Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN HONGARIJE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Hongarije

  Algemene informatie
  Snel- en hoofdwegen in Hongarije verkeren doorgaans in goede staat, maar u kunt ook onverharde grindwegen tegenkomen. Er zijn acht hoofdroutes in Hongarije, die worden aangeduid met een hoofdletter M en een cijfer. Zeven van deze hoofdroutes gaan door de hoofdstad Boedapest. Lokale wegen worden met een tweecijferig nummer aangeduid. Deze wegen leiden u met uw autoverhuur in Hongarije door het Hongaarse landschap, langs thermische bronnen en vruchtbare akkers.

  Vereisten
  Om in Hongarije een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 3 jaar moeten altijd in een kinderzitje zitten. Het rijden onder invloed is streng verboden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Hongarije zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Hongarije rijdt men rechts en trams en bussen hebben altijd voorrang. Automobilisten die voor een verkeersovertreding aangehouden worden, moeten de boete direct ter plaatse betalen.

  Brandstof
  Tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 06.00 en 20.00 uur. Langs de snelwegen zijn de meeste tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  In Hongarije wordt op alle snelwegen tol geheven, waarvan de wegennaam uit een hoofdletter M en een cijfer bestaat (zoals M1, M3, M5, enz.). U betaalt tol door middel van een bon. Deze bon kunt u bij tankstations kopen en kost tussen de 6 en 17 euro, afhankelijk van de geldigheidsduur van de bon (4 dagen, 10 dagen of 1 maand).

  Parkeren
  In de meeste toeristische gebieden kunt u gratis parkeren. Uw auto moet u altijd aan de rechterkant van de weg parkeren. Bij wegen met éénrichtingsverkeer kunt u ook aan de linkerkant van de weg parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.