Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Ophaalprocedures voor uw huurauto

  Als u vaker een auto heeft gehuurd, dan weet u ook dat het niet altijd even gemakkelijk is om op een luchthaven de balie van de verhuurder te vinden. De autoverhuurders zitten soms verspreid over de luchthaven en er worden verschillende ophaalprocedures gehanteerd door de verschillende bedrijven. Maar maakt u zich geen zorgen, want in dit artikel leggen we haarfijn uit wat de verschillende situaties kunnen zijn, zodat u de volgende keer goed voorbereid bent voor het ophalen van uw huurauto.

  Weet wie uw autoverhuurder is

  De daadwerkelijke autoverhuurder ziet u bij het boeken van uw huurauto op onze website en op de eerste pagina van uw voucher. U ziet op uw voucher twee kaders afgebeeld. Het eerste (links) heeft het kopje 'Informatie voor het ophalen' en het kader rechts het kopje 'Informatie voor het inleveren'. In deze kaders ziet u de naam van de daadwerkelijke autoverhuurder, aangegeven onder 'Verhuurder:' Dit is het bedrijf waarvan u de balie dient te vinden. Auto Europe zelf is geen autoverhuurbedrijf, wij zijn een bemiddelaar en hebben geen balie op de ophaallocaties. Wij hebben geen auto's in ons bezit, maar we werken samen met vele nationale en internationale autoverhuurders over de gehele wereld.

  De balie is binnen of buiten het terminalgebouw

  Veel autoverhuurbedrijven hebben hun balies binnen het terminalgebouw, vaak bij elkaar in dezelfde ruimte. Borden op het vliegveld geven meestal aan waar de autoverhuurbalie zich bevindt en leiden u er naartoe. U vindt daar de balies, maar uiteraard zult u daarna in het algemeen met een medewerker moeten meegaan naar de plek waar de huurauto geparkeerd staat.

  Verzeker u ervan wie precies uw autoverhuurder is!

  Lees goed de voorwaarden door op onze website en op uw voucher. Alhoewel een verhuurder zich binnen het terminalgebouw kan bevinden, wil dat niet zeggen dat zij de balie in het gebied hebben waar de meeste verhuurders zitten. Soms kunnen de balies zich ook in een ander gebouw bevinden op de luchthaven, vaak op korte afstand gelegen van de terminal. Een andere ophaalprocedure is die van de zogeheten "Meet & Greet". U wordt dan opgewacht door een medewerker van het verhuurbedrijf die een bordje met uw naam of de naam van het verhuurbedrijf zichtbaar omhoog houdt in de aankomsthal. De medewerker brengt u dan direct naar de auto waar u ook het administratieve gedeelte afhandelt. U hoeft dan niet naar een balie toe te gaan.

  De balie is niet op het vliegveld

  Als de balie niet op het vliegveld zit, dan zult u eerst naar de ophaallocatie gebracht worden. Op uw voucher is aangegeven hoe u er komt, dus lees uw voucher goed door. Ook hier gebruiken verhuurbedrijven soms de "Meet & Greet" procedure. Men haalt u op in de aankomsthal en brengt u naar de shuttlebus die u naar de ophaallocatie brengt. Meestal zult u echter zelf de shuttlebus moeten vinden (de instructies vindt u op uw voucher). Sommige verhuurbedrijven, vooral de grotere, hebben hun eigen shuttlebus, maar de meeste verhuurders maken gebruik van een gezamenlijke shuttlebus die de verschillende locaties van de verhuurbedrijven aandoet. Als u moeite heeft de ophaallocatie te vinden, bekijk dan uw voucher. Op de voucher staan twee telefoonnummers aangegeven: die van de verhuurder (onder 'Verhuurder:') en die van Auto Europe (linksboven op uw voucher).

  Stadslocaties en treinstations

  Als u uw auto niet op de luchthaven wilt ophalen of inleveren, dan kunt u ook terecht op andere locaties. Veel verhuurbedrijven hebben ook ophaallocaties in de stad of op treinstations. Let goed op de openingstijden van deze locaties, want die zijn vaak minder ruim dan die op de luchthaven.

  Aanlever- en ophaalservice

  Sommige autoverhuurbedrijven kunnen de auto naar u toe brengen en bij u ophalen (bijvoorbeeld bij uw hotel), maar dit dient altijd vooraf te worden afgesproken en bevestigd en Auto Europe kan u hierbij helpen. Deze service wordt niet door alle verhuurders of voor alle autocategorieën geleverd en het is daarom belangrijk dat u ons eerst (tijdig) contacteert zodat wij u hierover kunnen inlichten en eventueel deze service voor u kunnen boeken. Vaak berekenen de verhuurders wel extra kosten voor deze service. Als u een luxe auto via ons boekt, dan bieden wij u een groot aantal flexibele aanleverdiensten aan.

  Wij hopen dat u na het lezen van dit artikel de perfecte ophaallocatie voor uw huurauto vindt en geen moeite zult hebben uw huurauto overhandigd te krijgen. Als u ondanks deze informatie twijfels heeft over het vinden van de ophaallocatie, bel ons dan via ons telefoonnummer +31 85 001 2614 waar onze reserveringsmedewerkers zeven dagen per week voor u klaarstaan!

  Blog zoeken


  Categorieën