis voor Ryanair. Het ligt op ongeveer 16 km ten zuidoosten van het centrum van Boedapest.

  Naam: Boedapest Airport (BUD)
  Website: www.bud.hu
  Telefoon:+36 (1) 296 9696

  Openbaar Vervoer

  Bus

  Misschien wel de beste manier, buiten een auto, om Boedapest en andere delen van Hongarije te verkennen. Bussen rijden overdag regelmatig. Nachtbussen beginnen altijd met nummer 9.

  Metro

  Er zijn vier lijnen: M1 (geel), M2 (rood), M3 (blauw) en de M4 (groen). Ze rijden van 04:30 tot 23:10 uur.

  Trein

  Boedapest heeft drie treinstations: Keleti, Nyugati en Deli. Vanaf hier kunt u de trein nemen naar andere steden in Hongarije, maar ook naar andere Europese bestemmingen zoals het twee en een half uur ver weggelegen Wenen en het buurland Slowakije.

  Tram

  Er zijn 30 verschillende tramlijnen in de stad die u kunt gebruiken om Boedapest te verkennen. U komt zo haast overal en kan tijdens de rit ook de stad bekijken

  Handige links

  Toeristische informatie